Debian 8, firefox temp könytár

 ( bohomke | 2017. február 27., hétfő - 2:39 )

Üdv!
Anno a telepítéskor a partíciók méretezését ráhagytam a telepítőre, így a temp könyvár mérete maradt 360MB.
Valamiért a firefox a flashplayer által futtatott videókat ide akarja letölteni, így hosszabb videó lejátszásakor telerámolja a temp partíciót és persze megáll a firefox-al együtt. Szeremcsés esetben elég a videót tartalmazó lapot, rosszabb esetben az egész programot kell kilőni és ujratölteni/indítani.
Hasonló, ha pl a mega.nz-ről akarok letölteni, a letöltő script is a temp partícióra ment, 360MB-nál nagyobb fájlok így le sem tudnak jönni.
Hol/hogyan lehetne a firefox ideiglenes állományait átirányítani, mondjuk a /home/user/valami-re?
Köszönöm: Bálint

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez a /tmp nagyon soványka, másnak is kellhet több hely. Nem lenne egyszerűbb helyet allokálni a /tmp-hez inkább? Azzal csak picit lennél előréébb, ha a Firefox működne, de egy rakás más dolog meg nem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Köszönöm a válaszokat.
Ezek szerint úgy néz ki, hogy át kell méreteznem a partíciókat. Kerítek egy méretes vinyót, mentem az adatokat (legutóbb súlyos adatvesztéssel sikerült ilyet megejtenem, igaz az még az lvm előtt volt...), oszt nekilátok.
Addig is sebtapasz gyanánt a /tmp/mozilla-usernév könyvtárat átlinkeltem a /home-ba.
Eddig a Debian telepítő által alapértelmezetten beállított partícióméretekkel semmi bajom nem volt, de nem is néztünk korábban ekkora filmeket online sem.
Köszönöm a segítséget, üdv!

A Firefox nem a ~/.cache/mozilla/.... könyvtárba tölt? Az about:cache mit mond?
Egyébként +sok locsemege hozzászólásához, tessék helyet csinálni, át kell méretezni a /tmp és problem solved. Ott a gparted oszt csókolom. Ha külön particióként is látod, az a / alatt van, tehát ha van helyed nyugodtan át lehet méretezni. Megkockáztatom akár on the fly is. De az a tuti, ha live rendszerről csinálod, abból gond nem lehet.

Rengeteg megoldás van. Például a /tmp lehet tmpfs, tehát RAM disk és swap. Aztán lehet önálló filerendszer. Vagy alkönyvtár a root fs-en. De lehet egy másik filerendszeren alkönyvtár bind mount-tal. Aztán lehet másik filerendszeren hatalmas image file megformázva, majd felcsatolva a /tmp alá. Ha valakinek ez kevés, az nem akarja megoldani a problémát.

Különben a /tmp illékony, ha olyan kell, ami reboot után is marad, az menjen a /var/tmp alá.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE