Magyar közösség a TOR hálózaton?

 ( mzperix | 2017. február 26., vasárnap - 21:29 )

Sziasztok!
A TOR .onion (tehát csak TOR-on elérhető) hálózatán van Magyar közösség?
Gondolok itt olyasmire mint fórum, chat és hasonlók?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ja, de mindnek Anonymus maszk az avatárja, és csak John és Jane Dow felhasználói nevek vannak.

---
Tarts lépést a Macskardashianokkal!

Volt anno egy magyar pedofil fórum. Azt hiszem cikk is volt róla

már felvásárolta a hwsw

Siiirok bakker siirok. Jaaaajjj
------------------------
Jézus reset téged

Miért is jó kiemelten megfigyeltnek lenni? (Az én olvasatomban, anonym internetező=exhibicionista :-) ) Ahelyett, hogy szépen beolvadna a naponta pár milliárdos, alapértelmezeten internetező tömegbe, erősen szűkített és elkülönített, - ezért jobban megfigyelhető, - "táborhoz" akar tartozni...

(Az ma már az "ügynökségek" terepe. Ha csak nem kell időröl-időre jelentened, ne menj oda. - Vannak ott kemény "csávók" elegen.)

+1

Valamint az a feltetelezes, hogy ott aztan se az NSA se senki nem tud utolerni eleg naiv...

Az lenne az utolso dolog amit csinalnek a biztonsagom erdekeben, hogy egy garantaltan ismeretlen halozaton amit eloszeretettel hasznalnak bunozok atkergessem az adataimat...

Szerintem kicsit összemosod a dolgokat.
Az állami adatgyűjtés elleni védekezés tényleg naiv dolog lenne. Szerencsére az állam érdeklődési köre eléggé korlátozott. Mivel a kicsinálásom semmilyen politikai vagy számottevő anyagi haszonnal sem járna egyetlen bürokratának sem, ezért engem személy szerint az állami adatgyűjtés alig izgat.
A magánszektor azonban más tészta. Vannak olyan erőforrásokkal bíró vállalatok amelyek a modern technikákkal (big data, MI) az internetes tevékenységeidből pontosan megismerhetnek és személy szerint is manipulálhatnak. (https://en.wikipedia.org/wiki/Echo_chamber_%28media%29) Egyre kevésbé lehetséges a fentebb írt "szépen beolvadna a naponta pár milliárdos, alapértelmezeten internetező tömegbe" technika.
Annak ellenére, hogy az állam házkutatási paranccsal bejöhet a lakásomba, nem fogok oda bárkit beengedni, sőt a zárat sem szerelem le az ajtóról.

„Annak ellenére, hogy az állam házkutatási paranccsal bejöhet a lakásomba”

Kivételt képez az az eset, ha a rendőr (illetve a házkutatásra feljogosított szervezet munkatársa) úgy véli, hogy a házkutatási parancs beszerzéséig bizonyítékokat semmisíthetsz meg. Mert abban az esetben parancs nélkül, azonnal be fog menni az „állam” a lakásodba. Arról pedig nem tehet, hogy Te – aljas módon – semmi olyat nem tartasz otthon, ami bizonyíték lehetne. Elég ha úgy gondolja az illető.

Rosszul fogalmaztam. Megpróbálom újra:
Annak ellenére, hogy az állam bármilyen indokkal bármikor bejöhet a lakásomba, nem fogok oda akárki mást is beengedni, sőt a zárat sem szerelem le az ajtóról.

Nah azért ez nem így van, még az állam se mehet be bármilyen alapon és főleg nem a rendőr egyéni értékítélete alapján.

FathoM

Akkor ez most neked új lesz:

Idézet:
(2) Házkutatásnak akkor van helye, ha megalapozottan feltehető, hogy az
a) a bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítésére,
b) a bűncselekmény nyomainak felderítésére,
c) bizonyítási eszköz, elkobozható vagy vagyonelkobzás alá eső dolog megtalálására vezet.
...
(6) A közjegyzői vagy ügyvédi irodában, továbbá az egészségügyi intézményben tartandó házkutatást - ha az közjegyzői vagy ügyvédi tevékenységgel összefüggő hivatásbeli titkot, illetőleg egészségügyi adatot tartalmazó irat megtalálására irányul - a vádirat benyújtásáig a bíróság rendeli el. A házkutatás csak az ügyész jelenlétében végezhető.
(7) Az ügyész a bíróság határozata nélkül tarthatja a (6) bekezdés szerinti házkutatást, ha a házkutatás késedelmes foganatosítása a (2) bekezdésben felsorolt célok elérését veszélyezteti.
(8) A (7) bekezdésben szabályozott esetben a bíróság határozatát utólag be kell szerezni. Ha a bíróság az indítványt elutasítja, a házkutatás eredménye bizonyítékként nem használható fel.

Forrás: 1998. évi XIX. törvény a büntetőeljárásról

bámulatos hogy az életfogytig tartó előzetes letartóztatások hazájában ezzel még újat lehet mondani :D

A 3. pontot kár volt kihagyni. :-)

Melyik része miatt? Hirtelen nem látom, miért is volt kár. Bár a szmájli a mondatod végén sejtet valamit - de nem értem, mire gondolsz.

A 7-es bekezdés szerint csak a 6-os bekezdésben felsorolt esetekben lehet mellőzni a bírósági határozatot. Ami csak egy viszonylag szűk kört érint.
A 3-as bekezdés viszont arról szól, hogy a nyomozó hatóság is elrendelhet házkutatást. Ez legtöbbször a rendőrség, de egyes esetekben lehet az ügyészség is.

Ezt egyébként itt érthetően ki is fejtik:
„A határozat nélküli házkutatás feltételei
Halaszthatatlan nyomozati cselekményként a házkutatást határozat nélkül indokolt és halasztást nem tűrő esetben nyomban elvégezheti az ügyész és a nyomozó hatóság. A határozatot utóbb kötelezően pótolni kell, a jegyzőkönyvben feltüntetve a halaszthatatlanság tényét és az azt megalapozó körülményeket. A határozat nélküli eljárás feltételeit az eljárás alanya nem vitathatja.”

Igazad van, nem olvastam el figyelmesen.

Tehát az ügyész engedélyével mehet be a rendőr( és ott a sok HA), vagy bírósági végzéssel. Anélkül a rendőr nem.

asszony is csak akkor szop le ha megengedem, azaz barmikor amikor akar (illetve neha akkor is amikor nem)

bocs, autos hasonlat most nem jutott eszembe

Ügyvéd vagy rendőr vagy? Példa alapján rendőr se.

Innen indultunk: "Nah azért ez nem így van, még az állam se mehet be bármilyen alapon"
Egyébként igen, van sok "ha" - de a legelső "ha" a legfontosabb: "Házkutatásnak akkor van helye, ha megalapozottan feltehető, hogy...".
Tehát: bármikor, bármilyen ürüggyel nem kutatnak házat. Amikor kutatnak, akkor papírral jönnek, kivéve abban az esetben, ha..., de akkor is utólag kell papír. (legalábbis elvileg ilyesmi kellene, hogy legyen - gyakorlatban nem tudom, szerencsére nem volt szerencsém ilyenben részt venni, semelyik oldalon)
Nem is igen értem, hogy egyáltalán ez miért kérdés vagy miért meglepő bárkinek is.

Viccelsz?

Orbán valamelyik marionettje műveleti területnek minősíti a lakást, és még te sem mehetsz be.

Mesélj! Mióta is van egyáltalán a "műveleti terület" fogalom? Nem "Orbán óta" - valami 2006-2007-ből (gyk. "emútnyócév") is rémlik ilyen botrány-szerűség.

Látod, nem lehet őket azzal vádolni, hogy alaptalanul mutogatnak az "emútnyóvévre", ami jó belőle, azt megtartják :)

Jaja :)

Ringasd magad szep almokba nyugodtan. Ajanlom olvasasra a fingerprint technologiakat. Meglepodnel hogy mik alapjan tudnak kovetni.

Köszönöm, majd utánanézek. Azért remélem, hogy valamennyi nehezíteni tudom azoknak a cégeknek a dolgát akik rajtam akarnak keresni. Legalább dolgozzanak meg a pénzükért.

Egyetertunk hogy neheziteni kell de szamomra a TOR az kb olyan mintha az Almasy teri "svedekkel" hozatnad el az automatabol a penzed mert mivan ha meglatnak utkozben a bankautomata fele es kirabolnak.

Hát persze...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ami ellen hasznalnad az ellen nem ved...

Egyéni vélemény.

Regi trukk pl. canvas fingerprinting.

ez nagyon érdekes cucc!!
visszájára fordítva, a sok kis g*ci wannabe-hacker-t is azonosítani lehetne akár bírósági bizonyítékként...? Az IP-re lehet mondani, hogy botnet része volt a gépe, de a böngészö ujjlenyomata azért már más tészta lenne.

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

nem, mert azt kell bizonyítani, hogy ő használta a böngészőt.

Nagyon meglepődnék rajta, ha a magyar állam megbízhatóan és folyamatosan monitorozni tudná a tor hálózatot.

Egyébként én szoktam alkalmanként tort használni, elsősorban akkor ha műszaki problémák miatt különböző országokból érdekel valaminek az elérhetősége. Még sosem volt problémám belőle. Tekintettel arra, hogy sok botnetet láttam már, ami toron kommunikál, nem tartom valószínűnek azt sem, hogy megkülönböztető adat lehetne az, hogy valakinek az IP címéről tor forgalom indul.

Kétség kívül hosszú távú, célzottan a személyed ellen irányuló támadás ellen a tor sem véd meg - mint ahogy igazából semmi sem.

eleg jo adataik vannak a magyarorszagi tor hasznalatrol, egy oktatasnak alcazott toborzason provokativ kerdesekre adott valaszbol kiderult hogy figyelemmel kiserik! Es mivel eleg kis szamu felhasznalo van mo, viszonylag sok jarulekos info letud buktatni.

de ugye tor ide vagy oda nem csinalunk illegalis dolgot!!!

Ehhez van forrásod esetleg?

digitálisan aláírt levél megfelel?

Még aláíratlan is. Csak kíváncsiságból kérdezem.

nemide

Szia,
Bocsi, de hadd kérdezzem meg, miért akarsz TOR-t használni?
Ha anonimitás végett, erre vannak jobb módszerek, tekintve a trackelésedhez nem kell fizikai lehallgatás, elég csak a specifikus nickedet követni :) (az mzperix, ebben az írás formában nem tűnik gyakori nick névnek).
Persze még rengeteg egyéb módszer létezik, amikkel utánad lehet menni, és a TOR egyiktől sem véd. Az csak és kizárólag akkor hasznos, ha fenyegetne a fizikai lehallgatás, és adott _forgalmak_jellegét_ akarod elfedni (pl. nem szeretnéd, hogy be azonosítható legyen, hogy tőled származik goodguy23 macskás képgyűjteménye, miközben blonde83-al kommentálsz rá - csak hogy egy kellően elborult, ámde célra jobban mutató példát adjak), nem pedig arra, ha a személyiség jegyeidet és követhetőségedet.
Ez utóbbira kicsit más kell, mint egy p2p hálózat, ami jellegéből adódóan csak feldúsítja a forgalmad, és elfedi a hálózatba belépésedet, de nem fedi el a személyiségi jegyeidet.
Üdv,
LuiseX

Írta ő valahol, hogy szeretne TOR-t használni?
Ő csak a TOR használatát szeretné monitorozni.
:)

Szia,
Hmm, ez igaz, sehol nem írta, hogy használja vagy használná is :)
Üdv,
LuiseX

lejárt a support a szolgálati csomagról? :)

Úgy őszintén... jártatok ti valaha olyan országban, ahol cenzúrázva van az internet??
Nem szeretnék flamewar-t indítani, de ez a nettó magyarság, ami itt van... már engem is szóra bírt.

Vitázhatunk rajta, hogy vannak-e jobb alternatívák. (nincs minden esetben)
De! Ez egy ingyenes szolgáltatás. Nem mindenki teheti meg, hogy pénzért megvegye a szólásszabadságát.

Arról vitázni pedig, hogy a TOR hálózata kábszi/fegyver/gyerekpornóra/titkos usa programokra van-e olyan, mint arról vitázni, hogy a kés gyilkolásra van-e...
Valóban, sok embert öltek már meg késsel a történelem során, én még is azzal vágtam reggel egy karéj kenyeret és szalonnát hozzá. (senkinek nem esett bántódása :D)

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

>Úgy őszintén... jártatok ti valaha olyan országban, ahol cenzúrázva van az internet??

18 éven aluliak ne regisztráljanak már ide

Köszönöm ezt a roppant módon építő jellegű hozzászólást! :D

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Törökország. Csak a homeszerverem proxyján keresztül volt rendes nete a csapatnak.

proxy==ssh tunnel, vagy más megoldás?

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Tunézia. Tiltva van az ssh használat is. Ezt csak akkor tudtam meg, miután hazajöttünk és persze ottlétünk alatt rendszeresen ssh-ztam az otthoni szerverekre.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ajaj, Kína, Törökország, Németország ami hirtelen eszembe jut.

Kína volt nekem is az első gondolatom. (Törökországban még nem jártam)
Az internet sajnos közel sem annyira koherens, mint tőlünk látszik...

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Szia,
Azért, Magyarországon is jelen van némi könnyed cenzúra, elég ha az online kaszinók elleni szélmalomharcra gondolsz :)
Üdv,
LuiseX

Csak a személyes tapasztalataimat írtam le. Mivel se off se online kaszinókhoz semmi közöm, ezért ezzel nem találkoztam, nem korlátozott semmiben.
Ez egyébként mit jelent? Blokkolják az online kaszinókat Magyarországon?

Igen, beleértve pl. a sportfogadási oldalakat is.

https://www.nav.gov.hu/nav/szerencsejatek/blokkolt_honlapok
Technikailag nem igazán tökéletes a blokkolás megvalósítása, de azért működget.

Apropó személyes tapasztalat: Kínában nem minden esetben szakítja meg az SSH kapcsolatot "A NAGY tűzfal of Csájna", hanem csak használhatatlan módon lelassítja.

"If I had six hours to chop down a tree, I'd spend the first four hours sharpening the axe."

Önéletrajz, mint az ingyenes regisztráció feltétele. WOW :D

Sokan írják, hogy nem anonim a TOR. De arra vannak példák, hogy valaki úgy ítélnek el, hogy TOR-on keresztüli aktivitása szerepel a bírósági anyagban? Mert így azért kiszokott derülni mihez férnek hozzá. Pl skype-nál van, ahol szerepelnek ottani beszélgetések peranyagokban.

Dread pirate roberts?

Egyébként magáról a TOR-ról még nem derült ki, hogy megtörték volna. Minden esetben más sebezhetőséget / gyenge láncszemet használtak ki (TOR Browser sebezhetőség, a weboldal sebezhetőségei stb.). DPR-t meg pl. a könyvtárban, ahol netezni szokott, várták a civilbe öltözött FBI ügynökök. Amint kinyitotta a laptopját, ráugrottak, nehogy le tudja csukni (és ezáltal titkosítani).