lássunk tisztán.

 ( bthomyka | 2017. január 5., csütörtök - 7:00 )

(avagy hallgattassék meg a másik fél is)

0. kielemezve a szolgáltatási feltételeket, miután kirögötem magamat a felelősség ilyen módú áthárításának kísérletén, gondoltam hadd menjen.
1. a domainszolgáltató az ő kapcsolati oldalán keresztül kapott egy tömör üzenetet, miszerint sértőnek találom a $domain alatti tartalom egy (rám eső) részét. eme levélben _kértem_, hogy a sértő tartalmat távolítsák el.
2. ezen szolgáltató küldött egy teljesen jól megfogalmazott hivatalos állásfoglalást, idézve a szolgáltatási feltételekből, miszerint ők ugyan nem felelősek, hiszen nem ők töltik fel tartalommal az érintett site-ot (sem).
3. egy mégrövidebb válaszban közöltem, hogy a kibúvó engem nem érdekel, valamint két választási lehetőség van:
a) tesznek amit tudnak hogy a tartalom mehessen a levesbe
b) személyiségi jogi per keretében lehet megvitatni, hogy a domain bejegyzett tulajdonosának, a tárhelyszolgáltatónak, meg az érintett tartalmat megalkotó delikvensnek mekkora lesz a kártérítési és büntetőjogi felelőssége, lehetőség szerint a széles nyilvánosság bevonásával.
4. válasz még nem jött, de tegnap délutántól fogva a kapcsolódó tartalom szüneten van, szegecs kiskolléga meg elvesztette önuralmát, valamint szarba hozta az érintett céget azzal, hogy itt a hupon hivatkozott eme levelezésre - senki nem kérte, hogy a levél továbbításra kerüljön bárkinek is.

harmadik napja, hogy készült egy másolat a szarkupacon lévő sértő tartalomról. tőlem független tanuk jelenlétében, de még nem is én csináltam, szóval szerintem kurvára mindegy, mire gondoltál.
ha esetleg ez nem volna elég: (link1) és (link2)

kösznöjük.

"deal: leveszlek a hupmeméről ha adod a hupaccodat, vagy csinálsz újat"

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ó nem kell aggódnod, a kihallgatásodon meg leszel hallgatva (nomen est omen)

Lehet, hogy hiba megadni neked, amire vágysz (mármint hogy figyeljen rád valaki), de tényleg érdekel.
Neked miért jó akár másoktól kizsarolt accountokkal is visszajárni egy olyan, alapvetően szakmainak szánt fórumra balhézni, ahonnan pontosan ezért dobtak ki már számtalanszor?

mert olyan, mint poliverzum

>másoktól kizsarolt accountokkal

megválaszolom, ha előbb megmondod milyen érzés úgy felkelni reggel hogy "na most hazudok egy kurvanagyot"

Nem teljesen ertem ezt a rendkivul frappansnak szant reakciod. Hol ebben a hazugsag? Legfeljebb felreinformalt lehetek.
Ami teny, hogy olyan megnyilvanulasokat (is) gyujtogetsz egy nyilvanosan elerheto archivumba, amik adott esetben kesobb igen rosszul is johetnek a szerzonek. Tobben, tobb helyen is jeleztek mar, hogy felajanlottad a hozzajuk kotheto tartalmak torleset a hup hozzaferesukert cserebe. Ez mi, ha nem zsarolas?

Off: van egy oldalfejlesztesi javaslatom szamodra. Csinalhatnal e-mailes feliratkozasi lehetoseget, hogy a megadott cimre tudjal kuldeni egy ertesitest, ha kiteszed a feliratkozo egy kommentjet. Nem kene' mindig keresgelni. :D

>felajanlottad
>Ez mi, ha nem zsarolas?

HÜMM

"megválaszolom, ha előbb megmondod milyen érzés úgy felkelni reggel hogy "na most hazudok egy kurvanagyot""

Teljesen átlagos

> Hol ebben a hazugsag? Legfeljebb felreinformalt lehetek.

Az sem sokkal jobb, ha úgy mondasz valamit, hogy nem tudod, igaz-e. Disclaimer: én sem tudom, hogy igaz-e.

> olyan megnyilvanulasokat (is) gyujtogetsz egy nyilvanosan elerheto archivumba, amik adott esetben kesobb igen rosszul is johetnek a szerzonek

Na igen, de a hozzászólás már az eredeti helyén is nyilvánosan elérhető, és ugyanolyan rossz lehet később a szerzőnek. :)

Na igen, de a hozzászólás már az eredeti helyén is nyilvánosan elérhető, és ugyanolyan rossz lehet később a szerzőnek. :)

A feltételes mód valóban indokolt. Az eredeti helyén korrekt hozzászólás megjelenik egy olyan oldalon, amelynek szemmel láthatóan a lejáratás a célja, majd abban a környezetben valóban úgy tűnik az olvasónak, hogy a kigyűjtött anyag valóban alkalmas a lejáratásra, például azért, mert hazugság.

Ilyen például az, amikor évekkel ezelőtt megemlítettem, hogy valamelyik VIA chipset hibája miatt kitéptem a maradék hajamat, egy általam tervezett mikrokontrolleres kártyának a DMA-zását mértem, de előbb-utóbb deadlock lett belőle. Később a Linux kernel doksijában megtaláltam, hogy a kernel fejlesztői ennél a chipset-nél ugyenebbe a hardware bugba futottak.

Ezt a kis szösszenetemet megosztottam itt a HUP-on, majd ez megjelent az ominózus oldalon. Ott nyilván úgy látszik az idézet, mintha nyilvánvaló hazugság, nagyot mondás lenne, pedig csak az egyik munkámról írtam. Tároló szkóppal mértem ISA buszos ipari PC-n.

Tehát az a gond, hogy ha nem is ír az ember hülyeséget, az adott oldal akkor is azt sugallja az olvasójának, hogy az ott olvasottak valami sültbolondság, s a tartalmat valamiféle istenek feletti szakmai plénum rektorálta, s minősítette hülyeségnek, kínosnak, ami ott van.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>valóban úgy tűnik az olvasónak

vajon mitől?

a dma kommented illetően: alapvetően egyfajta bookmark oldalként indult az átlagtól jelentősen eltérően szórakoztató/retard kommentek későbbi linkelését megkönnyítendő, arról ugye remélem nem én tehetek hogy a retardok vannak többségben?

különben meg itt se fogod vissza magad amikor droidokkal történő, khm. "eszmecserébe" bonyolódsz olyan mértékben, hogy nemcsak hogy a szuper hupu kommentdoboz már 5 lap óta 1px széles, de később még reseteli is a hosszt

itt is retardokkal vagy együtt, meg amott is. vagy mindkettő zavarjon, vagy egyik se

A HUP-ot egy társalgási platformnak tekintem, ahol nem feltétlenül kell minden megszólalásban olyan feszesen fogalmazni, mintha az ember épp az államvizsgáján tenne tanúbizonyságot vélt vagy valós szakmai tudásáról. Ennek megfelelően ebbe beleférnek hangulati elemek, trollkodás is akár, amíg az nem kifejezetten bántó, hanem inkább poén, s természetesen szakmai tartalom is.

Írtam ide szakmai tartalmat, volt, hogy javítottam ki másokat, kértem segítséget, kaptam is, magam is segítettem másoknak, s szerintem elfogadható mértékben trollkodtam. Én ebben nem látok semmi kivetnivalót. Sokkal inkább az a furcsa számomra, hogy úgy gondolod, valami oknál fogva nálad van mások megítélésének joga, az az erkölcsi többlet, amellyel ezt megteheted az esendők felett. Jut eszembe, emberek vagyunk, ennek megfelelően tévedhetünk is, tudhatunk különféle dolgokat rosszul. Ebből nem következik, hogy bármelyikünk csapnivaló szakember lenne, legfeljebb annyi, hogy az adott területen nem bír elegendő tapasztalattal, vagy kevés körültekintéssel született az a hozzászólás. Mert ugye nem mindig ahhoz a területhez szól hozzá az ember, amelyben a legnagyobb jártassággal bír. A minap magam is adtam úgy megoldási javaslatot egy kérdezőnek, hogy az ő hibás kódjából copy-paste-eltem, ennek megfelelően hiába volt jó, amire gondoltam, az egész sor hibás volt. Utólag, miután erre felhívták a figyelmet, javítottam, mert tényleg ökörség volt az úgy. Jó, és? Te sohasem tévedsz?

Picit megrekedt érzelmi színvonalnak tartom azt a kategorizálást részedről, mely szerint csoportosítod a hozzászólókat: vannak a retardok, ők legalább sokan. Aztán? Gondolom, van még egy egy elemű halmaz, ez vagy te. Van még ezen kívül más? Tudod, úgy vagyok ezzel, elég jól érzem magam ezzel a szellemi visszamaradottságommal együtt, különösképp, ha ezt afféle hiteles forrásból tudhatom meg magamról, mint amilyen te is vagy. ;)

Nem foglalkozom különösebben az oldaladdal, egy-kétszer jártam arra, igazából nem értem, miért jó neked az, amit ott csinálsz. Viszont nem is kell nekem mindent értenem. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>valami oknál fogva nálad van mások megítélésének joga

kíváncsi leszek arra ahogy megérveled hogy nincs ilyenem

>tévedhetünk is, tudhatunk különféle dolgokat rosszul. Ebből nem következik, hogy bármelyikünk csapnivaló szakember lenne

... és így kell hupmeme-kompatibilis gondolatmenetet írni

>Mert ugye nem mindig ahhoz a területhez szól hozzá az ember, amelyben a legnagyobb jártassággal bír.

... és így készül a hupmeme

ti írjátok.

>Picit megrekedt érzelmi színvonalnak tartom azt a kategorizálást részedről, mely szerint csoportosítod a hozzászólókat

ABC-sorrendben vannak, HTH

>igazából nem értem

akkor kezdj el beszélni róla, ahogy szoktál

--
oh wait

> kíváncsi leszek arra ahogy megérveled hogy nincs ilyenem

Nagyon egyszeru: nincs ilyened, ahogy senkinek sincsen. Te is ugyanolyan esendo ember vagy, mint barki itt a forumon, nem vagy kulonb senkinel. Lehet, hogy van tapasztalatod valamilyen teren, lehet, hogy sokat dolgoztal valami IT-related dologgal, ez jo es becsulendo dolog, de emiatt kulonb nem vagy senkinel. Ugyanolyan szoros hulla lesz beloled is, mint akarmelyikunkbol, es pont ugyanannyit hibazol, mint masok, legfeljebb a sajat hibaidat nem vagy hajlando eszrevenni.

Nem feltetlen a biralatokkal van a baj, hanem hogy mindezt magas lorol teszed, es nem konstruktiv modon. Szabad velemennyilvanitas van, ez igaz, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek szabadon az orra ala dorgolheted a velemenyedet, hanem azt, hogy ha van valamirol velemenyed, azert meg nem visz el az AVH. De lehet es kell is ugy fogalmazni, hogy azt a masik ne bantasnak, sertesnek vegye.

A legnagyobb problema megis az, hogy azt gondolod, hogy az embereknek tevedhetetlennek kell lenniuk egy alapvetoen kotetlen forumon. Hat ez baratom nagyon nincs igy. Ha ezt keresed a HUP-on, vagy barmelyik masik szakmai portalon, akkor javaslom surgosen torold a regisztraciodat, mert sehol nem fogod ezt megtalalni, ezek a forumok ugyanis nem erre valok. Menj el inkabb vizsgabiztosnak, tokeletes szakma lenne szamodra.

Nem mondom, hogy mindennel egyetertek, ami a HUP-on zajlik, vannak dolgok, amik nekem is bantjak a csoromet, de pont az, hogy az emberek hibaznak, tevednek - ezt tartom a legtermeszetesebb dolognak a vilagon, sot, ez talan ennek a portalnak a lenyege. Hogy tanuljunk a hibainkbol, es merjunk hibazni, ne feljunk attol, hogy egy magat felsobbrendunek gondolo valaki pellengerre allit minket ezekert. Azt hiszem, ezen a forumon meg senki nem olt embert - minden mas hiba javithato es megbocsathato.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

>>>nincs ilyened
>>ok, érveld meg
>Nagyon egyszeru: nincs ilyened

hoppá, beloopolt. remélem szőrös hulla mivoltod beállta után bomlott agyadat a tudományra hagyományozod, a droidkutatás támogatása végett

>pont ugyanannyit hibazol, mint masok

láthatóan nem csak trinity szenved orákulum-szindrómában

>Nem feltetlen a biralatokkal van a baj, hanem hogy mindezt magas lorol teszed

mi a bajod a magas lovakkal, és miért diszkriminálsz az alacsony lovak javára? szemét rászistá

>Szabad velemennyilvanitas van, ez igaz, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek szabadon az orra ala dorgolheted a velemenyedet

egyetértek veled, én is felkérem a nagyorrúakat (hát ha már egyszer idáig ellóg) hogy takarítsák el szoros testnyílásaikat a websiteom környezetéből

>De lehet es kell is

aha szóval kell. ok, felírtam - az őt megillető helyre - hogy szeretnél egy ilyen szabályt szabni a websiteomra, 2398479 napon belül elbírálom a kérelmet

>A legnagyobb problema megis az, hogy azt gondolod, hogy az embereknek tevedhetetlennek kell lenniuk

már írtam, bookmark oldal. tudom, fogyatékossággal szenvedőknek nehéz felfogni mi ez, de sajnos minden egyéb olvasatod csak a te fejedben létezik

>javaslom surgosen torold a regisztraciodat

egyre csak telik a "hrogy javaslatai" feliratú kuk^H^H^Htárolóedény - amúgy nincs ilyen funkció a hupkón, tedd magadévá az opensource elvet: "küldj patchet vagy STFU"

>ez talan ennek a portalnak a lenyege. Hogy tanuljunk a hibainkbol

az ezen magatartást tanúsító egyedek egyébként azt szokták csinálni hogy írnak egy emailt hogy "igen hülye voltam, próbálok javulni, pls remove" és ekkor ez történik. eddig ilyen kb 2 (kettő) volt, arról ugye nem én tehetek hogy a maradék 605 (hatszázöt) darab nem ilyen

Ha bookmark oldal, miért raksz ki személyes adatokat?

pl?

pl. személynév

dehát az csak ott kerül ki, ahol az user maga publikálta

Kirakja a hup-on, az nem jelenti, hogy te az egész világon kirakhatod. Egyrészt a hup-on csak a belépett user láthatja ezeket az adatokat. Másrészt, ha valaki megadja itt az adatait, akkor a hup.hu-t (ls üzemeltetőinke) adja meg, nem a gabucino.hu-nak, aminek semmi jogalapja nincs ezen adatok kezelésére.

>Kirakja a hup-on, az nem jelenti, hogy te az egész világon kirakhatod.

ez csak a braunstein-kódexben, vagy máshol is le van írva?..

>semmi jogalapja nincs ezen adatok kezelésére

loop

Az adatvédelmi törvénybe, de gondolom a bérczi univerzumba ilyen nem létezik. Úgy látszik, nincs valós érved, csak személyeskedni tudsz.

>Úgy látszik, nincs valós érved

v.ö. "OTAN VANA ZADATVÉDELMI TÖRVÉNYBE BELE"

Ha mar ennyire okos vagy, meg tudod mutatni, hogy mi az a torveny vagy rendelkezes, ami teged feljogosit ezekre? Csak erdekel.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

"mindent szabad amit nem tilos"

Megeloztel

Es mi az a torveny, ami engem feljogosit arra, hogy iOS appot fejlesszek? :P (csak hogy segitsek elindulni a logikadnak)

>hrogy
>logika

... és újabb 456 kommentes subthread született

Nem az a baj, hogy bookmark oldal, meg hogy magadnak gyujtod, hanem hogy publikusan elerheto. Tegyel ele egy HTTP belepeses vedelmet, es akkor nincs ilyen problema. Ha esetleg nem ertenel hozza, nagyon szivesen segitek megcsinalni.

> írnak egy emailt hogy "igen hülye voltam, próbálok javulni, pls remove" és ekkor ez történik.

Arra nem is gondoltal, hogy a stilusod es a magatartasod miatt nem akarnak az emberek irni neked, mert egyszeruen nem biznak benned? Az, amit csinalsz, rohadtul nem gerjeszt nem bennem, de egy mongoloid idiota csimpanzban sem bizalmat. En a helyedben egy kicsit elgondolkodnek, Mr Tokeletes.

Ja, es meg mindig ott tartunk, hogy az illeto beleegyezese nelkul ezeket a tartalmakat ki se lehetett volna raknod, hat nehogy mar kerni kelljen, hogy szedd le. Just do it!

Es igazabol erre a temara ennyi idot szantam. Ket ev mulva visszanezek ebbe a topicba, hogy mire jutottatok.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

>baj

újabb értékes hrogyvélemény esett be a... sorba

>hogy bookmark oldal, meg hogy magadnak gyujtod, hanem hogy publikusan elerheto.

mint ahogy a forrás website is, talán már hallottál a hup.hu-ról

>Arra nem is gondoltal, hogy a stilusod es a magatartasod miatt nem akarnak az emberek irni neked, mert egyszeruen nem biznak benned?

arra nem

>bennem, de egy mongoloid idiota csimpanzban

helyesen: "bennem, egy mongoloid idiota csimpanzban"

>En a helyedben egy kicsit elgondolkodnek, Mr Tokeletes.

minek, ha inni is lehet?

>meg mindig ott tartunk, hogy az illeto beleegyezese nelkul ezeket a tartalmakat ki se lehetett volna raknod

tudható ("no news under the sun", hogy egy általad is ismert shakespeare-i költőt idézzek) hogy az értelmi színvonalad eddig terjed (lásd a hupmeme listád tekintélyes hosszát), de most épp ki kérte hogy újfent tanúbizonyságot adj róla?

+1

De az jó nagy! :)

Talán annyival egészíteném ki az általad írottakat, hogy ami lehetőség, azzal nem feltétlenül kell élni. Létezik önkorlátozás is puszta jóérzésből, empátiából. Nem kell mindent megtenni, csak azért, mert megtehetjük. Rengeteg dolgot nem szabályoz a jog, egy rakás dolog jogilag rendben van, amellyel őrületbe kergethetjük embertársainkat. OK, de mi ebben a jó? Az mitől jó, ha valakinek rossz? Na ez az, amit képtelen vagyok megérteni.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Az sem sokkal jobb, ha úgy mondasz valamit, hogy nem tudod, igaz-e. Disclaimer: én sem tudom, hogy igaz-e."

Sajnos arról, hogy az említett állítások igazak-e, nem tudok meggyőződni. De a kérdést szándékosan úgy tettem fel, hogy belefért volna egy olyan válasz is, hogy a hozzáférések megszerzésére tett ilyen próbálkozást tulajdonítani neki alaptalan rágalom.

"a hozzászólás már az eredeti helyén is nyilvánosan elérhető, és ugyanolyan rossz lehet később a szerzőnek."
Ez valóban így van, de szvsz innen eltávolítják, ha nagyon szépen kéred.

onnan is, 1:1

Törölnéd, kérlek, a "bohocmasni" részhez tartozó linkjeid?

done - bár előre szólok hogy ha továbbra is lesz mit bookmarkolni akkor folytatni fogom, segíny locsemege is így járt :)

Inkább meg sem nézem. Tudja fene, mi bajod van velem, de mindegy is.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

most mit nyígsz, már a törlés se jó? hupuk, bazmeg... amúgy olyan szépen kveccseltetted a bevándorlópárti retardokat hogy érdemeid elismeréseképp töröltem, csak aztán (keresték is rajtam hogy hova lett, meg) ugye más területeken újra kellett kezdeni, legutóbb természetesen a "azt se szabad amit szabad" vonalad kapcsán

Nem nyígtam, eddig nem kértem.

Most arra kérlek, töröld a gyűjteményedben nyilvánosan elérhető hozzászólásaimat, s minden olyan infót, amely a nickemhez vagy IRL személyemhez köthető!


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

done, remélem így is marad

Gabu mi a f@sz történt veled? Jól látom hogy becsicskultál? Ettél valamit mostanában ismeretlen forrásból, attól puhultál meg? no offense...
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

triggerelem bthomyt, és népnevelő jelleggel kegyet gyakorlok a terroruralom közepette

--
rekarts, jacobin

Ha már így nekilódultál: töröld ki a velem kapcsolatos bejegyzéseket is, köszi!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A velem kapcsolatos idézetekkel azt csinálsz, amit akarsz, nem érdekel.

Ha van hozzám köthető személyes adat, azt ne hozd nyilvánosságra, köszi!

+1

Nekem is csak annyi kérésem van, hogy konkrét személyes adatot ne ossz meg rólam.
Hozzászólás linkelések engem sem hoznak lázba.

Ja .. és köszönöm hogy belátással vagy, tudsz te érett módon is viselkedni.

Úgy tűnik, ez elhamarkodott kijelenés volt.
--
♙♘♗♖♕♔

gondolom, a kis csacska csicskat elkapta valaki a forduloban, o meg ijedteben telepakolta a gatyajat, es bevallalt mindent (gumi nelkul is)...

o.k., akkor visszaraktam mindenkit ahogy eddig volt. velem lehet beszélni.

bohocmasninak vagy például nekem mi közünk is van sj-hez?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

ugyanazon a bolygón éltek (valószínűleg)

hát talán tőle kéne megkérdeznetek minek pofázik bele a nedves álmai leírásával

Nekünk sj se kutyánk, se macskánk. Ha bajod van a beszólásával, azt talán neked kellene lerendezi vele. Kérjek hozzá segítséget a (harcedzett) szerb barátaimtól? :)
--
♙♘♗♖♕♔

én egymagamban ehhez kevés vagyok :) bizony sajnos úgy tűnik nektek is "dolgoznotok" kell hogy meglegyen amit akartok.

Akkor most hozzád küldjem a Monojlovicsokat vagy sj-hez?
--
♙♘♗♖♕♔

hát ha már kívánságműsor akkor sj-hez

Ok. Oda küldtem őket.
--
♙♘♗♖♕♔

sj azt kérte, hogy inkább hozzád küldjem őket, úgyhogy mégiscsak hozzád mennek. Ezen már sajnos már nem tudok változtatni.

én egymagamban ehhez kevés vagyok :) bizony sajnos úgy tűnik nektek is "dolgoznotok" kell hogy meglegyen amit akartok.
--
♙♘♗♖♕♔

ej, de könnyen lehet téged manipulálni :-D

jaj de szarul jártam, jaj-jaj

Tehát sem bthomynak, sem btaminak nem sikerült levetetnie a személyes adatait a bookmarkoldaladról.

Azokkal szemben, amik oda vannak írva az adatvédelmi törvénybe (infotv?) bele. (Nem, kibaszni az internetre nem személyes használat.)

Illetve sem nekem, sem locsemegének nem sikerült elérnie, hogy a nicknevünket beírva ne az fogadja a látogatókat hogy "zsidó" vagy "autista".

Mondjuk azokkal szemben, amik a wikipédiába vannak írva bele:

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/A_j%C3%B3_h%C3%ADrn%C3%A9v_v%C3%A9delme

(nézd el nekem, én nem végeztem adatkezelés OKJ-t, sem más jogot, meg, nem is nagyon érdekel)

Viszont, v.ö.:

az ezen magatartást tanúsító egyedek egyébként azt szokták csinálni hogy írnak egy emailt hogy "igen hülye voltam, próbálok javulni, pls remove" és ekkor ez történik. eddig ilyen kb 2 (kettő) volt, arról ugye nem én tehetek hogy a maradék 605 (hatszázöt) darab nem ilyen

és

1:1

Hm?

>btaminak nem sikerült levetetnie a személyes adatait

de

>Azokkal szemben, amik oda vannak írva az adatvédelmi törvénybe (infotv?) bele.

ez a mondat biztos jelent valamit

>sem nekem, sem locsemegének nem sikerült elérnie

de

nem értem mi a probléma azzal hogy az "önök kérték" mozgalom jegyében sj kívánalma is érvényesül

egyébként a megoldás egyszerű: treynél kell kérni sj régóta jól megérdemelt bannolását (működik, én tudom), majd ezután a fennmaradóknak is tartózkodni attól hogy a merő szívességből módosított saját ottlapommal kapcsolatos gesztust altesti körülményekkel illessék

"de"

Nekem úgy tűnik, hogy mégse.
--
♙♘♗♖♕♔

..

Megtennéd, kérlek, hogy megint eltávolítod a szekciómat, ezúttal permanensen?

Illetve hogy nem használod a nicknevemet vagy a zsidózható hozzászólásaimat (vagy a többit) fel, vagy engem a másokkal való konfliktusaid során?

Biztos ami biztos, a szerbek elindultak :)
--
♙♘♗♖♕♔

Thx.

ideértek, összevertek, de mondtam ne menjenek messzire mert sütőben nem fogunk csalódni

kösz :)
--
♙♘♗♖♕♔

low energy effort

Most sokkal okosabb voltam, beleírtam hogy permanensen, vagyis hogy ne rakja vissza másnapra :D

jol megerdemelt, ah-ah-ah, lol, OMFI. Kicsi eszeden meg sosem villant at, hogy lehet az, hogy (szerinted) "a nep" engem akar kivul latni, de valahogy megis mindig teged **sznak ki?

De hadd idezzem az ~5 evvel ezelotti velemenyem a pms-es hisztidrol:

"Ami pedig az (eddigi) #1 helyezesem illeti, erre is van egy mondas, miszerint az oroszlan nem foglalkozik a verebekkel/egerekkel/kapucsino-kaliberu aljaneppel/... vagy valami ilyesmi"

Magyaran mar akkor is csicska voltal, most is egy beszari kis csicska vagy. Ennyike...

ez még nem elég a restorehoz

hangember...

Gondolom az e///-belsos levelezest is hasonlo stilusban intezed. :)

Thx.

van a hupon néhány pszichopatológiailag khm, "ingatag" egyed, akik egyértelmű jeleit mutatják a valóságérzékelés zavarával együtt járó pszichés elváltozásoknak is (bthomy, hrgy, jevgenyij, stb, ismeritek őket). tekintettel arra hogy összeomló társadalmunk immáron szemlátomást képtelen ezeket biztos helyen tartani, civil kötelesség a felderítésük, óriási felelőtlenség lenne a szőnyeg alá söpörni létezésüket.

volt ugyan egy rossz szájízű deal (login), de nem kívántál élni vele, és a fentiek miatt nem is lett volna jó ötlet.

persze ha felmutatod az uptodate flepnid, bizonyítva azzal hogy segítséget kerestél, akkor újra terítékre kerülhet a téma.

Törölnéd kérlek a btami szekcióból a nevem, fényképem és gyermekem fényképét? Előre is kösz!
A hup-os link gyűjtemény nyugodtan maradhat, az nem zavar :)
--
♙♘♗♖♕♔

a nevedet te linkelted, előbb azt kell törölnöd, a pr0n-t leszedtem de kár érte

Trey már törölte. Kérlek, te is távolítsd el a nevem, és a nevemet tartalmazó facebook linket is a btami szekcióból!
--
♙♘♗♖♕♔

különben be leszel perelve! :P
btami.

"Nem fórumokból kiragadott részletek alapján formálok véleményt egy-egy emberről."
krix
--
♙♘♗♖♕♔

hint: ironia ? :)

"felajanlottad a hozzajuk kotheto tartalmak torleset a hup hozzaferesukert cserebe. Ez mi, ha nem zsarolas?"
szerinte gáláns ajánlat.
de minimum etikátlan, elvégre nem én kértem az ottani részvételemet, miért kell nekem bármit ahhoz adnom/bármennyit azért fizetnem, hogy onnan eltávolítsanak bármilyen, velem kapcsolatba hozható adatot (aminek közlésére megint nem kért és kapott hozzájárulást)?
ahogyan etikátlan a hozzá címzett levelezés részét vagy egészét nyilvánosságra hozni.
de hiába pofázunk erről ezer éve, most is csak annyit értem el, hogy elkenje a problémát annyira, hogy nekem legyen nehezebb. illetve van pofája neki feljelentést rajzolni, meg körbelevelezni a fél világot, hogy ki mire számítson amikor a rendőrök érdeklődnek.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Hagyd.

Gondja van a szövegértelmezéssel.

Annak a nyilvánosan elérhető archívumnak a nagy része inkább őrá nézve gázosak.

Rohadjak meg, kib. unom amit csináltok (ráadásul nem ez az első alkalom), de ehhez veszek popcornt.

--
trey @ gépház

+1

biztos sokan vannak ezzel így. azt viszont tudjad, ha ő nem huzakodik elő tegnap a hepeninggel, nem írtam volna róla egy kurva szót sem.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

+1 a popcornra :-)

Akkor már mandulabél vagy sós mogyoró, azokat jobban szeretem. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1

nekem ebből a körből annyi maradt meg, hogy látszólag másfél hete tudsz a domain.hu-ról és értelmezésével még nem vagy teljesen összebarátkozva, ill. "a hup nem a személyes problémák kezelésére szolgál" után is sugárzod a műsort. tényleg unalmas egy idő múlva, de ezt most már én is kíváncsian várom, remélem mindketten maradtok.

amúgy veszteni valód elsőre neked látszólag több van: nyilvánosan felböffenhet a találkás vád; **ha egy eljárás során az a vége, hogy nem jogsértő a neked annak vélt oldal (szerintem ez lesz a vége), akkor ez nagyon jó próbaper lesz még néhány hasonló oldal megszületéséhez**; a domain.hu alapján a regisztrátorhoz irányítottad az érdeklődőket nem pedig az oldal tulajdonosához; szívlapátos fenyegetést is látok; ill. a bejegyzéseid alatt te magad már megmondtad, hogy gyenge hup-hamisítványok. nem ellened beszélek, de nekem ezek eléggé tényszerűnek tűnnek elsőre.

nem olyan egyszerű ez, mint ahogyan látod. illetve egyszerű, de épp ott ahol bonyolultnak látod - és fordítva is ugyanez a helyzet.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

a gabucino.hu domaint a regisztrátor anonimként jegyezte be, hosszú ideig semmiféle whois rekordot nem lehetett kiolvasni belőle. csakhogy valami oknál fogva fordult a kocka.

a domain.hu állásfoglalása szerint a whois-ból származó adatokat nem használhatod fel pl nyilvános közésre, talán még gyűjteménybe sem rakhatod. ahhoz, hogy kontaktot találj egy domainhez, felhasználhatod.
(annak idején maga gabucino is ezen pampogott, mikor idéztem neki az ottani iránymutatást, kiröhögte a témát)

$domain -> saját domain-em
hogy kinek mi a jogsértő, esetenként még ha szubjektív is, elbírálható. az, hogy a whois-ból talált személyes adataimat -hozzájárulásom nélkül- kirakta a nyilvánosság elé, beletiport a személyiségi jogaimba. (szándékosan, hiszen nem kósza bitek kavarogtak oda, pont olyan sorrendben)
igen, hibáztam, amikor nem frissítettem a saját domain-emhez tartozó lakcímet és telefonszámot, de így utólag azt gondolom, hogy jól tettem. a domain regisztrátora 0/24-ben elérhet, a tárhelyszolgáltató szintén.

valamint szegecs a saját webhelyén folyamatosan pocskondiáz mindenkit, akiről blogol. az idézett hupperek némelyikét dehonesztáló jelzőkkel illeti, egyeseknek a kedveséről talált fotókat oszt meg, van akinek a telefonszáma is ott vigyorog. túl ment egy határon a csávó (hosszú évekkel ezelőtt). ami ilyesmit tett, azt mind folytatólagosan. közben meg ugatta, hogy meritokrácia van. emlékezz: legutóbb itt (is) megjelent róla egy dehonesztáló fotó. akkora kapálózásba kezdett (pl treyt szarozta össze-vissza), hogy aztán a topik törlése, meg hármunk röptetése lett az eredmény. érdekes a reakció, hiszen a saját "fegyvere" baszta szájba... hát hol a viharba' van a meritokrácia?

miután nem tegnap kezdődött az egész, frissíts! először a tárhelyszolgáltatónál problémáztam, leszarta. gabucino viszontválaszolt, mitöbb kiröhögött. aztán egyszercsak láthatóvá vált, kinél lett regelve a domain-je. miért ne élhetnék a kapcsolatfelvétellel? elmélkedj: akinek köze van így vagy úgy a sérelmezett tartalomhoz (aki felhányta, aki a domain-t "viseli", aki a tárhelyet adja), kivétel nélkül felelős az ott megjelent tartalmakért. talán erről érdeklődj treynél: hány bejegyzés került törlésre vagy az érintett felszólítására, vagy az érintett ügyvédjének hivatalos felszólítására.

a szívlapátos postot tessék a helyén kezelni. érkezett egy ilyen, ki nem hagytam volna. amiket és ahogyan ő előadott, miért ne példálózhatnék ilyen alternatívával egy könnygázzal való fenyegetésre? kettősmérce...?

sokaknak teljesen mindegy, hogy én mit hogyan látok. az meg engem nem érdekel, hogy -ezügyben- ki hogyan lát dolgokat. vannak a tények, pl a személyiségi jogaimba való belegázolás, meg a tehetetlenségében megírt kiráncigálás, putrizás, patkányozás. ha majd egy kevés időd lesz, kérlek értékeld kedved szerint.
vannak akik mindent a helyén kezelnek, meg vannak azok, akik valamelyik oldal mellett elfogultak.

igen, igazad van, kurvára nem hiányzott ez ide. de talán nézzél át a szomszédba, mi történt tegnap ~11:22-től idáig.

az még egy külön vicc lesz, ha elkezd törölgetni, aztán feljelent, ebből lesz ami lesz, majd szépen visszapakolja a sértő tartalmat... kinézem belőle, nagyjából ennyire találom megbízhatónak, tisztességesnek, becsületesnek. viszont nem estem kétségbe, lásd a nyitóposztban lévő linkeket. hátha valamikor meg kell védenem a saját igazamat bazzeg... nekem. az igazamat.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Tamás,

rövidre fogom: nem egyszerűbb leszarni az egészet és alkalmanként röhögni azon, aki ilyesmire energiát pazarol; röhögni néha magadon; röhögni néha azon aki erre veri? olyan régen zajlik már ez az egész, az lep meg, hogy nem vagy immunis az egészre.

a kislányomnak ha beszólnak az oviban a nagycsoport füle hallatára, estére már el is felejti. így van jól, a legtöbben így nevelik a gyereküket és már nagyon az elején a helyén tudják kezelni ezt a helyzetet.

egy dolog még érdekel, de hagyjuk kérlek a "az idézett hupperek némelyikét dehonesztáló jelzőkkel illeti, stb" elveket. nyilván magadról van szó, mi az ami leginkább bántott téged az idézetek közül?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

a kérdésedre a válasz túl hosszú, nem írom le.
röviden: de, egyszerűbb lett volna. ok-okozat.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

> a domain.hu állásfoglalása szerint a whois-ból származó adatokat

Már nem emlékszem, de a szóban forgó domain nem .com-ra végződött? Ebben az esetben ugye nem a domain.hu az illetékes ezt eldönteni, hanem az adott tld megfelelő fóruma.

> akinek köze van így vagy úgy a sérelmezett tartalomhoz (aki felhányta, aki a domain-t "viseli", aki a tárhelyet adja), kivétel nélkül felelős az ott megjelent tartalmakért

Ennyi erővel bezárhatnánk az ICANN-t és behinthetnénk a helyét sóval, mert úgyis van olyan domain amin jogsértő tartalom van.

> kettősmérce...?

Nem. Egyszerűen arról van szó, hogy benzinnel próbálsz tüzet oltani.

Disclaimer: nem ertek egyet bthomyka reakciojaval, de meg tudom erteni az indulatait. Te talan nem tallozod olyan sokat a HUP-ot, mint en tettem egy idoben, de Gabucino/szegecs viselt dolgai majd egy evtized alatt barkinek az idegrendszeret kikezdik. En reszben azert kezdtem el hanyagolni az oldalt, mert az itt elharapozo trollkodas atlepte azt a szintet, amivel en meg azonosulni tudtam.

Lehet, hogy benzinnel probal tuzet oltani, de azt hiszem, eleg sokan vagyunk a portalon, akik valahol a szivuk melyen helyeslik, hogy valaki fellazadt Gabu remuralma ellen. Ha mar Trey tobbunk keresere sem kivan gatat szabni annak, ami itt mar hosszu-hosszu evek ota zajlik, akkor valakinek a kezebe kell venni ezt a problemat.

Egyebkent pedig az ICANN nem tulajdonosa egyik domainnek se, legfeljebb a TLD-nek, szoval azt pont nem kell soval felhinteni. Azonban at least a domain es a tarhely tulajdonosa felelos az ott megjelent tartalmakert, es felelossegre is vonhato. Pontosan ezert tunt el nagyon sok hirportalrol a kommentelesi lehetoseg is, mert felelossegre vonhatoakka valtak a legutolso mediatorveny rendelkezesei alapjan.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

szegecs, ez már haladás! de még mindig nem az igazi. törölsz mindent amit hozzám kapcsoltál eddig, vagy még ettől is jobban fogunk szórakozni a közeljövőben?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mind a kettőtök részéről hihetetlen energia mennyiséget raktok bele ebbe a vitába.
Ér ennyit?
Ha jól tudom mind a ketten közelebb vagytok a negyvenhez, mint a harminchoz. Szerintem nem méltó egyikőtökhöz sem amit csináltok.

mi ebben a hihetetlen energia? egy feljelentés 2/3-a copypaste leszámítva az épp aktuális rejtett erőforrás nevét, a többi meg csukott szemmel is megy

Valóban ennyi a tényleges észlelt munka, de ideáig el kell jutni. Ez pedig rengeteg mentális energiával jár, ami sokkal fontosabb dolgokról elviszi a fókuszt.

így tűnhet, de egy ilyen ügy 3-4 hónap alatt lezárul és utána jön a kártérítési kereset, aztán már csak dönteni kell befelé a delikvens kasszájából vásárolt, jól megérdemelt "bier" típusú "sokkal fontosabb dolgokat".

Engem meg ez érdekelne még mindig: http://hup.hu/cikkek/20161219/a_swap_particiokat_swap_fajlra_csereli_az_ubuntu_a_17_04-es_kiadastol_kezdve+?comments_per_page=9999#comment-2048988

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

~3 éve swap-file van defaultnak a pantherben.
most, hogy tartalmas és kielégítő választ kaptál a kérdésedre, tényleg lépjünk tovább ;)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Szeretem ezeket a bthomy féle dolgokat. Te barátom egy igazi retard vagy. Élvezet nézni ahogy vergődsz a faszságokon. Már majdnem annyira szórakoztató vagy mint anno poliverzum. Hajrá, ha keményen dolgozol te lehetsz az új poliverzum!
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Hú, tényleg :)

Mindig is irigyeltem az olyan embereket, akiknek van idejük ilyen hülyeségekre időt fecsérelni :O

Akinek meg fáj, hogy az írása megjelenik az interneten az ne írjon az internetre, vagy háromszor is gondolja meg mit ír!

bthomyka megöli a hupmemet, neeeeeee....
--
blogom

tisztázzuk: én csak a rám nézve sértő tartalom eltávolítását kértem eddig is, most is.
van aki megértette, van aki meg nem. van aki szerint a világ borul össze, van aki szerint a szemétdomb lesz alacsonyabb.
mindegyik nézőpont kérdése :)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Tudtad, hogy a pisit nem lehet kivenni az úszómedencéből?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ok. tehát neked kurvára mindegy, hogy személyes adataiddal ki hogyan bánik, azokhoz ki hogyan jut hozzá.
(ha nem én hugyoztam bele, miért is engem baszogatnak érte?)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem akarlak, nagyon kiábrándítani, de a domain regisztrátornak joga van, a domain tulajdonosával, a domainnel kapcsolatos levelezést megosztani. Ugyanis te a domain regisztrátorral nem magánlevelezést, hanem üzleti levelezést folytatsz. Megtilthatod, hogy a regisztrátor a domain tulajdonosával megossza a levelezésedet. Mivel nem láttuk ezen levelezést, élhetünk a gyanúval, hogy ezen rész kimaradt belőle.

A regisztrátor nem azonos a domain tulajdonosával. Pl. a szóban forgó regisztrátor esetében is le van papírozva, hogy ők csak a regisztrációt végzik, a domain tulajdonosa a regisztrációt kezdeményező fél.

A domain regisztrátor nem felelős, az adott domain alatt megjelenő tartalomért. Pont. Domaint jogi okokból, csakis a hatóságnak van jogosultsága levetetni. Nyomozóhatóságnak csak akkor van jogosultsága levetetni, amennyiben a domain üzemelése összekapcsolható bűncselekmény/ek folytatólagos elkövetésével. Mivel a személyhez kapcsolódó jogokról PTK rendelkezik, ezért az ahhoz kapcsolódó ügyekben a polgári bíróság jár el. Csak abban az esetben illetékes a rendőrség, amennyiben a személyhez kapcsolódó bűncselekményt vagy szabálysértést követ el az illető (zaklatás, becsületsértés, rágalmazás). A magyar jogrend ismeri a hírnév és jó hírnév fogalmát és annak a védelmét. A hírnév, egy adott személyről (lehet jogi személy), a köz számára szabadon hozzáférhető információk összessége, mely által az adott személy megítélhető. Rágalmazást, becsületsértést az követ el, aki olyant valótlanságot állít, ami ezt a képet meghamisítja, másokban a sértettről hamis értékítéletet alakít ki. Csakis abban sérül a jó hírnévhez fűződő jog, ha az a valósággal nem egyező tényállítást tartalmaz. Értékítélet, kritika nem csorbítja a jó hírnévhez fűződő jogokat.

Szóval, a hupmemen megjelenő információk szabadon elérhetőek, lévén hup-ot linkeli. A linkeléshez fűzött kommentek kritikát, mert a leírtakhoz hozzákapcsolja a kritizált kommenteket, meghagyva az értékítélet kialakítását az olvasónak. Így nem áll fenn a hamis tényállás közlése.
Innen kezdve az eljárás, hogy az oldalt a polgári bíróságon kell megtámadni és kivárni az eljárás végét. Ez esetben a bíróság vizsgálhatja a kommentek és az azokhoz kapcsolt megjegyzések ténybeli egyezését. Ez szakmai esetben akár külső szakértők bevonásával is történhet. Innen kezdve válik érdekessé a dolog, mert elég cifra életérzés lehet, mikor a T. Bíróság szakértői vélemény alapján mondja ki, hogy az ember faszságokat írkált a neten. Különösen, ha utána még ki is kell fizetnie a perköltségben.

Az itteni kommentekben elhangzó, lightos testi fenyítések felemlegetése és dehonesztáló kifejezések, ellenben rendőrségi ügy lehet, mert ugye ez félelmet kelthet a címzettben, vagy alkalmas a személyhez kapcsolódó jogok nagy nyilvánosság előtti megsértésére. Ebben az esetben a rendőri szerv az eljáró, lévén BTKs az ügy.

Az archiv.org-os linkek viccesek, különösen, hogy egy jogi eljárásban elsődleges bizonyítékként nem használhatóak. A helyes eljárás, az lett volna, hogy közjegyzői eljárás keretében készíttetsz egy hiteles mentést az oldalon megjelentekről. Ez emlékeim szerint 10 és 15k HUF között fájt volna. Ha most indítasz egy eljárást, az eljáró hatóság nem tudja vizsgálni az általad kifogásolt adatok meglétét.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

valami hiba van a drupalban, véletlenül szakmai hozzászólás került a threadbe

Baaah :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ajaj. A HUP mióta jogi fórum? Mióta szakmai itt a jogászság? (Troll off)

Szamitogepen keszult a hozzaszolas? igen, akkor meg van helye a HUP-on.

troll off:

Ezert lathatsz mindenfele topicot is :D

Ó, mi már annak is örülünk, ha bármilyen szakmához köthető egy hozzászólás. ;)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ajaj, nekem még informatikai képzésen is volt Jog órám. :)

De komolyra fordítva: szerintem a domaineket érintő, vagy a tartalmak tulajdonjogát meghatározó jogszabályok érdekesek lehetnek IT-soknak is.

hát, az eddigi hozzászólók (nagyrésze) inkább az anarchia mellett állnak, vagy az apropót illetően érdektelenek... :)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

csak a szokásos, időnként előforduló "az érem egyik és másik odala" jellegű post került beküldésre.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Miért zavar, ha az érem mindkét oldala látható?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jó komment.

"Megtilthatod, hogy a regisztrátor a domain tulajdonosával megossza a levelezésedet. Mivel nem láttuk ezen levelezést, élhetünk a gyanúval, hogy ezen rész kimaradt belőle."
egyértelműen nem tiltottam, viszont nem is kértem arra, hogy bárkivel megossza a levelezést. semmiféle üzleti kapcsolatban nem állok vele.

"A regisztrátor nem azonos a domain tulajdonosával."
jelen esetben a tulajdonos (a domain.hu keresés alapján) az a személy, aki megegyezik az érintett cég képviselőjével (e-cegjegyzek).

"Nyomozóhatóságnak csak akkor van jogosultsága levetetni, amennyiben a domain üzemelése összekapcsolható bűncselekmény/ek folytatólagos elkövetésével"
a mai reggelig megállt a személyes adatokkal való visszaélés, a személyiségi jogok megsértése. miután pedig a kifogásolt tartalom egy részét (és nem az egészét) eltávolította, marad a nem általam készített "backup" és a webcache.

"követ el az illető (zaklatás, becsületsértés, rágalmazás)"
teljesen normális és elfogadott dolog, amikor gátlástalanul autistázol, patkányozol, vagy a putrijából ráncigálnál ki bárkit. de nem egy jogállamban, a regnáló hatalom szerint pedig ez van nálunk.

"Rágalmazást, becsületsértést az követ el, aki olyant valótlanságot állít, ami ezt a képet meghamisítja, másokban a sértettről hamis értékítéletet alakít ki."
igen. tehát ha én neked azt mondom, hogy XY egy idióta barom, akkor Te azt elfogadod, sőt egyetértesz velem? ugye hogy nem. függetlenül attól, hogy ismered-e az érintettet vagy sem, függetlenül attól, hogy igazam van-e vagy sem.

"Szóval, a hupmemen megjelenő információk szabadon elérhetőek, lévén hup-ot linkeli."
ne linkelje. vagy ha mégis, akkor meg kegyeskedjék megtartani a kontextust, meg magának a véleményét.

"Innen kezdve az eljárás, hogy az oldalt a polgári bíróságon kell megtámadni és kivárni az eljárás végét."
ja. kilátásba helyeztem egy személyiségi jogi pert a résztvevőknek, mert többszöri felszólalásom ellenére évekig vigyorgott néhány személyes adatom egy olyan weboldalon, ahol _nem járultam hozzá_ annak közléséhez.
(ezek mentén szarjuk már le a hupos linkelést, kutyafasza ehhez képest)

"a T. Bíróság szakértői vélemény alapján mondja ki, hogy az ember faszságokat írkált a neten."
esetünkben a személyiségi jogi per tárgya a személyes adatok jogosulatlan "használata". ő fenyegetőzött copy&paste segítségével megírandó feljelentéssel, bár nélkülözni kívánja a tisztességet, az ellene felhozható bizonyítékot meg igyekszik eltüntetni -legalább az eljárás idejére-.

"Az itteni kommentekben elhangzó, lightos testi fenyítések felemlegetése és dehonesztáló kifejezések, ellenben rendőrségi ügy lehet"
amiből neki van/lesz problémája. nem én patkányoztam, nem én putriztam. neki nem tetszett, hogy rászóltak, önkontroll nélkül dobálózott a szarral. azt a lapátos történetet meg nézd meg, honnan indult, hova lett és miért/miből.

"Az archiv.org-os linkek viccesek, különösen, hogy egy jogi eljárásban elsődleges bizonyítékként nem használhatóak."
miért? ha ő húzná elő a saját mirrorjából, akkor meg igen? ne röhögtess bazz. a két, általam linkelt cache-elt tartalmat nem én kreáltam, pont megfelel a készítés időpontjának megfelelő tartalomnak.

"A helyes eljárás, az lett volna, hogy közjegyzői eljárás keretében készíttetsz egy hiteles mentést az oldalon megjelentekről."
ami egyébként elképzelhető, hogy létezik is... valószínűnek tartom, hogy 15ezer alatt felénk nem csinálják, gondolom a végösszege nem éri el a 40ezret. felénk legalábbis.

"Ha most indítasz egy eljárást, az eljáró hatóság nem tudja vizsgálni az általad kifogásolt adatok meglétét."
mert okosan eltüntette a saját oldaláról?
viszont adódik úgy hat ember (közülük kettő hupper), akik meg a cache-elt tartalom mellett hajlandóak tanuként igazolni, hogy "igen, az ott akkor úgy volt". függetlenül attól, hogy a tartalom egy része vagy egésze melyikünkre nézve lehet "btk" képes. tehát elmondhatom, hogy elfogulatlan, tőlem függeten tanuk áll(hat)nak rendelkezésemre. tehát nekem részben jó, részben nem jó.

látod, évekkel ezelőtt egyetlen perc alatt megmenekült volna minden eddig tartó faszságtól, ha akkor törli. most is csak szelektált, hogy hátha így mellé áll a szerencse, esetleg nekem legyen lehetetlen vagy nehéz a bizonyítás.

nem feltétlen sorrendben:
-személyes adatokat kezel(t) jogosulatlanul
-személyes adatokat hoz(ott) nyilvánosságra az érintett hozzájárulása nélkül
-a kifogásolt tartalmat az érintett többszöri felszólalására sem törölte eddig
-fenyeget
-feljelentéssel fenyeget
-telefonszámomat követeli
-telefonon keresztül akar hozzájutni személyes adataimhoz, hogy egyszerűbb legyen a feljelentése
-kártérítési perrel fenyeget
-a saját szarján eddig ott lévő, rá nézve terhelő jelenségeket eltüntet
-levelezések részét vagy egészét nyilvánosságra hozza az érintett hozzájárulása nélkül
-meritokráciát kiált, de ha ő kerül ilyen szarba, akkor meg jogi hercehurcával fenyegetőzik
hallottam már arról, hogy szar embernek áll a világ, de a tököm se gondolta volna, hogy esetleg tényleg.

ha kifelejtettem valamit, hát elnézést kérek.

szóval, lehet lovagolni a linkelt cuccokon, kurvára nem erről szól(t) az egész.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

>nem én patkányoztam

bnyomika neked ez még mindig kurvára nem megy.

http://hfp.hu/node/88/kapuccsino-melegen.html

Arra most nem térnék ki, hogy mióta szeretne velem randevúzni ez a csillaggyermek (mint 2006-ban néhány rendőrrel, csak ott megfékezték picit). Alkalmat fogunk keríteni rá, csak még sorban állnak előtte az elásandó feladatok, szóval türelem rizsát terem, elvégre lassan 10 éve hogy nem ástam el patkányokat, vissza kell rázódni a gyakorlatba.

>nem feltétlen sorrendben:

...és szemlátomást a joghoz valamint a törvényekhez is teljesen síkhülye vagy, csak már annyi üres frázist puffogtattál össze hogy magadat is meggyőzted. ezért is hiszed azt, hogy amit csinálsz az nem büntetendő.

Mivel a regisztátor üzleti kapcsolatban áll azzal a személlyel akivel problémád van, és a szolgáltatásával kapcsolatos, ez üzleti ügy és a hatékony megoldásához, meg kell osztania információt a probléma okozójával.

Nem. Kevered a tulajdoni jogot a használati joggal.

Feljelentéssel való fenyegetés nem azonos a veréssel való fenyegetéssel. Feljelentések nem okoznak fizikai sérülést.

Webcache és a tanúk nem bizonyító erejűek. Informatikai rendszerről beszélünk, melynek adatait bárki, bármikor meghamisítja. Ugyanígy nem ér semmit a másik fél adata sem.

Nincs jogom megítélni, hogy az általad megnevezett személyről szóló állításod becsületsértő vagy sem. Ehhez ismernem kell az állításod megszületéséhez vezető körülményeket.

A nyilvánosság ilyen. Az internet nem kocsma, ahol minden a falak közt marad. Ami nyilvános tartalom és nincs specifikusan megtiltva, az szabadon linkelhető, kommentelhető. A szólásszabadság ilyen dolog. Nem hallgattathatsz el senkit mert nem tetszik a véleménye.

Nem értem, ha tudod, hogy igazad van, akkor mit filléreskedsz, és fenyegetőzöl emailben egy harmadik félnek, mikor kártérítésben visszakapjatod az összes költségedet. Plusz még egy két havi fizetésed is leeshet.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

btw +1 Hiena hozzászólásaira, főleg az előzőre, teljesen jól összefoglalt dolgot írt le, mindenféle személyeskedés nélkül.
És később hasznos is lehet.

bthomy: btw tényleg, számolj el 10-ig és lépj hátra egyet (nem nem a megszokott idézet jön), gondold át, nyugodj le / meg, stb. Aludj rá még 3-at.
Ahogy Oregon is mondta előző hozzászólásokba (ill kérdezte), nem érdemes ilyen sok energiát ebbe beleölni.

-krix-

Mindamellett, hogy szerintem valóban etikátlan emberek hozzászólásait, gyenge pillanatait kigyűjteni, a személyes adatokkal történő visszaélés pedig jogtalan is, de lehet valamilyen tyúkper belőle, amelynek eléggé kétséges a kimenetele. Sohasem értettem, miért jó egyeseknek polgárpukkasztó módon mások számára kellemetlenséget okozni kihasználva azt, hogy a jog minden esetet képtelen lefedni, így a trollkodás áldozatát nem képes megvédeni.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

a személyes adatokkal való visszaélés picit tovább mutat a trollkodásnál. hiába kozmetikázott ma délelőtt, a tartalom korábbi változata elérhető, azon meg látszik hogy ott van.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

a személyes adatokkal történő visszaélés pedig jogtalan is

^^ itt azért írta is

Ez tény és való, hogy ez etikátlan. Ez olyan mint egy interjúból kiragadni egy adott mondatot, vagy egy sajtóból kiragadni egy adott részt. Főleg úgy, hogy az internetnél ha egy XY fórumból kiragadtál egy részt, hiába van meg a fórumra a teljes link, lehet az adott oldal már eltávolította az előző előtti hozzászólás részeket, vagy az azutániakat, stb. Azért pl egy nyomtatott sajtónál ezt nehezebb megtenni. Ott legalább az ember a teljes témát végig tudja olvasni, neten csak szerencsés esetben.

A trollkodás meg nem mai "internet" tudomány. Elég csak (szar hasonlat lesz) de pl egy olyanra gondolni mint a telefonbetyárkodás, jól felhívjuk ezt meg azt. Vagy jól végigkarcoljuk / letörjük a tükröt XY autójáról. Cetliket dobálunk be más postaládájába. Régóta létezik a "trollkodás" mint olyan.

Ezzel nem "legitimizálni" akarom, félreértések elkerülése végett.

Sajnos az internetes "trollkodásnak" sokkal komolyabb áldozatai is voltak már.. :/ Míg a régi módi trollkodásnak azért annyira nem (vagy nem tudunk róla).

Régen ugyan ez volt IRC csatornákon, gyakorlatilag az volt a virtuális "kocsma" :) Aztán meg amikor összetalálkoztak a valós kocsmában, abból lett két végkifejlet, egyik a verekedés, másik a közös sörözés :) Az IRC csatornás dolgoknál sem védett meg a jog, az internetnél sem fog sajnos. Legalábbis ilyen "kis szinten" biztos hogy nem.

Bezzeg a kedves celebeink és közszereplőink orrba-szájba perlik egymást / a médiát hogy mi az hogy róluk írni mert ez meg az... A magánszemély meg dögöljön meg jogilag :)

>Ez tény és való, hogy ez etikátlan.

fogadjunk ha ezt most viszontlátod a hupmeme-ben, siránkozni fogsz hogy de pedig ez nem ökörség

Engem sosem hatott meg az hogy a hup* hozzászólásaim hova kerültek ki. Ha a személyes adataim mennének ki, hajrá. Nincs nehéz dolga a trolloknak mostanság, FB, stb... :) A magánlevelezés az más kérdés, de volt már rá példa, hogy egy trollal sikerült úgy leleveleznem mindent, hogy a végén "pacsi helló, bocsi". Nem fórumokból kiragadott részletek alapján formálok véleményt egy-egy emberről. Bár tény, volt ilyen is, de amikor pl felvettem az adott illetővel a kapcsolatot emailben, egy teljesen más emberrel találtam magam szemben. Szóval ennyit a fórumokról. De visszavezethetjük az IRC-ig :)

Szerinted olvassa az oldaladat? Időnként ellenőrzi, hogy került-e fel valami új hozzászólás?
LOL

Amúgy szoktam nézni szegecsünk oldalát, mivel egész érdekes témák vannak rajta. Ma olvastam át egy rakás dolgot és teljesen szimpatikus. Egy két kivétellel.

megvolt, köszi a felvételt ^^ :) Bár kis helyesbítésre szorulna, de na, hagyjuk meg az "alkotói" szabadságot :) Gabu for president \o :)

A linkelést nyilván nem tilthatom meg, de mi a helyzet akkor, ha kiírom a felhasználói profilomba / aláírásomba, hogy a HUP-ra írt hozzászólásaim csak itt jelenhetnek meg, más oldalra nem vihetőek át sem egészben, sem részben? Akkor is lehetnének ott ízlés szerint megkurtított hozzászólások?

>Akkor is lehetnének ott ízlés szerint megkurtított hozzászólások?

természetesen nem, mert a magyar szájber-, és kommentrendőrség azonnal lecsukatná pl eric schmidt-et.

Nem vagyok jogász, nem értek hozzá, ezért kérdeztem. Érted, érdeklődés, nem kijelentés. Mivel kis hazánkban nem tudok róla, hogy lenne "fair use" jellegű felhasználásra lehetőség, laikusként logikusnak tűnne, hogy ha megtiltom, hogy másold az írásaim, akkor ne tehesd meg.
A google egy teljesen más téma, eleve ott a robots.txt és nem szarnak magasról a tartalmak eltávolítására irányuló kérelmekre.

De amúgy teljesen lényegtelen. A kérdés elméleti, mert engem nem érdekel annyira a gyűjteményed, hogy ennél többet foglalkozzak vele.

nem kell tiltanod. értelmes ember nem ragadja ki eredeti környezetéből a megjelent tartalmat, nem kozmetikázza úgy, hogy annak írója balfaszabbnak tűnjön a valónál.
egyedül gabucinora nem vonatkoznak ilyenek, jelenleg ő a háttérhatalom (elvégre 40 megás mfm winchesteren tárolja a hupmeme txt file-okat is)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

>értelmes ember nem ragadja ki eredeti környezetéből a megjelent tartalmat

az állandóan idespammelt aláírásod tekintetében ezen kijelentésedet csak igen kemény önkritikának lehet felfogni

kifejtenéd, hogy az általad problémásnak talált idézet hogyan és hol érinti negatívan annak íróját? elmesélnéd azt is, hol látsz benne személyes adatot, melyet jogosulatlanul tettem közzé? érdekelne az is, hogy ezen idézettel kinek a személyiségi jogait gyaláztam meg...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

oldal alja: "Logo and hup.hu content copyright © 2000-2016 by Gabor Micsko"
szerintem amit ide írkálunk, az hup.hu content. egyéb kérdés?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

A probléma, hogy a fórumokra azok üzemeltetőinek a házirendje vonatkozik, így azok publikálása, továbblinkelésére vonatkozó is.
További probléma, hogy a linkelésnél nem történik továbbközlés, csak rámutatás. Egyetlen védekezési lehetőség lenne, hogy zárttá teszik az adott fórumot.
Például, régebben ezért volt probléma, hogy frameket használó oldalakból, szintén frameket használva vettek át tartalmat, ezzel úgy szolgáltattak tartalmat, hogy közben az eredeti tulajdonosnak termeltek forgalmat/költséget.

A részben átvett, linkelésre használt tartalmak esetében nem állíthatsz limitet, mert értelmét vesztené a linkelés.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ennyire nem egyszerű a helyzet. Az MTE kódexe (amit sok nagy sajtóorgánum is elfogad, alkalmaz), ezt mondja a dologról:

A különböző hozzászólások szerzői joga adott felhasználót illeti, ugyanakkor a Tartalomszolgáltatónak joga van azokból korlátozás nélkül idézni, illetve azokat sokszorosítani. A hozzászólások harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetőek le, illetve terjeszthetők, és kizárólag a Tartalomszolgáltató írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni.

Az első rész világos, a szerzői jogról nem lehet lemondani, második is logikus, análkül nem lehet megjeleníteni online rendesen. A harmadik az érdekes, ami jelen esetben fennáll, kérdés, hogy személyes vagy nem személyes használat hozzászólásokat kirakni más oldalon, nagy nyilvánosság előtt.

Talán az index fórumon vagy hol van is ilyen lehetőség, hogy beállíthatod a hozzászólásaid milyen licenc alatt legyenek közzétéve (ezek a cc dolgok).

Igazából ez mind okoskodás, egy ügyvédet kéne megkérdezni. 20-40e-ből megáll egy konzultáció, lehet kéne indítani egy pénzgyüjtős projektet rá :D

>jelen esetben fennáll

nna, hupon ma azt is megtudtuk hogy az magyar tartalomszolgáltatók egyesületének vagyok a tagja

megdöbbentő mennyi hamubasült faszságot tudtok összehordani tbh :)

persze ez ilyen proli vonás ami eme országban dívik: mindent szabályozni és betiltani!!! o/

[img]

Ezt mégis ki állította?

direkt idéztem, hth

Fogtál és kiragadtál pár szót a mondatból, teljesen kontexuson kívül helyezve.

A teljes idézet:

A harmadik az érdekes, ami jelen esetben fennáll, (vö: A hozzászólások harmadik fél által csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetőek le, illetve terjeszthetők, és kizárólag a Tartalomszolgáltató írásbeli hozzájárulásával lehet őket felhasználni.)

Senki nem állította, hogy te bárminek is a tagja vagy.

"Fogtál és kiragadtál pár szót a mondatból, teljesen kontexuson kívül helyezve."
mert annyi esze van, amennyit látni.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

most jönne az a rész amikor elmagyarázom neked a (hupmeme-re vonatkozva) "jelenleg is fennáll" kijelentés és az idézett egyesület testületi ülésén 2 zacskó nápolyi mellett a tagok által önmagukra nézve elfogadott becsületkódex közötti össze nem függést, de mivel számomra érdektelen a felvilágosításod, így ettől eltekintek

Azért ez nem csak egy becsületkódex, hanem jogszabályok alapján kidolgozott irányelvek. Nem kötelezőek, de lényegretörőek.

ezeknek már egyesületük is van bazmeg... minden héten más rágja a gittet, aki éppen szünetet tart, az meg szopogatja az elnök farkát, vagy mi?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

(((Csárdi-Braunstein))) wrote:

>nem csak egy becsületkódex

vagy hát szó szerint az: A MAGYARORSZÁGI TARTALOMSZOLGÁLTATÓK EGYESÜLETÉNEK A TARTALOMSZOLGÁLTATÁSRA VONATKOZÓ MŰKÖDÉSI, ETIKAI ÉS ELJÁRÁSI SZABÁLYZATA

ennyi erővel a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működési szabályzatát is idecitálhattad volna, a relevanciája ugyanennyi (0x00)

>jogszabályok alapján kidolgozott irányelvek

nyilván azért idéztél a "tartalomszolgáltató kötelezi magát" kezdetű bekezdések alatti részből

>Nem kötelezőek

de, az egyesület tagjaira kézve kötelezőek, abban az értelemben hogy tartós ignorálásuk esetén ki lesznek zárva az egyesületi teadélutánokról és utána már nem kötik őket ilyen házi rendszabályok

>de lényegretörőek

csak nem ama tekintetben amit itt "finoman" inszinuálni próbálsz

(foresk^H^Hshadowing: most jön az a rész hogy "jólvan ha nem akarod érteni kiszálltam a "vitából" amirite)

bérczi magasról szarja le az ilyen véleményeket. főleg ha a hupon jelennek meg.
illetve csak akkor húzza elő az ilyeneket jokerként, ha róla kerül elő (nyilvánosságra) egy pronófotó pl.
ekkor nyilván létezik pl a személyiségi jog védelme, a jelek szerint máskor, más esetekben már nem.

ám a személyiségi jogi perhez lehet csapódni az érintetteknek -> pertársaság(?) -> btk képes a linkgyűjtögetéssel vagy a szájkaratéval szemben. az igényelhető nemvagyoni kártérítés összege pedig 1-10 millió közé tehető / kopp.

amúgy meg trey soha nem volt hajlandó a hup nevében a hup tulajdonának nyilvánítani postokat, blogokat, meglepne ha pont most tenne kivételt.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

vajon hany retardalt baromallat van meg, aki nem kepes felfogni a kulonbseget egy buncselekmennyel megszerzett adat nyilvanossagra hozatala, es a sajat onszorgalombol publikalt faszsagaira mutato linkek osszegyujtese es szemelyes velemennyel valo ellatasa kozott?

=============================
Aktion T-4, bitte komm zurück

Ugyan nem nekem írtad, mégis tűnődöm ezen. Szóval értem, amit írsz, csak azt nem, miért kell néhányaknak úgy hozzáállni az élethez, hogy „mindent szabad, ami nem tilos”? Mi abban a nagyon jó, hogy egyeseket kellemetlen helyzetbe hoznak mások pusztán azért, mert megtehetik. Megtehetik, mert a jog minden esetre nincs felkészülve, nem is lehet, hiszen az ember, így a troll is leleményes.

Aztán meg jön a meglepetés, amikor a vegzált félnél elszakad valami, nem bír tovább a - mellesleg a troll által feleslegesen kialakított - stresszel, frusztrációval, s tesz valami valóban aránytalan, törvénybe ütköző lépést. Mondjuk fejbelövi a polgárpukkasztót. Igaz, hogy azt meg leültetik egy életre, akit eredetileg zaklattak, s akinél elszakadt a cérna. De mire jó mindez? Miért nem lehet tiszteletben tartani az ember azon igényét, hogy nem kellemes, ha más kiteregeti a szennyest? Mindenki hibázik, mi abban a poén, hogy ezt valaki gyűjtögeti, publikálja? Komolyan nem értem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>vajon hany

szinte mind, még elég sok víznek (meg egyéb "hordaléknak") le kell folynia a dunán, mire a bolsevista népnevelés utolsó csökevényei is kihalnak

ezek azt hiszik hogy ha valamit találtak a neten akkor az minimum public domain, de az hótbiztos hogy az érintett tette fel a netre (trey is ezt a vonalat képviselte a vonatkozó topicban, csak neki idővel többé-kevésbé leesett a finom rávezetés), bezzeg ha az ő kommentjét valaki HREF tag-ba merészeli tenni az internetten, az etikátlan, jogsértő, tilos, és le kell csukni aki tette.

másnap már valami szólásszabadságos tüntetésen tiltakoznak mondjuk a népszabadságért, vagy bármilyen veszély is van épp aznap terítéken amitől meg kell óvni bimbozó magyar népi demokráciánkat

Ezekben mind igazad van, már ami a jogi és formális logikai részét illeti. A dologban az a kellemetlen, hogy olyan gyors technológiai fejlődésnek lehetünk tanúi, amelyre korábban nem volt példa, s amelyhez az emberi psziché, az emberi agy nem képes alkalmazkodni.

Régen, ha valaki csinált valami hülyeséget, azt látta mondjuk a kocsmában 8 ember, beszéltek róla még 3 napig, aztán idővel túlléptek rajta, elmúlt a hírértéke. Tehát helyhez kötött volt, hogy ki szemtanúja az esetnek, valamint idővel lecsengett a dolog.

Ezzel szemben a digitális technika a tartós és pontos archiválást tette lehetővé. Bárkinek akár csak kis botlását is elő lehet húzni 20 évvel később, amikorra a személyisége sokat fejlődött a korábbiakhoz képest. Térben is pillanatok alatt az egész világon bárhonnan elérhető ez az infó, időben sem évül el.

Lényegében arról van szó, hogy régen létezett megbocsátás. Lehetett hibázni, fejlődhetett a jellem, nem dörgöltek minden korábbi botlásodat az orrod alá.

Ma ezzel szemben nincs pardon. Pontosabban szólva lehetne, de jön valaki, aki kigyűjti, archiválja ezeket a nem éppen jól sikerült, gyenge megnyilvánulásokat, majd tükörként állítja az ember elé. Ez viszont gátolja a jelleme fejlődését, s nyilvánvalóan frusztrálja őt.

Őszintén megvallom, nem értem, miért csinálod, azt, amit teszel. Neked mi ebben a jó?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>Ezzel szemben a digitális technika a tartós és pontos archiválást tette lehetővé.

ezért is különösen pikáns az a jelenség, amikor a retardáltak önelégült vigyorral a képükön tárolják a c:\adminis~1-ben (és annak sarokba NAS-on eldugott, valamint cloudba feltöltött backupjain) azt a képet, aminek résztvevőinek egyike kapcsán igazából még sosem gondolkodtak el azon, vajon biztosan 18 év fölötti-e

nem, erre még nem gondoltak. egyszerűen csak "majd valamikor jó lesz, jól odadörgölöm ennek a szemét HREF-esnek a képépbe, majdénjólmegmutatom, anyu is büszke lesz rám, har-har-har"

ezek az emberek a retardált gondolkodásmód olyan szintjén állnak, hogy azt hiszik tényleg annyira útálnak valakit, hogy az megérjen nekik potenciálisan 10-15 év letöltendőt.

ok, szóval amikor egy ilyen kép legutóbb szárnyra kelt, akkor két napig ríttál.
emlékszem, akkoriban beismerted, hogy mindenkit megillet a személyiségi jog, a személyes adatok védelme.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

>két napig ríttál
>emlékszem

válassz eggyet, és csak eggyet

Off, troll:
Öregszel, már a helyesírásod se a régi ("útál", "eggyet"). Már több topicban feltűnt. Régen erre jobban figyeltél.

nem kell aggódnod most is bejelzett a pókösztön, de korán reggel még nem működnek olyan jól a szinapszisok, főleg mivel mindeközben a braunstein egyesület jogi elmélkedésein röhögök csipás szemmel ;-/

--
wibbly-wobbly timey-wimey

Most kellett ez? Tudod hány cégnek a működését akasztottad meg, csak mert most tucatnyi rendszerizé próbálja eltüntetni ugyanazt a képet, az összes számítógépéről, az elmúlt években felszopott rocksztár cloud és filemegosztó accountjairól, és az archív mentéseikből.
A társaság fele zsibbadt ujjakkal veri a Google-be és a gyakorikerdese.hu-ba a "Hogyan lehet egy filet törölni DVD-ről?" és "Hogyan lehet egy filet törölni DVD-ről, linux alatt?" kérdéseket, miközben a másik fele remegő kézzel pörgeti a szalagos egységek kazettáit a céges bacup-okon.

Az a probléma, hogy csak ez az egy kép van amiről azt hiszik, hogy azzal besározhatnak. Szerintem, többet kellett volna publikálnod, beleértve az összes hivatalos papírodat is. Gondolj bele, te lennél az első személy akinek az összes adata valóban P2P módon lenne archiválva. Ha el is vesztenél valamilyen képet, elég lenne csak egy kellően cinikus, az adott témára utaló, személyeskedő megjegyzés és máris jönne válaszul a mentés.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

:)

amúgy kétlem hogy nagy törölgetésbe kezdenének, mert ilyenkor lép életbe ködös pszichéjükben az "engem úgyse kap el" fázis, ami a jogi/rendőrségi/életbeli ismeretek teljes hiányával jellemezhető netcigányok jól ismert sajátságos jellemzője. erre esetleg felidézhetjük az ominózus esetet amikor pár indexfórumos egy illegálisan megszerzett netes (p2p) magánbeszélgetést (locker room talk:) lobogtatott mindenfelé, a résztvevőket és családtagjait igyekezve ellehetetleníteni.

persze mindenféle proxykat használtak, de a várakozásokkal ellentétben az 50hezközeli manpagecopywriterek valahogy mégis áttörték az anonimitás falát, és hirtelen 5-6 ember kompjútereivel megnagyobbodott súly alatt nyögtek a helyi "evidence storage" polcai. nem mellékesen valahogy elszabadultak lakcímek a nyomozati anyagból is, aztán valaki egyszercsak azon vette észre magát a bejárati ajtót kinyitva, hogy egy fekete gyakorlós kopasz (nem én, másik) áll a küszöbön igen morc tekintettel.

az eztán kibontakozó cselekményt nem ismerni, mindenestre én a websiteomon másnap egy képzelt történetet írtam le (a valósággal való bármilyen stb stb), minek utolsó stáciumaként az volt látható amint a vonatkozó személy könnycsatornáinak váladéka, valamint veséinek kiválasztódott folyadéka összevegyül a padlón miközben ő az életére esküszik hogy megbánta a több éves zaklatást és soha többet ilyet nem tesz. számomra is teljességgel meglepő volt, hogy az alany később ezt a saját fórumán valósan megtörtént cselekményként írta le. de mára így is, úgy is elévült.

igéretét egyébként érdekes módon a várakozásokkal ellentétben be is tartotta, bár ebben valamelyest közrejátszhatott az is amikor az index.hu szerkesztőségében tett személyes látogatás során megmutatásra került hogy miket hosztolnak ott egyes kommentelők, minekfolytán másnapra a majd' évtizedes múltra visszatekintő, addig sérthetetlennek tekintett igazságosztó topic teljes tartalma az enyészeté lett, a főadminok teljes és undorral teli publikus elhatárolódása mellett.

de hátha majd Neked ott a képernyő előtt sikerül a megtalálhatatlanság! félelmetes fantáziajáték, a főhős Te vagy! o/

és most szomy vagy? ;(

egyébként már 2010 óta excluded, csak azóta volt egy TLD váltás

nem, csak deklaráltam a netcigányság foglamát - helyetted.
illetve a hitelességedet :->

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

¯\_(ツ)_/¯

Oh noes, thar goes tha evidence!
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"de hátha majd Neked ott a képernyő előtt sikerül a megtalálhatatlanság! félelmetes fantáziajáték, a főhős Te vagy! o/"
Erről most a klasszikus lapozgatós kalandjátékok jutottak az eszembe. Sőt, ebből játékot kellene csinálni.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Őő, mit képviseltem én? Engem sosem érdekelt a bohócblogod, sosem kértem, hogy te onnan valamit leszedj, magasról szartam rá, hogy féligazságokat vagy hazugságokat terjesztesz.

Ellenben te addig rapliztál varázslótanonc szerelmed levelének név nélküli idézése miatt, amíg azt le nem szedtem. De nem azért mert érdekelt a raplid, hanem azért, mert megsajnáltalak.

Hasonlóképpen jártak egyes HUP-os kommentek, amit te bírósági / feljelentéses bohóckodások mellett eltávolíttattál.

És még mielőtt letagadnád az egészet, szerencsétlenségedre az összes levelezésem megvan az idők kezdetéig és hacsak nem akarod, hogy malware vagy a rosszindulatú hacker (természetesen piréziai IP címről) a feltört gépemről feltöltse a pastebin-re, akkor ne erőlködj.

Ez az egész topik azt hittem, hogy viccesebb lesz, de szar. Ha esetleg összeverekednétek, szóljatok, kimegyek megnézni.

--
trey @ gépház

"Ez az egész topik azt hittem, hogy viccesebb lesz, de szar."

legutóbb amikor viccelődni kezdtem, a hupaccom pár hétre szabadságra ment.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nem, tévedés. Együtt mentetek, mert akkor sem tudtátok befejezni kérésre. És most is közel vagytok hozzá. Ha még egy levelet kapok ez ügyben, most is ez lesz.

Nem értem, hogy ehhez a cirkuszhoz minek nézőközönség? Privátban nem lehet ezt elintézni?

Ne mondjátok, hogy én nem szóltam előre (újfent)...

--
trey @ gépház

+1, eléggé fröcsögésbe megy át a dolog, nem tetszik.

Nem eleg ha itt szolnank hogy halalosan uncsi a vergodesuk?

Kb mint az ugy kezdodott hogy visszautott tortenetek.

Eloszor frappans odamondogatasok aztan mikor kelloen pallerozott elmejuk megfaradt akkor regebbi serelmek lesznek lassan kimeletlenul elorancigalva poros rackszekrenyek melyerol.

> Nem eleg ha itt szolnank hogy halalosan uncsi a vergodesuk?

nem is unalmas

Szerintem rettentoen az plusz mindig azt gondolom, hogy nincs lejjebb a HUP-on bar a kezdetektol fogva olvasom (regem ne tevesszen meg) es nap mint nap er meglepetes :D

Mi a jo abban hogy latsz ket meglett embert szocsatazni elegge undorito stilusban egy "szakmai" portalon?

>Őő, mit képviseltem én?

hmm, lássuk:

>Gyér próbálkozás. Ne belém állj szerencsétlen, hanem ne postolj magadról képeket, ami később visszaüthet, privacy bajnok.

>szerelmed levelének név nélküli idézése miatt, amíg azt le nem szedtem. De nem azért mert érdekelt a raplid, hanem azért, mert megsajnáltalak.

ez bizony tény, trey már a hupmeme létezése előtt 10 évvel is magánleveleket hosztolt a hup.hu-n, és idézte IRC-n boldognak-boldogtalannak.

>És még mielőtt letagadnád az egészet, szerencsétlenségedre

miért tagadnám le, te botcsinálta orákulum? engem az se zavar hogy neked akkora fájdalmat okoz a retard usereid diskurzusai kapcsán a minimális rend fenntartása hogy még ma is állandóan azt hozod fel. *shrug*

>azt hittem, hogy viccesebb lesz

jah megy a nagy hancúr a totikominál, de amikor a geciskedésed is képbe kerül akkor már rögtön lekonyul a szád

--
as usual

Nekem nem konyul le a szám, FYI lassan 20 éve töltöm az időmet olyanok közt az interneten, mint amilyen te vagy. Szerintem semmi olyan nincs már, amit ne kaptam volna meg privátban, vagy publicban mindenféle bohóctól. Hosszasan sorolhatnám a válogatott sértéseket és fenyegetőzéseket, de érdekes módon, még egyik sem vette a bátorságot, hogy személyesen ezeket közölje.

Ahogy öregszel, úgy tolod egyre gyengébben. Ahogy én is. De te azért, mert kiégtél. Én meg szerintem azért, mert felnőttem.

--
trey @ gépház

>te kiégtél
>én felnőttem

enyikeh!

Tényleg nagyon maszkulin thread

"Ez az egész topik azt hittem, hogy viccesebb lesz, de szar."

deal: 1000 Ft-ot ajánlok a hupos gabucino nick-ért. (igen, ezer Ft-ot)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Maga meg mire keszul itt kollega? ;)

new deal: 2000 Ft-ot, azaz kettőezer Ft-ot ajánlok a hupos gabucino nick-ért.
miután többeknek nem világos, esetleg rosszul gondolják: egyéni és gátlástalan céljaimra szeretném felhasználni, tehát eszembe sem jutott, hogy esetleg átadjam neki. elvégre a mostanit sem kapta meg, amikor olyan udvariasan kérte.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

lol

mennyit adnál a gabucino.hu domainért? ;)

Úgy kb, hámhúszat... ;^)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

így nehéz lesz üzletet kötni

pedig így te magad tölthetnéd fel tartalommal a gabucino.hu-t

Most is ő tölti fel tartalommal.

:D

ne haragudj, de kurvára el vagy tájolódva. viszont örülök, hogy érdemben hozzájárultál a szófosáshoz, igazából maradhattál volna a klozeton is.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ok. de úgy tűnik, te továbbra is az innen linkelt postokat látod problémámnak.
pedig néhányszor már kiemeltem: személyiségi jogok, személyes adatok. ha már te sem veszed fel, akkor tényleg reménytelen az egész diskurzus.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Jelen esetben azonos, ez az üzlet ennek a cégnek, hogy saját nevére regisztrálja be a domaint.

ilyesmi választ kaptam először. erre írtam, hogy lehet válogatni a demokratikus megoldások közül:
a) a sértő tartalom eltávolítása
vagy
b) személyiségi jogi perben mindhárman (rad, bérczi és a tárhelyszolgáltatója) magyarázkodnak és bizonyítják, melyiküknek mennyi felelőssége volt/van.
erre válasz ugyan nem jött, viszont az nginx vigyorgott a megszokott tartalom helyett egy ideig. aztán bérczi pár fenyegetés és patkányozás között kozmetikázott, terelt, esetleg egyesek megtévesztésére játszott(?), aztán visszapakolta a korábbi tartalmat.

szerintem is tök faszán csinál mindenki mindent ebben a helyzetben! :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Továbbra sem értem, hogy miért érintett a domain regisztrátor.
Nem vagy hatóság, nem vetethetsz le weboldalt, vélt vagy valós sérelem miatt. A regisztrátornak, nincs köze az általa regisztrált domaineken hostolt tartalomért. Ha lenne, akkor a magyar híroldalak közül jópár elérhetetlen lenne minde második héten.
Arról nem beszélve, hogyha bevonsz egy eljárásba egy abban nem érintett felet, akkor ezen fél polgári peres eljárás keretében rád terhelheti a perköltségét. Ki tudsz fizetni egy ügyvéd és egy mérnök havi illetményét? Ez tokkal, vonóval olyan 1-1.5 millió is lehet.
Szóval csak óvatosan kit rángatsz a bíróság elé.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

gondolkodjon ezen a megbízott ügyvéd. te meg azon, kit mikor támogatsz és mivel.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

(Van olyan helyzet amikor az EKH előírja a szolgáltatónak [ha nem akar felelős lenni érte], hogy elérhetetlenné tegye - ideiglenesen - egy oldalt, amíg nem tisztázódik a helyzet, nem kell ehhez bíróság, ez igaz a tárhely vagy domain szolgáltatóra is. Persze ez jól körülhatárolt dolgok elég szigorú feltételei vannak.)

Az EKH már megint melyik zalabaksai szülői értekezlet jegyzőkönyve?

Semmi köze nincs hozzád, csak arra válaszoltam, hogy csak bíróság kérheti egy oldal levételét. Ez nagyon nincs így, az EKH-ban szabályzot esetekben (védjegy, szerzői jogi, stb dolgok), az eredeti mű/védjegy tulaj jelzésére is kötelező lekapcsolni az oldalt a szolgáltatónak.

EU Klubok Hálózata (EKH)

o.k. mr. barnakő

Domain regisztrátor != tartalomszolgáltató
Domain regisztrátor a domain bejegyzésért felel. Attól, hogy megszünteti a bejegyzést a tartalom még mindig ott marad a tartalom a neten.
Ha elég virális a tartalom és ügyes az oldal szerkesztője, akkor webcacheben feltűntheti az oldal IP-jét, innen kezdve a domain lelövése/blokkolása esetén is visszatalálnak a userek. Láttam már olyan oldalt, amin csak egy landing page volt és futott rajta egy bouncer script, ami 3-4 szerverről szedte össze az adatokat.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A jog nem követi a technológia fejlődését ilyen sebességgel.

de, észak-koreában

Ezt ők mondják, de nem tudjuk, hogy mely domain esetén van valódi ügyfél mögöttuk, vagy saját szakállukra regisztrálták. Eleve, ott nem áll meg, hogy lenne más tulajdonába mikor a saját nevükre regisztrálják. Maximum a domain használati jogát adják tovább.

Miért kéne tudnod? Pont ez a szolgáltatásuk lényege. Ha beregisztrálsz egy domaint, amit jogszerűen használsz és nagyon kell valakinek, akkor el kell viselned a zaklatását, csak mert a neved kinn van. Ebben az esetben meg rövidre van zárva a kérdés. A céget nem zaklathatja a domain átadása miatt, mert nem az övé, a tulajt sem zaklathatja, mert a cég nem adja ki az adatait.
A domainnév a szellemi termék speciális esete, ahol mindaddig tulajdonlod, amíg az regisztrálva van és nem jelentkezik érte olyan jogi személy akit megillet a prior-art védettsége. Az anonimdomain szolgáltatás ezt terjeszti ki azzal, hogy a tulajdonost védi.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Mert ha valaki olyanra használja a domaint, ami illegális, valakinek felelnie kell érte. Ha a cég saját nevén regeli, akkro amíg nem támasztja alá valamivel, hogy azt a cég bérlésre továbbadja, a cég felel.

Nagy különbség, mikor a hatóság játszik hatóságot és amikor önjelölt igazságosztók játszanak hatóságot. A hatóságnak megvannak a felhatalmazásai, hogy nyomozzanak, a helyi heroknak nincs. Ma, érvényes hatósági végzéssel, egy nap alatt megvan a domain tulajdonosának összes adata a hatóságnál így is.
Domainnel ritkán ölnek embert, így egy vagy két nap a tulajdonosának kiderítésére belefér.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nem kell ehhez hatóság, elég egy szerzői jogi megkeresés már bajba vannak, ha nem hárítják tovább a felelősséget (megmondják kinek adták bérbe).

igy van. Amint az ugyved levelkeje megerkezik a ceghez, amiben elmagyarazza nekik a felelosseguket az ugyben, pik-pak lepni fognak, hogy mentsek a szaros kis segguket...

nocsak, meggondolta magát: nem feljelent, hanem provokál. visszakerültek azok az adatok, amelyeket ma eltávolított, amelyek ugye a problémát képezik.
lehet ezt így is, lehet másképpen is.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Vagy csak beszélt az ügyvédjével, és az megnyugtatta, hogy kiteheti. De kérdezzük meg tőle. Gabu, miért írtad vissza a telefonszámokat? Csak nem azért mert a whois rekordok a múltban szabadon hozzáférhető, nem személyes adatnak számítottak? Vagy azért mert a fenti adatok egy egyéni vállalkozó adatai és mint ilyen egyben üzleti jogi személy és nem illeti meg a személyes adat védelme?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

nem kötekedés, de az egyéni vállalkozó mint olyan tuti jogi személynek minősül? Nem jogi személy az egyéni vállalkozó és az egyéni cég, mert bár megjelenhet saját név alatt de felelőssége és vagyona nem különül el a mögötte álló magánszemélytől. <- ?

Ez egy igen jó kérdés. Ugyanis jogi személyek közül a cégeket nem illeti meg a személyi jogok. Ez BT. vagy Kft. esetében elég egyértelmű, viszont egy EV. a nevével képviseli egyben a cégét is. Egy jogász vagy ügyvéd tudná ezt mondani.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez nem egy bonyolult kérdés, nagyon egyszerű:

2009. évi CXV. törvény az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről

20. § (1) Az egyéni cég az egyéni vállalkozói nyilvántartásban szereplő természetes személy által alapított, jogi személyiséggel nem rendelkező jogalany, amely a cégnyilvántartásba történő bejegyzéssel jön létre.

Pont azért nem lehet több egyéni céged és egyéni vállalkozásod, mert ezek nem jogi személyiségek, nem különülnek el tőled.

Köszönöm.
Most már csak az a kérdés, hogy amikor Kiss Pista EV-ről beszélek, akkor is érvényesek-e a személyi jogok? Ugyanis az EV jogi személyiséggel nem rendelkező jogalany, így személyi jogai sem lehetnek, nem?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Jogi személynek (cégnek) is van személyiségi joga. De egyéni vállalkozót ugyanúgy kell kezelni mint egy normál magánszemélyt, pont az a lényege, hogy magánszemélyként űzi a hivatást (mert pl. a neve annyit ér a szakmába, stb. van amikor egy EV vállalkozási forma a legcélszerűbb ilyen okok miatt), csak ugye adózni kell. (van ország ahol ez kettéválik, egyéni vállalkozó az adózási forma és az egyéni vállalkozásodnak van egy "fantázianeve" mint egy cégnév ami alatt a gazdasági tevékenységet végzed).

jol illusztraltad a kulonbseget a valamit copy-paste-elni tudni, ill. az azt erteni is kozott...

Alapvetően a kérdés az hogy le miért kerültek: azért mert nyünnyögött hogy már nem az övéi, de aztán megnéztem a whois-t és hát bizony még mindig ugyanazok az elérhetőségek vannak kint... Vagy esetleg bnyomi hamis adatokat szolgáltat magáról, de egy ilyen törvénytisztelő jogi professzorról ilyet el se tudok képzelni

Egyébként OKJ-s adatkezelői tanúsítványom van, szóval mindenki megnyugodhat az adatai törvényes felhasználása felől :)

Egyébként OKJ-s adatkezelői tanúsítványom van, szóval mindenki megnyugodhat az adatai törvényes felhasználása felől :)

:DD

Tudod, hány embernek van vezetői engedélye? Aztán hányan vezetnek szabályosan? Vagy, mert fogalmuk sincs a szabályokról, vagy, mert tudják, csak lesz.rják. Na ugye! :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

magánszemély vagyok. a domain-t magánszemélyként vettem, így fizetem azóta is. az innen származó, a szarkupacra kirakott lakcím és telefonszám már nem az enyém. az enyém volt akkor, amikor a domain-t először megváltottam.
igen, elismertem már korábban, hogy az én problémám, hogy ezen adatokat nem frissítettem. viszont ahogy a mellékelt ábra mutatja, még szerencse.
(nem is fogom. sőt már 2 éve elmélkedek azon, hogy lemondom)

valamint szaladj neki újra a megtévesztésnek, mert ezt a tényt legutóbbi levelezésünk idején jeleztem számodra, az meg nem tegnap volt.

egyébként nekem felsőfokú, bentlakásos marxistám van szívlapáttal történő tarkónbaszásról, szóval mindenki megnyugodhat afelől, hogy tudom, mikor hol és hogyan kell szenet lapátolni.

egy kérdés: akinek most birtokában van a telefonszám, esetleg megkérdeznéd, mit szól ahhoz, hogy mobilszáma ott vigyorog (indokolatlanul) a szarkupacodon? én baszott kíváncsi volnék rá, de ilyenkor már nem hívok senkit, máskor ezügyben ezt a számot meg főleg nem...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

az első kérdés az, hogy mit szól amikor rájön hogy egy elmeháborodott bűnöző tünteti fel a saját személyes adatai közt, szándékosan a sajátja helyett

a HU domain is egy hupmeme lakótól van, még ő is röhög az egészen, saját magán is. nyugodjál már le, igyál két sört. te tényleg az vagy, aki ha már parazsat lát addig fújja míg tűz nem lesz belőle.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

értem, akkor maradok popcornnal csámcsogó. minden jót.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

nagyon jó és megbízható ügyvéd lehet az, aki "persze hogyapicsábane" jellegű bólogatással támogatná a személyes adatok jogosulatlan kezelését, közlését.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

.

minek pontozol, talán te vagy az ügyvédje és sértőnek találtad a postot? ejnye, pedig nem is anyáztam benne... :(

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

fyi: en beszeltem ugyveddel - meg par eve. Ha xy kiteszi valahova az adatait (a domain.hu-ra kitett is ugyanennek szamit ebben a kontextusban), attol meg te nem teheted ki ugyanazokat az o explicit engedelye nelkul a sajat oldaladra.

gabucsino oldalan pedig boven van btk-ba utkozo string is, szoval ha bthomyka (vagy barmely masik erintett) komolyan gondolja, hogy a vegere jar, akkor ennyi info alapjan, gabucsinonak bukora all a zaszlo. Az meg harmatgyenge fud, hogy neki okj-s adatkezeloi fecnije van.

welcome!
ja, kapott ajánlatot a pár érintett, hogy nyitott vagyok a társulásra, de még egyik sem jelentkezett. szóval nekem kurvára mindegy. hétfőn reggel kiválasztom a megfelelő ügyvédet, oszt' hadd menjen a szentháromság (Rad, Bérczi, Internet4u) a picsába.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

csak mar valami actiont latnank a helyett, hogy itt cirkuszolsz, hogy jobban csusszon a porcorn!

kár hogy csak a pofád nagy mint fennállásod folyamán végig, pedig kurvára röhögnék ha az általam rádterhelteken felül még plusz költségekbe is vernéd a retard fejed

ennek érdekében ugye megint szüneten van a szarkupacod http-s formája. nyilván azért, mert én szartam össze magamat tőled :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

trey: ez miért nincs még törölve? ...

+1

----
FreeBSD, Solaris, Debian, LMDE

Ne rontsd már el mások szórakozását, még alig kezdtem neki a popcornnak.

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

jajj hagyjátok már, egyszer hadd pörögje már ki magát a téma, azt' majd lesz valahogy.
épp kajálás közben olvasom, tök jó. le ne lőjétek!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Mert szerinted mi van még ebben? A szokásos internetes rajkodás már kifutotta magát:

- Feljelentelek!
- Dehogy, majd én téged!
- Köcsög vagy!
- Te meg buzi!
- Megkereslek, letépem az arcod!
- Az én haverom erősebb, szembelődöz gázpisztollyal és 100J-os csőtorkolati energiájú traumatikussal!!!111 Ja és ha nem hugyoztál volna be, akkor a vesédet is leveri tonfával!!!
- Odamegyek, lerajzollak és széttéplek mint egy papírfigurát!!

Ettől többet mit lehetne még? Ez már kifulladt.

--
trey @ gépház

többek között erre a feljelentésre várok, addig meg egyes pontokon szórakoztató az oda vezető út.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

+1

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

Nem fulladt ki, sőt még segíthetsz is a társadalomnak egy újabb vádpont kialakításával:

1. kéne a 139570-es node vagy 139535#comment-1850275 komment POST-olásáról a httpd/drupal/bármilyen log
2. és ha még megvan valahol akkor maga a node/komment tartalma.

Tavaly márciusi a kontent ugye, remélem jók a backupok!

Amúgy a törlési e-mailek bizonyítják hogy létezett, szóval a feljelentésbe így is jó lesz, de ha most elküldöd akkor szerintem a rendőrség már nem fog tőled kérni semmit.

De persze az is jó ha csak szólsz hogy megvan és félreteszed amíg hivatalos kérés nem érkezik iránta.

1. meritokrácia van
2. nem ismerjük a gabucino.hu adatkezelőjét, tájékoztatást kérünk a személyét illetően
3. az info tv 14.§ alapján kérem a 2. pontban deklarált adatkezelőt, hogy tájékoztasson engem és a nagyérdeműt a személyes adataim kezelésének céljáról, a NAIH nyilvántartási számáról
4. az info tv 14.§ alapján kérem a személyes adataim törlését a gabucino.hu webhely összes tartalmából, valamint a különböző, internetes archiváló rendszerekben eddig fellelhető gyorstáraiból.

különben sem értem minek toporzékolsz, hiszen te pofázod (ezer éve), hogy meritokrácia van, meg mindenki akinek problémás hogy egy-egy komment mit tartalmaz vagy éppen hol köt ki, az mehet a francba.
most hirtelen mintha magadnak mondanál ellent... PARADOXON :D

(miért a hupon? hogy legalább ezt ne lehessen kozmetikázni)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

>a személyes adataim

amelyekről (talalka.hu, cím, telefonszám) lenyilatkoztad hogy nem a tieid?

az általad kezelt személyes adataim:
-a nevem -> ez még mindig az enyém -> személyes adatom
-korábbi lakcímem -> az enyém volt (részben még van közöm hozzá)
-korábbi telefonszámom -> az enyém volt (aki meg miattad azon keresne, valaki mást zaklathat feleslegesen)
-talalka.hu -> ezt nem én kreáltam, szóval kérdezd magadat, a haveri körödet, faszom se tudja hogy közületek szórakozott-e ilyennel valaki, vagy máshonnan. de ha nekem lenne is ilyen, nem hiszem hogy személyes adatnak minősül(het), szóval tőlem akár a farkadra is tetoválhatod.
-ki tudja milyen adatokat kezelsz még engem illetően, ami személyes adatnak minősül(het) -> ha van ilyen, akkor az infotv 14.§-ra hivatkozva szintén kérem az adatkezelés célját, az adatkezelő személyének megnevezését, az adatkezelés NAIH nyilvántartási számát, valamint a kezelt adatok törlését.

kérlek, hogy a két postban deklaráltaknak megfelelő tartalommal válaszolj.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

>a nevem

ami nem minősül személyes adatnak, hiszen nem vagy az alapján egyértelműen beazonosítható, lásd a talalka.hu-n is egy másik balatoni tamás van volt, a keresett oldal nem található, levetted? :)

>korábbi lakcímem

tehát már valaki más személyes adata, nem vagy jogosult kérni lófaszt se - bár azt pont adnék

>ki tudja milyen adatokat kezelsz

na ki?

"A személyes adat

A személyes adat bármely olyan adat, ismeret, vagy akár adatok összessége, amely egy konkrét, élő természetes személlyel közvetlenül vagy akár közvetve kapcsolatba hozható, beazonosítható, valamint az adatból levonható, az érintett személyre vonatkozó következtetés.

Személyes adat például munkavállalónk vagy ügyfelünk neve, címe, születési adatai, igazolványainak száma, végzettségére és képességeire vonatkozó információk, TAJ száma és adóazonosító jele, privát telefonszáma és e-mail címe, arcképmása, hangja, vagy épp kézjegye. Vannak olyan adatok, amelyeket érdemes személyes adatként kezelni, mert az adat sokszor beazonosíthatóvá tesz egy konkrét személyt, így személyes adattá válik. Ilyen például az IP cím, amely alapvetően egy számítógépet azonosít, de egy honlap látogatása alkalmával, az IP cím mellett rögzített dátummal, időponttal, a meglátogatott oldal címével és más adatokkal együtt már a felhasználót is – ha közvetetten is – beazonosíthatóvá teszi, így személyes adatnak minősül.

A személyes adat az adatkezelés során mindaddig megőrzi e minőségét, amíg kapcsolata az érintettel helyreállítható."

(4) Nem kell alkalmazni e törvény rendelkezéseit a természetes személynek a kizárólag saját személyes céljait szolgáló adatkezeléseire.

tehát amikor Te a saját adataidat kezeled. akkor nem bazmeg...

(tudom, te úgy érted, én így értem. szívlapát szindróma öcsém)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

ja tehát a tv. nem azt jelenti mint ami oda van írva

O.K.

szívlapát szindróma. te így értelmezed, én meg úgy.
szerinted ez teljesen fasza, amit csinálsz. de az szerinted nem fasza, téged szopatnak meg így, vagy egy fotó netes kirándultatásával.
szerintem nem fasza amit és ahogyan csinálsz. de szerintem fasza, hogy a hupnak nincs kötelezettsége semmiféle backupra (lásd a tavaly márciusi komment, fasz se tudja kiét vadászod).
egyesek szerint elmész az anyádba, mások szerint kurva jó srác vagy.
gergényi szerint joghézag okozhatta az előzetesből való kiengedésedet, pintér szerint nincs itt semmiféle probléma.

ha valaki bérel egy kurvanagy plakáthelyet, amin mondjuk egy hónapig fog vigyorogni az a fotó... ugye milyen fasza lesz?
majd biztos kimagyarázzák, hogy saját célra való felhasználás...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

egyvalamiben azonban az egész hup meg tud egyezni (sültbolond jánost kivéve, dehát ő ugye..): hogy te egy retard vagy

Azt hiszem, ha valakinek nincs joga itelkezni ebben a temaban ezen az oldalon, az te vagy, szegecses bagolykam.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

kérlek ne zavard össze, negyedik napja kozmetikázza a szarkupacot abban a tévhitben, hogy nekem így nehezebb lesz bizonyítanom amit szeretnék...

(ellenben amit ő szeretne felhaználni, ahhoz meg foggal-körömmel ragaszkodik, követelődzik és így tovább)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Csak halkan jegyzem meg, hogy az út mellett elhelyezett reklámtáblákon megjeleníthető tartalmak szigorúan szabályozva vannak. Többek közt nem lehetnek megtévesztőek, zavart keltőek, nem vonhatják el a vezető figyelmét, nem lehetnek pornográf tartalmúak (kiskorúak védelme), stb. Úgyhogy, legfeljebb illegálisan plakátoltathatod ki az ominózus képet. De ha kell, tudok nyomdát, ahol szívesen kinyomják neked.
Olyan 15k-ból meg is van a papír, 20k-ból ki is teheted egy eldugott helyre.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

egy kurva szóval nem említettem, hogy én ilyet tennék.
felvetettem elképzelés gyanánt, illetve ha már tényszerű kérdésekben nem válaszol korrekt módon, gondoltam erre háta ugrik.
de ugye mit is képzelek... azt mindenképpen, hogy ha te kérdezed, teljesen más stílusban és tartalommal tolja...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Szerintem nem saját adatokról van szó, hanem saját célra akár mások adatairól is. Én úgy értelmezem - bár nem vagyok jogász -, hogy kezelheted mások személyes adatait magánszemélyként saját célra, azaz például megengedett, hogy legyen otthon egy telefonkönyved, vagy egy füzetkéd, benne a rokonaid, barátaid címével, telefonszámaival, neveivel például azért, hogy legyen esélyed egy karácsonyi üdvözlőlapot küldeni nekik. Ugyanakkor ezt a füzetkédet nem adhatod ki harmadik személynek, nem adhatod el cégnek.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

>Ugyanakkor ezt a füzetkédet nem adhatod ki harmadik személynek

régi álmom az összes kibaszott gmail meg facebook usert "beperelni", akik a telefonuk/levelezésük összes metaadatát megosztják a szupy cégükkel

pont ilyen kreatív jogértelmező csávókra van szükségünk!

Egy fontos problémára mutattál rá, s nem tudom a megoldást. Én ugyan nem járulok hozzá az adataim kezeléséhez, a leveleim olvasásához, de teszem azt, a címzettnek van egy NSA fedőcég szolgáltatója. Én nem vagyok kapcsolatban vele, nem fogadtam el semmiféle EULA-t, nincs account-om. (Most azt hagyjuk, hogy ténylegesen van, de erőst gondolkodom azon, hogy meg kellene tőlük válni.)

Ilyen esetben mi a helyzet? Vagy ez olyan, hogy az adatvédelmi törvények csak azért vannak, hogy ne lázadjon a paraszt, de konkrétan pontosan annyira nem ér semmit, mintha nem is lennének?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

s/adatvédelmi//

"Ilyen esetben mi a helyzet? Vagy ez olyan, hogy az adatvédelmi törvények csak azért vannak, hogy ne lázadjon a paraszt, de konkrétan pontosan annyira nem ér semmit, mintha nem is lennének?"

Igen bonyolult, hogy melyik orszag allampolgarara milyen eljaras alkalmazhato. Teszem azt a Facebook terms and conditions-e olyan sort tartalmaz, ami utkozik a zimbabwei bunteto torvenykonyvvel, nem mehet oda a zimbabwei hadsereg egy USA rendezvenyre letartoztatni Zuckerberget (ha egyaltalan ove a felelosseg, ami megint csak bonyolultabb, mint gondolnad, lehet nem is tud rola, hogy az a sor a terms and condtions resze lett mult heten). De ha valaki bebizonyitja egy USA birosagon, hogy a Facebook adatkezelese hany dollar kart okozott neki, a ceg (nem a CEO) fizet a ceg vagyonabol.

"levelezésük összes metaadatát megosztják a szupy cégükkel"

Pereld be legyszives majdnem az osszes emailt hasznalo embert is, ugyanis automatikusan megosztod a levelezesed metaadatait a leveleidet tarolo szolgaltatoval. Ez alol egyetlen kivetel van, ha sajat magadnak hosztolod a levelezesedet.

Lehet beperelni az osszes T, UPC, Freemail, Citromail, Inda, faszomtudja szolgaltato usereit. Draga harc lesz, de hajra.
--
Blog | @hron84
Üzemeltető macik

ne aggódj, rólad eddig se gondoltuk hogy valaha képes leszel nem autista módon szöveget értelmezni

a dehonesztalo kommentet mar szegecs lockolta lol

>bhomyka a hupuk jogásza

mfw xmaslemmings.exe

wow, sültbolond portáljának felhasználói bázisa megfeleződött:

https://gabucino.hu/tmp/hfpdel.png

[ mirror ]

Kérlek ne komolytalankodj. Az adatokat légyszi ilyetén formán kéresd ki. Addig meg hagyjál lógva.

Vannak akik nem csak pofáznak, hanem mindenféle feltűnési viszketegség nélkül feljelentenek valakit a picsába. Amit itt rendeztek az egy vicc. Néhány idióta (haversrác az IRCIről) tapsikol hozzá, mert azt hiszik mekkora nagy futam ez.

EZ EGY BOHÓZAT kérem.

--
trey @ gépház

Rendben, meg fog történni, legalábbis rajtam nem fog múlni.

Amint megérkezik a megfelelő hatósági megkeresés, majd utánanézek, hogy mit találok. Sajnos eddig a hatóságoknak nagy segítséget nem tudtam nyújtani, ugyanis mentések 7 napra visszamenőleg vannak. A logokat a CMS keretrendszer szintén 7 nap után purgálja az SQL szerverből. A webszerver és egyéb dolgokat pedig nem én üzemeltetem, így azokat az adatokat majd egy másik helyről kell bekérni.

--
trey @ gépház

"azokat az adatokat majd egy másik helyről kell bekérni."
elég lett volna csak ezt a sort ide írnod, plusz a végére egy ilyet: data.gabucino.hu

jelige: Logo and hup.hu content copyright © 2000-2016 by Gabor Micsko

(meg is kérjük a métán népszerű és elég régóta jól működő artisjus intézményét, szíveskedjenek tartalom-összehasonlítást végezni - köszönjük)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Valaki Demjén Rózsit idézett?

csak Rozsit

egy kupacban több idézet is szerepel abban a postban, akár közvetetten is.
mire/melyikre gondolhattál?

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Még ne, Én is jól szórakozok! :)

+1

+1 :)

-1

Mondjuk mert valaki jol szorakozik rajta, a tobbinek meg nem kotelezo elolvasni. Ennyi internetrendor hercegnot. Dolgozzatok mar fel valahogy, hogy ket ember osszeveszett.

Nem az elolvasással van a bajom. Láttam már pár ilyen "vitát", még az IRC-s időkből is.
Csak ELVILEG ez egy szakmai portál.
Menjenek a Facebook-ra.

ezek szerint téged nem érdekelnek a kiberbűnözés egyes fajtái, az azokra részben vagy egészben ráhúzható, jogszabályokban deklarált iránymutatások.

ennek a topiknak negyede releváns input. a többit meg hagyd figyelmen kívül.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

A "kiberbűnözés" szerintem nem itt kezdődik.

Szakmára hivatkozol és ez a véleményed az aláírásod szerint:
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Mit vársz ettől a fórum "csevejtől", mi a célod?
Mitől nyugodna meg a lelked?

vannak akik megítélnek, meg vannak akik megismertek/megismernek/megismernének. az aláírásomról már készült elhamarkodott vélemény, legutóbb pl bzoltan barmolt le (engem!) a helytelen szóhasználat miatt (közönség vs közösség).

egyszerűen megtetszett buki ezen sora egy postjában (meg ahol ez van, úgy az egész diskurzus), és bár szűkített formájában, a postra mutató linkként az aláírásomba raktam. :)
ha most azt gondolod, hogy nem helytálló a megállapítása, akkor azt mondom: kurva ritkán jársz errefelé.

ahogy írtam már korábban, nagyjából annyira vagyok nyugodt, mint a háromhetes tehénfos. ha jó megfigyelőképességed van, akkor láthatod, hogy ki borult ki igazán, azt is hogy mikor és hol.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

kisgyerek felebredt...

melyik?

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

Mondjuk ha szükségesnek látja, úgyis átvált TOR hidden service-re, attól kezdve pedig halott ügy az egész. Nem ez lenne az első alkalom.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

elnézést, nem tudtam, hogy ez mentesíti
-a személyes adatokkal való visszaélés
-a személyiségi jogok megsértése
-több rendbeli rágalmazás
-több rendbeli becsületsértés
súlya alól... :(

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Nyilván bizonyítani tudod, hogy egy hidden service-t ki üzemeltet és hol. (nem)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

ha csak abból indulsz ki, hogy a szarkupacon reggel óta hirdeti, hogyan lehet megtalálni, beismerő vallomás is lehet...

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Hagyjuk, nem érted te a dolgokat.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Nem, sajnos téged sem tartalak jobbnak. Csak te máshogy, másért vagy gáz.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

példának okáért épkézláb módon jelezted véleményedet. becsülendő.
(de ettől még lehet, hogy tévesen ítéltél meg)

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

.

.

„Ha le akarod győzni Gabut, győzd le a saját fegyverével!” (ismeretlen indonéz költő)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

A vajas ehhez ideális lesz...
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Vááá, miért kell ennek a rohadt emberiségnek mindig egymással hadakoznia :S
Mi lenne ha csak úgy kibékülnétek? Mindenki bocsánatot kérne a másikkal szemben elkövetett pitiáner hülyeségekért...
Vagy ha nem is lesz szent a béke, de hagyjátok egymást tovább úszni.

Kinek jó ez a szitú? Mert szerintem se nektek, se a többi belekevert embernek nem.

Nyugodjatok már le, és gondolkozzatok el mit műveltek!
Mutassatok egy kis példát a világnak, hogy nem csak így lehet rendezni a problémákat.

nekem egyetlen telefonhívás vagy sms és megáll, mitöbb törlődik a kilátásba helyezett jogérvényesítési procedúra.
ő viszont harmadik napja rajzol a feljelentéséhez, közben saját érdekei szerint elkeni amit kell, kétlem hogy leállna.

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

igyekezz a "jogérvényesítéseddel", uborkaszezon van

eddig az Infotv.-el próbálkoztál, de kiderült hogy jogszerűtlenül, vajon a következő retardkodás mi lesz?

Annyira toljátok itt mindketten a szájkaratét...
Miért nem rendezitek le egyszer és mindenkorra. Csak férfiasan...
Keressetek egy kocsmát, üljetek be egy sörre, aztán mehet a fizikai meggyőzés.
Győzködjétek egymást addig, amíg az egyikőtök már nem tud állva hugyozni.

Egyébként véleményem szerint hamarosan így is - úgy is hasonló vége lesz a dolognak, mármint ami Szegecs fórumtársat illeti, mivel jó sokan "szerepelnek" az oldalán.
Nem mindenki szenved szófosásban, max egyszer jelzi nemtetszését. Vannak emberek, akik élőszóban szeretik megbeszélni az ilyen problémákat.
Sajnos a "hatóság" nem túl megbízható az ilyen esetekben.

Gondolom emlékeztek a ~25000 ember megosztott adatára.
Azzal sem sikerült zöld ágra vergődniük, az adat mégis lekerült a netről.

Szóval Szegecs szerintem az lenne az etikus a részedről, ha eleget tennél a kéréseknek. Töröld azt ami nem tetszik a népnek.
Nehogy túlfeszítsd azt a bizonyos cérnát.

Persze ez tőlem nagyon messze áll és beállok a popcorn kajálók közé...
Most már én is kiváncsi vagyok a végkifejletre. :D

már nagyon várom ahogy hrogya84 nekem esik a mankójával mert nem voltam eléggé "etikus", és "túlfeszítettem" azt a bizonyos cérnát AKA valaki már megint komolyan vette hogy szólásszabadság van

majd hivatkozok erre, amikor a feljelentésed (LOL) alapján keletkező idézésen (LOL) megjennék... :D

--
"a Hungarian Unix Portált [...] szakmai fórumként eszembe nem jut használni, mert a közönség mentalitása miatt nincs értelme."

Értem én, mint azt is hogy szereted magad generálni a problémákat.
Nem ismerem hrogya84-et, de nem hiszem hogy az átlagot képviseli itt a fórumon... :D

Egyébként az valóban érdekes, hogy mindig kiragadsz részleteket a hozzászólásokból...
Olvasgattam a blogodat, de a teljes szöveget olvasva sosem az jött le, mint amit te hozzáfűztél.
Isten ments, hogy megmondjam mit gondolj, de te se kezdj vért hányni, ha valaki rosszat gondol/mond/ír/oszt meg rólad.

Szerencsére nem vagyunk egyformák...

Van egy elmés mondás erről az egészről amit itt csináltok...

"A vélemény olyan mint az ánusz... Mindenkinek van, de senki sem kiváncsi a másikéra."

A gond az, hogy te mutogatod rendesen a tiédet.

>Isten ments, hogy megmondjam mit gondolj, de te se kezdj vért hányni, ha valaki rosszat gondol/mond/ír/oszt meg rólad.

wikipedia
kuruc
partizaninfo

ezek az én CV-im

dehát az vok

Bocs, de szerintem te tisztában vagy a fizikai korlátaiddal. (Vélelmezem ezért is bujkálsz többek közt a macsec.hu mögé.) A képeid alapján maximum 170 cm és 65 kg lehetsz. Persze tévedhetek, de akkor valami fejlődési rendellenességben szenvedsz és túl nagy lett a fejed. Mindezt nem bántásból mondom, hanem "Barcsay Jenő - Művészeti anatómia" könyve alapján.

>bujkálsz

jah hát identitásom megfejthetetlen misztériumát örök köd borítja indeed

a kommentjei alapjan eddig is nyilvanvalo volt, hogy a kisgyerek nem 100-as. A kepei alapjan az is, hogy nem az a dalias eroemelo alkat. Egy 3. teny pedig azt is megmagyarazza, hogy miert kompenzal ennyire ketsegbeesetten...

> mivel jó sokan "szerepelnek" az oldalán.

Én például rajta vagyok, és pont nem érdekel. Mi több, rendszeresen nézem a #newweek-et, van-e valami érdekes thread.

Nem mondtam, hogy szégyelni kell a dolgot.
Történetesen azt sem tudom, hogy tőlem idézett, vagy sem. Amit átnéztem, azokban nem voltam benne.
Mondjuk én leginkább olvasom a fórumot.
Engem sem zaklatna fel, ha így lenne. Ettől függetlenül nálam is van egy határ.
bthomyka-nál valószínűleg elérte ezt a határt.

en is azon gondolkodtam mar a thread elejetol, hogy miert nem valasztjak az ukran mediator szovetseget a problemak elrendezesehez. gyors, burokraciamentes es garantalt megoldas. :DDD

:DD


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

az sokba kerül :)

ITT: szánalmas hungarisztáni prolik vergődnek mert képtelenek elfogadni azt a tényt hogy őket lehet idézni az internetten

a korlátolt betiltogatós fajtátok miatt ilyen az ország is btw, a legközelebbi orbántopic végigkesergésénél el ne felejtsétek

Hmmm...

Te fröccsögsz itt korlátoltságról?
A "CV"-d csak korlátoltságról szól.
Érdekes hogy a szólásszabadságot a szélsőjobb politikával kevered össze.
A következő mi lesz? Linkelsz egy horogkeresztet? Dögöljön meg mindenki, aki nem ért egyet veled?
Szinte biztos vagyok benne, hogy egy erőtlen, antiszocialis, szerverszoba troll vagy.

@trey,
Ezen a fórumon ez megengedett? Ne haragudj, de nagyon leesett a színvonal. Ez már mozinak is rossz.

^rehash of a rehash

Horogkereszt tőle? Nem azt mondom, hogy a "vótmánméter" kiakad tőle, de gyakran előfordul (szerk.: a horogkereszt retorzió nélküli publikálásához képest gyakran).
Pl.:
http://hup.hu/szavazasok/20161227/viselsz-e_karorat_rendszeresen#comment-2051172
- - - - - - - - - - -
"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol