Win10 fejlemények

- Sikerült a Windows 10-et úgy kiakasztani a PyChess futtatásával, hogy több óra várakozás után se reagált semmire(!), úgyhogy végül kénytelen voltam megnyomni a reset gombot. Azért egy Sqlite adatbázis Python programból való basztatása, még ha tényleg 1.8 millió rekordot importálok, és balfasz módon nem dobom előzőleg az indexeket, nem kellene hogy megfektessen egy oprendszert. Na mindegy. Természetesen ezek után egyáltalán nem volt képes se bootolni, se önmagát megjavítani, stb-stb.

+ Friss telepítő média letöltése, kiírása és újratelepítés után viszont kezeli az ujjlenyomatolvasót és van Windows Hello is. Zsír! (Ez korábban nem ment.)

Hozzászólások

szerintem csak a valaszlepesen gondolkodott.

„…több óra várakozás után se reagált semmire…”

Mindig is tudtam, hogy a sakk a türelmes emberek sportja. :-)

Én már nem tudom mit tegyek, a jelenség hasonló. Teljesen random, egy heti 1x-től napi 2-3x-ig tud nőni annak száma ahányszor a gépem lefagy. De nem "csontra" lefagy, amikor nincs semilyen reakció - egyszerűen csak szürke a képernyő, vagy a távoli asztal bekéri a jelszót aztán csak vár vár és bontja a kapcsolatot és még a telnet sem válaszol, hogy adjak neki egy rendes reboot-ot.

Szóval a Win ME óta újra el kellett kezdenem nyomkodni a reset gombot ami k.vára fusztráló. :(

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok

Éppen most állt le megint a távoli gépem, elmondom mi történt.

Tegnap este nyitva hagytam a kodi-t fullscreen és abból küldtem alvásra. Reggel felébresztettem a gépet és munkába indultam.
Most éppen beloginoltam, öröm és boldogság, hogy megy a gép, ámbár látom, hogy a Kodi nyitva. Rámegyek a bezárása és megáll a kép. Nagy nehezen kiléptem a RDP kliensből, újraindítanám a munkamenetet, de:

A Távoli asztal nem tud kapcsolódni a távoli számítógéphez az alábbi okok egyike miatt:
1) nem engedélyezett
2) ki van kapcsolva
3) nem érhető el a hálózaton

Szóval a szokásos duma.

Az is elég gyakori, hogy néha teljesen véletlenszerűen megszűnik a kurzormutató (nyil) láthatósága. Ott van, mert ha mozgatod ez-az reagál a hoverre, meg a teljesen bal alsó sarokba lehúzva és kattintva feljön a start menü.

És oké, ez kapásból vga driver hibának vagy hardverhibának tűnik, de kérem - távoli asztal kapcsolaton is el kell mondjuk tünjön a nyil driver/hardver hiba miatt? Kötve hiszem.

Szerintem downgradeelni fogok win 8.1-re... ismét... :(

---------------------------------------
Devmeme - fejlesztői pillanatok