Windows 10 applikációk eltávolítása

 ( end | 2016. június 20., hétfő - 12:24 )

Nem tudom Ti, hogy vagytok vele.., - Először is végigjárom az összes startmenűből jobb egérgomb hatására megjelenő "eltávolítás" almenűt és klikk. Azután vannak azok, amelyeknél ilyen almenű nincs felkínálva:

kamera
időjárás
fényképek
filmek+TV
Posta
Grove Zene
Xbox
telefon
ügyfélszolgálat
Windows visszajelzés

DE.., TERMÉSZETESEN EZEKRE SINCS SZÜKSÉGEM..! - Operációs rendszerre lenne, amelyik pl. nem felejti el, az egyszer már beállított társításokat. Nagyon fontos lenne. (Ez nálam alapjaiban eldönti, lehet-e használni munkára egy oprendszert.

Nem tudtok egy jó összesített, "tweak"-es jellegű eltávolítási módszerről? Valamint, a társítások egyszer és mindenkorra fixálását lehetővé tevő "policy" jellegű beállításról?

Azután, a "számológép" nevű borzalom! - Komolyan.., ennek csak az elméletben felmerülő, esetleges használat lehetősége is, fizikai fájdalmat okoz, - egyszerűen, erre nem is visz rá a lélek. :(

(El kellene kezdenem munkaképes és használható formára "idomítani", a hetesek helyére kerülő, leendő munkagépeket, de így? - És bár néhányszor felétek, már hangot adtam, súlyosnak nevezhető paranoiámnak, - de e feladat megoldása során, komolyan.., legkevésbé a "telemetria" problémája izgat...)

Pl. Nem lehet fixálni pl. a Rendszergazda jelszavának a felhasználó általi megváltoztathatalanságát..? - Hát mi van???

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

end írta:
Pl. Nem lehet fixálni pl. a Rendszergazda jelszavának a felhasználó általi megváltoztathatalanságát..? - Hát mi van???

A comgmtmt.msc -t futtatva sem tudod megváltoztatni?

Félre értettél, - nem akarom egyáltalán változtatni, - de azt, esetleg másnak sem kell megtennie nélkülem. (A "Rendszergazda" felhasználónál nem engedi ezt a "check"-boxot bejelölni. Mert, akkor majd nem lehet megváltozatni. - Dehogynem, én mint "rendszergazda" bármikor feloldhatom ezt, nem..? - Vagy ez nem életszerű?)

compmgmtlauncher? - ( Én simán, a "Felügyeleti eszlözök"->"Számítógép-kezelés" "nyomon" szoktam, kattintással elérni a panelt)

Sub.
(A számológép valóban vicces, röhej, hogy meddig bútol, ahhoz képest, hogy tulajdonképpen egy semmi. Meg kéne nézni hogy mi mindent szed össze mire megjelenik.)

Egyébként, a WP-s megfelelőjével semmi bajom, azt rendszeresen használom, de a desktop-on, - ráadásul még "fulscreen"(!)-re is lehet tenni, na az igazán szupi egy 1200x1920-ason. (Mielőtt még felmerülne, szükséges-e egyáltalán, a munkatársaim nagyobb része rendszeresen használja azt, jelenleg a 7-eseken!)

Én is használom, ezért is tűnt fel, hogy némá', hát ez meg miért tápászkodik ilyen lassan?!

Telepitsed fel a regit az mukodik normalisan.

Köszi, máris nézem.

portableapps is olyan tetű lassú lett hogy ihajj...

Pontosabban mi is lassú benne mert semmi hasonlót nem észleltem.

indításkor a "csík" elég lassan ment végig. 5gb a portablemappám. win7 alatt csak bevillant, most szépen komótosan ment végig...a cuccokal ismét bevillan.

Az alábbi talán segít, Win 10-en is mennie kellene.
http://news.softpedia.com/news/How-to-Remove-All-Pre-Installed-Windows-8-Metro-Apps-328110.shtml
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel

Win10Privacy - minden windowsos spyware-t kitakarít (ha összesített, tweak-jellegű megoldást keresel, akkor ez a te cuccod!). Ajánlott még a Spybot Anti-Beacon (a telemetria szervereket blokkolja), illetve a DWS-Lite, szintén a többlábas védelem érdekében.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

köszi. érezhetően szaporább lett a w10home.

A win10privacy arra is jo, hogy "fake" wsus segitsegevel a frissitesek kozul kivalogathatod, mit rakjon fel es mit ne. Annyi hatranya van, hogy az executionpolicy beallitast puhitani kell (peldaul allsigned beallitassal nem fog menni).

Minden esetre.., elég nehéz komolyan venni egy Pro-nak nevezett oprendszert, amely a elvileg a munkavégzést (is!) célozná, és miközben a rendszergazda kemény órákon keresztül a "feleslegek" eltávolításával és a beállítások finalizálásával foglalkozik, restriktív "usermode"-ban, éppen a "Szóda-Saga" (vagy mi a f*om..!) mászik fel a magától az applikációk közé...! Ez a fejlesztői elképzelés normális..?

Már bocsánat az alpári kiakadásért, de a W10-es, végtelenített-ms-tortúrás, "júliusi-nagymeleg-telepítés-özön" némiképp az agyamra ment... :)

(Tudom, vannak a pws-es eltávolítási módszerek, de csak licenc-követő magatartás alapján remélhetem, hogy meglepetések nélkül áll rendelkezésre, munkárafoghatóan, minden W10-es gép holnap, majd holnap után is. Miért nem a Microsoft adja a lehetőséget és "kikattinthatóan", mire nincs szükségünk? - Pl. vállalati szinten szerintem, a "game-vonalra" egyáltalán nincs.)

Mondjuk az "enterspájz-megugrását", néhány-10 fős, kiscégeknél nem tartanám életszerűnek... Vagy mégis az kell?

a win10 egyértelműen egy szórakoztatóközpont-jellegű megoldás, játékok, csiricsáré eyecandy-megoldások (nekem a windows millenium/vista-vonalra hajaz) - nem gondolnám hogy munkára, produktív környezetbe szánták.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nekem CCleanerben megjelenik, mint eltávolítható alkalmazás. Én ezzel mindig törölni szoktam.

up