KB3035583 Disables Windows 10 Upgrade Blocking

http://windowsitpro.com/windows-10/kb3035583-disables-windows-10-upgrad…

Lehetséges megoldás:


@echo off
rem be careful with rmdir :P
rmdir /q /s %windir%\system32\GWX
echo "" > %windir%\system32\GWX

via https://www.reddit.com/r/sysadmin/comments/4i132l/kb3035583_disables_wi…

Windows 10 update shuts down live stream of pro gamer: http://cdn1.tnwcdn.com/wp-content/blogs.dir/1/files/2016/05/ezgif-26873…

Hozzászólások

Az rmdir /q /s-t próbáltad? Valószínűleg nem lesz jogosultságod hozzá, NTFS jogosultságokat kell a mappán állítani.

Nalam nem letezett a GWX mappa, igy letre tudtam hozni a GWX fajlt. Mivel az NTFS nem engedi, hogy ugyanolyan nevvel letezzen konyvtar es fajl igy ez jo megoldasnak tunik. (feltetelezve, hogy a windows update becsempeszesert felelos ugytosztaly nem jon ra erre a trukkre es nem torli a GWX fajlt)

Az almoskonyv szerint júli 30 utan nincs ingyér az upgrade, szoval VARHATOAN elkotrodik az a rohadt app a gépről (az ********** is megerositettek redmondbol). Persze csak a joeg tudja IGAZABOL mit terveznek, akkor se hiszek mar ezeknek a *******nek, ha kerdeznek.

[update] kicsit módosítottam a kommentet, mert a galamblelkű idelátogató tudjukkik a graphisoft parkból nem bírják a munkaadójukat érő "teljesen megalapozatlan" savazást. Ide http://hup.hu/cikkek/20160506/a_microsoft_visszamenolegesen_elveszi_a_v… már nem is kommentálok, mert elrontanám a péntek estéjüket, annyira meg még én se vagyok szörösszívű! Peace..

--
WP8.x kritika: http://goo.gl/udShvC

Ide http://hup.hu/cikkek/20160506/a_microsoft_visszamenolegesen_elveszi_a_v… már nem is kommentálok

Én nem értem ezt a sok Win10-mániás rinyálót. El kell dönteni, hogy óhajtod-e ezt az egészet, vagy sem. Teljesen világos, hogy a MS mit szeretne, akinek pedig ez nem tetszik, tessék, lehet nem használni a Windowst. Amúgy meg még van >3 év a Win7 támogatottságából, ennyi idő alatt szépen le lehet szokni erről a drogról :D

Láthatóan már eldöntötte. Nem kell neki win10 és nem tetszik neki ahogy a Microsoft erőlteti, tukmálja, szuggerálja a userek agyába a maszlagját. Egyébként pedig teljesen meg tudom érteni.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A probléma az, hogy amikor eldöntöd, hogy megválsz a megszokott oprendszeredtől, akkor nem csak az oprendszertől vagy kénytelen megválni, hanem ki tudja milyen más programoktól is, amiket használnál, de az alternatívákon nem elérhetők.

A legtöbb embernek nem lenne probléma egy ilyen döntés, ha nem járna ezer másik dologgal, amit mérlegelni kell, és végeredményben jó megoldás se így, se úgy nincs, csak kompromisszumok és lemondások.

> Kettőn áll a vásár

Fair enough, nekem csak azzal van a bajom, amikor valaki már előre személyeskedik, pedig még hozzá sem szóltak.

Azzal sosem volt gondom, hogy valaki ellenszenvet érez a Microsoft iránt. Vagy tökmindegy, mondhattam volna korábbi munkahelyeimet is, így belegondolva mindegyiknél lehetett találni olyan csoportokat, akik szívből gyűlölték a céget.

szerk: hehe, gyorsan rákerestem az egyik korábbira itt a hupon úgy, hogy "cégnév+probléma", 1440 találat. ;)

Egyrészt: a microsoft vastagon okot ad rá, hogy a világ egyik legjobban utált cége legyen (ha valamelyik linux-disztró jönne ki ilyen faszari húzássokkal, kitörne a lázadás), másrészt onnantól vált személyessé az általánosítás, hogy magadra vetted.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az utálat nem igényel külön idő ráfordítást, sőt szabadidőben is űzhető. Az már problémásabb, hogy az utálat tárgya által elkövetett faszságok elhárítása valóban jelentős időt, energiaráfordítást igényel, úgyhogy ennek fuss neki újra!

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

disable1.reg
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"DisableOSUpgrade"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade]
"ReservationsAllowed"=dword:00000000
"AllowOSUpgrade"=dword:00000000
"Refresh"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Gwx]
"DisableGwx"=dword:00000001

gwx-del.bat
wusa /uninstall /KB:3035583