"A Microsoft visszamenőlegesen elveszi a vállalatokról a Windows Store kikapcsolásának lehetőségét a Win 10 Pro-ban"

Részletek itt

Hozzászólások

"Windows 10 is a frustrating but deep free-to-play Roguelike adventure game for IT professionals."

--
trey @ gépház

Just use a supported kernel^W^W^Hn enterprise windows

Nem ugy volt, hogy csak az Enterprise Edition a Store-mentes? Nekik eleve ott az LTSB.

Az sem az: https://www.microsoft.com/hu-hu/business-store
Kíváncsi leszek, mikor, és hogyan jön el a cégünknél Win10 migráció miután a Win7 support lejár. Ha tippelnem kellene, mire ez eljönne, addigra mindenkit átállítanak a céges linux disztróra.
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Get dropbox account now!

"ez a Microsoft már nem az a Microsoft"

"...Give that money back!"

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mit jelent az, hogy visszamenőlegesen?
Eddig ki tudták kapcsolni, mostantól pedig
eddig sem tudták kikapcsolni?

"Windows Store", - az tulajdonképpen mire való? :) Még soha nem találkoztam vele, - de komolyan...! :)

És a microsoft már kb 15 éve minden évben kivágja maga alatt a fát. Kezdve az xp-vel, mert kinek fog kelleni egy eye-candy-s windows 2000, ami csak elpazarolja a csicsás ui-ra a drága erőforrást. (ja várjunk, már a windows 2000 is majdnem elhozta a linux évét, mert sok hardverrel nem volt kompatibilis)
Aztán a vista hozta el a linux évét (erről "komoly" emberek nyilatkoztak mindenfelé), aztán a w8, w8.1, most pedig a w10 hozza el.

Itt látszik a legjobban ahogy folyamatosan vágja maga alatt a fát és süllyed egyre mélyebbre, már-már csődközelben van. :)

Szvsz amíg lesz PC és rajta windows addig a microsoft létezni fog. A mérete a kérdéses csak. Mivel táblán, mobilon gyakorlatilag mondhatjuk,hogy már nincsen jelen (1-2% részesedés mobilon az szinte nullát jelent) és az xbox részleg sem éppen szárnyal, arra számítok, hogy csökkenni fog a mérete, ez minden. Kiszorult kompletten mobil technológiából, és siker ágazatból ami komoly nyereséggel és főleg jövővel kecsegtet.
Marad a pc=windows skatulyában, ahol remekül ellesz mint a befőtt, és kb. ennyi.

-[Lenovo y510p SLI]-

Saját mobil oprendszerben sehol sincsenek, viszont android-on, ios-en eléggé erősen ott vannak az appjai, bekötve a cloudjába, ami elég jövedelmező és valószinű egyre jobban az lesz.

A tablet lufi már kipukkanóban van, az okostelefon is tetőzik, nem biztos, hogy ezek ill. ezekre való oprendszer irás sikáragazat lesz önmagában.

Azure nagyon durván menetel, szerverpiac szintén. És továbbra is állitom, hogy a mobil és a desktop piac nem egymás felváltója, hanem kiegészitője. Még nagyon-nagyon sokáig lesz desktop piac, desktop alkalmazásokkal, azokon pedig egyeduralkodóak. Szerintem elég jó a jövő-stratégiájuk.

> viszont android-on, ios-en eléggé erősen ott vannak az appjai, bekötve a cloudjába

Szerintem is ez a kulcs. A mai szamitastechnikai online szolgaltatasokka alakul at.
A desktop alkalmazasok piaca megszunoben, altalaban csak egy klienst kapsz (sokszor a bongeszoben egy javascriptest webapp) a cloudjukhoz.

Ez mindenhol megtapasztalhato, meg 3D tervezoprogramok teren is, ahova azert kell hardver (pl. Autocad 360).

Az MS ternyerese ios-en es androidon szep, de a jovoje annyira nem derus. Barmikor kizarhatja a google a play store-bol, vagy ugy modositja az androidot, hogy kenyelmetlen lesz hasznalni (pl. fajlok tarolasa mobilon).

Pl. iOS-en a microsoft powerpointja 2 dolgot tud megnyitni: sajat magan belul letrehozott prezentaciok, onedrive-on levo fajlok.
Nem fer hozza az ios tobbi program fajljaihoz. Igy a produktivitas jol korulhatarolhato.

Adott usecase: telefon apple TV-re kotve, prezentacios eszkoz. Hogyan juttassuk el az eszkozre a .ppt-ket? Emailben elkuldve, nem tudja megnyitni. Csak akkor mukodik, hogyha onedrive-on keresztul "kuldi" az ember, de akkor meg elotte ossze kell gyujteni a tobbi resztvevo prezentacioit.

Meg lehet csinalni, de nem produktiv. Barmi komolyabb munkara ez igy alkalmatlan.
Es csak szoftverlimitacio.

Csak jobb lenne a sajat platform, na! ... :)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....