harc a nyest ellen

Kb 3 éve lakunk itt és azóta minden egyes nap parti van a kocsi tetején, a motortérben és az összes szélvédőn.
eddig a következő módszert alkalmaztam:
- "állj odébb mert az a nyest napi útja amit minden nap bejár" szegényt csak sajnálni tudom, mert az udvar és a ház környékét minden egyes nap az elejétől a végéig bejárják. fail.
- "kutyaszőr a motortérbe" na azóta vacsorára a hővédőt fogyasszák utána rász.rnak a szélvédőnél a légbeömlőre. fail.
- "fújd be valami erős illatú dologgal a kocsit" na kérem elmásztam a szomszédos településre a mosóba, lemostam majd a végén valami illatosított "lakkvédő" izébizével lemostam. kocsi este letesz, reggelre nem láttam ki anszélvédőn. fail.
- " epresfagyi" és tej koktél" szerintem még ízlett is a kis barátomnak, mert lelkesen öntöttem ki kis tálba, reggelre elfogyott, és folyt. köv. fail.
- "palack a kocsi mellé" egy két alkalommal használt, csak azt nem derítettek ki ez miért használhat és hogyan kell alkalmazni, hold.

este szerintem puszta kézzel tekergetem ki egyenként a nyakukat, az a tuti megoldás.

Hozzászólások

Csak hogy teljes legyen az arzenál:

Nagyobb mennyiségű emberhaj (fodrásznál tudsz kérni) harisnyába kötve. Majd az egész labda betéve a motortérbe. Egyik haverom ezt vadállatok ellen használja a Bakonyban. Azt mondja bevált. Egy próbát megér szerintem.

--
trey @ gépház

Ezen ne múljon. Ha kell körbe is ragasztom a kocsit hajjal. :) bakonytól én sem lakom messze, lehet amit elűzött azok jönnek...

A tejeset szerintem töröld a blogból, mert a végén még megkeres valami Greenpé'z terrorista.

Ultrahangos macskariasztó nem játszik? (Mondjuk ki tudja, azt lehet, hogy a környékbeli kutyák is hallják, az meg nem jó.)
--
zsebHUP-ot használok!

Nekem beszerelt egyet a kocsiba a szerelőm. Az akksira van kötve fixen, és időnként sípol egyet. Meg szétfújt egy flakonnyi kémiai riasztót is (másik nyest feromonjai talán). Szerencsére csak a hangszigetelés egy részét rágta addig csak meg az állat, és azóta nem eszkalálódott a helyzet. Úgyhogy úgy tűnik működik.

amennyiben nem a mi lakásunknál "lakik" nem fogom tudni elfogni mindet, tehát csak el kell riasztani hogy enyhüljön a dolog. sokan mondják, hogy a saját területét védi, máshol pedig garázdálkodik. én az utóbbit tapasztaltam. nem zavarna, mert nem vagyok sem állatellenség, se semmi ilyesmi, engem csak is a kocsi tetején lévő sz.r zavar amit reggelre kapok. (fényező a szakmám, tehát a kardok is zavarnak :)

- " fagyálló és tej koktél"

Azt ugye tudod, hogy ezt a macskák is valószínűleg megeszik és iszonyatos kínok közt pusztulnak el tőle?

próbáld ki milyen amikor több százezer forintos kárt okoznak. egy-két szétrágott kábel illetve pár újrafényezett elem (25.000ft/elem) vagy mondjuk ha bemászik a motortérbe én meg indítanék aztán motor mondja reccs. jó buli. megnyugtatom a lelki világodat macska nem nagyon van a környéken, csak a drága haverjaim de ezek töménytelen mennyiségben.

ui. amikor a patkányoknak tesznek ki mérget szerinted a macska vagy bármilyen más háziállat nem eszi meg?

Egy munkatársam pont tegnap előtt este egy vacsorán mesélt a nyestekkel vívott harcáról. Nála a tetőrében a fal mögé költöztek be, és egész éjszaka ment a fesztivál. Egyik este még légpuskával meg is meglőtte az egyiket. Csak egy napig volt csend. Utána minden kezdődött előlről. Azt mondta vicces lehetett, ahogy a tetőn gubbasztva várták a nyesteket éjszaka a feleségével (a felesége kezelte a zseblámpát). A megoldást az hozta meg, hogy hallota hogy egy etnológus kutató hogy védte meg a sátrát a vadállatoktól. Szépen körbehugyozott a környéken elég rendszeresen. A megoldást náluk az hozta meg, hogy a fiú újszülöttjétől vizeletet gyűjtött és körbelocsolta ott, ahol a nyestek mászkáltak. Jó büdös volt a pisi. A nyestek másnapra elköltöztek és soha nem jöttek vissza.
Azóta ezt ajánlják is. Sőt, az USA-ban van hogy coyote-ok ellen lehet venni riasztó pisit, amit a kerti kerítés mentén szétlocsolva távol tarthatók az állatok.
A szőrcsomóval szemben ennek a módszernek a hátránya a szag lehet. Bár szerintem nyilván sokkal érzékenyebbek az állatok rá, mint mi.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Pár napig égess éjjel villanyt nekik.
Másik ötlet: egész napos kinti munka után levetett, agyonizzadt pólót tegyél a kocsira.

Keress egy vadászt és kérd meg hogy pakoljon ki pár nyestcsapdát. Ha jó fej ingyen megcsinálja ha nem akkor pénzes buli. Ha nem akarsz vadászt akkor marad google és a nyestcsapda kulcsszó.

Esténként pisáld körbe a verdát.
:)
--
ne terelj

imho pisald korbe a kocsidat, minden nap, tobbszor is... ciki, de ez eddig mukodik. :P

--
A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

Szegény nyest nem tehet arról, hogy bolygónkon az autó(sok)knál jóval hamarabb jelent meg.

A macskával ellentétben nem tudja visszahúzni a karmát és emiatt karcolásokat okozhat a lemezfelületeken.

A nyest, borz, róka, nagyob macskakolóniák, sünök észlelése, esetleges kártétele ügyében: 20 381 5521 / Tóth Mária; e-mail: bpnyest@gmail.com

Nyest projekt

Ponyva a kocsira? Az ürüléktől és a karcolásoktól megóvna (arról már nem is beszélve, hogy az időjárás viszontagságaitól is megvéd). A motortér nehezebb kérdés.

Az utolsó hozzászólás óta eltelt két évben fejlődött valamit a tudomány a nyestriasztás területén?
Állítólag az ultrahangot is megszokják.

(Az én autóm kábeleit is megrágták, és a rövidzár jelentős anyagi kárt okozott.)

--
eutlantis