E-mail gateway tartalomszűrés

 ( neutrino | 2014. november 27., csütörtök - 10:00 )

Sziasztok,

Vagy egy spamszűrő e-mail gatewayem (Postfix + Amavisd-new + Clamav + SA). Ebbe szeretnék valamiféle tartalomszűrőt belepakolni, ami pl külső linkeknél bekommenteli az adott részt, hogy "Olvass paraszt mielőtt kattintasz".

Ezt mivel lehetne megoldani?

Előre is köszi

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nincs rá megoldás?
-------------------------
Dropbox refer: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Van, csak a koncepcio problemas ahogy Te szeretned, igy aztan senki nem szeretne igazabol valaszolni es megprobalni lebeszelni errol.

Roviden es tomoren: azert problemas, mert csomo mindent elrontasz vele. Azon felul, hogy izombol akarsz megoldani egy problemat (senki nem fog olvasni, tovabb fog kattintani), belenyulsz a level integritasaba, ami mindenfele problemat okozhat. A minimalis kar, hogy el fogsz rontani egy csomo linket. Rosszabb esetben visszavonhatatlanul eltorod a levelet es olvashatatlan lesz.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Arról nem is beszélve, hogy:

1. privacy aggályokat vet fel
2. titkosított levélbe hogy olvas bele?

De egy digitálisan aláírt levelet is tönkre tesz azonnal.

+1

Csináljon inkább egy e-learninges szemetet, és tegye kötelezővé a végigkattintgatását. Még az is hatékonyabb, ráadásul kevésbé problémás.

Ne akard megoldani. A levelkezbesites elso szamu szabalya, hogy csak akkor nyulunk bele a level torzsebe, ha az elkerulhetetlen, es csak annyira, amennyire muszaj. Virusos csatolmany eltavolitasa, hibas enkodolas javitasa, ilyenek mehetnek, tartalom atirasa/hozzaadasa/torlese nem mehet.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:

()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Én inkább proxy -t csinálnék és ott szűrném a problémás címeket. Egyszerűbb managelni és kivitelezni is.

----
올드보이
http://molnaristvan.eu/

Valamint még esélyes lehet egy OpenDSN. Jó eséllyel megfogja a már kattintott vackot. Nem konkrét kártékony kód keresés, de tapasztalatom alapján eléggé szép arányban megfogja a férges tartalmat, ismeri a címeket.

Tobb ok miatt sem jo ez a megoldas, amibol tobbet mar fentebb felsoroltak.

Mi lenne, ha inkabb proxy szuressel oldalnad meg a tamado, adathalasz oldalak latogatasat a cegen belul? Eleg sok URL foglalkozik mar ilyesfajta blacklistak keszitesevel, illetve az elso oldallatogatas alkalmaval tudnad tajekoztatni a bongeszo Felhasznalokat, hogy, ez meg az van.