Symlink megosztása Samba-val

 ( Bagor | 2004. szeptember 6., hétfő - 10:59 )

Symlink megosztása Samba-val

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

Olyan problémánk merült fel, amire látszólag nincs magyarázat. Van egy szerverünk, amin eddig RedHat futott, de időközben lecseréltük Debian-ra. Nem is ez a baj, hanem most már 3-as Samba került rá, és érdekes dolgokat tapasztaltunk.

Mindenkinek van ugye egy [Home] megosztása alapból, amit ugye ha bejelentkezett felhasználó vagyok akkor el tudok érni. Namost mindenki ezt a home megosztás füzte be a file-rendszerbe, és ezen a megosztáson keresztül szimbolikus linkekkel egyéb könyvtárak, disk-ek, cdrom, stb. voltak elérhetőek. Ennek az volt az előnye, hogy nem kellett a rengeteg adatot mindig odamásolni a home könytárba, hanem egy link azt kész is!
Ha Windows-ról nézzük ezt a megosztást akkor minen OK. Tehát a symlinkek müködnek, lehet tallózni a CD-ROM-ot például. Viszont ha az én Debian-omról fűzöm be a megosztást, akkor egy olyan symlinket látok, ami az én gépemen mutat a /cdrom könyvtárra, ami ugye nem az amit én szeretnék!

Mi lehet ilyenkor a gond? A mount, smbmount és smb.conf manuálját már áttanulmányoztam, de semmi erre utalót nem találtam.

Viszont az is érdekelne, hogy tud e valaki olyan hálózati megoldást (akár NFS-el vagy bárhogy), ahol a symlinkek kezelhetőek és el tudjuk kerülni az állandó másolgatást, vagy az 1000 különféle megosztás vagy export kezelgetését...

Előre is köszi mindenkinek aki szereti... :D