Smarthost szolgáltatás

Egy jól működő smarthost szolgáltatást keresek, egy kis-közepes cég levelezéséhez. A net szolgáltató az üzleti csomagjához nem ad, csak ha a bejövő is náluk van...de az saját szerveren van, és ott is maradna. Vajon van ilyen? Sajnos a jelenleginek, amit használunk, megőrültek az adminjai, és olyan dolgokat tiltanak, amitől pár dolog (pl. az out-of-office üzenetek, NDR-rek) nem mennek.

Hozzászólások

Az a problema, hogy ilyen szolgaltatas effektive nem tud ertelmesen mukodni, mert ha egy olyan ceg akivel kozos SMTP-n vagy elkezdi spamelni a nagyvilagot, kerul a feketelistara az egesz szerver. Innentol kezdve a szolgaltao vagy reakcionista uzemmodban mukodik es mindig kitiltogatja az ugyfeleket, vagy szigoru korlatozasokat vezet be amitol szivni fogtok.

--
Pásztor János
Üzemeltető Macik

Eddig azért ment valahogy, nagy ritkán került RBL-be a gép (talán 2-3 évente 1x), csak most már amit említesz, hogy szigorú korlátozásokat vezettek be (ami már nem is RFC konform), és szívunk is.
Mondjuk olyan cég kéne, aki szétválasztja a webhostos smart hostját az ilyen irodai célútól, azért az utóbbin szerintem kevesebb lehet a spam, ha a fertőzött gépeket kizárjuk (mondjuk nálunk egy egyszerű megoldás, a 25-ös portra csak a mailszerver mehet ki).
Másik megoldás, hogy küldjük közvetlenül, de régebben is emlékszem, csak a szívás volt vele.

ha mar minden aron smarthost-on akarnatok kikuldeni a leveleiteket, akkor miert nem vesztek havi 2 ropiert egy vps-t mondjuk a digitalis oceannal, aztan azon keresztul csapatjatok az emaileket? Es akkor az a vps egyedul a ti smarthost-otok, annak minden elonyevel...

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

nem tudom, te irtad, hogy korabban szivasok voltak vele. Te tudod, miert.

Ha már smarthost kell, akkor adminisztrálja más, ne én :)

ok, akkor kinezunk neked egy megfelelo vps-t a digital ocean-nal, en meg hozzacsapok annak arahoz egy havi dijat, aztan adminisztralom neked :-)

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Mondjuk akkor még DSL volt, és előszeretettel dobálták vissza a mailt a dsl, catv, hasonló szavakat tartalmazó domainnevekről, lehet, hogy meg kéne próbálni megint, bár ahogy nézem, most is elég érdekes a DNS neve a hostunknak :) De ez már csak módosítható a szolgáltatónál, elvégre business csomag vagy mi a rák...

Ha ezt a VPS-t az én havidíjamból kéne üzemeltetned, szerintem hamar feladnád :)

egy joaras vps-t mar $5-ert is kaphatsz, per ho. Ha a havidijadban ez jelentos tetel, akkor talan arat kene emelned. Ha pedig te nem akarod adminisztralni, mert szolgaltatast ill. szolgaltatot keresel, akkor ebbe nem erted bele, hogy meg is fizeted azt, aki megcsinalja helyetted? :-) Vagy te ugy ertetted, hogy ingye adjon neked valaki smarthostot? :-D

--
"A politikat, gazdasagot es a tobbi felsorolt faszsagot leszarom, amig engem nem erint (nem erint)" (bviktor)

Rövid megjegyzés: a DO amszterdami szervertermében elfogytak a szabad IP-k és valahonnan Oroszországból importáltak új tartományokat. Ennek következtében ezeket a DO szervereket Putyinisztánba geolokálják, ami elképzelhető, hogy dob egy pár tized pontot a SpamAssassin score-on.

Írtam privátot és természetesen tesztet is tudunk adni. :)

Köszönöm mindenkinek a segítséget, megfontoljuk az ajánlatokat.

mondjuk anno is meg most is modositani kellett volna az isp-vel a reverse dns-t...ez is benne vagyon abban az rfc-ben :) akkor tan nem kene ez a smarthost-os bohockodas.

--
FBK

Hiába módosítod. Vannak ilyen "roppantokos" listák, amik úgy döntenek, hogy te akkor dinamikus IP-s vagy vannak "mégroppantokosabb" adminok akik ilyen rbl-ek alapján rögtön vissza is dobják az emailt. Van egy mégújabb "találmány", amivel ha hírlevél küldésen (tehát mégcsak nem is spam, hanem bármilyen, akár még kért hírlevél...) kapnak egy /24-ből bármelyik IP-t akkor rögtön bannolják az egész /24-et, ez is marhára intelligens megoldás. Azt jönnek a hiperintelligens reputációs listák amikkel tavasszal nagy harcom volt, mert úgy döntöttek, hogy bizonyos IP címeim álnok spammerek miközben ezek között van olyan, amin még MTA sincs, meg olyan ahol normális (főképp üzleti) levelezés folyik. Aztán annyi volt a válasz, hogy "jajjbocsi hát tényleg nem spammeltél és hangoltunk"... Csókoltatom az összes ilyet. Természetesen ekkor az SPF rekordok garmadája és a DKIM aláírások tetszőleges helyre tehetőek.