"VOIP hívó" programot keresek

Fórumok

Keresek egy olyan programot, amivel az asztali VOIP készüléket, vagy a VOIP hálózatot lehetne rábírni hogy hívást kezdeményezzen.
Úgy képzelem el, hogy a programba beillesztem a telefonszámot, vagy annak a telefonkönyvéből kikeresem (LDAP), majd a programmal tárcsázná a megadott számot az asztalon lévő telefon.
Nem tudom, hogy a telefon irányába kell elindulnom, vagy esetleg van univerzális megoldás is, ami a VOIP account-on keresztül tudja előkészíteni a hívást, nekem csak felvenni kell majd a kagylót.

Windows, tálcás futás érdekelne, ha linux alá is van az sem gond.

Elastix központ, Grandstream telefon.

Nem a számítógépen akarok telefonálni. Onnan csak indítani akarom a hívást.

Hozzászólások

hú ez jó pofa dolog, ha van ilyen engem is érdekelne (asterisk/freepbx és cisco spa3xx spa5xx)

windows-ra (generálisan majd minden appban) illetve firefox-hoz van olyan program,ami felismeri a számot és elküldi AMI-nak.

windows-ra (generálisan majd minden appban) illetve firefox-hoz van olyan program,ami felismeri a számot és elküldi AMI-nak.

Én Asteriskkel oldanám meg - akár készíthetsz egy webes felületet is, amin beadod a számot (vagy írsz egy programot Windowsra, ami átadja valamilyen megoldással a másik gépnek), a rendszer pedig csörgeti az asztali telefonod, majd a távoli számod. Ezt pl. össze lehet hozni.

Ha jól látom, az Elastix többek között Asteriskre épül, de konkrétan ilyen rendszert még nem láttam (Asterisket használok).

A keresett funciót a legtöbb Grandstream telefon tudja.
Persze rossz szokás szerint nincs pontos tipus megjelölve.

Van egy java-ban írt programunk, ami AMI-n (ez nekem tetszik :) ) keresztül csatlakozik
és szintén a keresett funkciót valósítja meg.

Ha érdekel megkeresem a programot.
Megj. Magunknak írtuk az AMI tesztelése céljából.

Több féle típus van. Azt láttam, hogy a telefon "weblapján" van valami hasonló lehetőség, de inkább univerzális irányba mennék. Az eddigi ajánlatokat tesztelni fogom. Igaz ha nekem kell írni hozzá programot a tálcára akkor az még egy külön kör lesz.

Érdekel a programod, hátha tudok valamit kezdeni vele.