FF vs Chrome

Lenovo T400-as laptop, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8800 @ 2.66GHz, 2 GB ram:

Chrome = lassú, ha a Gmail-t megnyitom, vége mindennek.
Firefox = semmi gond.

Érdekes. Mi több, meglepő.

Hozzászólások

Köhm...kevés a ram....khm...

Amúgy senki se mondta, hogy használd ;)
-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Nekem a Chrome villámgyors.
Az FF mire összekapja magát, már azt sem tudom mit akartam megnézni :S

Légből kapottnak tűnhet az állításom, vagy feltételezhetünk más okot is. De több gépen is használok/használtam már minden probléma nélkül Chrome-ot ugyanezekkel a bővítményekkel, amiket egyébként tesztelési céllal le is töröltem, de úgy is lassú, megfogja a gépet is és folyton kerreg a HDD. A Firefox ezzel szemben meg se döccen.

Ez tényleg nem egy gyors gép, korábban Win7-tel is szenvedett rendesen, de Ubuntuval, Chrome-mal valami borzasztó volt. Gondoltam kipróbálom a Firefoxot, és meglepve tapasztaltam amit tapasztaltam. Főként azért, mert a kornak megfelelő gépeken jellemzően a Chrome szokott gyors lenni. Elképzelhető, hogy valami Google-specifikus integrált dolog van a Gmail-nél (hangouts bővítmény nincs fönt, megnéztem), mert az valami brutálisan megfogja az egész rendszert (főleg amikor a chatet próbálja betölteni).

Szerintem ez azért van, mert más elven működik a chrome és a ff.
A Chrome szerintem lényegesebben több memót eszik (talán gyorsítótárazás miatt?), továbbá ha bezárod is látod, hogy ott csücsül a futó alkalmazások között a feladatkezelőben. Szal azért is indulhat gyorsabban, mert már eleve futott és ezért is fut gyorsabban, mert jobban van optimalizálva.
Viszont a gyenge gépeknek kevés az erőforrása, amit az OS általában javarészt ki is használ, ergó kevés maradt arra, hogy optimalizálja a saját maga működését a chrome.

Ezért van az, hogy pl a laptopomon (i7, 16gb ram, ramdisk, ssd) a chrome villámgyors, a ff-ra viszont általában várni kell, viszont a céges gépemen (valami quad-core amd, 3 gb ram, hdd) chrome és ff-al is kapar a vinyó és a chrome ff-al szemben használat közben érezhetően megfogja a gépet, mert szerencsétlen folyton ki-be lapoz a memóriába.

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

melyik chrome? a stabil?

--
Live free, or I f'ing kill you.

Érdekes, pont a múlt héten próbáltam a FF-hoz visszatérni, az új verziót kipróbálni. Egy Facebook görgetés másodpercekre megfogja a böngészőt. Kipróbálva Win 8.1, Win 7, Elementary OS, Mint Cinnamon alatt, ugyanaz. Chrome-on ezzel szemben semmi baj.

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Velem is így szokott lenni. Most viszont a Chrome egy kis használat után 3-5 mp alatt nyit új tabot. Nincs fönt kiegészítő, minden defaulton van a flags-nél. Igaziból nem érdekel hogy mi az oka, nem működik és kész :) A folytonos merevlemez kerregésből úgy gondolnám hogy annyi memóriát használ hogy közben minden mást swapel a rendszer - kilépés után van vagy két perc mire magához tér a többi ablak. A Firefox lehet hogy lassabb, de ilyen téren jobbnak tűnik.

Többször előjött már, lehet, hogy a hasonló kiépítés teszi (gyakorlatilag ugyanilyen kiépítésű gépet használok napi szinten, csak 4G RAMmal, és ami még számíthat, nvidia videovezérlővel), de nálam is hasonló a helyzet, bár azt nem mondanám, hogy leakad a chrome, még hangoutssal sem, de azért lényegesen lomhábbnak érzem a startját és a renderelést is sokszor.

Nekem sokszor lassú a Firefox, mert amikor beírom, hogy Ctrl-T ma<ENTER>, gyakran nincs ideje az 'a' betű és az ENTER gomb lenyomása között kiegészíteni mail.google.com/mail/-re, így aztán simán ráguglizik a "ma" kifejezésre. Mivel ez már többször előfordult, a Google komolyan azt hiszi, hogy engem érdekelnek a MasterCard (MA) részvényárak.

Chrome-ot nem használok, különben is előbb be kellene tanítani a gyakran látogatott oldalakra mielőtt ténylegesen ki tudnám próbálni, hogy az gyorsabb-e.

Érdekes(a legtöbb hozzászólásra reflektálva), nálam az FF a leggyorsabb (értsd. soha nem akad egy pillanatra sem). Ubuntu 14, i3+IGP, 8GB, finom görgetés off, disk cache off.
Ezt a sebességet mással nem tudom produkálni. W8.1+bármilyen böngésző lassabb, Linux alatt a Chrome/ium közel van, de a HTML5 videó valamiért sokkal többet eszik, mint FF alatt a flash, és még tearing is van.

------------------
My Open-Source Android "Projects"