FF vs Chrome

 ( andrasf | 2014. május 18., vasárnap - 18:42 )

Lenovo T400-as laptop, Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU P8800 @ 2.66GHz, 2 GB ram:

Chrome = lassú, ha a Gmail-t megnyitom, vége mindennek.
Firefox = semmi gond.

Érdekes. Mi több, meglepő.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Op.rendszer?

Ubuntu 14.04.

Ez esetben nincs semmi meglepo :) Ranbom bugz for teh win. Biztos megint peccseltek egy jot, mert megint jobban tudtak, mint az upstream. Eddig is jol bevalt nekik... (nem)

Te mióta használsz ubuntut desktopnak, hogy ilyen tájékozott vagy? Vagy csak megint rádtört a szájtéphetnék? Ahogy a többi mai hszedet nézem, ez nem is kérdés.

Nagyjabol 10 eve. De egyebkent nem csak desktop-on, hanem jopar eve szerveren is.

Nem mintha a tajekozottsagnak elofeltetele lenne a hasznalat, tudod lehet olvasni is.

Aham, én is mindig elhiszem egyből amit elolvastam.

Eleg nehez eleted lehet, ha mindenhez az a hozzaallasod, hogy "hiszem, ha latom". Gondolom szamodra meg mindig a Nap forog a Fold korul.

Azt hiszem nem fogtad fel amit mondott az ur :)

Nos, ahogy a mondás tartja, boldogok a lelki szegények! :)

Köhm...kevés a ram....khm...

Amúgy senki se mondta, hogy használd ;)
-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Nekem a Chrome villámgyors.
Az FF mire összekapja magát, már azt sem tudom mit akartam megnézni :S

Hát ez az :)

Mit szeretnél mondani?

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Azt, hogy gyenge gépen gyorsabbnak tűnik a Firefox.

:D

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

Biztos azért, mert a "foo\bar.jpg" hivatkozásokat nem javítja ki... :-P

Légből kapottnak tűnhet az állításom, vagy feltételezhetünk más okot is. De több gépen is használok/használtam már minden probléma nélkül Chrome-ot ugyanezekkel a bővítményekkel, amiket egyébként tesztelési céllal le is töröltem, de úgy is lassú, megfogja a gépet is és folyton kerreg a HDD. A Firefox ezzel szemben meg se döccen.

Ez tényleg nem egy gyors gép, korábban Win7-tel is szenvedett rendesen, de Ubuntuval, Chrome-mal valami borzasztó volt. Gondoltam kipróbálom a Firefoxot, és meglepve tapasztaltam amit tapasztaltam. Főként azért, mert a kornak megfelelő gépeken jellemzően a Chrome szokott gyors lenni. Elképzelhető, hogy valami Google-specifikus integrált dolog van a Gmail-nél (hangouts bővítmény nincs fönt, megnéztem), mert az valami brutálisan megfogja az egész rendszert (főleg amikor a chatet próbálja betölteni).

Hehe. Erős gépen meg bőven a Chrome tűnik gyorsabbnak. Most akkor hogy is van ez? :D

--
arch,xubuntu,debian,windows,android

dev: http://goo.gl/7Us0GN
BCI news: http://goo.gl/fvFM9C

Egyről beszélünk :)

Szerintem ez azért van, mert más elven működik a chrome és a ff.
A Chrome szerintem lényegesebben több memót eszik (talán gyorsítótárazás miatt?), továbbá ha bezárod is látod, hogy ott csücsül a futó alkalmazások között a feladatkezelőben. Szal azért is indulhat gyorsabban, mert már eleve futott és ezért is fut gyorsabban, mert jobban van optimalizálva.
Viszont a gyenge gépeknek kevés az erőforrása, amit az OS általában javarészt ki is használ, ergó kevés maradt arra, hogy optimalizálja a saját maga működését a chrome.

Ezért van az, hogy pl a laptopomon (i7, 16gb ram, ramdisk, ssd) a chrome villámgyors, a ff-ra viszont általában várni kell, viszont a céges gépemen (valami quad-core amd, 3 gb ram, hdd) chrome és ff-al is kapar a vinyó és a chrome ff-al szemben használat közben érezhetően megfogja a gépet, mert szerencsétlen folyton ki-be lapoz a memóriába.

-------------
*Ahol vagy, lègy ott*
"Nem."
- mondta a foton és interferált
Winben blogja

melyik chrome? a stabil?

--
Live free, or I f'ing kill you.

Igen.

Érdekes, pont a múlt héten próbáltam a FF-hoz visszatérni, az új verziót kipróbálni. Egy Facebook görgetés másodpercekre megfogja a böngészőt. Kipróbálva Win 8.1, Win 7, Elementary OS, Mint Cinnamon alatt, ugyanaz. Chrome-on ezzel szemben semmi baj.

--
No God, no peace. Know God, know peace!

Velem is így szokott lenni. Most viszont a Chrome egy kis használat után 3-5 mp alatt nyit új tabot. Nincs fönt kiegészítő, minden defaulton van a flags-nél. Igaziból nem érdekel hogy mi az oka, nem működik és kész :) A folytonos merevlemez kerregésből úgy gondolnám hogy annyi memóriát használ hogy közben minden mást swapel a rendszer - kilépés után van vagy két perc mire magához tér a többi ablak. A Firefox lehet hogy lassabb, de ilyen téren jobbnak tűnik.

Többször előjött már, lehet, hogy a hasonló kiépítés teszi (gyakorlatilag ugyanilyen kiépítésű gépet használok napi szinten, csak 4G RAMmal, és ami még számíthat, nvidia videovezérlővel), de nálam is hasonló a helyzet, bár azt nem mondanám, hogy leakad a chrome, még hangoutssal sem, de azért lényegesen lomhábbnak érzem a startját és a renderelést is sokszor.

Nekem sokszor lassú a Firefox, mert amikor beírom, hogy Ctrl-T ma<ENTER>, gyakran nincs ideje az 'a' betű és az ENTER gomb lenyomása között kiegészíteni mail.google.com/mail/-re, így aztán simán ráguglizik a "ma" kifejezésre. Mivel ez már többször előfordult, a Google komolyan azt hiszi, hogy engem érdekelnek a MasterCard (MA) részvényárak.

Chrome-ot nem használok, különben is előbb be kellene tanítani a gyakran látogatott oldalakra mielőtt ténylegesen ki tudnám próbálni, hogy az gyorsabb-e.

Ez Safariban is elofordul, nem csak Ff-ben.

Érdekes(a legtöbb hozzászólásra reflektálva), nálam az FF a leggyorsabb (értsd. soha nem akad egy pillanatra sem). Ubuntu 14, i3+IGP, 8GB, finom görgetés off, disk cache off.
Ezt a sebességet mással nem tudom produkálni. W8.1+bármilyen böngésző lassabb, Linux alatt a Chrome/ium közel van, de a HTML5 videó valamiért sokkal többet eszik, mint FF alatt a flash, és még tearing is van.

------------------
My Open-Source Android "Projects"