Létezhet 2 azonos gmail cím?

 ( emberk | 2014. január 31., péntek - 19:48 )

Azért kérdezem, mert valahogy "bekapcsolódtam", egy majong kártya vásárlásba, miszerint én már nem szeretnék rendelni, és másolatban címzett voltam, de az emailcímem mellet egy bostoni hölgy szerepel ugyanezzel a mail címmel, mint az enyém. Azárt furcsállom, mert én is szerpelek a feladók között a levéltörzsben. Vagy csak trükkös spam. Annak viszont értelmetlen, mivel semmit nem hirdet nem akar ellopni.....

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Én meg SMS chat-re regisztráltam egy olyan telefonszámomról, amiről 2 éve nem történt se hívás, se SMS küldés, és egyenleg sincs rajta...

Szerintem ne aggódj nagyon. Vagy hibásan adta meg az email címét, vagy hiba volt a rendszerükben.

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Ez sima spam-nek hangzik.

nekem is volt hasonló, brit hölgy vodafoneos telefon rendelése :) bár gonosz voltam és 3 nappal késöbbre a szomszédhoz szállítattam a csomagot ... :)

XD


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Kicsit off:
Letezhet egyebkent. Ha jol tudom Google nem veszi figyelembe a pontot, ezert

=

. Az mas kerdes, hogy nem engedi elvileg letrehozni mindkettot.

Szóval, akkor nem létezhet.

Így van, mármint, hogy nem érdekli a gmail-t, hogy van-e pont az email címben/ felhasználói névben.
Én a nevemre regisztráltam még nem sokkal miután indult a gmail, azóta rendszeresen kapok leveleket, hetente 3-4 biztos, amit nem nekem szántak.
Állt. törlöm, vagy ha jó napom van visszaírok, hogy nem az kapta akinek szánták, rendszerint megköszönik.

Bár a múltkor nem volt jó napom és egy szerencsétlennek jött visszaigazolás valami étteremtől/szállodából foglalásra. Visszaírtam, hogy bocsi, de mégsem kérem :)
Jött válasz, hogy akkor törölték a foglalást :) gonosz voltam.(vagy bunkó:) nézőpont kérdése....

Én is így vagyok ezzel, van egy

címem, s folyamatosan kapok olyan leveleket, melyek nem spam-ek, viszont a

címre küldenek.

Milyen diszkrét az aláírásodban az a reklám. :)

Múlt idő. :)

Ennél még többet is tud a gmail. Pl. bármilyen azenmailcimem+akarmilyenszoveg@gmail.com cím hozzád érkezik meg, ahol az akarmilyenszoveg bármi lehet, a címed mögé biggyesztve egy + jel után.

Folyomány:

Nos úgy néz ki valami hibás regisztrációról van csak szó. Írtam a z oldal címére, hogy beletrafált valaki a mailcímembe, és hogy értesítsék a felhasználót.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Nem kellett volna. Fura, hogy 2014-ben meg van aki komolyan vesz egy ilyen levelet. Valoszinuleg csak nigeriai csalok probalkoznak, esetleg teszteltek, hogy letezik-e ez az emilcim, es most omleni fog a spam.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Nem történt semmi, nincs több szemetem mint eddig. Az miért nem elég egy cím létezésére, hogy küldenek valahová, majd nem pattan vissza semmi akkor létezik a cím?

Egyébként van egy ötlet amivel egyetértek, az MS-al. Ne legyen ingyenes a mail, hanem valami bagatel összeg. Ha feltörik valaki fiókját az ciki, de a spammerek komoj anyagi gondok elé nézhetnének.

------
3 fajta matematikus létezik. Aki tud számolni, és aki nem.

Gondolod, hogy manapság a spammerek _saját_ dedikált spam szervert használnak? :)

komoly. Egyebkent gondolod, hogy a spammerek ingyen dolgoznak? Foleg a fiokfeltorosok? Gondolod, hogy gondot jelent nekik eloteremteni akar tizezer forintot is per mailbox? Az ugyfelek siman kifizetik, ok meg elszamoljak, mint koltseg - fuggony.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

> Egyébként van egy ötlet amivel egyetértek, az MS-al. Ne legyen ingyenes a mail, hanem valami bagatel összeg.

Mondjuk ez szerintem nem a MS eddigi legjobb ötlete. :) Hogy tartatod be, hogy csak pénzért adhatsz email accountot valakinek? Mi van pl a munkahelyekkel, egyetemekkel? Kinek fizetek, ha összedobok otthon egy SOHO mailszervert?

Ha pl. az a cimed, hogy emberk@ es a delikvens meg emberke@ -ot regisztralt, akkor siman lehet ilyen.
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

Nem igazán értem, hogy a Google-nek miért nem megy az, hogy másik string felhasználónévként az másik felhasználó. Ez a XXI. század számítástechnikai kihívása?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igen, szerintem is az van, hogy nem tudják megkülönböztetni a stringeket. Sajnos nem túl jó a fejlesztőgárdájuk.

Lehet gúnyolódni, de az, hogy esélyt sem adnak a találataik utólagos szűrésére, amikor már írásjelekkel is lehetne szűrni... Azért csak jelent valamit. :(
(nem feltétlenül tudatlanságot)

Ezt most nem értem. A pali@ és palii@ az két külön cím, legalábbis nekem hibát dobott. A pontok figyelmen kívül hagyása nyilván nem véletlen, hanem az user errorok miatt vezették be.

Én arra tippeltem, hogy valahol átfedés van a levelező rendszerük és a keresőjük között: a kereső ugyanis ignorál minden spec. karaktert és ha megszakadsz sem tudsz olyasmire keresni, amiben számodra fontos írásjel van.

En inkabb arra utaltam, hogy a regisztralo emberke eltypogta a cimet.

Ne tudd meg egyebkent, hogy barmely random regisztralos oldalon mennyien utik el a sajat cimuket. Azt hiszem, hogy a gmal.hu es a fremail.hu egyike egy letezo domain, mindketten tomentelen fals levelet kapnak. Nem csodalom, hogy egyre tobb oldalon jelenik meg az e-mail cim letezosegenek az ellenorzese (aktivacio)
--
Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant.

"Néha kaphat olyan üzenetet, amelyet az Önéhez hasonló címre küldtek, ám a címben nem ugyanannyi pont van, mint az Önében, vagy más a pontok elrendezése. Tudjuk, hogy elbizonytalaníthatja a gondolat, hogy a rendszer valaki más e-mailjeit irányította az ön fiókjába, de ne aggódjon: mindkét cím az Öné.

A Gmail a felhasználónevekben nem ismeri fel karakterként a pontokat, így a pontok hozzáadása a Gmail-címekhez, illetve elhagyásuk nem befolyásolja a tényleges célként működő címet; az összes levél Önhöz - és kizárólag Önhöz - érkezik. Röviden:

gipszjakab@gmail.com =

=

=

Ezek a címek mind ugyanahhoz a személyhez tartoznak. Ezt Ön is tapasztalhatja, ha úgy próbál bejelentkezni a felhasználónevével, hogy hozzáad vagy elhagy belőle egy pontot. Ekkor változatlanul be tud jelentkezni a fiókjába."

Forrás: https://support.google.com/mail/answer/10313?hl=hu&ctx=mail