Transmission-ben random leállások

 ( Ritter | 2013. szeptember 19., csütörtök - 20:37 )

Mi az oka annak, hogy Transmission-ben random stoppolódnak torrentek?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

bug.

vagy nem.


------------------------
Jézus reset téged

nem tudom, de kurva idegesito, nagyon utalom emiatt a Transmissiont, pedig regebben eleg sokat hasznaltam (mivel ez mar alapbol fel volt rakva :D)

Pl. diszktelítettség :-) Amikor először belefutottam, eltartott egy darabig, mire rájöttem.

Az egyelőre kizárt. És ha állandóan le-stoppolgatja a torrenteket a Transmission akkor egyhamar nem fog megtelni a merevlemez.

Mondjuk ez így elég szűkszavú report.
Így nem nagyon tudunk segíteni. Részletesen: mennyi idő után, mennyi visszaosztás után, mennyi arány után, mekkora sebesség felett/alatt?
Próbálj valami mintát/szabályszerűséget találni benne.

---------------------------------------------------------------
Ritkán szólok hozzá dolgokhoz. Így ne várj tőlem interakciót.

Semmiféle rendszert nem találtam a leállásokban. Párszáz megás torrentektől több gigásig bármelyik hajlamos leállni, nemcsak letöltés alatt hanem seedelés alatt is. Ebookok még nem álltak le, azok legfeljebb már megásak.
A mennyi időre sincs semmilyen általánosítható összefüggés.
VirtualBox-ban guest Ubuntu serveren működik a Transmission egy tightvncserveren. A tightvnc biztosan nem oka a leállásoknak, ha normál X11 desktopon indul el akkor is ugyanez a jelenség van.

VirtualBox-ban guest Ubuntu serveren működik a Transmission egy tightvncserveren.

Nincs ez egy kicsit túlbonyolítva? :)
transmission-daemon nekem sosem áll le, ha nem akarom, és bárhonnan lehet rá csatlakozni, nem kell egy X szervert futtatni miatta (mégha csak VNC is).

+1
Transmission-daemont hasznalok egy par eve desktopon is es egyszer sem alt le.

Én is, de azért 1-2-3 hetente maga a daemon esik hanyatt. A vicc, hogy jóval régebbi daemon összehasonlíthatatlanul gagyibb HW-en és OS-en nem esett el ilyen sűrűséggel.

Érdekes, nálam stabil. több mint 2 éve már, hogy csak ezt használom (először debian majd 13.04 most 13.10). Suspend után sincs recheck. Mondhatni azt sem tudom, hogy van. A browser letöltési könyvtárából automatikusan indít, ha kész akkor meg átrakja a downloads-ba. Azt kellene, még megoldani, hogyha a letöltött file törlődik akkor ő is törölje a listából és akkor elfelejthetném a webui-t is.

Nem nyúl hozzá valami a letöltött file-okhoz?
Nálam akkor szokott ilyen előfordulni, ha pl. video-ba belenézek, a mediaserver beleírja a pozíciót és corrupt-á válik a file a torrent számára, ezért leállítja.
Másrészt, sok torrent esetén elég gyakran fordulnak elő tracker kommunikációs problémák, de attól a torrent nem áll le.

szerk.: Illetve, ha bármi miatt akár egy pillanatig is nem éri el a file-t (akár írni, akár olvasni szeretné az aktuális részletet), attól azonnal leállíthatja - és erre a virtualizált környezet alatt látok esélyt.

Nézd meg a logot, tapasztalatom szerint elég bőbeszédű. Mostanában a friss verzió syslogba ír.

--

Nálam akkor történt ilyen, amikor a külföldi szerveren lévő torrent tracker elérhetőségével voltak gondok. A Deluge torrent kliens felrakása megoldotta a problémát.

A Deluge telepítésétől megjavult a Transmission? :)

--

:)

igen és nálam is ez "javította" meg a Transmission-t

Igen. A hűtőgépünk is attól javult meg.