Lejáró domain hordozása

A GoDaddy-nél van egy hamarosan lejáró .co domainem és meglehetősen drágán szeretnék adni a hosszabbítást. Valami módon el tudom vinni tőlük?

Hozzászólások

Ez mind megvan, auth kód is, lockot is ki tudom kapcsolni, adataim is valósak (név, cím, telefonszám).
Ha nagyon sok szívással jár a transfer, akkor hagyom az egészet, csak kicsit soknak találom a ~7 EUR-ért vásárolt domain egy éves hosszabbítását 26 EUR-ért. Főleg, hogy nem is üzleti célokra van használva.

--
DigitalOcean SSD VPS(referral url!)

Mostanában nem foglalkoztam .co-val a Daddynél, de ez tényleg soknak tűnik. Bár eddig az összes daddy-snél a hosszabbítás annyi volt, mint az elején a regisztráció.
Átreg általában kb. annyi, hogy elindítod az átreget az új szolgálatónál, ott meg kell adnod rögtön az auth kódot. Ezután ír a Daddy, hogy elengeded-e, ha elengeded az admin felületen, akkor átadja az újnak. Nem ördöngős.

Upd: gandi.net -nél is 26 euro, ami szintén korrekt árakat szokott adni, lehet, hogy ez ennyi

Én a dynadot-nál szoktam külföldi domaint regelni, a .co regisztrációt 28 USD-ért regelik/újítják meg, a transzfer kb. regisztrációnak számít náluk (https://www.dynadot.com/domain/tlds.html).
Évi 1-2 alkalommal előfordul, hogy észrevehető időre kiesnek, de (nem mértem) érzésre megvan 99,8-99,9% rendelkezésre állás.

+1 a Dynadot.com-nak.
A support öszehasonlíthatatlanul ügyfélközpontúbb mint amivel a godaddy-nél dolgom volt, illetve itt a domain API-k ingyenesek, nem úgy mint pl. a szóba hozott godaddy-nél.
Én 80+ domaint migráltam a dynadot-hoz a gd-től és nem bántam meg. (Persze én szeretek API-t integrálni saját felületbe.)

Eddig úgy láttam, hogy nincsenek eget rengető különbségek az árban.

Viszont a GoDaddy előre megmondta, hogy a renewal nem annyiba fog kerülni, mint a kezdeti regisztráció, ennek nem szabadott volna meglepetést okozni.

De hogy valami konstruktívat is mondjak, mikor elkezdenek lejárogatni a szolgáltatások, elkezdenek olyan kuponkódokat is küldeni, ami megújításra is jó. Simán 20-40%-okat. Figyeld a spamjüket, hátha találsz valamit.

Nem nyitok neki új topicot, mert csak egy gyors kérdés lenne:

Mennyi idő kell még egy lejárt domain újra beregisztrálható?

Az van, hogy most fog lejárni a domain címem a szolgáltatómnál, amitől egyúttal szeretnék is megszabadulni.
Viszont mivel lejár, nem akarok regisztrátum váltani, hanem hagyni hogy töröljék, majd mondjuk másnap az új szolgáltatómnál újra beregeltetem.
Így meg tudnék spórolni egy pár ezrest :)

A domain "nem fizetése" után inaktív, kvázi törölt állapotba kerül.
Ez után 60 nappal szabadul... Azaz ennyi idővel lehet újra regisztrálni... Bárkinek... Általában az adott nap 12:00-kor...
Keress meg privátban, és segítek megoldani... :D
--
Debian Linux rulez... :D

Köszi, de előbb jelzek az üggyel kapcsolatban minkét szolgáltatónak, hátha jó fejek és nem törlik a váltásig :)
Az a baj, hogy a jelenlegi szolgáltatóm régi tárhely csomagja megszűnik, ahova volt 3 domainem is regelve. Jól van mondom, váltok egy újra. Aztán a migrácíó végén látom, hogy ehhez a csomaghoz csak 1 fő domaint vehetek fel (réginél asszem korlátlan volt).
Most csomagot kellene váltanom, a váltáshoz meg plusz díjat számolnak fel. Hát kösz, nem kell akkor inkább tőlük semmi.
Másik szolgáltató dupla annyi tárhelyet ad, meg 1 ingyen domaint is, és még olcsóbb is.

szerintem tld függő.
viszont a fenti megoldás igen rizikós. könnyen lehet, hogy egy erre specializálódott cég egyből bereggeli a domaint magának, amint lesz rá lehetősége, s jópénzért fogja csak eladni.
ha el akarsz szabadulni a jelenlegi szolgáltatótól, inkább kérd át a még élő domaint máshová.

TLD függő, de általában van min. 30 nap, amíg nem szokták elengedni, addig nem használhatod, és tuti nem te fogod visszaregelni . Ha külföldi a domain, akkor nem szokott lenni átreg díj, illetve abban benne van a hosszabbítás is, ha .hu, akkor a 30 nap azt hiszem 60 (de lehet még több).
Ilyenen szarrágni nem annyira érdemes.

Nem írtad meg a végződést.

Ha .hu akkor a felmondást követően a 106. napon 12:00-kor törlődik, ekkortól lehet ismét lefoglalni. Ez tulajdonképpen 105 nap a szabályzat szerint, de a tényleges törlés másnap délben van. A felmondás 45 nap, a törlés előtti parkolás 60, így jön ki a 105. Innen tudod kiszámolni a törlés napját parkolásba tételtől számítva: http://www.domain.hu/domain/parkolas/ido.html

Ha nem .hu-ról van szó, hanem mondjuk .com akkor itt van egy elég jó eszköz arra, hogy a lejárat napja kiderüljön: http://freewho.com/checker/index.php

Noh, gondoltam, hogy nem csak úgy megy ez, hogy megnyomják a delete gombot és huss :)
A domain holnap fog lejárni. Az új szolgáltatónak már leadtam az átvételre a szerződést, meg egy két infót a helyzetről. Illetve az előzőnek is megírtam a problémát.

Egyébként Integrity-től mennék a Gyömölcstárhelyhez.

.hu

De ha én nem fizetem ki, akkor gondolom törlik.
Miért fizetnék olyanért amit nem akarok.
Én átvinni szeretném.
Csak annyi a fontos, hogy gyorsan átvegye a gyümölcstárhely.
Viszont egyik szolgáltató sem válaszolt még a leveleimre, szóval ebből már jó nem lesz... :S

.hu-nál az a default, hogy az iszt hosszabbítja, és kiszámlázza a fordulónapon aktuális regisztrátornak, ha direkt nem mondták le korábban a domaint. Az a regisztrátor policy-ján/számlázási szokásán/stbstb.. múlik, hogy ő felmondja-e a fordulónap előtt a domaint, ha nem kapja meg addig az ügyfelétől a pénzt vagy sem.