Webtárhelyet keresek 3 TB/havi forgalommal

 ( zsimi | 2013. július 30., kedd - 15:26 )

Jelenlegi forgalmam kb. 3 TB / hónap, webtárhely mérete 3 GB, MySQL mérete 0,5 GB. Webhosting-ot keresek ekkora fogalom mellett. Elsősorban amerikai oldalról töltögetnek, de magyarról is. Tud valaki ajánlani szolgáltatót? ...

Megnéztem több külföldi szolgáltatót is. Több olyan van, akik nem engedélyezik a fájl letöltést. A legjobb review-ja az Inmotionhosting.com nak volt, de ők nem engedélyezik a fájl hostolást. Megnéztem a HostGatort-t is, őnekik kicsit vegyes a visszajelzéseik, több negatív is van róluk. A legjobb választásnak a BlueHost tűnt, viszonylag jó review mellett, de a bajuk, hogy 15MBPS-mal korlátozzák a letöltési sebességet, ami nagyon kevés.

Van egyáltalán jó választás akár magyar, akár külföldi szolgáltató, aki tud nagy fájl letöltési fogalom mellett is webhostingot nyújtani? Előre is köszönöm a válaszokat, ajánlat is jöhet.
(Tudom, hogy később a megoldás vszleg a szerver hosting lesz, de most nincs rá keret)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

VPS nem jó megoldás?

VPS általában nagyon korlátozott, és árban már nem ugyanaz a kategória. De ha van jó árban, amely enged nagy forgalmat..!? Eddig ilyennel még nem találkoztam.

Mennyit szánnál rá havonta?

Évi 30-50 ezer, vagyis havi 2-4 ezer Ft-ot

Szerintem ennyiből nemnagyon tudod jól megoldani ezt a forgalmat. Érdemes lehet ezt még megnézned: https://www.cloudflare.com/features-cdn

Ez elvileg free CDN, de nem írnak forgalmi limitet.

Nézz körül a LowEndBox-on. 3TB-os ajánlatot nem fogsz találni, de keress olyat aki alapból nagy hálózati forgalmat ad majd kérj egyedi árajánlatot.

Írnék privátot, ha bekapcsolnád.

Bekapcsoltam, köszi.

Köszi, írtam is.

Ilyen mennyisegnel azert felmerul a kerdes, hogy hova akarsz ennyi adatot forgalmazni, illetve az is, hogy miert nem hasznalsz a feladatra CDN-t?

Sajnos nem értek hozzá, hogy hogyan lehetne megvalósítani, milyen szolgáltatókkal.

A 3 TB javaresze gondolom statikus. Innentol kezdve pusztan annyi a feladat, hogy a statikus fileokra mutato linkeket lecsereld egy masik aldomainre (pl. cdn.tedomained.hu) ami a CDN szolgaltatora (pl. CloudFront) mutat, aki aztan lekeri a szerveredrol (origin) az adatot es eltarolja. Ha valaki ezek utan meg egyszer lekeri az adott tartalmat, akkor mar nem kerdezi le, hanem helybol kiszolgalja.

Dupla

DigitalOcean VPS: https://www.digitalocean.com/?refcode=fbd7d64902cb

20 dollárért kapsz olyan csomagot, amiben van 3 TB adatforgalom, 40 GB SSD tárhely, 2 GB RAM és 2 CPU mag. Van amerikai adatközpont is.

Köszönöm, ezt nem ismertem. Kicsit félek a forgalmi korláttól, mert a mostani forgalmam biztos, hogy növekedni fog akár a duplájára is. De megnézem...

Van nagyobb csomag is, az sem vészesen drágább.

Most chat-eltel a HostGator-ral, és náluk nincs Bandwidth korlát. Ezt mondták:
"That depends on the account. With our shared accounts (Hatchling, Baby, Business) you get unlimited bandwidth. There is also no speed limit, the servers have a 1TB connection."

És mi van, ha a náluk levő, több, mint 9 millió domain kiszolgálása mellett olyan szerverükre kerülnék, amely nem bírja a terhelést?
Van valakinek tapasztalata a HostGator webhostingról és a sebességéről? (fórumon találtam pár bejegyzést, de nem elég infót)

Ez a problem nem Hostgator-specifikus, barhol problema lehet ezzel.

Amazon S3 és Cloudfront biztosan nevetve kiszolgál ekkora forgalmat, az ára valószínűleg fölötte van a megadottnak. Azért egy pillantást biztosan megér:
https://aws.amazon.com/cloudfront/
https://aws.amazon.com/s3/

Ez inkább CloudFront ha már CDN.

Köszönöm, de ez nagyon drága