LXDE kérdéseim

Fórumok

Üdv mindenkinek!

Most telepítettem egy Debian alaprendszert grafikus felület nélkül. Majd erre apt segítségével LXDE asztali környezetet. Nekem ti. csak a konzolos felületre lesz szükségem, de lesz másik felhasználó, akinek egy alap grafikus, kattinthatós is kell. Problémáim:
1. kikapcsolás. Ezer helyen olvastam utána a google-ban ám érdemleges megoldást nem találtam. Néha kikapcsol, néha pedig jogosultsági problémákra hivatkozva nem. (szerk.: user hozzáadva a powerdevhez,probléma megoldva.)
2. Szeretném megoldani, hogy ha én (vagy más felhasználó) jelentkezem be ne induljon grafikus felület, ám, ha megadott user, akkor induljon el a gdm és töltse be az lxde-t.
3. Legnagyobb problémám a konfig fájlok hiánya. Mint említettem sok helyen olvastam sok mindent, nagyon sokat az LXDE wikijét, de egyszerűen hiányoznak azok a konfig fájlok, amiket ott írnak. A bosszantó az, hogy telepítettem már többször is Debiant LXDE-el, igaz nem apt-tal, és ott települtek az alaprendszerrel a konfigurációs állományok.
Mit javasoltok?

Hozzászólások

Grafikus rendszert még nem indítottam vele, de pl. belépésről levélküldésre jól lehet használni:
- home-jában csinálsz egy .bash_login fájlt, s ebben megadod a startx parancsot. Így neki el fog indulni elvileg, neked meg nem.

Nagyszerű ötlet. Köszönöm. Kipróbálom.
A baj az, hogy most nekem is elindul. Hol találom a konfig fájlokat, ahol ki tudom kapcsolni?
Konkrétan: ~/.config/lxsession/ no ennek kéne lennie. Nekem pedig hiányzik az lxsession könyvtár. Szerintem ez minden baj forrása.

Jaja, ott ugye leginkább service indító scriptek leledzenek, csodálkoztam is volna, de ma már semmin nem lepődök meg.
Google mondott még ilyet: /etc/xdg/lxsession/LXDE/autostart

Ha nem nyert, akkor konzolban eressz el

find /etc -name "*lxde*"

parancsot, ennek meg kell találnia. Tűzre, vízre, IO-ra vigyázzatok ;)