Partícionálás hogyan?

 ( vlezlee | 2013. március 6., szerda - 20:51 )

Sziasztok,

Hypervisor használatakor (ESXi vagy Hyper-V 2012) Ti hogyan partícionáljátok a winchestert? Egyenlőre egy régi IBM system x játszós vasam van, nem produktív környezetben ismerkednék a virtualizációval.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy ötlet: USB-ről fut a hypervisor (esxi), disk kiadva datastore-nak...

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

usb-t nem akarok belekeverni.
Ezek szerint kb 8-10GB elég a hypervisornak, a többi meg egy az egyben datastore? A virtuális gépeket hogyan érdemes megcsinálni, egy file-t diszknek vagy raw disk-et adni neki?

"Installing ESXi 5.1 requires a boot device that is a minimum of 1GB in size. When booting from a local disk or SAN/iSCSI LUN, a 5.2GB disk is required to allow for the creation of the VMFS volume and a 4GB scratch partition on the boot device. If a smaller disk or LUN is used, the installer will attempt to allocate a scratch region on a separate local disk. If a local disk cannot be found the scratch partition, /scratch, will be located on the ESXi host ramdisk, linked to /tmp/scratch. You can reconfigure /scratch to use a separate disk or LUN. For best performance and memory optimization, VMware recommends that you do not leave /scratch on the ESXi host ramdisk."

Diszknél én thin provisioning disket szoktam ajánlani ha nem extrém IO kell,ha mégis akkor lehet gondolkozni raw-ban akár.

---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"