Magyar helyesírás-ellenőrző nem magyar Thunderbird 17 alá?

 ( tyer | 2013. január 20., vasárnap - 13:56 )

Ez (https://addons.mozilla.org/hu/thunderbird/addon/hungarian-dictionary/) azt mondja, nem megy a 17 alatt.

A magyar Thunderbirdnek automatukusan része valamiféle helyesírás-ellenőrző. Ezt szeretném letölteni angol nyelvű Thunderbirdhöz. Mi a megoldás?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Megy az, én 17.0.2-n használom gond nélkül.

Szerk.: Egyébként maga a TB amivel használom angol nyelvű.

♲♻♲

Köszi. Jé, a weboldalon azt írja, nem megy, a Thunderbird add-onok között rákeresve viszont semmi ütközést nem említ.

Hungarian dictionary is incompatible with Thunderbird 17.0.2.

Az OK, hogy felrakta, de disabled és nem működik. Viszont, ha magyar Thunderbridöt telepítek, abban megy a helyesírás-ellenőrző? Érdekes. Nincs kedvem magyart telepíteni.

Jó. Ha itt senkit nem érdekel a kérdés, hol tudom kifejezetten a magyar Thunderbird fejlesztőknek jelezni az észrevételem? Hogy tudniillik, a magyar Thunderbirdbe bele van építve a magyar helyesírás-ellenőrző, de az angolba nem lehet installálni, mert a magyar Thunderbirdben a helyesírás-ellenőrző nem egy add-on, a letölthető add-on (https://addons.mozilla.org/en-US/thunderbird/language-tools/) viszont nem kompatibis az aktuális angol Thunderbirddel. Köszönöm.

Force addon compatibility?

:)

Szerinted van külön magyar TBird fejlesző? Ha jól hallottam összesen egy db TBird fejlesztó van azaz valószínűleg ugyanaz az ember fordítja a különböző nyelvű csomagokat. (Mondjuk azt se értem, hogy miért nem úgy működik, hogy van egy db angol nyelvű TB, és hozá lehet tölteni különöző nyelvi modulokat, aztán valahol kiválasztom, hogy melyiken szólaljon meg.)

Én vagyok a magyar szótár extension egyik karbantartója. Tevékenységen eleinte kimerült abban, hogy a verziószámokat átírtam magasabbra a kompatibilitási infó mezőben. Aztán a Mozilla ezt átvette, és ők emelgették automatikusan. Most valami zavar támadhatott, mert nem emelték. Ismét megtettem kézzel. Szerintem így mennie kell, ha nem, szóljatok.

Hálás kösz! Most úgy néz ki, működik.

Ennek a thunderbird-ös helyesírás ellenőrzőnek ugyanúgy kellene működnie, mint a firefox-osnak? Mert nem az igazi a gyakorlatban. Mintha nem csinálna semmit.

Piros hullámvonallal aláhúzza a beírt szöveget, ha a Beállításokban be van kapcsolva a "Helyesírás-ellenőrzés beírás közben". Kézzel indított ellenőrzéskor egy olyasmi ablakot jelenít meg, mint pl. a LibreOffice.

:)

Nem kell hozzá addon. Nálam a hunspell-hu csomag felrakása után ki tudom választani a nyelvet és működik is.

Ez ez? http://magyarispell.sourceforge.net/
Windows-on vagyok.