WOL probléma

Fórumok

Régi gépben intel adatlap, nincs integrált hálókártya
BIOS-ban: wake on... enable
Rúteremről(tomato firmware) megpróbálom éleszteni, de semmi.

Hozzászólások

Mennyire régi az a régi?

http://en.wikipedia.org/wiki/Wake-on-LAN

"Older motherboards must have a WAKEUP-LINK header onboard connected to the network card via a special 3-pin cable; however, systems supporting the PCI 2.2 standard and with a PCI 2.2 compliant network adapter card do not usually require a Wake-on-LAN cable as the required standby power is relayed through the PCI bus."

A hálókártya nem lehet ludas? A mai Intel desktop alaplapokba integrált hálókártyák esetében a kártya driverében is kell engedélyezni a WOL-t, plusz a BIOS-ban a Wake on Lan from S5 beállítást is.

--

Tudom, hogy nincs integráltad, mert írtad, de ha integráltnál állítani kell, akkor talán különállónál is. A Windowsos driveren tudom, hogy hol kell beállítani, Linuxon passz.

A Wikipedia cikk peddig arról szólt, hogy PCI 2.2 előtt muszáj (a BIOS beállítás és esetleges hálókártya beállításon felül) egy külön 3 eres kábellel összekötni az alaplapot és a kártyát.

--

ethtool-lal tudod beállítani, mire reagáljon a NIC, aztán meg kell keresni és összekötni a hálókártya kis 3 pines WOL csatlakozóját az alaplaival.

ethtool -s eth0 wol umag

Úgy vettem észre, a hálókártya driver betöltésekor kiüti ezt a beállítást, így érdemes egy ifup/ifdown szkriptbe beleírni.


       wol p|u|m|b|a|g|s|d...
              Sets Wake-on-LAN options.  Not all devices support this.  The argument to this option is a string of characters specifying which options to enable.
              p  Wake on phy activity
              u  Wake on unicast messages
              m  Wake on multicast messages
              b  Wake on broadcast messages
              a  Wake on ARP
              g  Wake on MagicPacket(tm)
              s  Enable SecureOn(tm) password for MagicPacket(tm)
              d  Disable (wake on nothing).  This option clears all previous options.

~~~~~~~~
http://www.youtube.com/watch?v=VbUVqODL1nE