Spéci magyar CAD nyomtató

 ( KG | 2012. október 23., kedd - 13:47 )

Nem reklámként - én is csak véletlenül botlottam bele.
Érdemes megnézni, ugyanis nagyon komoly, nem éppen a "kis, asztali" kategória:
http://insiderblog.hu/hazai-palya/2012/10/23/speci-magyar-cad-nyomtato/

:)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

30cm/s... Színes, köpős. Brutális.

Az bizony! :) Ezt a teljesítmény azok értékelik igazán, akiknek volt alkalmuk - határidő előtt - hosszasan várakozni nyomtatásnál, plottolásnál.

Belegondolni is durva, hogy anno mennyi ideig dolgozott egy plotter egy A0-s térképlapot... Itt ugyan az 1067mm nyomtatási szélesség miatt a hosszabb oldallal párhuzamosan kell kijönnie a papírnak, de az akkor is 4s körüli időt jelent (1189mm)... A legtöbb köpködős nyomtató vagy plotter a lapdobást lassabban csinálja...

Nekem "csak" műszaki tervrajzok plottolását kellett kivárnom, általában tekercsre (utána még ollóval vágtuk körbe). Ha jól emlékszem, általában A2-es volt a legnagyobb méret, amit használtunk... azzal is mennyit tudott szöszölni az a régebbi HP, ami az irodában volt! Ráadásul azok még csak fekete-fehér rajzok voltak.

Gondolom, ez a dög is tekercsre tud ilyen tempót...

Tök jó, hogy most kezd el vele foglalkozni a honi média, ez annyira nem is új, a srácok már foglalkoznak vele pár éve, és pár kiállításon voltak a stuffokkal már tavalyelőtt is, igaz külföldön :) De aki megnézi a honlapjukat, láthatja maga is, újságíróéknak ez úgy látszik nem megy.