Sherry Turkle: Kapcsolódva, mégis magányosan?

"Közösségi oldalakon beszélgetünk, SMS-ezünk, lájkolunk, és ez éppen olyan, mintha személyesen beszélgetnénk egymással, csak kényelmesebb. De tényleg így van ez?"

http://www.ted.com/talks/lang/hu/sherry_turkle_alone_together.html

Hozzászólások

Pont ma olvastam Dan Brown - Angyalok es Demonok konyvenek idevago reszet (aki olvasta: amikor a camerlengo beszel reszben a vilagnak, reszben a biborosok kollegiumanak).
Nagyon-nagyon elgondolkodtato.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

... és videopostokat linkelgetünk, ahelyett, hogy leírnánk/elmondanánk a saját véleményünket a témában. Van még saját véleményünk?
Csaba

Van. Tele vagyok saját véleménnyel. Csak sajnos fáradt vagyok hozzá, hogy leírjam, később meg esetleg vitatkozzam róla. Nem ülök napi tízegynéhány órába gép előtt.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

No offense...
Én is fáradt vagyok, de én azt az utat választottam, hogy csak akkor postolok, ha van saját mondanivalóm.
Amúgy a videopostokat kifejezetten nem komálom. Ha valaki linkel egy érdekes cikket, akkor pár pillantással átfutom, és eldöntöm, hogy érdemes e rendesen elolvasni. A linkelt tartalom 90%-a kihullik a szűrőn. Ezzel szemben egy videonál nincs ilyen lehetőségem, vagy nézem/hallgatom, vagy nem. Ezért nem szeretem a tartalmat video formájában "fogyasztani".
Szóval az általad felvetett téma érdekel, mert a napokban beszélgettünk róla egy társasággal, de miután videopost volt, így nálam nem játszik.
Viszont a véleményedre kíváncsi lennék ebben a témakörben, ha megosztanád.
Csaba

A videopost az nekem is erzekeny pontom. Nagyon tudom ruhelleni, mikor keresek egy problemara megoldast, es szembejon egy ilyen. Fogalmam sincs, tenyleg megoldja-e a problemamat, de nem is derul ki - egeszen az utolso percig.

Nem tudom, hogy juthat valakinek eszebe, hogy raadasul valami alapvetoen irasbeli dolgot videoban rejtsen el, mittudom en, valami specialis PHP technika. Blog es kepernyokepek sokkal jobban mukodnek mint egy hulye video, amiben meg keresni se lehet.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nem követtem a linket, de a közelmúltban rácsodálkoztam arra, hogy az alkalmi asztaltársaságom egy sörözőben élőszóban egyeztette, hogy majd megkeresgetik egymást mindenféle "közösségekben" on-line és megbeszélnek ezt-azt - és megütött kissé a felismerés, hogy egy tucat esztendeje mi éppen fordítva tettünk még: on-line kerestük meg egymást, hogy személyes találkozót egyeztessünk, hogy beszélhessünk...

code>/etc/lib/lu/plugins/lupi_bebasic