C call tree / graph editor

 ( sza2king | 2012. július 26., csütörtök - 9:48 )

Hi,

A cim talan egy kicsit zavaros. A cflow-val es a cflow2dot-tal csinaltam call tree-t, de nem talalok olyan programot, amivel az eredmenyt nem csak megjeleniteni lehet grafikusan, hanem rendezni is a dobozokat, vonalakat. Viewer-bol van egy rakas, de azok max. nagyitani tudtak amiket talaltam.

Mivel egy eleg osszetett, nem altalam irt programot kellene megerteni, gondoltam ez segit. Viszont rengeteg vonal egymason van, igy bizonyos reszeken szinte lehetetlen kibogozni, hogy ki kivel van kapcsolatban.

Erre keresnek valami megoldast (Linux / free / open).

Mintha az Eclipse-ben/-hez is lennenek ilyen lehetosegek, de nem igazan sikerult (meg)talalnom.

Mindenkepp forrashoz kellene, profiling, ilyesmi nem kell es nem is jon szoba, mert mikrokontrollerrol van szo, nem tudom futtatni csak az MCU-n (miutan a .dot file mar megvan, ez valoszinuleg nyilvanvalo, inkabb csak amiatt irtam, ha valaki a cflow helyett ajanlana mast).

Koszi,

/sza2

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem ertem pontosan a problemadat de talan a PostScript tud segiteni neked.

g

Van annak akadálya, hogy az SVG-t inkscape-pel szembaráttá tedd?

A gond az, hogy a generalt .svg mar nem tartalmaz infot arrol, hogy mely cernak mely dobozokat kotik ossze (legalabbis en ezt tapasztalatam).

Igy at lehet ugyan rajzolni, de lehet, hogy tobb ido megcsinalni, mint megerteni a program felepiteset grafika nelkul...

Valami olyan szerkeszto kellene, amivel a zsinorok atformalhatok de a vegek a dobozhoz ragadva maradnak, ha pedig viszem a dobozt, nyulik vele a madzag. Es olyan WYSIWYG fajta...

/sza2

A dot csak layoutot csinal, nem orzi meg a strukturat.
Esetleg azt lehetne csinalni, hogy ezzel: http://www.mydarc.de/dl9obn/programming/python/dottoxml/ a dot filet atalakitod GraphML-re, majd azt ezzel: http://www.yworks.com/en/products_yed_about.html szerkeszted.

Igen, vegulis pont valami ilyesmire gondoltam. Az altalam felvazolt kriteriumoknak ugy tunik megfelel. Eddig meg nem talaltam olyan automatikus layout-ot (a yEd-ben) amin csak keveset kellene valtoztatni, de ketsegtelenul el lehet indulni belole.

Koszi,

/sza2