Amazon ec2 csatolt ebs volume id lekérése boto-val?

Fórumok

Szép magyaros lett a cím :). Viszont minden benne van...

Szeretnék snapshotokat csinálni az ec2 instance-ekhez csatolt kötetekről, de ehhez kellene a volume id. Csak olyan működő megoldást találtam, ami a hivatalos ec2 API-t használja, de azt fel nem teszem a szerverre... Boto megoldás kellene, de amit találtam, nem működik.

Van esetleg valakinek működő scriptje?

Hozzászólások

Mi a baj az ec2 api eszkozokkel?

Egy ujonc EC2 user.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

A hivatalos API eszközökkel az a bajom, hogy Java alapúak, azt meg nincs kedvem telepíteni. Ha felrakom, ami kell neki (vagy 50 csomag), +40MB RAM és +250MB tárhely megy el. Ráadásul sok helyen írják, hogy lassúak is.

azbest: Sajna nincs benne a metaadatokban, végigböngésztem őket. Az benne van, hogy milyen eszközként jelenik meg (/dev/hda1 stb.), de az ID nincs.

Azt a topicot pedig megtaláltam, arra utaltam, mikor írtam, hogy nem találtam működőt. Egy ismerős szokott pythonozni, neki kiadtam már, hogy találjon megoldást, de remélem, hogy azt nem kell kivárni, és van valakinek megoldása rá :).

Egyébként fura (illetve inkább nagy kár), hogy az ec2-consistent-snapshot script nagyon jó, de ez, illetve a régi snapshotok karbantartása nagyon hiányzik belőle.

1) nem gondolom azt hogy ma 40 MB RAM es 250 MB tarhely nagynak szamit
2) az EC2 API nem attol lassu, hogy java, hanem attol, hogy a szerver maga se tul gyors, raadasul meg kulfold is.

De van Rubyban, Perlben, Pythonban is implementalva EC2 API binding, nem muszaj a hivatalos, Java-sat hasznalni. De ettol meg nem lesz gyors.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Bizonyos esetekben sok (pl. 613MB-hoz képest). Főleg akkor, ha az ember törekszik a lehető legkevesebb felesleges dolgot feltelepíteni a szerverre (most megnéztem, pontosan 70 új csomagot jelent a fent lévő 435-höz képest...). Amúgy a boto-val összehasonlítva írták, hogy lassú.

Tudok róla, hogy nem kell a hivatalosat használni, és hogy van pythonos is, benne van a topic címében...

az instance alá attacholt volumeokat a instance.block_device_mapping map tartalmazza.