3ds Max

Sziasztok!

Mennyire különbözhet a 3ds Max 2012 és a 3ds Max Design 2012? Ha pl. 3ds max 2012-es tutorialt böngészek, akkor ugyanazokat meg tudom csinálni a Design-ban is?

Találtam egy ilyet:

"Az Autodesk® 3ds Max® és az Autodesk® 3ds Max® Design szoftverek erőteljes, integrált 3D modellező, animációs, renderelő és kompozitáló eszközöket biztosítanak, amelyekkel a művészek és tervezők gyorsabban készíthetik el produkcióikat. A két verzió ugyanazon alaptechnológiával és sajátosságokkal bír, de eltérő tapasztalatokat és speciális eszközkészletet kínál egyrészt a játékfejlesztőknek, a vizuáliseffektus-művészeknek és a tervezőgrafikusoknak, másrészt az építészeknek, a tervezőknek, a mérnököknek és a látványtervező szakembereknek."

forrás: http://www.autodeskclub.hu/termek/18-3ds-max-design-2012

Hozzászólások

Ragugliztam angol nyelven. A kulonbseg a kovetkezo:

"There are only subtle differences between the visualization and animation applications Autodesk 3ds Max 2009 and Autodesk 3ds Max Design 2009.
You can perform the same operations with both of them. 3ds Max Design version has an additional module for lighting analysis (Exposure) useful for architects, and - unlike the Max version - it does not include the Software Development Kit (SDK) for 3rd party developers. Other functions, the file format and plugin compatibility are the same.

If you are a game developer, or use Max for film effects or special animations, pick 3ds Max. If you are a CAD designer, architect or mechanical engineer, choose 3ds Max Design."

--
FeZo