Emlékszel? (kekszek)

 ( bolond | 2012. január 20., péntek - 18:42 )

A minap sótartó alakú Chio Crackings kekszet ettem, és az ízéről eszembe jutott a Győri Kréker. A francia kártyáról ismert színeket formáló kekszek, sárga csomagolásban. Emlékszel? A kekszek eleje világosbarnás-sárgás színű volt, a hátulja pedig világosabb az elejénél, rajta sötét csíkokkal, miket a sütőfelület hagyott. Amikor gyerek voltam, szerettem egyet a számba venni, és középen kettépattintani. Általában a treffet volt a legnehezebb úgy kettéválasztani, hogy a levelei ne törjenek le. Azt hiszem, volt egy olyan időszak is, amikor a keksz csomagolása ablakos volt, azaz be lehetett látni a csomagba. Később lett mákos (-szezámmagos?) és sonkás ízesítésű változat is a kekszből, de ezek szerintem nem voltak olyan finomak, mint az eredeti. A minőség ekkortájt még valameddig tartotta magát, aztán csökkenni kezdett. A normál Győri Krékerből egy felfújt izé lett, amit már nem lehetett szépen kettépattintani, mert üres volt a belseje, és az íze is elváltozott. Aztán lassan eltűnt a Győri Kréker név, és lett a Tele. Az a keksz egy rakás szar volt, mindegy, milyen alakzatokban is készült. Később, ahogy látom, a négyzet alakú, lapos Tele a TUC nevet kapta, míg a kisebb, többféle formájú keksz megtartotta a nevét. És újra gyártanak (vagy csak forgalmaznak) francia kártyás alakokban is krékert. Hogy finom-e, nem tudom. A weboldalon a csomagolást ábrázoló képen ez áll: "új". Ha a régi lenne, biztos nem ezt írják. Persze ettől még lehet jó. Megkóstolom, amikor úgy alakul.

Volt az a köménymagos Győri keksz is, amit sötét (fekete?) csomagolásba tettek, és a kekszek formája a többféle alakú Győri Háztartási keksz formái voltak (kétféle ovális, szív, hatszög, négyszög, ?). Nekem az is nagyon ízlett. Az sincs már. Tudod, hogy hívták?

Rivál is csak csokoládéval mártottban van. Gyerekként a mártatlant a barázdák mentén tördöstem, és örültem, amikor egy kekszet sikerült szépen darabokra szedni. Régen még élmény volt kekszet enni. :) Most is vannak jó kekszek, de a régieknek is lenne helyük (a gyomromban).

Szívesen megnéznék pár régi csomagolásról készült fényképet, ha van valakinek. :)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Emlékszem, sőt elmondhatom, hogy ált. iskolában kötelező volt termelési gyakorlatra menni és azt 2 x 2 hétig a Győri Keksz és Ostyagyárban töltöttem el, így közel is kerültem a babapiskótához (csomagoltam is) stb.

Én speciel nem szerettem a krékert.

--
trey @ gépház

Van ilyen kék-fehér csomagolású ARO márkanév alatt futó kréker keksz... A többféle kiszerelésből érdekes módon csak a kilós tudja azt, hogy olyan íze van mint a régi kréker keksznek. (fél éve vettem utoljára)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Hajaj, sőt én is szenvedtem a treff kettéharapásával :)

"Szívesen megnéznék pár régi csomagolásról készült fényképet, ha van valakinek. :)"

retronom.hu, biztos találsz kedvedre valót. :)

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."