Laptop és külső DVD író kérdés

Sziasztok!

Tervezek venni egy külső, USB 2.0-ás DVD írót. A kínált írók többségére azt írja, hogy USB-n kapja a tápellátását. Ez mennyire megbízható dolog? Laptopot használok, bár az idő 99,9%-ban hálózatról üzemel. Meg bírja hajtani egy külső író áramigényét? Nem fog túl sok lemezt rontani?

Gábor

Hozzászólások

Tapasztalatom szerint többnyire nem jó ötlet csak usb-ről táplálni merevlemezt és gondolom DVD írót se.
Vagy bejön, vagy nem. Az egyik gépről jó, a masikról nem.
Ha van külön táp, az a biztos.

Nekem van ilyen, nagyon ritkán használom és nem
sok lemezt írtam vele, de azok mind jók voltak.
Sőt, most ezt használom az asztali géphez is mert
abban meg nincs semmi ilyesmi. (Az usb kábellel
szoptam amúgy mert a netbookom két oldalára
rakták a 2 USB portot, így az egyik madzagot
hosszabbítani köll.)

Nekem egy LG (azért ilyen, mert éppen ez volt raktáron, mikor gyorsan kellett) külső íróm van, szintén dupla USB kábellel. Kb. 30-40 lemezt írtam vele az elmúlt 3 évben (vegyesen Win7 és Ubuntu Linux alatt), még nem rontott egyet sem. Tudom, ez nem ipari mennyiség, de gondolom aki ilyet akar, az nem is akar naponta ennyit írni.

Nekem egy laptop cd/dvd combó+ide/sata usb cumóval megy nagy megelégedéssel:)

Nekem van olyan, ami külön tápellátást kap. Persze egy kisméretű tápegység is lehet gagyi. És akkor végül is nem jobb, mint egy bizonytalan USB-s áramfelvétel, ami az alaplapot is terheli.
Nekem szerencsém van, mert úgy néz ki stabil. Karácsonykor például egy gyárilag karcos, eredeti Microsoft Office telepítő lemezzel küzdöttünk. Abba most ne menjünk bele, hogy miért MS Office. Méginkább, hogy miért karcos egy lefóliázott, leragasztott, eredeti dobozból kivett gyári lemez.
Anyukám Lenovo notebook-jának a meghajtója nem olvasta. Apukám külső USB-s Samsung meghajtója viszont igen. A nyáron vett, über-extra HP notebook meghajtója sem olvasta. A külső USB-s LG meghajtóm igen. Mondjuk ez konkréten erősen függ szerintem a hibajavító algoritmustól és emiatt a firmware-től is. Viszont a külön tápos LG a Samsung-gal ellentétben batár nagy. Gyakorlatilag egy 5.25-ös meghajtó külső házban. Teszi a dolgát.

Üdv:
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

+1

Nekem is ez van (az asszonynak meg egy fehér), soha semmi probléma nem volt vele.
Asszony netbookról hajtja, én meg mindenről aminek van usbje (szerver, asztali, laptop, netbook).

szerk.:

Most néztem, hogy a miénk nem SAMSUNG SE-S084B, hanem SAMSUNG SE-S084F nem hiszem, hogy nagy különbség lenne, de így pontos.

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.

Nekem egy LG GS-E50N van, két "A" csatlakozós USB kábel jár hozzá, de az esetek többségében az egyik bedugásával is működik. Ha meg nem, akkor bedugom a másik végét is... :)

Bevált, tudom ajánlani.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Végül egy olyan megoldás mellett döntöttem, hogy egy 5,25"-os külső USB-s házba vettem egy asztali gépbe való íról, pont ugyanannyiba került, mint egy külső író, viszont ha elszáll az író benne, akkor csak fele annyiba fog fájni a cseréje.
Ja, a mérete egy kicsit nagyobb, mint egy sima külső íróé, de az számomra nem számít.

Gábor