Intel szerver tapasztalatok

 ( ne0 | 2011. szeptember 14., szerda - 16:06 )

Kinek van tapasztalata az oldalsávban található forgalmazónál kapható Intel szerverekkel kapcsolatban? HP-t használtam eddig, pro / kontra?

Köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régebbiekkel van tapasztalat, mert azóta HP vonalat látok általában. Abszolút megbízhatóak és strapabíróak. Egy sokéves gép épp 735 napos uptime-nál jár a FreeBSD-jével együtt. :) Arra kell csak figyelni, ahogy más szervernél is, hogy csak a HCL-ben szereplő cuccokkal bővítsd, mert könnyen lehet hogy másra hisztizni fog. A másik, hogy érdemes a kinézett konfigból a fullosat (pl. ha 2 cpu, akkor mindkettővel venni), mert később vagy sehogy (nyilván lehet ebayezni, de szervernél fontos a garancia is) vagy brutál áron lesz beszerezhető.

Az ilyen intel szerverek nagy előnye a "legózás", tehát hogy nincs néhány előre gyártott alapmodell amit ígyúgy kibővítesz, hanem sokkal jobban testre tudod szabni a gépet.

Őket is érdemes megkeresni intel ügyben: http://www.apostol.hu

köszi!

140 környékén mozog az Intel lapos eszközeink száma, általában s5000 / 5500 sorozatból; néha extrém igénybevétellel; nem nagyon tudok ehhez kapcsolódó problémáról beszámolni... Alkatrészekre érzékeny, de pl. sehol nem használunk ECC -s ramokat, tehát némileg "igénytelen" is.

Mármint az S5000-ben FB-DIMM kötelező és a sima DDR3-as konfiggal mennek az S5500-asok?

Az S5500(BC|HCV) biztosan szimpla Kingston DDR3 -al van megtüzdelve (16-24G általában).
S5000PAL es PAL0 -k vannak még 667 FB-DIMM -el (2-16G).

Ok. :) A HP gépeket (DL 3xx G6/7) alapból Reg. ECC DDR3-al szállítják, reménykedve a bővítésben. :) Persze elvileg 32GB-ig a sima DDR3-al is elmennek.

Igen, ez így van...
Amúgy költséghatékonyság szempontjából nem ECC -s ramok vannak, mint ahogy az Intel -re is így esett a választás, de magasan az elvárások felett teljesítenek; le a kalappal...

Utóbbi 1 évben 2 különböző 4év garis gyárilag összerakott, "gyárban tesztelt" szervert vittem vissza gariban.
Azóta raktam össze 4db Intel szervert, és megfogadtam, hogy csak Intelt fogok venni...
Asztali pc-be is csak Intel alaplapot vagyok hajlandó tenni.

nem is tudtam h ennyire jók, eddig mindenkinek csak pozitív élménye volt :)

2 db nálunk is van ~5 éve mennek. Az egyik még gar időn belül alaplapcserés lett, már meg nem mondom, hogy pontosan mi volt a baja. A csere után kicsit más lapot hoztak bele, mert a szervíznek nem volt pont olyanja mint a miénk. A működést nem befolyásolja talán pci-e csatolók száma különbözik vagy valami ilyesmi. Azóta nem kellett beléjük nézni, ezért a sok bizonytalanság. Meg egyszer (jóval a vásárlás után) kitaláltuk, hogy a ventiket kicseréljük hot-swap-re, mire közölték, hogy ehhez a házhoz már nem beszerezhető...
Szóval nincs velük gond, de a későbbi bővíthetőségi korlátozások miatt én személy szerint más gyártó termékét preferálom.

Mi több S5000(PAL)-t is használunk ezekkel semmi gond nem volt, max annyi hogyha nem Intel házba rakod, akkor előtte nézd meg belefér-e.

Szoftvare támogatottsága szerintem kicsit gyengébb mint pl. egy Dell szerver-e (DELL OMSA-nak nincsen párja), de megbízható cuccok.

köszönöm mindenkinek, akkor Intelt fogok venni! :)