Google Account 13 éves kor alatt letiltásra kerül :-O

Húgomnak küldtem Google+ meghívót, de mivel még csak 12 éves, így a Google+-ra regisztrálva automatikusan letiltásra került az egész accountja.
Át kellett utalnom 0,3 USD-t, hogy újra aktiválják neki, különben 30 napon belül végleges törlésre került volna.

Hallottatok már ilyenről?

Ez azért igen durva. Húgom 4 éve e-mailezik, több ezer e-mailje van és hopp, letiltották.

Persze false dátumot adtam meg, mivel 13 év alatt még nagykorú felügyelete mellett se regisztrálhat. Ha ismertek 13 év alatti személyt, figyelmeztessétek, hogy false dátumot adjon meg a Google+-ra való regisztráció alkalmával!

Szerk.: ami a legviccesebb az egészben, hogy most már ugyan aktiválva van a GMailje úgy, hogy a rendszer szerint 14 éves, viszont a Google+-ra nem tud regisztrálni, mivel "A szolgáltatás használata életkorhoz kötött.". Csak 18 éven felüliek használhatják a Google+-t? Ez így vicces lesz. Tudja valaki hogy változtathatom meg neki a születési dátumát (mintha elírtam volna)? Mondjuk gondolom újra át kell utalnom 0,3 USD-t.

Hozzászólások

Szerk.: ami a legviccesebb az egészben, hogy most már ugyan aktiválva van a GMailje úgy, hogy a rendszer szerint 14 éves, viszont a Google+-ra nem tud regisztrálni, mivel "A szolgáltatás használata életkorhoz kötött.". Csak 18 éven felüliek használhatják a Google+-t? Ez így vicces lesz. Tudja valaki hogy változtathatom meg neki a születési dátumát (mintha elírtam volna)? Mondjuk gondolom újra át kell utalnom 0,3 USD-t.

Ha elolvasta a regisztrációkor a felhasználói szerződést :) akkor benne van, hogy nem regisztrálhat a cselekvőképességi korhatár alatt. (ez amcsiknál 13 év, nálunk 14 év)

-1

Facebookon csak a 17 eves ismeroseim nem ismerik a hide news feed gombot, teszik ki a "tedd ki te is" kezdetu szarokat, es kattintanak ra minden alkalmazasra engedelyt adva mas falara postolasra (tisztelet a kivetelnek)

Rokonsagbol is tudnek peldat mondani, ahol anyuka-apuka is Facebookozik, de valamiert csak a kiskoru gyerekek irnak ki olyan postot, amikrol ok sem tudnak.

Ha a Google+ egy 18+-os korhatart is fog jelenteni, akkor en valoszinuleg at leszek oda szokva Face-rol.

Ja es mig az idosebb korosztaly azzal jon, hogy csomo mindent kiirok (napi egy, max ket post), a fiatalabbak folyton azt magyarazzak, hogy nem is szoktam Facebookozni, soha nem is latjak a postjaimat (mert a sok szivkuldos alkalmazas kozt fel ora legorgetni a legujabb postomig, igy lustak eszrevenni)

Na de most ne magadból indulj ki. Ha egy ilyen szakmai portálra regisztráltál, akkor nyilván nem azok közé tartozol, akik a Windowst is úgy kapcsolják ki, hogy lent megnyomják a kikapcsológombot a gépház elején. Apám pl. jó darabig úgy kapcsolta ki, ha meg lefagyott a gép, akkor nem a reset gombot használta, hanem kihúzta a konnektorból. Természetesen vannak "hozzáértő" 40-50 évesek is, viszont így a 20. évem után visszagondolva tudom azt, hogy 12 évesen sokkal jobban átláttam a dolgokat, mint teszem azt a szüleim.

És most nem azt mondom, hogy a 12 évesek között nincs olyan, aki hülye az egészhez, de ugyanúgy van a 40-50 évesek között is olyan. Vagyis ez nem igazán életkor függő.

az en 40-50 eves ismeroseimet meg vagy nem erdekli az egesz szamitogep es internet, igy a Facebook az vegkepp nem, vagy pedig abban az idokben is nyomtak mar, amikor meg be kellett utni a LOAD shiftketto(n)egykettovesszonyolcvesszoegyet, igy megintcsak nem hulyek ahhoz, hogy mi folyik a gepnel.

Es en 12 evesen nagyon meg voltam rola gyozodve hogy mennyire ertek hozza, csak mert be tudtam utni a start menu futtatas msconfigot es le tudtam venni par pipat, mert azt nekem egy 30-40 koruli csavo megtanitotta.

Arrol nem is beszelve, hogy az idosebb ismeroseim folyton azt kerdezik tolem, hogy ki hallgatja le azt, amikor interneteznek, nem jut-e ez el a titkosszolgalathoz az, hogy o beleolvasott valami jobboldali portalba (gondolom olyan kornyezetben nottek fel), addig a fiatalabbak siman kiirjak _nevvel_ (es publikus fenykepanyaggal) Facebookra, hogy tegnap hogy futottak el a rendorok elol, meg hogy "f*ck cops", meg meg egy rakas dolgot, ami onmagaban feler egy rakas szabalysertes/buncselekmeny elismeresevel (a kozszemeremsertokrol nem is beszelve)

Ja es furcsamod az idosebb ismeroseim tudjak ertelmezni Facebookon, hogy mit jelent az a sor, hogy "az alkamzas engedlyt kert ismeroseid falara postolashoz, megengeded?", nem csak rakattintanak "ezt mindegyik kerni szokta" alapon.

Web2 18-on aluliaknak az esetek 98%-aban nem valo, legtobbszor mar a szuleiknek (es hirnevuknek) is artanak azzal, amit muvelnek, nem erzik az adatvedelem sulyat, nem talalkoztak meg eleg veszellyel. Lehet egy gyereknek 140-es IQ-ja is, ha nem abban a korban nott fel, amelyikben velemny miatt deportaltak az embereket, es nem is hallgat azokra, akikkel ez tortent.

Lehet egy gyereknek 140-es IQ-ja is, ha nem abban a korban nott fel, amelyikben velemny miatt deportaltak az embereket, es nem is hallgat azokra, akikkel ez tortent.

+1

A történelem néha azért ismétli önmagát, mert a következő generációk ismételten elkövetik ugyanazokat a hibákat.

Manapság azonban fiataljaink túl merészen, önként ajánlkoznak fel a webkettes "cukros bácsiknak".

"...de mivel még csak 12 éves...
...Húgom 4 éve e-mailezik."

Ez csak szerintem gaz, vagy en vagyok oreg 25 evesen?

Lehet hogy most kapok a pofamra, de szerintem aki 13 evnel fiatalabb, annak semmi keresni valoja az ilyen szolgaltatasokon. Plusz ugye legalisan a felhasznaloi felteteleket sem tudja elfogadni, hiszen nem szerzodhet.