[Megoldva] Majdnem pályakezdő rendszergazda állást keres

Fórumok

Majdnem pályakezdő rendszergazdaként állást keresek. 1 hónapig voltam rendszergazda-gyakornok egy nagy állami intézménynél. Hobbiból viszont már 10 éve foglalkozom Windowszal és Linuxszal egyaránt. Linuxos állásnak örülnék a legjobban, de nem zárkózom el Windowsos rendszerek elől sem. Néhány dolgot kiemelnék, amivel eddig foglalkoztam.

Linux (ezeket az ismereteket hobbiból szereztem meg):
- Apache, Samba, Squid, Postfix, Exim, Dovecot szerverek konfigurációja
- LVM, RAID lemezkezelés
- bash scriptek írása
- iptables beállítása
- távoli adminisztráció (ssh)
- DNS (Bind - még tanulás alatt)

Windows (hobbiból, valamint a gyakornoki munkahelyemen megszerzett tapasztalatból):
- Mindenféle desktop verzió Windows 2000 - Windows 7-ig bezárólag
- Windows 2003 Server
- Active Directory
- távoli segítségnyújtás
- felhasználók támogatása

Hálózatos ismeretek:
- TCP, UDP, DNS, HTTP, SMTP, DHCP, NAT, stb.
- IPv4, IPv6 (tunnelbrokeren keresztül)
- routerek konfigurálása (SoHo kategória)

Egyéb:
- PC hardverszerelési tapasztalat
- Novell (NDS) adminisztráció
- SQL nyelv ismerete
- Főiskolai mérnök informatikus végzettség

Gyakornoki munkahelyemen Windowsos rendszergazda voltam. Kollégáim és felhasználóim megvoltak velem elégedve, de nem maradhattam tovább, mert létszámstop miatt nem tudtak felvenni főállásba.

Budapesten keresek állást (belvárosi vagy dél-pesti régió előnyös lenne, de nem feltétlen ragaszkodom hozzá). Ha valaki tudna nekem munkát biztosítani, akkor kérem, hogy keressen meg. Önéletrajzot kérésre küldök.

Köszönettel:
Gál Tamás

UPDATE 2012. 01. 27. : Találtam rendszergazdai állást a HUPon keresztül. :) Köszönöm, hogy hirdethettem.

Hozzászólások

Adok egy tippet: azért csak próbáld meg. Mit veszíthetsz? Meg aztán vannak ott más angolul érdekesen beszélő emberek is... :-)

A másik tippem pedig: az informatika nyelve az angol. Tehát ha nem beszélsz angolul, nem vagy informatikus. Szerencsére ezen a problémán lehet segíteni.

Egyszer kíváncsiságból beküldtem három céghez az önéletrajzomat úgy, hogy beleírtam, hogy társalgási szinten tudok angolul. Pechemre mind a három helyre behívtak. :) Ezek az interjúk csak részben voltak angol nyelvűek, az interjúztatók mindegyik helyen magyarok voltak. Megértettem, amiket angolul kérdeztek és tudtam is rá válaszolni, de nagyon erősen oda kellett koncentráljak. Ezért nem hinném, hogy jó lenne, hogy ha felvennének egy ilyen helyre, mert így szerintem a munka is iszonyú stresszes lenne. Tanúlságnak jó volt, de ilyen helyekre egyelőre inkább nem jelentkezek.

subscribe
------------------------------------
Az 1337-es számú linuxfanboy

Nem egyszerű. Havonta 2-3 alkalommal behívnak interjúra, de sohasem engem választanak. Épp ma kaptam az egyik helyről egy elutasító levelet, melyben azt írták, hogy meg voltak velem elégedve, de a választásuk egy olyan más jelöltre esett, aki tökéletesen megfelel a pozícióra. Megnézném én azt a tökéletes rendszergazdát. :D

Az már fél siker, ha behívnak interjúra. Én a másik oldalát tudom mondani: amikor hozzánk kerestünk nemrég szervizest, egyetlen hirdetésre jelentkezett közel 200 ember. Ennyivel senki nem akar beszélni, tehát már a jelentkezések első olvasásakor kiesik a jelentkezők 95%-a (nem jó az önéletrajz stílusa, nem rendelkezik megfelelő tudással vagy képzettséggel, túl messze lakik, stb., stb.). A maradékból behívtunk 8 főt, (ketten a visszaigazolt időpont ellenére egyszerűen meg sem jelentek!), akikből kellett kiválasztani azt az egyet, akit aztán felvettünk...
Ha így nézed, akkor nem lehet olyan rossz az önéletrajzod, mert túl szoktál jutni néha az előszűrésen :)
--
http://demo.royalcomputer.hu
eSystem, a web alapú ügyviteli rendszer

Engem behívtak egy multihoz szegeden,(munkaállomás rendszergazda) 35 percig faggattak ketten, utána tesztet kellett kitöltenem.
Mondták hogy lesz még egy kör, egy hét múlva hívtak megint, ismét beszélgetés volt, kérdezték mikor tudnék kezdeni, mennyit kérek havonta, mit tudok a cégről.
Kölcsönösen szimpatikusak voltunk, úgy éreztem megcsíptem az állást, megkérdeztem mikor értesítenek.
Azt mondták hogy másnap telefonálnak akkor is ha nem engem választanak, ez pont egy hete volt.
Már többször hívtam azt a telefonszámot amelyről behívtak a beszélgetésre, fel sem veszik.

Bocs, csak agymenes volt. Nem tudom, letezett-e SUN Magyarorszag, de iszonyauan zavar, ha javat vagy virtualboxot keresek, nem mukodnek az eddigi linkek (es a Windows Start menujeben sem ott vannak), mert az Oracle elso dolga volt, hogy a nevet is atfirkalta mindenhol...Olyan erzesem van, mintha olyan ceg, hoyg SUN, az eletben nem letezett volna, meg az emleket is kitoroljuk...

--
http://www.micros~1

A -val -vel használata idegen szavak esetén c. fejezetet nézd át. Ja, és tessék a nyeregben megfordulni, ha érted, mire célzok...

OFF

Hááát.... hííív a vasut, vár a mávinformatika :)
Ott is vannak kezdők, szóval, hátha kapsz jófajta oktatást :)

/OFF

szia

kernek egy CV -t toled.
--
--ZENEBUZI--

szia

kernek egy CV -t toled.
--
--ZENEBUZI--