Állást keres

IT vezető

Fórumok

Sziasztok!

Szembe jött velem egy kolléga sztorija az állás fórumban, így felhívta a figyelmem :) Szóval bedobom ide is, hátha.

15 év IT vezetői tapasztalattal keresek állást. Nem linux only, volt már mindenféle a kezem alatt, nagyobb cégek infra vagy teljes üzemeltetése (alkalmazottként). Csak így szófelhő szerűen:

Windows (AD + AAD, forest, DNS, NTP, GMSA, CA, HA, TS, FS, RADIUS), linux (LAMP, postfix, DHCP, DNS, NTP, monitoring), Exchange, O635, Teams, vezetékes hálózat és routing (HP, Aruba, CISCO, SOHO; 802.1Q, ARP Protect, Snooping, trunk/LACP, RSTP, MPLS, VRF), vezeték nélküli hálózat (Aruba, Cambium, SOHO, 802.1X, client isolation, wireless IPS), UTM (StormShield, Sophos, Mikrotik, L7 szűrések, SSL decrypt, IPSec), végpontvédelem és EDR (Kaspersky, ESET, Trend Micro, FDE, AV, device control és encryption), SPAM szűrés (Barracuda, SpamTitan, ESET, SPF, DKIM, DMARC), patch és deployment (WSUS, GFI, SCCM), storage (HPE, IBM, Dell, FC, FcoE, iSCSI), szerver (HPE, Dell, IBM, rack, blade), Vectra Cognito, UPS, backup (Veeam, ArcServe, deduplikáció, LTO), DR és HA, virtualizáció (VmWare), EÜ informatika, információbiztonság, IT biztonság (MDM, MFA, SIEM), MFP, telefónia, üzleti alkalmazások, ...

Aki érdeklődik, privátban keressen, küldök önéletrajzot.

Linux rendszermérnöki állás red flaggel? Avagy munkahelyváltásom vicces dolgai; story time

Fórumok

Sziasztok

A 2 éve vagyok egy munkahelyen, ahol kb 2-3 havonta jön szembe valami, ami ösztönöz a továbblépésre. Eddig úgy voltam, hogy magas fizetés, nyugalmas, rugalmas munka, nem vonzott az időközbeni ajánlatok.

Viszont nemrég megtalált egy fejvadász, és lehet rossz napom volt, bal lábbal keltem, tetszett a levele, így beszélgettünk. Kaptam két álláshirdetést, ahova beadtam a jelentkezésem.

Az egyik helyről jött egy szakmai teszt. A teszt végülis korrekt lehetne, telepíts egy levelező szervert, bizonyos feltételek, sw-k használata mellett. Kb google első találati oldalról el sem kell mozdulni. Arra tökéletes, hogy a cég leszűrje, hogy egyáltalán láttál-e linux-ot, pár sw-t rá tudsz-e venni közös működésre, és fel tudod-e fogni, mit kell átírni a google első találatban :)

DE

Jött a feladat vége. IP, felhasználó, jelszó. Root felhasználó és jelszava... Azonnal megkérdeztem, hogy ez mennyire referál az éles környezetre. Jött a semmilyen válasz, amikor konkrétan már a root-ra kérdeztem rá, amire már válasz nem jött.

Szoba állnátok egy hosting szolgáltatóval állás ügyben, ha root jelszót küldözgetnek teszt feladathoz? Ok, teszt, de nálam az, hogy root beléphet, és jelszóval és internet felől... Ez már ki van zárva a bocsánatos dolgokból. Ezen felül negyed éve vettünk tőlünk egy web hosting lehetőséget, ahol körbenézve a kernelben az "el7" szúrta meg a szemem. Ami szintén kérdés, hogy miért egy régi (ok még támogatott) OS-re adnak ki új szolgáltatást.

 

És akkor a befejezés...

Másik helyről eddigre már ajánlatot kaptam, amit el is fogadtam, így a fenti lehetőség idejétmúltá vált.

Felhívott kollégám egy hiba miatt, majd beszélgettünk, hogy elmegyek-e, jól hallotta-e. Kérdezte, hogy milyenek voltak a szakmai kérdések az elfogadott munkalehetőséggel kapcsolatban. Mondtam semmi extra, főképp, mert olyan alap dolgok, amiket alapozó tréningeken oktatok, így csak pár extra dolog volt. Mire elárulta, hogy másik kollégámmal is jelentkeztek, és hát elvéreztek a szakmai kérdéseken, amik tényleg nem voltak extrák.

Pl. Mi a konténer? Mi a dmz? stb, ami tényleg csak annyi, hogy kb le tudod-e írni 1-2 mondattal, mivel 10 kérdésre 30 perc volt :D.

Python programozói állást keresek

Fórumok

Python programozói állást keresek elsősorban Odoo ERP fejlesztésével kapcsolatban.

Pythonnal korábbi munkahelyemen foglalkoztam már, pár kisebb projekt már a hátam mögött van. Volt alkalmam többszálú, objektumorientált programot fejleszteni, SQLite, xml-el, hálózatkezeléssel foglalkoznom python alapon.
Odoo már egy ideje érdekel, többször teleptettem már, próbálgattam, de még nem fejlesztetem hozzá. Igazán szimpatikus szoftvernek tűnik. Vállalat irányításra is van egy kis rálátásom, ugyanis feleségemmel egy kisboltot is üzemeltetünk.
Ezeken felül, webfejlesztéssel foglalkozom, Frontenden és Backenden is dolgoztam már. Sok részlet van még a CV-ben, amit szívessen megosztok PM/email megkeresés után.

hunsly kuk@c gmail.com

Külföldi munkavégzés Remote.com beiktatásával

Fórumok

Sziasztok,

nem nagyon találok hiteles információt erről, kérem, hogy akinek van tapasztalata ezzelk kapcsolatban, állítson irányba.

Külföldi cégnek végzett főállás esetén, ha nincs itthon jogi entitása, akkor közbeiktatnak egy erre szakosodott szolgáltatót, pl. remote.com-ot.

$150-200k esetén mekkora nettó összeg lehet ami marad adózás és jutalék után? Bekavarhat ilyenkor a kettős adózás? Nem tudom, hogy a nemrég megszűnt USA-MO államközi adóegyezmény ezt is érinti-e.
Mi a helyzet a bérhez járó részvénycsomag adózásával?

 

Egyetemista gyakornoki állás zöldfülűként

Fórumok

Sziasztok!

 

Amióta HUP tag vagyok nem jött velem szembe, úgyhogy lehet, kivétel leszek, de bedobnám a kérdést. Mérnökinformatikus egyetemistaként jó lenne belekóstolni valamiféle, a területembe vágó melóba. Lassan itt a nyár, akkor kezdenék, lehetőség szerint pedig a következő félévtől az egyetem mellett is űzném, épp ezért a napi 4--6 óra felé orientálódok első körben, a napi 8 nem tudom, szorgalmi időszakban mennyire lenne tartható.

 

Érdekelne, aki hasonló cipőben jár / járt, merre indul / indulna el?

 

Első körben a Morgan Stanley gyakornoki programja keltette fel a figyelmem, így rutintalanként konkrét kérdésem is lenne. Itt a felület a jelentkezéshez angol, de magyarországi a munkavégzés. Ilyenkor, ha nincs egyértelműen leírva, a CV-t angolul vagy magyarul várják? Mire érdemes odafigyelni, rákészülni?

 

Kinek, mi a tapasztalata, jótanácsa véleménye a témában?