Állást keres

20 éve programozok... ötleteket várok, mihez kezdjek:)

Fórumok

Motiválatlan vagyok jól fizető programozói munkavégzésem során. Alig bírok leülni dolgozni :)

 

Röviden: BME diploma van, gyerekkorom óta coder vagyok. Főleg C++, iparban 17 év tapasztalattal.

Dolgoztam érdekes projecteken, külföldön, jó fizetésért. Dolgoztam egyedül, dolgoztam csoportban, tanítottam kollegákat. Voltam lead developer, architect-szerűség. Menedzser soha.

 

Nézem az álláshírdetéseket: semmi sem hoz lázba. Lehet, hogy ez burn-out? :)

 

Van ötletetek mit lehetne csinálni? :)))

Néhány szempont:

 1) Érdekes, új programozói állás - valahogy nem vonz. Utálom a felvételiket: nincs kedvem ismeretlenek előtt rejtvényeket fejteni. Az új szakterületek sem érdekelnek túlzottan.

 2) Going to the dark side, elmenni menedzsment irányba: nincs rosszabb, mint egy excel táblával szaladgáló, vitatkozó középkáder egy multinál. Ez sem érdekel.

 3) Saját cég alapítása: ez érdekelne, de ehhez nincs pénzem, meg lehet, hogy elég motivációm se per pillanat. Lehet, hogy ehhez öreg vagyok.

 4) Egy év szabi: ehhez pénzem nincs. Családfenntartás, ingatlanhitel, stb... Sajnos ez most nem játszik.

 5) Elmenni teljesen más területre. Fogalmam sincs, hogy mi válna be. Ráadásul ott van a fizetés kérdése is.

 

Ti, amikor hasonló cipőben voltatok, mit csináltatok?

programozó/architekt állást keresek

Fórumok

Eladó egy darab humán resource 10+ év szerver oldali programozó tapasztalattal (Java, C, Scala), biztonság specializációval.

Turkáltam mindenféle szokásos szerver oldali technológiát (SQL, K8S, bash).

Dolgoztam másokkal (Jira, git, gitlab).

Hobbizgatok mindenféle nyelvvel (Coq, Haskell, Rust).

 

Keresek állást, az EU-ban akárhol, nem Magyarország előny.

Update: Angolul felső fokon beszélek, németül tudok TV-t nézni. Oroszul, hollandul, dánul, és franciául el tudok számolni tízig :)

 

Közvetlen megkeresésre küldök CV-t.

Junior IT Security állást keresek

Fórumok

Sziasztok!

TL,DR: Állást keresek IT Security témakörben, junior szinten, Budapesten, red vagy blue team típusú pozi egyaránt érdekel.

Fiatal vidéki srác vagyok, dolgoztam sysadmin poziban, voltam egyetemen duális hallgató, most 'Level 1.'-ként service desken dolgozom, és közben igyekszem információbiztonságról tanulni, azt is inkább gyakorlatban.
Konyítok egy kicsit a networking alapjaihoz, linuxokhoz, penetration testinghez, keveset a bash scriptinghez, egyéb kódot is értelmezek ha kell ( egyelőre elég lassan :) ). Az elmúlt időszakban igyekeztem megtanulni a népszerűbb toolok használatát Kalin, pl. impacket, netcat, nmap, searchsploit, smbclient, dirbuster, hashcat, psexec, metasploit, nikto, nessus, responder stb. 
De nem ragaszkodom egy féle disztróhoz, ránéztem Parrotra, CommandoVM-re, Blackbox linuxra is. Alapvetően az offenzív témakör érdekel,  hozzértőktől tanulnék, úgy gondolom hatékonyan tudnám támogatni a tapasztalt kollégák munkáját, jelenleg is csapatban dolgozom, angolul, de ha kell önállóan is haladok. Még sokat kell fejlődnöm, de már nagyon szívesen dolgoznék ezen a területen, ezért ha esetleg valakinek kedve támad leírni, hogy szerinte mennyit lehet elkérni Budapesten ilyen s ennyi tudással, megköszönöm.
Tesztelgettem HackTheBox gépeket, és otthon építettem egy konfigot amin virtuális gépekből összeraktam egy Active Directory-t, és azt jelenleg is igyekszem zaklatni különböző eszközökkel. Netes kurzusok alapján próbálok haladni, távolabbi terveim közé tartozik egy OSCP vizsga. 
Pro: 
- Megtanulom amit kell
- Könnyen motiválható vagyok
- Juniorként tudom tehermentesíteni a senior kollégákat, át tudok vállalni ügyfél kapcsolattartást, dokumentálást (ha cserébe elleshetem a fogásokat :) )
- Nincs semmi káros berögződésem
Kontra:    
- Nincs diplomám, jogsim (még)
- Minőségi munkához ki kell aludnom magam... 

Bármilyen tanácsot, ötletet, lehetőséget, szívesen fogadok, s küldök önéletrajzot.
 

Allianz Technology vmware-es pozició

Fórumok

Sziasztok,

Állást keresek VMware és Windows témakörben.

https://www.profession.hu/allas/vmware-windows-system-administrator-allianz-technology-se-magyarorszagi-fioktelepe-1470412/optimum?sessionId=109173c656ca1d04d05febc48d9d426f

Van esetleg valaki itt a forumon aki az Allianz Technologynál dolgozik?
Minden információ érdekel, mert sajnos nincs ismerősöm ennél a cégnél.

Köszi előre is!

üdv,

Windows Specialist (IBM) 2020

Fórumok

Sziasztok,

Allást keresek Microsoft témakörben, linkedinen az alábbi pozi(k)ba futottam bele :
https://careers.ibm.com/ShowJob/Id/886116/System-Administrator-Windows-Specialist-(Budapest-or-Sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r)/?lang=en

Már rengeteget olvastam főleg negatívat ezzel multival kapcsolatban itt a hup-on, de azok elég régi topicok voltak(több mint 10 éves). Szeretném megkérdezni, hogy dolgozik-e ott valaki hasonló pozicióban? Milyen az IBM 2020-ban (iroda, munkakörülmények, vezetők, szalagmeló?, túlóra stb...)? Főleg az infopark érdekelne, mivel budapesti vagyok.

Köszönöm!

Állást keresek, leginkább távmunkára, akár adminisztrációs munkára, akár felügyeletire

Fórumok

Kicsit félresikerült lett szerintem a cím, mert itt leginkább olyan felügyeletről lehet szó, ami egy weboldal adminisztrátori munkája, vagy ügyfelezés, esetleg felügyelni egy csetoldal szabályos működését, vagy leginkább a mittudomén mi esik ebbe a kategóriába még. Ami tény, hogy szerveroldali ismereteim ahhoz kevesek, hogy minden oldalról kikezdhetetlen szervert tartsak karban, a sajátom ha kihal, akkor legfeljebb azt rendbeteszem és halad minden tovább, nincs nagy tétje, így maradnak amiket feljebb említettem lehetőségek. Adatrögzítés viszont nagyon is szóba jöhetne, ha van ilyen jellegű munkalehetőség.

Amennyiben van ilyenről tudomásod, kérlek ne tartsd magadban, jelezd privátban. 

 

Ui: természetesen a fizetési igényem is ennek megfelelő szinten van.

Két hétnyi erőforrás szabadult fel

Fórumok

Sziasztok!

A vírusnak köszönhetően felszabadult egyelőre 2 hétnyi erőforrásom. Adatbázis, adattárház, ETL folyamatok tervezése, implementálása, adatbázis fejlesztés, optimalizálás. Csillagsémás OLAP adatbázisok tervezése, implementálása.

Microsoft SQL Server, Microsoft BI Stack (SSIS, SSAS, SSRS, MDS). Ezen kívül C# nyelven van némi fejlesztői tapasztalatom. TFS, GIT, Azure DevOps, Scrum módszertan, CI/CD erős tapasztalatok.

Soft skillek: Üzleti nyelv ismerete, üzleti igények lefordítása IT nyelvre, kommunikációképes angol nyelvtudás, barátságos, türelmes attitűd.

Referencia cégek: Doclerholding, Axa Bank, Fundamenta, HUDEX Zrt, Wizz Air.

Számlaképes vagyok (Bt, ÁFÁs számlával).

Kérés esetén privátban küldök önéletrajzot.

Állást keresek, hmm, kizárólag távmunkában

Fórumok

Tisztelt HUP-perek!

Állást keresek, hmm. kizárólag távmunkában.

Állásom elveszítésének oka itt: https://hup.hu/comment/2453536#comment-2453536 ([KV] Ismersz olyan embert aki a koronavírus miatt veszítette el az állását?)
Gyors, HUP-os infó rólam: https://hup.hu/user/3397/activity
Minden más esetben privát megkeresésre küldök CV-t.

Előre is köszönöm, ha valaki képes ilyen helyzetben állást ajánlani.

Kezdő PLC programozó szoftverfejlesztői háttérrel

Fórumok

Sziasztok!

Mérnökinformatikus BSc végzettséggel és 6+ év szakmai tapasztalattal rendelkező mérnök vagyok, viszont a szoftverfejlesztés/sysadmin/devops útról szeretnék letérni, és ipari automatizálással foglalkozni. Az okait most inkább ne firtassuk, akit nagyon érdekel, annak elmesélem privátban.

Elvégeztem egy PLC programozói tanfolyamot, ami nem volt különösebben nagy kihívás (digitális technikát, villamosságtant, irányítástechnikát a főiskolán is tanultam), viszont az ebben elhelyezkedésnél már problémáim adódtak. Majdnem mindegyik állás, amit néztem eddig, villamosmérnöki és/vagy gépészmérnöki diplomát ír elő, nekem egyik sincs, így még nem pályáztam meg egyiket sem.

Szerintetek mitévő legyek?