Állást keres

IT Rendszerüzemeltetés LVL1 & LVL2 Reális ár

Fórumok

Sziasztok!

Adott 2 telephely, ahol jelenleg én üzemeltetem az informatikai rendszert, ebbe beleértve az alábbiakat:

 - hálózati topológia ( végpontok adminisztrálása, switchek managelése, tűzfal felügyelete, konfigurálása, wifi ap-k managelése stb..)

- Kamera rendszer ( 130 db IP Kamera, 4 darab szerver, 14 darab NAS) konfigurálása, hibák elhárítása, karbantartása.

- Ügyviteli rendszer ( 2 db Synology NAS, 15 darab PC, 4 darab Notebook + 2 db Nyomtató )

- Egyéb műszaki , részben informatikai problémákkal kapcsolatos problémák egyeztetése az üzemeltetőkkel

- 0/24/7-es Ügyelet biztosítása sürgős esetben telefonos bejelentéssel, kevésbé sürgős esetben e-mailben.

A fent leírtak egy telephelyre vonatkozó feladatok , de ugyanezt kell csinálni a másik helyen is.

Most tulajdonos váltás van érvényben és felülvizsgálják elsődlegesen az informatikai üzemeltetést, így az új vezetőség kérte, hogy árazzam be magam, de ne a mostani ár szerint, mert az egyértelműen megalázóan alacsony fizetés és szeretnék, hogy olyan árat írjak, amiért szívesen végzem a munkámat.

Szóval nem szeretnék pofátlan lenni, de alábecsülni sem akarom az általam végzett munka értékét, így szerintetek mi lenne a reális nettó fizetés munkavállalói formában a fent említett feladatok függvényében?

Én 700 nettót gondoltam telephelyenként, de lehet, hogy ezzel kicsit a pofátlanságot súrolom.

Tudom, magánügy, meg nekem kell ezt tudni, mennyiből élek meg elfogadható színvonalon, de most így, hogy 10 éve ugyanazon a fizetésen vagyok ( Netto 395e Ft ) nem igazán vagyok up to date a mostani it rendszer-üzemeltetési fizetéseket illetően.

Köszönöm előre is a segítő kommenteket!

Linux/Windows területen keresek állást

Fórumok

Sziasztok!

Leépítés miatt munkát keresek. Linux üzemeltetés érdekelne főleg, kicsit kiestem a rutinból. Windows desktop support volt főleg mostanság, tehát abban up-to-date vagyok eléggé.

XIII. IV. III. kerület környékén keresek HO támogatott állást. Irodába járás nem okoz problémat. Autóm van.

Kisebb KFT-nél voltam 8 évet, beszerzés, user support, hálózat, laptop/asztali/szerver karbantartás és a többi volt a munkám. Nem riadok meg az újdonságtól, jól terhelhető vagyok, felhasználó barát 😃

hanzo@hanzo.hu

Kérésre adok telefonszámot

Linuxos munkát keresek

Fórumok

24 év linuxos tapasztalattal munkát keresek.

A nem túl fiatalok talán még emlékeznek rám, 99-ben írtam egy Linuxos oktatóanyag című szösszenetet, 2009-ben pedig egy könyvet, https://hup.hu/node/41056 ez volt az egyik thread vele kapcsolatban. https://www.linkedin.com/in/kosaattilalinux a LinkedIn profilom elérhetősége.

Nem fővárosi vagyok, úgyhogy a "minden nap járjon be az irodába" nem annyira működőképes.

Köszönöm, hogy elolvastad.

LinkedIn verification

Fórumok

Sziasztok!

Valakinek sikerült már a LinkedIn profilján a "Verify your identity with Persona" ?

"Verified members get 60% more profile views on average" - igéri a feature.

 

- Ki lehet választani Hungary -t a listából.

- A Személy igazolványom, ami NFC -s, állítólag támogatott, nem csak az útlevél.

Ennek ellenére a kártya fényképezése után, nem ismeri fel.

Írják, hogy lehet gond a név megadásával, vagy a mobillal való fényképezésnél a kép minőséggel.

Álláskeresési tanácsok friss diplomás programtervező informatikus részére

Fórumok

Tapasztalataitokra, tanácsaitokra (esetleg állásajánlatra), lenne szükség!

A CV a következő összefoglaló bemutatkozást tartalmazza:

"
Diplomásként tanulmányaimat Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Programtervező Informatikus szakán végeztem 2023-ban. Egyetemi éveim alatt, de a későbbiekben is számos webalkalmazás szerver- és adatbázis infrastruktúrájának fejlesztésében vettem részt, ezáltal legtöbb tapasztalatomat a PHP nyelv területén szereztem, Java, C# és Python programozásban is rendelkezem megfelelő jártassággal, szakmai ismerettel. Gyakorlati képzésem keretében öt hónapot dolgoztam Olaszországban Laravel back-end fejlesztőként, melynek során egy szállásfoglaló webalkalmazással kapcsolatos programozási feladat munkálataival bíztak meg, melyet sikeresen megoldottam, a munkát határidőre befejeztem.
"

Angol: B2; Német A2 nyelvtudás
Szakirány Szoftverfejlesztő
Minősítés kitűnő

Egy ilyen kaliberű kezdő programozónak tudnátok hasznos tanáccsal szolgálni, hogy hol, hogyan kezdjen hozzá az álláskereséshez (azon túl, hogy elküldi az önéletrajzot az általa kiszemelt cégeknek)?
Milyen cégeket lenne érdemes megcélozni az álláskeresés során?
Milyen kompetenciákat lenne még érdemes fejleszteni az esélyek növelése érdekében?
Úgy egyáltalán: mit kellene ahhoz tenni, hogy kezdőként esély legyen elhelyezkedni a munkaerő piacon?

Plusz infó: Távolság, család nem köt, B kategóriás jogosítvány van, külföld is szóba jöhet.

Minden tanácsot köszönettel veszek, és hálásan köszönök!

 

Architekt / tervező-összefogó mérnöki munka linux/vmware területen

Fórumok

Sziasztok,

Itt a hup-on még egyszer sem próbáltam munkát találni, de most eljött ennek pillanata. :)

Linux/vmware virt. alapú rendszerek tervezése, feladatösszefogás és koordinálás, rendszeritegrációs munkákat vállalkozóként tudnék heti 2-3 napban végezni.
+36-harminc-kilenc-három-kettő-6818 számon elérhető vagyok.

Köszönöm szépen!

Hajrá HUP! :)

Randstad megbízható?

Fórumok

Sziasztok!

 

 Van egy profilom a profession.hu-n, amivel kapcsolatban az az érdekesség történt, hogy tegnap megkeresett egy Randstad nevű másik állásközvetítő/fejvadász portál munkatársa, hogy ajánlanának egy munkát a közelemben, de ehhez előbb hozzá kell járulnom az adatkezelési hozzájárulásomra. Azt feltételezem, ezzel a lépéssel automatikusan létrejön náluk egy fiók a számomra. Kicsit olyannak tűnik ez nekem, mintha egy ingatlanközvetítő elhalászna egy lakást a versenytársa elől. Etikusnak tartjátok ezt a magatartást? Nem túl agresszív ez a lépés a részükről? Ha van tapasztalatotok a randstad.hu működésével kapcsolatban, becsületes cégnek tartjátok őket?

Inverz fejvadász kerestetik

Fórumok

Sziasztok!

Ismertek olyan nemzetközi, IT szektorban dolgozó fejvadászt (emberkereskedőt, sales-est, stb. ) akinek ha elmondom mivel foglalkoztam az elmúlt 10 évben és mik a minimum elvárásaim, akkor nekiáll nekem új projekteket keresni tisztességes jutalékért cserébe?

IT vezető

Fórumok

Sziasztok!

Szembe jött velem egy kolléga sztorija az állás fórumban, így felhívta a figyelmem :) Szóval bedobom ide is, hátha.

15 év IT vezetői tapasztalattal keresek állást. Nem linux only, volt már mindenféle a kezem alatt, nagyobb cégek infra vagy teljes üzemeltetése (alkalmazottként). Csak így szófelhő szerűen:

Windows (AD + AAD, forest, DNS, NTP, GMSA, CA, HA, TS, FS, RADIUS), linux (LAMP, postfix, DHCP, DNS, NTP, monitoring), Exchange, O635, Teams, vezetékes hálózat és routing (HP, Aruba, CISCO, SOHO; 802.1Q, ARP Protect, Snooping, trunk/LACP, RSTP, MPLS, VRF), vezeték nélküli hálózat (Aruba, Cambium, SOHO, 802.1X, client isolation, wireless IPS), UTM (StormShield, Sophos, Mikrotik, L7 szűrések, SSL decrypt, IPSec), végpontvédelem és EDR (Kaspersky, ESET, Trend Micro, FDE, AV, device control és encryption), SPAM szűrés (Barracuda, SpamTitan, ESET, SPF, DKIM, DMARC), patch és deployment (WSUS, GFI, SCCM), storage (HPE, IBM, Dell, FC, FcoE, iSCSI), szerver (HPE, Dell, IBM, rack, blade), Vectra Cognito, UPS, backup (Veeam, ArcServe, deduplikáció, LTO), DR és HA, virtualizáció (VmWare), EÜ informatika, információbiztonság, IT biztonság (MDM, MFA, SIEM), MFP, telefónia, üzleti alkalmazások, ...

Aki érdeklődik, privátban keressen, küldök önéletrajzot.

Linux rendszermérnöki állás red flaggel? Avagy munkahelyváltásom vicces dolgai; story time

Fórumok

Sziasztok

A 2 éve vagyok egy munkahelyen, ahol kb 2-3 havonta jön szembe valami, ami ösztönöz a továbblépésre. Eddig úgy voltam, hogy magas fizetés, nyugalmas, rugalmas munka, nem vonzott az időközbeni ajánlatok.

Viszont nemrég megtalált egy fejvadász, és lehet rossz napom volt, bal lábbal keltem, tetszett a levele, így beszélgettünk. Kaptam két álláshirdetést, ahova beadtam a jelentkezésem.

Az egyik helyről jött egy szakmai teszt. A teszt végülis korrekt lehetne, telepíts egy levelező szervert, bizonyos feltételek, sw-k használata mellett. Kb google első találati oldalról el sem kell mozdulni. Arra tökéletes, hogy a cég leszűrje, hogy egyáltalán láttál-e linux-ot, pár sw-t rá tudsz-e venni közös működésre, és fel tudod-e fogni, mit kell átírni a google első találatban :)

DE

Jött a feladat vége. IP, felhasználó, jelszó. Root felhasználó és jelszava... Azonnal megkérdeztem, hogy ez mennyire referál az éles környezetre. Jött a semmilyen válasz, amikor konkrétan már a root-ra kérdeztem rá, amire már válasz nem jött.

Szoba állnátok egy hosting szolgáltatóval állás ügyben, ha root jelszót küldözgetnek teszt feladathoz? Ok, teszt, de nálam az, hogy root beléphet, és jelszóval és internet felől... Ez már ki van zárva a bocsánatos dolgokból. Ezen felül negyed éve vettünk tőlünk egy web hosting lehetőséget, ahol körbenézve a kernelben az "el7" szúrta meg a szemem. Ami szintén kérdés, hogy miért egy régi (ok még támogatott) OS-re adnak ki új szolgáltatást.

 

És akkor a befejezés...

Másik helyről eddigre már ajánlatot kaptam, amit el is fogadtam, így a fenti lehetőség idejétmúltá vált.

Felhívott kollégám egy hiba miatt, majd beszélgettünk, hogy elmegyek-e, jól hallotta-e. Kérdezte, hogy milyenek voltak a szakmai kérdések az elfogadott munkalehetőséggel kapcsolatban. Mondtam semmi extra, főképp, mert olyan alap dolgok, amiket alapozó tréningeken oktatok, így csak pár extra dolog volt. Mire elárulta, hogy másik kollégámmal is jelentkeztek, és hát elvéreztek a szakmai kérdéseken, amik tényleg nem voltak extrák.

Pl. Mi a konténer? Mi a dmz? stb, ami tényleg csak annyi, hogy kb le tudod-e írni 1-2 mondattal, mivel 10 kérdésre 30 perc volt :D.