Apple Magic Trackpad és billentyűzet

Sziasztok!

A minap hozzám került egy Magic Trackpad és egy vezetékes apple billentyűzet (a legújabb alus 2usbs).
Több kérdésem is lenne: Én ubuntut használok (és win7-et). A neten több cikk is van, hogy a magic trackpad megy ubuntu alatt (akár a 10ujjas műveleteket is érzékeli). A probléma ott kezdődik, hogy mielőtt működésre akarom bírni, win alatt el kell távolítanom az eszközt (ilyet még sose láttam/hallottam). Tehát ha win alatt párosítva van akkor a bluetooth linux alatt befagy (mintha win alatt megfagyott volna az eszköz). Ha eltávolítom a párosításokat akkor tökéletesen működik a bluetooth eszköz. Tudom párosítani meg minden, de maximum a 2 ujjas görgetés megy (ha 3 ujjal probálkozok akkor megfagy az egész eszköz és kapcsolhatom ki majd újra be, és sajnos könnyen félrenyomok és véletlen 3 ujjal érek hozzá). Erre keresem a megoldást, mert azt olvastam hogy meg lehet oldani, hogy menjen szépen (akár a compizt betanítani pl 4ujjal előhozza az összes ablakot stb). Sikerült valakinek itt ezt megoldani?

A másik kérdésem: az apple bill valami egész idegen kiosztást érzékel pedig magyar a kiosztása a billnek (laptopon megy a magyar de rádugva a magyar keyboardot nem magyarként kezeli (pl 0 helyett hosszú í-t érzékel). Erre biztos van valami egyszerű megoldás.

Köszi.

Hozzászólások

Az Í 0-t több linux is felcseréli. Keress rá a google-n van megoldás már 3 éve is volt. Ennyi idő alatt ezt nem tudták javítani? hmmm
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05

Az nem tudom mennyire fog működni, nekem a touchpad is sokkal szarabb volt linux alatt, mint osx alatt. Sehogy sem tudtam rendesen beállítani, pedig elég sokat szórakoztam vele.
_________________________________________________________
Thanks Michael
"nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy mit szeretnék, arról nincsen fogalmam." By vasy05

Igen, akárhogy nézem, ha windows alatt párosítva van az eszköz akkor a linux nem ismeri fel az adaptert (kubuntu,ubuntu,fedora) Ezt így elég körülményes akkor használni, talán minden win használat után töröljem a párosítást?