Debian csomagkészítés: Makefile nélkül hogyan?

Fórumok

Üdv,

hogyan lehet egyszerűen .deb csomagot készíteni olyan programból, amihez nincs Makefile, mert a programot cmake -kel kell fordítani?
Ha van Makefile, akkor ugye egyszerűen dh_make, majd dpkg-buildpackage és kész a .deb csomag. Valami hasonlóan egyszerű módszert keresek, de a gugli nem volt a barátom most.

Jelenleg konkrétan az oxygen-gtk tarbélából szeretnék készíteni egy .deb -et magamnak (hogy tanuljak belőle).

Köszi előre is a segítséget!

Hozzászólások

1) man dh
2) $EDITOR debian/rules
3)


override_dh_auto_build:
        cmake

4) ???
5) PROFIT!

A man oldalak sokat segitenek. Valamint a http://www.debian.org/devel/ cimen is rengeteg referencia anyag van.

--
|8]

Borzasztó egyszerűen.Egy példa:

1. Adott egy munkakönyvtár, abba berakod a usr, meg akármilyen mappákat, ahova akarod hogy települjön a motyó, majd

2. készítesz egy DEBIAN (így nagybötűkkel) könyvtárat a munkabigyóban, abban legyen egy mindenképpen legalább egy control nevű file, legegyszerűbb ha kimásolod egy meglevőből és átírod a csomagnevet, a függésőséget, méretet, meg amiket gondolsz.

Opcionálisan lehet md5sums fájlt is készíteni itt amiben a csomagtartalom md5 aláírása van, így később a csomag md5 állapota (változatlansága) könnyen ellenőrizhető. pl. dlocate -md5check. Meg postinst / telepítés után futtatandó), prerm (telepítés előtt), csöcslog. figyelni kell a DEBIAN könyvtár jogaira.

3. kiadod a dpkg-deb -b munkakönnytár csomagnev_1.00verzóibétapöcsöm_i386.deb . (i386 helyett értelemszerűen más, ha nem azz architektúrát).
(hmm. bár lehet hogy előbb a csomagnév jön és utána a könyvtár. (?). rég volt a man dpkg-deb meg messze van...Ha a DEBIAN könyvtár jogosultságait elcseszted, akkor a dpkg-deb úgyis nyüszög valamit.

Lehet, hogy ma már van ennél gyorsabb módszer is, de ez bevált , mert én anno ezzel csináltam csomagot, ez biztos. Pl. ezzel lehet csinálni ilyen izé "pszeudo csomagot" pl, amiben csak függőségek voltak, hogy milyen csomaghadsereget tegyen fel akármilyen ok miatt.

Gányolás rulez! gyors és egészséges. :-)

Bővebben, igen gány én is tudom. De én nem törekszem a tökéletességre, nem vagyok programozó, és a megfejtés a célnak megfelel, a "problémát megoldja" ha úgy tetszik univerzálisan ;-).

Ha!

És még csak nem is gányolás, most látom hivatalos howto ban :D

Konkrétan én olyasmihez használtam ezt a gány csomagkészítést, amihez abszolút nem volt forrás, pl. a vice ROM file-k összegyűjtésére (amik vice frissítésekor elpucolódnak köszönhetően a prerm nek), vagy az említett "pseudo csomagokra", meg találtam régi 2007es (?) v. 2006os(?) noscript firefox plugint ilyen generált csomagban. (gondolom akkor még nem volt a debian repoban). Pl. kernel csomagot nyílván nem így rakok össze :-).

(Es az eredeti kerdesre egyszerubb megoldas a ganyolasnal a debian/rules-ba kb 2-4 sor beillesztese)
Jah. most látom, hogy ez nem bináris csomagos téma, a Makefile-nél a szemeim mondatvége jelet láttak, a "cmake-vel kell fordítani" rész e'tűnt a szemeim elöl. vakfolt :D. :-)