Újra "egyedül"...

A Dualboot-ot meg se valósítottam, de már "felszámolom" (már úgy ötlet szintjén is), mert inkább használom a virtualizáció adta remek lehetőségeket (ahogyan sokan javasolták) és majd inkább Virtualbox-ban rakok fel Win2000-et vagy ami éppen kell. Most 30 napos Win7 (Ultimate) van fenn. Vagyis még nincs fenn az openSUSE. Tehát ismét egyedül csak openSUSE lesz a "gépezetben", Windows nélkül. Vagyis inkább a "fedélzeten", ugyanis elneveztem a gépet "Goldship"-nek. A név nem tudom honnan jött, hazafelé gondolkoztam, hogy milyen nevet adjak a gépnek, aztán egyszer csak beugrott ez az "aranyhajó" dolog...
Egy kis jegyzet: A Netmeter helyett találtam egy másik hasonló progit, mégpedig a BWMeter-t, ez annyiból jobb, hogy külön naplózza a LAN-os és az Internetes forgalmat. Viszont ez a BWMeter nem ingyenes, ez is 30 napos, tehát maradnom kell a Netmeter-nél. Aki esetleg tud valami hasonló ingyenes progit, ne tartsa magában. :-)
Már csak 6 nap van hátra és megjelenik az openSUSE 11.4, tehát lehet, hogy várok 6 napot és akkor majd az újat rakom fel.
Továbbá jelezném, hogy visszatérek a fordítgatásokhoz. Tehát a launchpad-on segítek ismét segítek magyarítani a progikat.. Hónapok óta most először. Valamint javítgatok majd különböző filmfeliratokat is. Ennek legalább értelme és haszna is van....

Jó hétvégét (így jó előre is) mindenkinek! :-)

Hozzászólások

hétvégét??

miért nem teszed fel a 11.4-et most, aztán már csak update-eled a megjelenésig is.

nem inkább: még mindig egyedül? ;)

én a gépeimnek mindig az Alien filmek űrhajóinak / gépeinek nevét adom. ez a goldship olyan nem is tudom - bár igazából mindegy.

ahogyan előttem mondták: RC2-t pl feltehetted volna aztán egy frissítés.

--
Vége a dalnak, háború lesz...

Nekem teljesen random, ami epp a szemem elott van, amikor elnevezni kell. A munkahelyi gepem sunshine pl, mar nem tudom, milyen megfontolasbol, de volt mar waffel, sprite, peach nevu gepem is (virtual).
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Nálam olyan fantáziadús nevek vannak, hogy a sun x4150-es gép pl. "sun", a mac mini server meg "mini", a backup x2100-as meg "backup", a routerek pedig hagyományosan "router" nevet kapnak, stb. ... :)
Mindig irigyeltem azokat az embereket, akik ilyen kreatív neveket tudnak kitalálni a gépeknek, nekem valahogy sohasem jut eszembe semmi.
(Mondjuk így legalább mindig tudom is, hogy melyik gép a sun.iroda.lan :) )

ezt a kort en buktam a defaulton hagyott "myhost" nevu Archlinuxommal (egy sor lenne atirni egy config file-ban, csak lustasag). Mellesleg egyszer havernak is felraktuk nalunk, es nem ertettuk, hogy mi a baja a routernek csatlakozaskor, mire rajottem: ket gep csatlakozott "myhost" hostname-mel :D