Maemo a Nokia N900 -on

Részletes leírás jelent meg a Nokia N900 táblagépről, amin a Linuxra épülő Maemo platform fut, nem a finn gyártó mobiljain elterjedt Symbian. Az táblagép dizájnja kifinomultabb, mint a korábbi modelleké, és jól passzol a Nokia multimédiás N-sorozatába.

A Maemo platform sokat fejlődött az előző verzió óta, és sokkal jobbnak tűnik, mint a Symbian S60. A Nokia kényszeresen próbálja átmenteni a Symbiant az érintőkijelzős mobiljaira, de az S60 kezelőfelülete a legbénábbak közé tartozik, még a Samsung és az LG is jobbat készített az érintős mobiljaihoz, az Android meg egyenesen csúcskategória.

Moar: http://index.hu/tech/cellanaplo/2009/08/20/megjelenesre_kesz_a_nokia_uj…

Source: http://mobile-review.com/review/nokia-rx51-n900-en.shtml

Személy szerint örülök az új cucc-nak, én egy 770-et hajtok azon is Maemo döcög, és imádom. Ha majd kicsit kifut az N900 lehet beszerzem őt, vagy valami régebbi testvérét az ebay-ről. Mert ugye itthon...

Hardvere izgi: ARM Cortex-A8 CPU, 32GB of internal memory, Carl Zeiss optika

Hozzászólások

770 rulzz. pont múlt héten vettem elő újra, ma meg filmet néztem rajta. 800X480 kijelző még most is vagány. próbálgattam egyébként a mer-t, ami a fremantle átdolgozása a régi gépekre, ubuntu repo nagy része használható.

most konkrétan osx alatt handbrake progival (vannak célprogik pl. javas media converter, nokia internet tablet video converter vagy simán mencoder). ezt ma avi hordozó, xvid kódoló, 2 menet, 400x240 felbontás, kis vágás, 600 kb/s video, 128 kb/s mp3 paraméterekkel. másfél óra körüli film lett 500MB, vmi huszonperc alatt lett vele kész a 2 GHz core2duo proci. természetesen mplayer-rel néztem, és fenn van a tear-sync patch.

Milyen jó kis cikk ez a mobile-review.com-on, rengeteg infó benne van ...
Jó teló lesz... ha elérhető ára lesz akkor tuti beszerzek egy ilyet. ;-)

Igen, az elérhető ár a kulcsszó :///
Az első infó morzsa 550 ezret r, ami szerintem képtelenség. De a 200-250 közötti összeg eléggé reálisnak hangzik.
Amig 100 körülre nem megy, addig a blackberry bold marad a favorit. :/ (arra hízlalom a persely malacot:)
--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Legjobb tudomasom (http://maemo.nokia.com/n900/specifications/) szerint az N900-ban egy PowerVR SGX is helyet kapott. Ennek kapcsan kerdeznem, hogy milyen driver hajtja a csipet? Nyilt forrasu, vagy egy blob? Ha nyilt forrasu, akkor hol talalhato meg a drivere?