tothit blogja

upc

Tegnap este (+ ma reggel) csak a youtube, a facebook és a netflix volt számomra elérhető az internetből. Úgy tűnik az UPC áttett a elemi szükséglet alapcsomagba :) .

tlou2

Eleddig ha egy lány megcsókolt egy lányt az csak egy csók volt (a szláv kultúrkörben biztosan).
Most már tudjuk, hogy ha egy lány megcsókol egy másik lányt akkor ő gaaaaay.

Thank you Naughty Dog..

leela chess

Ha valakit érdekelnek a neurális hálókkal kapcsolatos projektek, vagy lenyűgözőnek találta az Alpha Zero-t, vagy érdeklis a sakk akkor csekkolja az Alpha Zero egyik opensource változatát itt:

http://lczero.org/

Ha szeretne beszállni a tréningbe akkor olvassa el ezt:
https://github.com/glinscott/leela-chess/wiki (ajánlom ezen belül is a Google Collab részt)

itt pedig az látható, hogyan játszik Leela egy nemzetközi nagymester ellen:

https://www.youtube.com/watch?v=e-w06IVnht0

nemzeti konzultáció

https://nemzetikonzultacio.kormany.hu

Ennek mi az értelme? Olyan emailcímet írsz be amit akarsz, annyiszor töltöd ki ahányszor akarod. És akkor még nem is említettem a kérdések komolyságát.

Hülyére vagyunk véve. Én nem szeretem amikor hülyére vagyok véve.

szerk:

elnézést attól aki rühelli a politikát, azért mertem ide írni, mert van informatikai (khömm..) vonatkozása is.

Csalók a Nyugatinál

A Nyugati aluljáróban feltünt pár pillangó akik egy nagyon régi trükkel huzzák le a hiszékenyeket, a képeslapos jótéknyságra gyűjtőssel. Úgy tűnik, hogy jól megy nekik a bolt, mert amikor arra járok mindíg megáll beszélget velük valaki általában az idősebb korosztályból (illetve külföldiek). Nem álltam meg, de gondolom rákos gyerekeknek gyűjtenek pénzt (csak nem adják nekik oda), vagy hasonló. Engem borzasztóan zavar az ilyen szélhámosok létezése. Főleg, hogy hetek óta csinálják. Zsaruk elzavarhatnák már őket az anyjukba.

gondolatok az egérlyukból

Na hát megint áláskereső programozó lettem. Vagy mégsem?
A mostani munkám abból állt, hogy három hónap alatt megcsináltam egyedül egy (legalább is demózható) szoftvert, amivel most a főnök haknizik, hogy csináljon belőle magának pénzt (vagy legalább is találjon befektetőket). Nekem meg lapát.
Amikor felvett, akkor azért nem erről volt szó. Nem nevezném ezt egy szimpatikus fejlesztési modellnek. Azért még nem bérmunkás a programozó (vagy igen). Azért fejlesztettem oly lelkesen, hogy legyen munkám, legalább középtávra.
Szóval most megint járhatok a hülye interjúkra.. Csakhogy, semmi de semmi kedvem..

Okmányiroda a hétben

Lejárt a személyim (egy ideje). Gondoltam meghosszabbítom, hátha igazolnom kell, hogy egy személy vagyok..
Elmentem múlthét szerdán az okmányirodában. Aznap hétig vannak nyitva. Én ott voltam negyed hétkor, de már nem adtak sorszámot, mondván hogy egy órával zárás előtt már adnak, jöjjek hétfőn, érjek oda hatra. Nyeltem egyet, aztán haza.
Ma valami csoda folytán sikerült oda érnem 17:40-re. Ma se kaptam sorszámot, mert csak. Mert sokan vagyunk, ők meg kevesen vannak. Nincs több sorszám.
Hát basszákmeg!
Akkor nem lesz személyim.

villamos sin

Engem is utolert ma a kerekparosok osi ellensege, a villamos sin.
Baleset helyszine: Feher koz
Ok: velhetoen a lassu sebesseg, kicsi szöggel valo athaladas, csuszos sin
Serulesek: arccsonton zuzodas, állcsonton 4cm seb, amit mar osszevartak, koponya rongen eredmenyre varok (4 darab szerintem felesleges rontgen a koponyamról). Tetanuszt kaptam (fenékbe)
Anyagi kár nincs.

Dilemma

Van egy olyan dilemmám, hogy nézegetem a 2011-es iMac-eket, és használtan már számomra is elérhető árban lehet találni erősebb konfigurációkat.
Java fejlesztő vagyok és otthon is szoktam dolgozni. Ilyenkor hazacibálom a 17"-os laptopom (laptopot + egy külső monitort használunk bent, gondolom máshol is így van).
Bringával szoktam járni (kivéve ha fagy), és ha elesnék, balesetem lenne, akkor az én károm lenne a sérült laptop javítása vagy kifizetése (500 000 ft) is. Ezért nem szívesen hordom magammal (estem már amúgy, csak nem lett semmi baja).

Lehet ilyen esetre biztosítást kötni?

Ubuntu Firefox Extension és az OWA

A cégnél átvette levelezőszerver üzemeltetését egy másik cég. Az Exchange-et OWA-en keresztül szoktam elérni, ami eddig a Firefoxal viszonylag gördülékenyen működött. Most viszont a böngésző nem válaszolt, ahányszor be akartam lépni az OWA-ba, fagyás.

Nyilván az első gondolatom az volt hogy milyen szar az új OWA, de aztán kénytelen voltam a megoldáson is gondolkozni, ezért elkezdtem tiltogatni a pluginokat és az extension-öket.

És igen, a nyertes az Ubuntu Firefox Extension lett. Fogalmam sincs miért veszett össze az OWA-val, de mindegy, letílta, és újra használhatom a levelezőt, happy end.

Linus kissé berágott :) (opensuse)

https://plus.google.com/u/0/102150693225130002912/posts/1vyfmNCYpi5

"So here's a plea: if you have anything to do with security in a distro, and think that my kids (replace "my kids" with "sales people on the road" if you think your main customers are businesses) need to have the root password to access some wireless network, or to be able to print out a paper, or to change the date-and-time settings, please just kill yourself now. The world will be a better place."

raspberry pi - mire használnám én

Gondolkoztam mire lenne nekem jó egy ilyen kis cucc (vagy akár több):

Építeni belőle egy szervert otthonra ami:

- kis fogyasztású, nem baj, nem fáj hogy éjjel-nappal megy
- NAS (kívülről elérhető dinamik dns segítségével)
- Tomcat webserver - csak tesztelésre
- git szerver, csak magamnak
- esetleg egy webkamot rá lehetne kötni, figyelje mi történik otthon
- webradio

De biztos van akinek sokkal jobb a fantáziája:
http://www.raspberrypi.org/forum/general-discussion/how-would-you-use-a…