uid_952 blogja

Mennyit érnek az online értékelések?

A pandémiás befordulás idején játszottam a Days Gone-al (nem toltam végig, annyira nem tetszett), és megszületett bennem az elhatározás, hogy le kéne tenni a motoros jogsit (és persze venni egy "kezdőbarát" motort, ez már meg is valósult:)).

Azt hittem, hogy nem is lehetne egyből korlátlan jogsim, de ha elmúltál 24 (én már negyven is), akkor nekiugorhatsz egyből az nagy A-nak és lehet rögtön olyan motorod ami 200+kg-os és 200-felett van, amíg kimondanád azt a szót, hogy dynomen helyzet. Na ez tényleg veszélyes. Végül inkább az A2-őt kezdtem el (max 48 lóerő), mert annyit még én is tudok, hogy be kell tartani a fokozatosságot, és én meg még elindulni sem tudok nagyobb motorral.
Megnéztem az SOS autósiskola egy nagyon patinás intézmény a google értékelések szerint, ezért hozzájuk mentem. Rögtön közöltem, hogy nappal dolgozom, de ígérték, hogy ez nem gond megoldják, van elég oktatójuk. Befizettem az 50 000 előleget, aztán még 9000 forintot az online oktatásra, mert ezt javasolták, így gyorsabb. Négy nap alatt végigpörgettem az online tanfolyamot (etitán, ami amúgy tetszett, szuper program, csak ismétlődnek benne a tesztkérdések), majd rohantam, hogy megcsinálom a vizsgát. Ezt persze nem lehetett személyesen intézni, be kellett mennem egy VII. kerületi irodába, ahol egy kis papírosra ráírták, hogy egy hónap múlva merhetek vizsgázni, mert akkor van csak időpont. Ennyi szolgáltatás volt amit az iskolától kaptam. Jó sokat tanultam (megnéztem a kreszprofesszor óráit a youtubon :) ), mert ha megvágtak volna, akkor várhattam volna még egy hónapot.

Ezután fel kellett hívni egy telefonszámot és elérni a gyakorlati oktatót. Na itt jött a pofára esés. Egy hónap mulvára volt az első időpont, az is de 11-kor, természetesen, tehát munkaidőben, ami mint jeleztem az iskolának az elején, nekem nem lesz jó. Az oktató szinte büszkén mondta hogy neki 200 tanulója van egyszerre, úgyhogy STFU-van.

Másnap írtam az iskolának, hogy ez így nem ok, kérem vissza az előleget amit befizettem, legalább is ami visszajár, és váljunk el békében. Az iskola visszaírt, hogy pandémia van, szóval STFU, és 11 400 forint jár vissza.

Igazán kezdem úgy érezni, hogy ezek az értékelések igazából nem érnek semmit, max ha valamit nagyon lehúznak annak lehet valami alapja. De ha csillagos 5-ös, az meg nem biztos, hogy jelent bármit is.

tcec 17 superfinal

https://tcec-chess.com/

Őrületes izgalmak, váratlan fordulatok minden idők legizgalmasabb komputer sakk kupáján. Szurkoljunk Leelának, a félelmetesen intuitív neurális-háló virtuális sakk királynőének! Vagy a legerősebb és legvérfagyasztóbb enginnek, a félelmetes Stockfishek? A küzdelem nyitott. Az ELO pontszámok fej-fej mellett. Ki lesz képes kihasználni ellenfele gyengeségeit?

Kövessük agadmator és kingscrusher youtube csatornáját az elemzésekért és az élmény kimaxolásáért!

upc

Tegnap este (+ ma reggel) csak a youtube, a facebook és a netflix volt számomra elérhető az internetből. Úgy tűnik az UPC áttett a elemi szükséglet alapcsomagba :) .

tlou2

Eleddig ha egy lány megcsókolt egy lányt az csak egy csók volt (a szláv kultúrkörben biztosan).
Most már tudjuk, hogy ha egy lány megcsókol egy másik lányt akkor ő gaaaaay.

Thank you Naughty Dog..

leela chess

Ha valakit érdekelnek a neurális hálókkal kapcsolatos projektek, vagy lenyűgözőnek találta az Alpha Zero-t, vagy érdeklis a sakk akkor csekkolja az Alpha Zero egyik opensource változatát itt:

http://lczero.org/

Ha szeretne beszállni a tréningbe akkor olvassa el ezt:
https://github.com/glinscott/leela-chess/wiki (ajánlom ezen belül is a Google Collab részt)

itt pedig az látható, hogyan játszik Leela egy nemzetközi nagymester ellen:

https://www.youtube.com/watch?v=e-w06IVnht0

nemzeti konzultáció

https://nemzetikonzultacio.kormany.hu

Ennek mi az értelme? Olyan emailcímet írsz be amit akarsz, annyiszor töltöd ki ahányszor akarod. És akkor még nem is említettem a kérdések komolyságát.

Hülyére vagyunk véve. Én nem szeretem amikor hülyére vagyok véve.

szerk:

elnézést attól aki rühelli a politikát, azért mertem ide írni, mert van informatikai (khömm..) vonatkozása is.

Csalók a Nyugatinál

A Nyugati aluljáróban feltünt pár pillangó akik egy nagyon régi trükkel huzzák le a hiszékenyeket, a képeslapos jótéknyságra gyűjtőssel. Úgy tűnik, hogy jól megy nekik a bolt, mert amikor arra járok mindíg megáll beszélget velük valaki általában az idősebb korosztályból (illetve külföldiek). Nem álltam meg, de gondolom rákos gyerekeknek gyűjtenek pénzt (csak nem adják nekik oda), vagy hasonló. Engem borzasztóan zavar az ilyen szélhámosok létezése. Főleg, hogy hetek óta csinálják. Zsaruk elzavarhatnák már őket az anyjukba.

gondolatok az egérlyukból

Na hát megint áláskereső programozó lettem. Vagy mégsem?
A mostani munkám abból állt, hogy három hónap alatt megcsináltam egyedül egy (legalább is demózható) szoftvert, amivel most a főnök haknizik, hogy csináljon belőle magának pénzt (vagy legalább is találjon befektetőket). Nekem meg lapát.
Amikor felvett, akkor azért nem erről volt szó. Nem nevezném ezt egy szimpatikus fejlesztési modellnek. Azért még nem bérmunkás a programozó (vagy igen). Azért fejlesztettem oly lelkesen, hogy legyen munkám, legalább középtávra.
Szóval most megint járhatok a hülye interjúkra.. Csakhogy, semmi de semmi kedvem..

Okmányiroda a hétben

Lejárt a személyim (egy ideje). Gondoltam meghosszabbítom, hátha igazolnom kell, hogy egy személy vagyok..
Elmentem múlthét szerdán az okmányirodában. Aznap hétig vannak nyitva. Én ott voltam negyed hétkor, de már nem adtak sorszámot, mondván hogy egy órával zárás előtt már adnak, jöjjek hétfőn, érjek oda hatra. Nyeltem egyet, aztán haza.
Ma valami csoda folytán sikerült oda érnem 17:40-re. Ma se kaptam sorszámot, mert csak. Mert sokan vagyunk, ők meg kevesen vannak. Nincs több sorszám.
Hát basszákmeg!
Akkor nem lesz személyim.

villamos sin

Engem is utolert ma a kerekparosok osi ellensege, a villamos sin.
Baleset helyszine: Feher koz
Ok: velhetoen a lassu sebesseg, kicsi szöggel valo athaladas, csuszos sin
Serulesek: arccsonton zuzodas, állcsonton 4cm seb, amit mar osszevartak, koponya rongen eredmenyre varok (4 darab szerintem felesleges rontgen a koponyamról). Tetanuszt kaptam (fenékbe)
Anyagi kár nincs.

Dilemma

Van egy olyan dilemmám, hogy nézegetem a 2011-es iMac-eket, és használtan már számomra is elérhető árban lehet találni erősebb konfigurációkat.
Java fejlesztő vagyok és otthon is szoktam dolgozni. Ilyenkor hazacibálom a 17"-os laptopom (laptopot + egy külső monitort használunk bent, gondolom máshol is így van).
Bringával szoktam járni (kivéve ha fagy), és ha elesnék, balesetem lenne, akkor az én károm lenne a sérült laptop javítása vagy kifizetése (500 000 ft) is. Ezért nem szívesen hordom magammal (estem már amúgy, csak nem lett semmi baja).

Lehet ilyen esetre biztosítást kötni?