Orosz–ukrán háború #8

Hozzászólások

keleten a helyzet fokozódik..

nem mert bele engedni egy sorozatot - inkább ledarálta a légcsavarját.

Van egy tippem:

- a vadászgépeket szereljék olyan forgó pengékkel, mint az ókori szekerek tengelyén volt, hogy amikor mellé ért egy másik harci szekér szét tudták forgácsolni vele.

 

kieg:

Mit keresett ott egy US felderítő drón ???

na mégis ? 

- pl. orosz hajók pozicióját mérte fel, hogy ki lehessen lőni őket..

Akkor ez oroszok részéről védelmi intézkedés volt ??

semmi, de engedélyt se fognak kérni..

jelenleg a legsötétebb hidegháborús állapot van - gyakorlatilag minden egyezményből kiléptek.

a jog csak egy papír - ha nem tudják betartatni.

igen, oroszok teljesen el fognak szigetelődni a világ 40 országától, de van másik 200 - persze ezek nem a 'demokratikus' és 'haladó' országok.

hogy ez meddig lesz és meg fog-e változni én nem tudom.

Kérdés, hogy pl a transponder be volt-e kapcsolva. az oroszok azt állítják, hogy nem. Azt is érdemes végiggondolni, hogy ha az USA légterérnek határán bukkanna fel egy orosz drón azt az amerikiak hogyan kezelnék :). (a kínai ballonos történet azért nem áll meg, mert az konkrétan végig grasszált a területük fölött)

Komplett hülye volt Biden. Ha megjelenik egy léggömb, első nap kérdez, ha nincs válasz, másnap lelövi. Átment a kínai léggömb az egész USA felett.

Mindenki Magyarországon röhögött, amikor egy hibás ukrán drón átment az országon és Horvátországban lezuhant.

Van légvédelem a világon. Bemész engedély nélkül Magyarországra, ugranak a gripenek és lehoznak a földre. Már ha épp foglalkoznak vele.

Normális ország fölött nem röpködnek az UFO-k csak úgy össze-vissza.

Na igen, azért nem biztos, hogy szándékos volt az ütközés, csak kicsit szűkre vette az emelkedőt. Amúgy is, melyik épeszű pilóta akar a gépével nekimenni bárminek is? Meg annyira mester volt, hogy tudta, hogy csak a légcsavarnak megy neki.

Zelenskij esetén egészen nyilvánvaló, hogy színészből építették fel évek alatt úgy, hogy valami vicces műsorban eljátszotta, hogy ő egy őszinte politikus. Nézzetek utána, hogy ez mibe került és kik finanszírozták! Nyilván csupa jóindulatból csinálták.

Egyrészt általában állítást bizonyítanak, nem annak ellenkezőjét. Másrészt szerintem az emberek nagy többségének a háttérhatalom fogalom nem ezt jelenti.

Szigorúan véve amúgy minden politikusnak van főnöke, hiszen jellemzően választott képviselők tehát a választópolgárok a főnökeik, vagy ha nem is választott politikusok, valamilyen politikai tömörüléshez tartoznak, vagy valamilyen adott cél érdekében tevékenykednek.

Bakhmut a tavaszi offenziva egyik kulcstenyezoje, hogy meg meglegyen.

Bar ahogy haladnak a katonai leszallitasok, nem lesz abbol az offenzivabol semmi se. Amerika is mar pedzegeti, hogy minden allam sajat dontese, hogy mennyi vadaszrepulot ad Ukrajnanak (leforditom: nem adnak olcsobban f16-ost helyette ...).

 

Sokkal erdekesebb, hogy Lviv kozeleben egy 120 meterre (!) a fold alatt levo bunkert likvidaltak az oroszok 6 tőr (Kinzhal) rakétával. A bunkerben volt legalább 300 ember, abból 40 magas rangú CIA-s és NATO-s vezető.

Ez az a voros vonal, amit eddig nem leptek at az oroszok. Amolyan iratlan szabaly, hogy egymas vezetoit nem veszik direkt celba. Most ez megtortent.

https://www.theinteldrop.org/2023/03/09/2nd-kinzhal-attack-hits-natos-w…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az általad hivatkozott cikkben (amely alapján te tényként közölsz dolgokat): 80 méter mélyen...., nem megerősített információk szerint NATO légvédelmi parancsnokság...., feltételezhetően volt ott 40 magas rangú külföldi szakember..., még a nem megerősített információk alapján történő feltételezések (LOL) sem említenek NATO-s vezetőt, a CIA meg konkrétan nincs megemlítve az egész cikkben... Az orosz haderő szerint....

Vörös vonal. Nem megrősített információk alapján. Feltételezhetően. /o\ Propaganda-papagáj XD

Van am video is (amibol a cikk szulethetett), ahol egy magasrangu ukran katonai vezeto mondja el. De gondolom, azt mar megtalalod egyedul, ha ennyire lenezed a masikat.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Hatalmas veszteségeket szenvednek az oroszok Bahmutnál

Gondolom Putyin is el lesz számoltatva, mert neki meg 3x-os szorzóval hullanak az emberei. És gondolom ez az ukrán taktika: amíg 1:3-hoz az arány, addig érdemes "darálni" a ruszkikat.

Szerkesztve: 2023. 03. 15., sze – 22:45

Ha már belendültek a ruszkidrukkerek, ez is egy történés:

A NATO-erők elfogtak egy orosz gépet

Valóságtartalma nyilván annyi amennyi: a tények szemben a tagadásokkal.

A másik veszélyes történés, és ez lehet hogy a legveszélyesebb a támadókra: zuhan az olajár

Nekem nincs semmi problémám az oroszokkal, de...

Még Iránnak is voltak golyói direktben leszedni az amerikai drónt, illetve megrakétázni az amerikai bázisokat. Ez a nekimegyünk, majd letagadjuk dolog elég ciki.

Aztán persze lehet, hogy privátban közölték az amerikaiakkal, nem akarnak több drónt látni a környéken. Majd a közeljövőben kiderül. Ha továbbra is folytatják a missziókat, akkor viszont ez egy kockázatos és teljesen értelmetlen manőver volt, ami miatt pont, hogy gyengének tűnnek az oroszok.

Persze a pilóta képességei figyelemreméltóak.

Lehet, hogy ezért jött "ferdén"? Én csak flight simulatorban és hasonlókban repkedek, de én úgy csináltam volna, hogy a gép valamelyik masszívabb részével, például az orrkúppal kicsit hozzáértem volna a propellerhez. Eleve sokkal kisebb sebességgel jöttem volna, mintha formációban repülnék a drónnal. Persze az orrkúphoz közel ül a pilóta, nem biztos hogy jó ötlet azzal koccolni... Gondolom a Szuhoj pilóták jobban képzettek nálam a kérdésben :-)

> Érdekes, mert az egyik propellerlapáton látszik sérülés:

Vagy csak kamera sync.

 

Egyebkent nem az a szep ebben a dron leszedesben, hogy nemzetkozi legter (egyebkent kevesebb, mint 60km-re volt Szevasztopoltol plusz transzponder ki volt kapcsolva), hanem olyan erzekelovel volt felszerelve, ami annyira szupertitkos, hogy eddig meg ukrajnanak se adtak ilyent dront, nehogy orosz kezre keruljon.

Konkretan Gorgon Stare kamerarendszerrel volt felszerelve:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gorgon_Stare

 

Jah, es az USA pattog ossze vissza, de az oroszok kiemelik a Fekete tengerbol (mar van ott 4 hadihajo, meg a Kommuna kiemelőhajójuk), mig amerikai hadihajo nem tud bemenni oda (ugye a torokok nem engedik at Boszporuszon). Ha megnezitek az osszes amerikai dron elkeruli a torok legteret...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> hogy nemzetkozi legter (egyebkent kevesebb, mint 60km-re volt Szevasztopoltol plusz transzponder ki volt kapcsolva),

 

Nicsak, most meg Szevasztopolt tamadjak dronokkal...

http://index.hu/kulfold/2023/03/22/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyi…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A világ lakosságának renitens része: 63.8%

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

CNN: "China has refused to condemn Russia’s attack on Ukraine — or referred to it as an “invasion,” instead blaming the advance of NATO for provoking the conflict."

Ha ez a semlegesség, akkor viszont kifejezetten érdekes miért titulálnak sokakat itt "moszkovitának".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szatelit-képekkel segíti az oroszokat BBC

A szankciók kijátszásában gazdaságilag segíti az oroszokat Bloomberg

Radarokban és drónokban használt IC-kkel segíti az oroszokat WSJ

Gépkarabélyokkal és testpáncélokkal segíti az oroszokat Politico

Stb, de persze ezek csak azok amikről jelenleg tudunk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 13:24

.

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 17:36

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin és Lvova-Belova ellen. Alakul szépen az új vasfüggöny.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az én fajtám az ember. Általában az emberek abból indulnak ki amit tapasztalnak. Te most itt baromságot írtál fent (szerintem legalábbis), de kíváncsi voltam hogyan fejted ki miért volt az 1945 utáni bezárkózás jó. Nem sikerült kifejtened, helyette elkezdtél terelni. 

Nem tudom ki koveti kozelebbrol az orosz fegyvereket, de eleg durvan kezdenek fejlodni. Rengetegben jobbak a nyugatiaknal.

Van ez fenykepezoallvanynak kinezo dron zavarojuk, ami passziv, es csak akkor kapcsol be, ha repul egy UAV. Igy nez ki:

https://imgur.com/mWUMObG

Van meg vagy 5 masik zavaroallomasuk (kezi, auton, fixen telepitett).

 

Van rengeteg raketajuk, amit egyszeruen nem tudnak leloni (mert tul gyors, vagy mert manoverezik, es ettol kiszamithatatlan a palyaja).

Van egy csomo, ami messzebb hord, igy hatrebb telepitheto (frontrol akar 120km-re, mig az amerikai "csak" 80km-re tud elloni)

 

Egyetlen baromi nagy hatranya van az oroszoknak, megpedig a starlink. Olyan muhold folenye van a nyugatnak, hogy bombakraterbol visszaelemzi az AI, hogy mi lotte ki...

 

Szerintem nagyon nem szabad lebecsulni az oroszokat. Jonnek ki a cikkek, hogy a tartalekaik kevesebb, mint 10%-at szabaditottak fel (muholdfelvetelen elemzik, hogy mennyi tank fogy egy-egy raktarbol).

Az latszik, hogy amerika kezd kihatralni, nyakukon lassan a valasztas, ez a haboru meg 2 evig lazan kitart meg orosz reszrol, es az ukranoknak is elkepeszto emberveszteseguk van. Szoval lassan elfogynak az ukranok. Azert Oroszorszag nagy orszag.

 

Olvastatok a kiszivarogtatott 220oldalas nato doksit, hogy milyen infokkal segitik az ukranokat?

https://telegra.ph/NATO-dayot-VSU-koordinaty-celej-CHast-2-11-24

 

Ott van benne a tavaly tavaszi ominozus eset, amikor azon rohogott a fel vilag, hogy mennyi orosz katona veszett oda, mert nem tudtak atkelni egy kisebb folyon luhansk megyeben? Konkretan benne van GPS koordinataval.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Említettem ezeket itt mert engem is inkább ez a része érdekel. A kép valószínűleg egy Strizh-3 zavaróállomás (videó róla, auto translate használatával angol felirat is elérhető).

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az élőerő az egyetlen, ami az ukrán oldalon korlátozottabban áll rendelkezésre - minden más csak nyugati politikai döntés kérdése. Akkora gazdasági potenciával, készpénzállománnyal és technológia fejlettséggel rendelkezik a nyugat, amivel Oroszország egészen biztos nem veheti fel a versenyt.

Nekem kérdőjel hogy nem fog-e tényleges katonai intervenciót alkalmazni a nyugat, ha rohamosan fogyni kezdenek az ukránok - politikailag ezt is nehéz eladni, meg azt is, hogy hiába támogattuk az országot, Putyin felülkerekedett.

Robert C Castel felteszi a kérdést, hogy mit érsz a technológiai és gazdasági potenciáloddal, ha 100 orosz harckocsi csöve néz a fejedre?

Túl van dimenzionálva a technológiai fölény. Az oroszok már belátták, hogy Armaták gyártása helyett jobban járnak a régi T72 modernizálásával.

Egy Armata 10x drágább, de simán kinyomják gyalogsági fegyverrel is. Nem véletlen drónoznak az oroszok. A drága fegyverek szart sem érnek. Olcsó, nagy pusztításra képes fegyver kell, vagy olyan, amit nem lehet még könnyen hatástalanítani.

uhh, ez nagyon komoly tevedes..

Konkretan ez alatt a ket ev alatt (egy kicsit eloreszaladtam 2024-re, amikoris az amerikaiak *bárhogy*, de *mindenképpen* zárniuk kell), tobbet fejlodtek a fegyverek mint az elmult 40 evben osszesen.
Konkretan paradigmavaltas van folyamatban. Kb. ugy ahogy a 2. vh elejen egy vas tolcserrel fuleltek a kozelgo repulot a vegere meg volt radar.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ugye a slágertéma a drónok. Amit most *tömegesen* vetnek be.

Az eredeti iráni Shahed -136 drón, itt egy bemutató videó:

https://www.youtube.com/watch?v=-U0usQ-g9GM

 

Itt az oroszok által felturbózott változat bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=HQa-TsvmYj4

 

A török bayraktar TB2 drón:

https://www.youtube.com/watch?v=Wil6V0sYHf8

 

A TB3 drón:

https://www.youtube.com/watch?v=Mw62n3g53vM

 

Itt egy kínai drónos raj demonstráció videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Ma3ya_lqCLM

Elvileg az oroszoknak is lesz, itt egy pletyka cikk róla:

https://eurasiantimes.com/russias-killer-swarm-drone-project-russian-ch…

 

A vitorlázó bombák (glide-bombs)

 

Upab-1500B-E/K029BE

 

https://en.wikipedia.org/wiki/KAB-1500S-E

50km hatósugár, direkt föld alatti betonbunkerekre használják (1000kg robbanótöltet)

 

Kh-36/9-A-7759

https://en.topwar.ru/168400-kompleks-raketno-bombovogo-vooruzhenija-gro…

Ez is 50-60km-t tud, de ebben az a pláne, hogy vissza tud fordulni, miután elengedte a repülő.

 

Kab-1500LG

lézer irányított bomba

https://en.wikipedia.org/wiki/KAB-1500L

 

Az amerikai JDAM orosz megfelelője, aminél egy Fab-500 as bombára aggattak szárnyakat.

Ugye az amerikai JDAM-ban is az a pláne, hogy hagyományos bombára(MK-80) szerelnek gps vevőt és szárnyakat.

 

Hiperszonikus rakéták, amiket nincs hogy lelőni:

Kinzhal (ami tőrt jelent), 3000km a hatósugara, és MACH 12-t is képes elérni (ez ugye csak feltételezés).

Van még a Zircon is.

 

Drón zavarók. Ebből rengeteg féle van az oroszoknál, és egyre jobbak a hatástalanításban.

 

A.I.

Ez egy nagyon komoly dolog. Ugye amerikának és a nyugatnak annyi műholdja van, mint égen a csillag (starlinkekkel meg pláne),

és ezeket a képeket valós időben elemzik AI segítségével.

Ilyen se volt régen.

 

Ugye az AI kezd leszivárogni a fegyverekbe is.

Az egyik orosz katonai vezetőt arcfelismeréses bombával likvidálták, abban a zöldséges boltban, ahova gyakran járt.

 

Ugye most van egy olyan projektjuk az ukránoknak, hogy halott orosz katonákat fotóznak, és AI segítségével (Clearview AI) megkeresik a családjukat oroszországban. Majd kapcsolatba lépnek a családdal és közlik, hogy meghalt a fiúk.

Amolyan pszichológiai hadviselés.

 

ott van a franciák storm shadow rakétájuk:

https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_Shadow

 

Elvileg ez a cél felrobbantása előtt felemelkedik és magasból összeveti, hogy egyezik-e a cél tájképe, a benne tárolt képpel, és csak egyezés esetén támad.

 

Itt egy elég jó cikk, hogy műholdról mennyi mindent ki lehet deríteni AI segítségével:

https://www-wired-com.translate.goog/story/spotting-objects-from-space-…

 

Megérkeztek az első harci robotok Ukrajnába:

https://www.youtube.com/watch?v=czFMRqO7FP8

 

 

Ahh, annyi van, hogy igazaból meguntam már írni. Többet fejlődik most a világ katonai gépezete, mint az elmúlt 40 évben összesen. Tényleg.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az izraeli-palesztin haboruban van?

Az iraki haboruban volt?

 

Tudod itt mindenki azt mondja, hogy az oroszoknak nincs penze, nincs embere, a fegyverei elavultak. Aztan egy eve tart, es olyan fegyvereket latunk mindket oldalon, hogy csak pislogunk.

Igen, egy haboruban, ahol mindket fel megteheti, ott bizony technikai fejlodes van *mindket* oldalon.

Es igen, ez a loket van akkora mint elotte 40 ev volt. Ezt mondom.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azt mondod, hogy a vaskupola egyik ilyen haborus fejlesztes?

 

Erre tudsz mondani egy palesztin peldat, hogy ok mit fejlesztettek?

 

Tudod itt az orosz-ukran/nato haborunal lehet mutatni fejlesztest *mindket* oldalon. Es nem egyet-kettot.

Szerintem en mar ezt tulragoztam. Akinek fule van, hallja meg.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem a különféle időkben és különféle területeken zajló konfliktusok mind rendelkeznek egyedi tulajdonságokkal, kihívásokkal, ezért mindegyikben születtek és születnek innovációk. Van ennek irodalma is, de hozzám csak pár, a hétköznapi érdeklődő számára készült cikk jutott el, és konkrétumokra már nem emlékszem belőlük. Ha tényleg érdekelnek téged a közel-keleti vagy más háborúk fejlesztései, biztos vagyok benne, hogy segítség nélkül is kitalálod a megfelelő keresőszavakat.

:)

Igen, a vaskupola az az egyik arab fenyegetésre válasz, ti. az olcsó, házilag készített rakéták, amikre nem igazán lehet ellődözni a darabonént sokmillió dollárba kerülő patriot rakétákat (úgy, hogy az arabok meg összehozzák két marék rizs árából). Szóval az arabok oldalán ott vannak a home made rakéta fejlesztések, amire adott válasz a vaskupola, hogy olcsón tudják lelőni ezeket.

50k-200k dolláros rakétákat (Tamir, Skyhunter, etc) használ a vaskupola a 800-10k dollárosokkal szemben, ami a patriotnál olcsóbb, de egyáltalán nem olcsó vagy olcsóbb a másik oldal eszközeihez képest. A fő lényege, hogy baromi hatásos. Gyorsan tudják mozgatni az állomásokat, 90-97% körüli hatékonysággal működik, számítógépes rendszer válogatja ki veszélyesség alapján a beérkező rakétákat, stb. Kezd egyébként ez is kevés lenni, biztos vannak újítások ezen a fronton is, mert egyre több problémájuk akad.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

> Ugye az AI kezd leszivárogni a fegyverekbe is.

 

Nicsak, mar az index is cikkezik róla:

https://index.hu/kulfold/2023/03/20/autonom-katonai-rendszerek-dronok-m…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

minden más csak nyugati politikai döntés kérdése.

Per pillanat épp azért -is- van lőszerhiány Ukrajnában, mert bár a legtöbb lőszerszállító országban a minimum szintre (egyeseknél az alá: lásd németo. bizonyos kaliberből 2 napi lőszer adag) apadtak a készletek és nagy megrendelések vannak feladva; de pl van olyan alapanyag ami kínából érkezik: azok meg nem sietnek teljesíteni a sokszorosára ugrott megrendelést.. ..hja és persze mindezt az után, hogy a világon mindenhol felkutatták az összes ex-szovjet készletet: az volt az első amit oda vittek: részben azért is van szükség a nyugati technikára, mert ezekhez van(volt) még elérhető mennyiségű lőszer. Majd felpörögnek ezek a megrendelések is, csak ugye a beruházó gyártó sem 1-2 megrendelés miatt akar komplett infrastruktúrát építeni: hosszútávú szerződésekben kell garantálni a megtérülést, hogy  megérje a cécó: engem ez rémít meg leginkább. Mert ahol felhalmozott készletek és gyárak vannak, ott lobbi érdek is van arra, hogy azok a gyárak 0-24ben termeljenek és el is használják a készletet...

Az anyagháborúban az emberek és a harci eszközök mellett a lőszer illetve annak a felhasználási pontra célba juttatása a kihívás; így most a gyártás-szállítás téren zajlik a logisztikusok között épp a háború :).

Ezek fényében nem mondanám, hogy *csak nyugati politikai döntés kérdése*. A kínai alapanyagnak kitettség miatt pl rajtuk is erősen függ, hogy miből mennyit és hova; milyen ütemezéssel.

Ez az anyagháború azért alakult ki, mert az ukránokat egy szűk fegyverarzenálhoz tartozó lőszerekkel kell ellátni - nem kaptak a NATO-tól ballisztikus rakétákat, vadászbombázokat, helikoptereket és egyelőre tankokat sem.

Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a nyugat nem jutott el arra a pontra hogy politikailag Ukrajnát nem engedheti el, tehát adott esetben intervenciót is alkalmaznia kell - ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Azért tegyük hozzá, hogy mindkét fél őrületesen sok lőszert használ el, nem csak az ukránok küzdhetnek hiánnyal.

Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a nyugat nem jutott el arra a pontra hogy politikailag Ukrajnát nem engedheti el, tehát adott esetben intervenciót is alkalmaznia kell - ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Ne fesd az ördögöt a falra; van elég bajunk így is. Nagyon remélem, hogy ilyen baromság előtt behúzza valaki akinek maradt egy csöpp esze a kéziféket.

politikailag Ukrajnát nem engedheti el

Ahogy elnézem most per pillanat úgy tűnik, hogy lesz Nyugat meg Kelet Ukrajna végletesen nyugati illetve keleti kiszolgáltatottsággal.

> ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Kínának nem érdeke az orosz bukás. Ne gondold, hogy ha a NATO bevonul, automatikusan nyernek.

Ha 2 millió sorköteles kínai látogatóba megy, gond lehet. Főleg ha fegyvert is küldenek hozzájuk. De lehet, hogy Ukrajna helyett Tajvanba látogatnak a kínaiak és rögtön két frontos is lesz a háború.

A NATO nem bír 145 millió ruszkival sem, akkor 1.4 milliárd kínaival és 145 millió ruszkival majd bírni fognak...

Nincs garancia a sikerre, ha a NATO bevonul. A ruszkik Berlinig szoktak kirándulni vita esetén...

Ez egy vágyvezérelt hozzászólás volt.

Kína exportjának túlnyomó többsége az USA és szövetségesei felé irányul és ehhez mérten eltörpül Oroszországgal való gazdasági kapcsolata - Kínának nem érdeke Oroszország mellett harcolni, ahogyan a nyugat ellen sem.

Kínának nem érdeke Oroszország mellett harcolni, ahogyan a nyugat ellen sem.

Az USA épp most vetíti magát közös fenyegetésként Kína és Oroszország irányába egyidejűleg. Ettől függetlenül persze ettől ezek nem lesznek szerelmesek egymásba, de pl az amúgy is szoros hadiipari kooperációt sikerülhet elmélyíteni közöttük (aminek már mutatkoznak jelei).

de azt nem látom sehol leírva hogy az oroszoknak mit kellene tenniük, annak érdekében hogy tűzszünet és béke legyen.

Ha nem védekezik az ellenség, akkor nincs is háború.

 

Brékinnyúz: Bajer Zsóti is kiadta az elfogatóparancsot Bidé és Zselé ellen.

Amugy hallottatok, hogy jon az uj Harry Potter konyv? Lesz benne egy uj atvaltozastan tanar, aki a fantaziatlan rosszul ervelo progressziveket egy orara gyikka valtoztatja majd, de aztan elmulik.

Szerkesztve: 2023. 03. 18., szo – 13:16

Az orosz hadsereg válságban van. Szétlopták a felszerelést, ami maradt az szar, demoralizáltak a katonák. A Wagner próbál az orosz haderő helyébe lépni, és itt valójában Prigozsin az aki Putyin hatalmára pályázik. Ez a szerény véleményem.

Az USA/dem megnyerte az informacios haborut.

A csatateren ettol meg lofaszt se tudunk, hogy mi hogy all, mert mindennek allitjak mindket oldalon az ellenkezojet is. Es a valodi haboru tortenelmet ott irjak a csatateren, nem a bulvarlapok irodaiban, es nem is egy NATO tagorszag kanapejan.

Miota elkezdodott a haboru, a nyugati media szerint 42x fogytak ki az oroszok a loszerbol es mar tavaly marciusra kifogyott az osszes orosz tankbol a benzin.

Trump attól fél, hogy letartóztatják hamarosan. Híveit felszólította hogy tüntessenek: Post | Truth Social

Mi lesz most? Ki fog most békét csinálni?

A nyugati nép saját önhittsége révén azt gondolja békének, ha le tudja rabolni Oroszország természeti kincseit is, mint tette ezt számos országgal. Ugyanígy lerabolta a világ szürkeállományát is. Ez a rabolt vagyon mostanra elfogyott, az biztosította eddig a nyugati jólétet. A nyugat exponenciális hanyattlásba kezdett, elég megnézni a PPP GDP-t, a BRICS országok megelőzték a G7-eket (a PPP GDP a tényleges össztermékre jellemző érték, nem úgy mint a sokat szajkózott Nominal GDP). Szóval egyelőre az igazi békének nem látom az esélyét, de még tűzszünetnek sem. Viszont attól tartok megint a fasz rossz végén vagyunk.

Szerkesztve: 2023. 03. 19., v – 09:13

A Nemzetközi Bíróság nevű gittegylet (sem az USA, sem az ENSZ nem ismeri el) elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen. Putyin, amikor meghallotta:

trey @ gépház

Biden is ott van:

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy noha az Egyesült Államok nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróságot (sic!), a testület "nagyon erős érvvel állt elő".

Az amcsi logikai is érdekes, elfogató parancs = érv.

:D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. Joe Biden erre reagálva kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin „egyértelműen háborús bűnöket követett el”, ezért a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntése elfogatóparancs kiadásáról szóló döntése jogos. Azt is mondta, hogy bár a parancs „indokolt”, nemzetközileg ők sem ismerik el 

Csak idézem.

Le is fordítom neked:

Az elfogató parancs a tagok részére kötelező érvényű. US számára nem kötelező (mivel nem tag), de magával a döntést jogosnak tartja. 

Az elfogató parancs a tagok részére kötelező érvényű. US számára nem kötelező (mivel nem tag), de magával a döntést jogosnak tartja. 

Ez olyasmi, mint, hogy az USA szerint a kazettás bombák gonoszak, akik használják, azok terroristák, csak éppen ők az egyikek, akik nem írták alá a betiltásukat? 🤔 😆

trey @ gépház

Nem, ezt te akarod belelátni.

Hogy kiszélesítsük, van valami hasonló politikai ok, amit te próbálsz elferdíteni. Ez pedig a következő: US része volt az ICC tervnek. Az egész elhúzódott és politikailag úgy alakult, hogy nem tudták megszerezni az optikailag szükséges belső irányítást. A megfelelő kontroll látszata nélkül ez az US pozícióját gyengítő tényező lett volna, ezért nem tudta az akkor Dem. adminisztráció megfelelő támogatással bevinni jóváhagyásra. Aztán változás történt az adminisztrációban, akiknek még jobban nem állt érdekében csatlakozni egy olyan szervezethez amelynek a vezetéséért küzdeni kell, nem mellékesen még be is citálták volna az US elnökét háborús bűnökért. 

Ez így az US pozíciójában elfogadhatatlan volt, most pedig már akár szeretné egy vezető akár nem, politikailag nem tudja eléggé vonzóvá tenni és ezért nem fog belpolitikai frontot nyitni.

De egy szónak is száz a vége, nem tagja az ICC-nek. Ezért nem kötelező rá egy ilyen elfogató parancs. De simán csatlakozhat hozzá és önerőből hozhat hasonló döntést. Az US elnöke pedig (szavakban) meg is erősítette ezt. Kérdés maradnak e szavak ezek (szerintem igen).

Ezt senki nem tagadta. De célszerű lenne átlátni ezen, és meglátni amit odaírtam. Függetlenül egyetért az ICC által meghozott döntéssel. Ez egyelőre csak egy politikai nyilatkozat és szerintem nem megy tovább, de már maga a politikai nyilatkozat sokat mond. Pláne, ha nem marad az.

Én amikor először ezt belinkeltem ugye a vasfüggönyt hoztam fel, ami alatt leginkább azt értettem, hogy ez igenis egy jelentős lépés az elszigetelődés felé. Az, hogy Bayer viccet csinál belőle az szerintem nem méltó egy diplomáciailag fontos eseményhez. (Meg lehet nézni kikkel került egy lapra az Orosz Föderáció vezetője.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

lefordítom, amit willy írt:

- USA nem írta alá az ICC -hez való csatlakozás - mert akár egy amerikai elnököt (vagy bárkit)  is be lehetne citálni a bíróság elé, ami nem az USA-ban van és ezt egy politikai oldal se szeretné.

DE

USA-nak az érdekei szerinti ICC határozat, akkor simán hozhatnak olyan saját határozatot, ami szinkornban van ICC határozattal és akkor egyetértenek.

DE

ha olyan ICC határozata USA érdekeivel ellentés - akkor pedig olyan határozatot hoznak, ami negálja a az ICC határozatot - ami természetesen csak USA területén lesz csak érvényes.

ha nincs érved ....

... te gy nulla vagy.

Ezen borultam a röhögéstől. Ki nem sz@rja le a véleményed? Van véleményed, nagyszerű, de még mindig abból indultunk ki, hogy mit reagált Biden. Majd rászúrsz egy személyeskedő megjegyzést arra, hogy "nincs érved". Mikor elolvasod sztem te is viccesnek találod ezt. 

NATO szakik!

Az a hír járja, hogy Lengyelország belép a háborúba, ha Ukrajna nem tudja magát megvédeni. Ebben az esetben is él az 5. cikkely, ha az oroszok visszalőnek Lengyelországba?

jogos egyéni vagy kollektív védelem

Nem az volt a kérdés, hogy Lengyelországban lődöznek; elég ha  Lengyelország csapatokat küld Ukrajnába: vagyis részes félként belép az Orosz-Ukrán háborúba. Erre nem vonatkozik az egyéni(az lenne ha lengyelországot támadták volna meg) vagy kollektív védelem(az lenne ha pl egy másik nato tagot támadtak volna meg).

--

Megjegyzem a valósidejű felderítési és hírszerzési adattovábbítás valamint a tűzvezetés már olyan mértékben a NATO infrastruktúrán múlik, hogy jogos felvetés: a joggal szembe menve nem részes fél-e már a NATO (és annak x-y-z tagországai) a konfliktusnak. Természetesen szeretném azt mondani, hogy nem. De egyre kevésbé vagyok erről saját magam meggyőződve..

Szerintem azt írtam, hogy Oroszországhoz tartozott a terület, nem pedig azt, hogy Ukrajna Oroszország része volt.

(Sajnálom, hogy olyan helyzetbe hoztalak, hogy jakubovics dörgölőző kommentjét kell eltűrnöd a hozzászólásod alatt. De ha már így történt, remélem, tanulsz belőle.)

:)

Ha a NATO-szerződés csak egy darab fecni lenne, Oroszországnak nem lennének jogos aggodalmai a NATO miatt. Én annyit mondtam, hogy tudomásom szerint a szerződés ill. a racionalitás értelmében nincs kötelező hadba lépés, hanem az fog háborúzni, aki akar, vagy akit kényszerítenek.

:)

fegyveres harc egy másik ország területén - az mitől nemzeti érdek ?

Pont annyira mint az oroszok támadása és háborúja az ukránok ellen.

De: Megtartjuk a jogunkat, hogy saját nemzeti érdekünket mi magunk állapítsuk meg, és tiszteletben tartjuk mások jogait is erre. Ezért az hogy Ukrajna egyetértésével vagy kérésére Lengyelország katonai támogatást nyújt, az csak is a két  érintett ország saját belügye.

én nem tudom, hogy oroszok milyen érdek mentén támadta meg ukrajnát - nem is érdekel.

két szláv nemzet régen egy országban voltak - majd a szétesett az az ország - most meg ölik egymást, mind a kettő háborús nép, ágyútölteléknek való.

Mivel az egyiket utálni kell nehogymár szeressem a másikat - ez nem így működik - bár itt a világban azt akarják erőltetni..

szar mind a kettő.

most az ukránokkal hitették el, hogy kevésbé büdösek, mit a másik..

régen a filmekben:

- ukrán bérgyilkos volt

- ukrán maffia

stb.

most meg ők mentik meg európát :-D

én nem tudom, hogy oroszok milyen érdek mentén támadta meg ukrajnát - nem is érdekel.

aztán mégis csak jön a mantra:

két szláv nemzet régen egy országban voltak - majd a szétesett az ország - most meg ölik egymást, mind a kettő háborús nép, ágyútölteléknek való.

meg bugyuta felősség hárítás:

Mivel az egyiket utálni kell nehogymár szeressem a másikat - ez nem így működik - bár itt a világban azt akarják erőltetni..

és a szokásos felsőbbrendűség:

szar mind a kettő.

most az ukránokkal hitették el, hogy kevésbé büdösek, mit a másik..

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

kezedben adnak egy puskát, előtted 4 ember áll:

- családtag

- rokon

- honfitársad

- idegen, másik országból

valamelyiket le kell lőnöd - melyiket lövöd le ??

 

Elmondásod szerint, ha NEM az idegent lövöd le - nacionalista vagy !!! - jó vigyázz mit mondasz  !!!

ezt gondolat kísérletnek hívják, de látom nem ment át...

Nem gondoltam, hogy körítést is kell írni, hogy tegyük fel egy elméleti kérdést..

Egyből azt irtad, hogy infantilis agymenés.

igen, én vagyok a hüje hogy veletek szóba állok.

Gondolom, hogy a nemzeti érdekük Ukrajna oldalán harcolni, mikor a legtöbb lengyel területet pont Ukrajna bitorolja. Ráadásul élhetetlen kisebbségi törvényeik vannak, ha jól tudom.

Voltak olyan pletykák, hogy azt tervezik, hogy bevonulnak a történelmi területeikre békefenntartóként mikor összeomlik az ukrán hadsereg. Ennek még talán volna értelme. De Oroszországgal háborúzni?

Ezek a önjelölt "biztonságpolitikai szakértők" turnéznak az áltudományos elméleteikkel, könyveket adnak ki, jól megélnek a háborúból.  Az egész gondolatmenetük arra épül, hogy a Nyugat és az USA provokálta a ruszkikat. Amit csinálnak egy turné, csak éppen nem zenészek, hanem okoskodók. A Kissinger meg mint valami szent próféta, mindenhol megjelenik az rég meghaladott  elméleteivel (konteóival) mint alapigazság. Igazi propagandisták ők is.

Mesélj mégis ki neked szaktekintély? :D (a saját gondolataidon túl?)

Miért gondolod, hogy be kéne nyalnom bármely "szakértő" véleményét!? Szakértőket a kormány, a bíróság kér fel, nem pedig lakossági fórumokon parádéznak... Láttál te már statikus igazságügyi szakértőt a médiában haknizni? Ez egy megélhetési forrás sokaknak, biztonsági szakértőként konteokat harsogni...

Én ezt kérdeztem:

ki neked szaktekintély

Nem azt, hogy kinek a véleményét kéne benyalnod. A kérdésem továbbra is áll:

Kit tekintesz szaktekintélynek?

A megfogalmazásodra kitérve: a "miért gondolod" kapcsán: fogalmad sincs, hogy mit gondolok, ilyen irányú kijelentés/feltételezésbe kérlek ne is bocsátkozz; A saját gondolataidat fogalmazd meg: engem érdekelnek. 

--

A Te kérdésedre válaszolva:

Láttál te már statikus igazságügyi szakértőt a médiában haknizni?

Persze, ha témába vág akkor rögtön igyekeznek a médiumok felhajtani bárkit akit a témában releváns emberként el tudnak érni: pl a török földrengés kapcsán elkezdték megszakérteni, hogy mennyire gyenge minőségű anyagokból folytak az építkezések.

megélhetési forrás

Biztosan van aki ebből -is- él.. ..ettől még nem gondolom, hogy ez invalidálná bárkinek a gondolatait, véleményét. Az biztos persze, hogy a legalaposabb aktuális helyzet képpel olyanok rendelkeznek akik semmit sem fognak róla megosztani :).

Kit tekintesz szaktekintélynek?

Leírtam, de a gyengébbek kedvéért leírom: Az aki bizonyította már szaktudását. Pl.: a PENTAGON munkatársai azok akiknek van valódi adatokra rálátásuk, és reálisan tudnak tervezni. A kamuegyetem kaudoktorai számomra nem azok, és ezért az összes hazai nemzetvédelmis, MCC-s és minden más az nem az. Az más kérdés, hogy a valódi hozzáértők nem youtube huszárok (ugye doktor Nógrádi Tanárúr!?), és nem a sajtóban feszítenek, sőt még a véleményük sem szivárog ki soha.

Az biztos persze, hogy a legalaposabb aktuális helyzet képpel olyanok rendelkeznek akik semmit sem fognak róla megosztani

Nos hát ezért nincs értelme a youtube huszárokat megnézni, mert amit ma mondanak azt elmondták tegnap, is meg tegnap előtt is. Nógrádi például 1 éve nap mint nap fellép ugyan azzal a felszines műsorával... 3 hét alatt megírt 4 könyvet, közben még a felesége is megírt 1-et, aztóta minden faluba elmegy dedikálni azt.

Szerintem egy nagyon hiteles forrás pl. japánt érintő ügyekben a japán külügyminisztérium:

Kedd reggel Kijevbe érkezett Kisida Fumio japán miniszterelnök, hogy kifejezze tiszteletét az ukrán nép bátorsága és türelme iránt. Kisida Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik, hogy "kifejezze tiszteletét az ukrán nép bátorsága és türelme iránt, amely Zelenszkij elnök vezetése alatt kiáll hazája védelméért, valamint Japán és a G7-országok vezetőjeként szolidaritásáról és rendületlen támogatásáról biztosítsa Ukrajnát" - írta a japán külügyminisztérium közleményében

Az külömbözteti meg a magad fajta haladót, az átlagtól, hogy nem akar választást nyerni, nem rgaszkodik a hatalomhoz foggal körömmel.

Értsd meg bolond, a 'mások' nem akarnak kormányozni, legyőzni, ideológiát terjeszteni. Az a tehetségtelen, megélhetési politikusok privilégiuma. Pl. Rogán Tóni, Szíjjártó Pepe stb.

Az egész gondolatmenetük arra épül, hogy a Nyugat és az USA provokálta a ruszkikat.

Az ilyen kommentekből látszik, hogy meg sem nézted.

önjelölt "biztonságpolitikai szakértők" turnéznak

Abban azért csak egyet értesz, hogy még ha azt is állítanád, hogy mondjuk mi itt a hupon 0%-ban értünk hozzá, a NKE (volt Zrinyi) egyik oktatója csak megközelíti az 1%-os hozzáértést szerinted is, nem? Tehát azért csak érdemes meghallgatni mit mond, vagy mindenki ostoba rajtad kívül?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Abban azért csak egyet értesz, hogy még ha azt is állítanád, hogy mondjuk mi itt a hupon 0%-ban értünk hozzá, a NKE (volt Zrinyi) egyik oktatója csak megközelíti az 1%-os hozzáértést szerinted is, nem?

Szarom le, hogy mit mond a (nem)létező egyetem doktortanárúra.  Egyrészt Magyarország katonailag nulla  hasonlóan nulla tábornokok vezetése alatt, akik a semmit sem érő katonai akadémiákon doktoroltak. Díszpintyek mind, mint pl. a Frst Gentleman Úr is az!

Tehát azért csak érdemes meghallgatni mit mond, vagy mindenki ostoba rajtad kívül?

Kurvára nem érdekel sem a véleményük, sem semmi. Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont, vagy az érintett ukrán vagy orosz véleményeket. A többi macskajancsi csak ül a CNN vagy ZDF hiradói előtt, aztán próbál saját véleményt formálni. 

Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont, vagy az érintett ukrán vagy orosz véleményeket.

De ember, most komolyan, pont ez a probléma. Akkor amit csinálsz az olyan, mintha a Phillip Morristól kérnél véleményt a cigarettáról, tényleg úgy gondolod hogy az érintett oldalaknak érdeke igazat mondani?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Akkor amit csinálsz az olyan, mintha a Phillip Morristól kérnél véleményt a cigarettáról, tényleg úgy gondolod hogy az érintett oldalaknak érdeke igazat mondani?

  1. Ki mástól fogadnék el elsődleges véleményt, ha nem a legautentikusabb személytől a gyártótól? Azt írták a dobozra, hogy "dohányzás halált okoz...", amit el is hiszek, és nem is dohányzok már születésem óta.
  2. Miért kérnék arról véleményt, ami nem érdekel? Téged, a bolondot a többi arcot nagyon izgatja a háborúsdi, engem viszont hidegen hagy. Sz@rok az egészre, és röhögök a hülye ruszkikon, ahogy leamortizálják saját nimbuszukat a világverő haderőről.

Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont

...

Az más kérdés, hogy a valódi hozzáértők nem youtube huszárok (ugye doktor Nógrádi Tanárúr!?), és nem a sajtóban feszítenek, sőt még a véleményük sem szivárog ki soha.

Ha jól értem, csak a fejedben létező hangokat hallgatod?

:)

Őszintén szólva nekem ez a videó tele van red flagekkel ami számomra azt kiáltja, hogy ez full kamu. Legalábbis ha nekem kellene olyan anyagot terjesztenem ami inkább az érzelmekre hatva azt közvetíti, hogy az országomban minden rendben, 100% hogy ilyen videót készítenék. Ha megnézem igazából semmi sem derült ki azon kívül, hogy "Ukrajna nem nyerhet" "Kalifornia tele van bűnözéssel" "a szankcióknak semmi hatásuk sincs" stb. Tele van természeti képekkel és érzelmileg manipulatív montázsokkal, a fickó semmit sem beszél oroszul 10 hónapnyi tartózkodás után, nem látjuk miből és hol él pontosan, csak beszél és beszél még egy interjú formáját sem betartva, szerintem abszolút hiteltelen és megrendezett.

De tekintsünk kicsit távolabbra, itt van ez a videója az egyébként 2 hónapos csatornájáról: Propaganda or Patriotism? Erre is igaz ugyanaz amit fentebb írtam, hogy igazából az egészből annyi jön le, hogy amerikában agymosnak, oroszoknál pedig nem (használja is a robotos viccel azt a technikát amikor egy eltúlzott állítással hitelteleníted a másikat pl. ahogy a covid cirkusz kritikája egyből "laposföldessé" tesz). Maga amiről beszél viszont baromi érdekes, már csak azért is amiket fentebb felsoroltam, mert ezek a technikák ugyanúgy igazak az amerikai oldalra, és ez a "propaganda vagy patriotizmus" vita már évekkel ezelőtt is előjött egy volt kollégámmal az amerikai háborús filmekkel kapcsolatban, és a kettő egyébként nagyon könnyen összemosódik akár akaratlanul is. Tehát ha még el is fogadom, hogy ez a Daniel Castellon létezik és ez mind megtörtént, akkor is érdemes összehasonlítani ezeket a csatornákat pl. a Telex vagy 444 összevágásaival - baromi manipulatív, mint egyre inkább minden manapság.

Edit: Eszembe jutott ma reggel mire emlékeztet a Daniel videó, emlékeztek Kcriss-re? Ugye miután eltűnt pár hónapra rá feltöltött egy igen érdekes videót. Ugyan az a megrendezettség érzésem van mindkettőtől.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Hat a lengyel hadsereg onmagaban biztosan nem.

De a NATO hadsereg igen.

Meg az oroszoknal ott a hadi tapasztalat, mint masik elony, ami rajtuk kivul kb. USA-nak van rendesen.

Ha az oroszok nekimennenek a lengyeleknek, az elso ket hetben jobban haladnanak, mint Ukrajnaban. De egy honapon belul a NATO mar minden iranybol elfoglalna ezt-azt. Nem erne meg nekik.

Szerintem se fognak.

De amire valaszoltam abban azt elemeztek, ahhoz volt hozzafuzni valom.

A helyzet az, hogy vannak, akik remelik, hogy Putin nem tanul Hitler hibaibol, hanem elkoveti ugyanazokat a hibakat. Remelik? Tenykent kezelik nehanyan, hogy maskepp nem is tortenhet.

Es igy lesz tema, hogy megtamadja Putin esetlegesen egy NATO tagorszag teruletet.

Szerintem nem érdemes bemenni a térdelő söpredék zsákutcájába. Náluk Putyin halott, de háborút indított, gyerekeket raboltatott el és le kell tartóztatni, pedig ugye halott. Náluk az orosz hadsereg semmit nem képes elérni Ukrajnában, de az oroszok elmennek a La Manche csatornáig, szóval az ukránok hamarosan visszafoglalják a Krímet. Náluk a jog mindenek felett áll, ugyanakkor szerintük a nyugati világ gazdag országainak semmilyen vállalást nem kell betartani. Stb. A köröm alól kipiszkált kosz is több nyitottsággal és kritikával fordul a világ felé, mint ezek a szervilis kretének.

:)

Olyan "konteokat" irt le, amikbol a szoveg stilusabol is nyilvanvalo, hogy o egyikben sem hisz. Sot, gunyolodik azokon, akik hasonloan gondolkodnak, de ezekben a dolgokban egymassal ellentetes dolgot hisznek. Ellentetes konteot, ha ugy jobban tetszik.

Erre idejossz, es beegeted magad azzal, hogy az egyik allitas ezek kozul teny, a masik meg hogy lenne mar igaz.

Aztan "salatakonteozol", amin keresztul magadat is lehulyezed az azelotti kommented tartalmaert.

Mitol vesziti el valaki ennyire az elemi logikajat? Hogy juthat el valaki oda, hogy mar annyira nem tud logikusan gondolkodni es szoveget ertelmezni, mint te?

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jakubovics elhiszi az egymásnak ellentmondó nyugati narratívákat. Mégis terjeszti őket, és ez teszi undorítóvá a tevékenységét. Egyébként az nem kérdés, hogy ha lenne rá okuk és módjuk, az oroszok tényleg elmennének az Atlanti-óceánig. De nem az oroszok hibája, hogy Európa részben az olcsó orosz nyersanyagok által szerzett vagyonból csupán annyit költött a haderejére, hogy most lefosott bokával kell állnia, mert az orosz megmozdult. Nem csoda tehát, hogy a nyugatfelszopók kiabálnak, hiszen olyan valós problémák vannak Európában, melyekre a vezetés nem képes megnyugtató választ adni, sőt, a KV idején kifejezetten nyugtalanító dolgok történtek, sőt, ezekért nem is igen vállalták a felelősséget (pedig a "haladó" nyugatfelszopók mantrája az szokott lenni, hogy nyugaton a nagyszerű* vezetők ~mindig önként vállalják a hibákért a felelősséget). Nem igazán értem, hogy térdeléssel és baromságok szakadatlan ugatásával hogyan lehetne javítani Európa helyzetén. De ők mégis ezt csinálják.

Szerintem jakubovicsnál valami elszakadhatott, mert az értelmes érveket** helyettesítő agymenései helyett nemrég már a felmenőire (germán, zsidó***, székely) kezdte letámasztani a semmitmondó mondókáját. Meg mostanában elég sokszor került @ a szavaiba, és arról is értekezett, hogy mennyire nem érdekli őt, amiről épp szó van, és amivel kapcsolatban épp mellébeszél. Stb. Gondolom, ő is aggódik a magyarok és az európaiak jövőjéért, és ilyen nyomorultul reagálja le. Ráadásul Orbánnak megint kétharmada lett. Stb. Saláta és a többi. Stb.

* nagyszerűek, hiszen nyugatiak
** amik kb. sosem voltak neki
*** természetesen ez abból derült ki, hogy kijátszotta az antiszemita kártyát

:)

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jakubovics elhiszi az egymásnak ellentmondó nyugati narratívákat.

Micsoda empátia. :)

Egyébként az nem kérdés, hogy ha lenne rá okuk és módjuk, az oroszok tényleg elmennének az Atlanti-óceánig.

Voltak olyan hangok is Keletről, hogy estére már Bécsben vacsorázunk. Persze amikor Ukrajnában az ukrán katona visszalőtt, akkor jött ez a proxy háború szöveg, miegymás okádék, ami a mai napig ömlik a ruszki csatornákon. "jól pofán kell verni a Nyugatot...", meg az "orosz medve megmozdult..." tartalmú baromságokat át is emelted mindennapi retorikádba.

Nem csoda tehát, hogy a nyugatfelszopók kiabálnak, hiszen olyan valós problémák vannak Európában, melyekre a vezetés nem képes megnyugtató választ adni, sőt, a KV idején kifejezetten nyugtalanító dolgok történtek, sőt, ezekért nem is igen vállalták a felelősséget (pedig a "haladó" nyugatfelszopók mantrája az szokott lenni, hogy nyugaton a nagyszerű* vezetők ~mindig önként vállalják a hibákért a felelősséget).

Miféle probléma ami a Nyugatot súlytja. Az az állításod, hogy a ők támogatják a háborút, most meg csak egy ország van a térképen, aki nem is tudna harci eszközöket és támogatást adni mert neki sincs, az Magyarország. Egy ország van ahol súlyos hgazdasági problémák miatt Európabajnok az infláció, az Magyarország. A vizionált nyugati problémák csak Magyarországon léteznek.

Szerintem jakubovicsnál valami elszakadhatott 

Valóban igazad van, több mint 1 éve és több mint 8 HUP témában adtad elő agyvelőamortizáló beteg propagandádat, hogy az oroszok már Bécsben fognak vacsorázni. De valahogy mindíg elmaradt a vágyott áttörés. Helyette csak mantra van azóta is. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Kína elkezdte begyűrni maga alá az oroszokat.

Szerkesztve: 2023. 03. 22., sze – 14:04

IMF hitel - $15.6bn

The programme has been designed in line with the new fund's policy on lending under exceptionally high uncertainty, and strong financing assurances are expected from donors, including the G7 and EU.

https://www.bbc.com/news/business-65034765

Csak hogy tiszta legyen mit fognak a leszármazottaink is fizetni.

the G7 and EU

Technikailag hitel. Effektíve rájuk locsolt pénz amitől senki sem várja, hogy valaha is vissza tudnák fizetni: az eddig odaküldött támogatások jelentős része is ilyen: csak már a fedezetként hivatkozható vagyonelemek is elfogytak.

--

Nem az a releváns kérdés, hogy lesz-e és milyen fennhatóság alatt, hanem hogy az akármilyen állam(ok) ami ott lesz(nek) tud(nak) és akar(nak)-e majd fizetni.

Az IMF mögött az 'nyugati' országok állnak, így az IMF már ki van fizetve.

Adnak neked 2 fabatkánt x időre azért, hogy utána n*2  fabatkát kérjenek vissza. A különbözetet vagy a kedvezményezett vagy a kezes kell kifizesse: különben miért is érné meg az egész ügylet?

Nem lehetne, hogy inkabb az oroszok fizessenek 30 milliard dollart a Krim nemzetkozi elismereseert cserebe? Szivesen nepszavaznek errol a G7+EU tagjakent, hogy IMF 16 milliardos dollar kezesei legyunk, vagy 30 milliardos haborus jovatetelert cserebe kinaljuk fel az oroszoknak a Krimet, oszt akko' nem kell kezeskedni a jovobeli unokaink adojabu'.

Legalabb legyen nekik felkinalva. Jo esellyel visszautasitjak, de cserebe megmondhatjuk, hogy nem akarunk mi, a G7 es EU lakosai kezeskedni egy ukran hitelert, mert leszavaztuk.

Meg mindig johet egy counter-offer, hogy megis honnantol gondolnak ok, hogy ezek tobbek lennenek, mint ures szavak.

A beketeremtes es ahhoz kapcsolodo kolcsonos bizalomvisszaepites osszes lepcsofokat en talaljam ki?

2db B52 bombázót fordítottak vissza az orosz határtól hétfőn a Balti-tenger felett.

mentek békét szórni...

nem élek semmiféle tudatmódosító szerrel..

A bombázók azért repültek, hogy megfélemlítse az oroszokat - illetve tesztelték a reakció időt..

B52-vel bombázták Belgrádot. Leromboltak 11 vasúti és 29 közúti hidat több száz bevetéssel 50x240kg bombát szórva az országra. 

Érdekes, hogy a haladó Marci érvei mennyire alaptalanok.

https://www.youtube.com/watch?v=88u3XbHi8-g

Megjegyzem, Marci kezdte a sárdobálást, ahelyett, hogy meghívta volna Toroczkait egy vitára. Így menni fog a manipulatív adok-kapok mindkét oldalról. Aztán mindenki azt hallja meg belőle, ami neki kedves.

Egyébként meg az ég kék, a fű pedig zöld.

Szóvel a szupergazdag az egész világot irányítani tudja? Ez pont ugyan olyan konteo, mint hogy az USA irányítja az EU-t. És adódik a kérdés, akkor mi az igaz? Az EU-t az USA vagy a szupergazdagok irányítják? Vagy hol ez hol az? És az EU tagországok miniszterelnökei, mert végül is ők szavaznak személyesen.

Gondolom ismered a szólást, hogy "Mi a különbség a konteo és a valóság között? Fél év.". Ez egyre gyakrabban bizonyosodik be. Egyébként meg idézet tőlem:

Így menni fog a manipulatív adok-kapok mindkét oldalról. Aztán mindenki azt hallja meg belőle, ami neki kedves.

Amíg "benne ülsz" egy adott eseményben elég nehéz megítélni, kell általában 50+ év mire kitisztul a kép meg előkerülnek bizonyos dokumentumok, én nem is mondom hogy feltétlenül bárki higyjen el "konteókat" de azért... hát na. Szóval ha baromi gyanús korrelációk vannak azt hadd lehessen már anélkül felvetni, hogy már nekifutásból "lekonteóznák".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS