Orosz–ukrán háború #8

Hozzászólások

keleten a helyzet fokozódik..

nem mert bele engedni egy sorozatot - inkább ledarálta a légcsavarját.

Van egy tippem:

- a vadászgépeket szereljék olyan forgó pengékkel, mint az ókori szekerek tengelyén volt, hogy amikor mellé ért egy másik harci szekér szét tudták forgácsolni vele.

 

kieg:

Mit keresett ott egy US felderítő drón ???

na mégis ? 

- pl. orosz hajók pozicióját mérte fel, hogy ki lehessen lőni őket..

Akkor ez oroszok részéről védelmi intézkedés volt ??

For Whites Only meeting room!

semmi, de engedélyt se fognak kérni..

jelenleg a legsötétebb hidegháborús állapot van - gyakorlatilag minden egyezményből kiléptek.

a jog csak egy papír - ha nem tudják betartatni.

igen, oroszok teljesen el fognak szigetelődni a világ 40 országától, de van másik 200 - persze ezek nem a 'demokratikus' és 'haladó' országok.

hogy ez meddig lesz és meg fog-e változni én nem tudom.

For Whites Only meeting room!

Kérdés, hogy pl a transponder be volt-e kapcsolva. az oroszok azt állítják, hogy nem. Azt is érdemes végiggondolni, hogy ha az USA légterérnek határán bukkanna fel egy orosz drón azt az amerikiak hogyan kezelnék :). (a kínai ballonos történet azért nem áll meg, mert az konkrétan végig grasszált a területük fölött)

Komplett hülye volt Biden. Ha megjelenik egy léggömb, első nap kérdez, ha nincs válasz, másnap lelövi. Átment a kínai léggömb az egész USA felett.

Mindenki Magyarországon röhögött, amikor egy hibás ukrán drón átment az országon és Horvátországban lezuhant.

Van légvédelem a világon. Bemész engedély nélkül Magyarországra, ugranak a gripenek és lehoznak a földre. Már ha épp foglalkoznak vele.

Normális ország fölött nem röpködnek az UFO-k csak úgy össze-vissza.

Na igen, azért nem biztos, hogy szándékos volt az ütközés, csak kicsit szűkre vette az emelkedőt. Amúgy is, melyik épeszű pilóta akar a gépével nekimenni bárminek is? Meg annyira mester volt, hogy tudta, hogy csak a légcsavarnak megy neki.

Egyrészt általában állítást bizonyítanak, nem annak ellenkezőjét. Másrészt szerintem az emberek nagy többségének a háttérhatalom fogalom nem ezt jelenti.

Szigorúan véve amúgy minden politikusnak van főnöke, hiszen jellemzően választott képviselők tehát a választópolgárok a főnökeik, vagy ha nem is választott politikusok, valamilyen politikai tömörüléshez tartoznak, vagy valamilyen adott cél érdekében tevékenykednek.

Bakhmut a tavaszi offenziva egyik kulcstenyezoje, hogy meg meglegyen.

Bar ahogy haladnak a katonai leszallitasok, nem lesz abbol az offenzivabol semmi se. Amerika is mar pedzegeti, hogy minden allam sajat dontese, hogy mennyi vadaszrepulot ad Ukrajnanak (leforditom: nem adnak olcsobban f16-ost helyette ...).

 

Sokkal erdekesebb, hogy Lviv kozeleben egy 120 meterre (!) a fold alatt levo bunkert likvidaltak az oroszok 6 tőr (Kinzhal) rakétával. A bunkerben volt legalább 300 ember, abból 40 magas rangú CIA-s és NATO-s vezető.

Ez az a voros vonal, amit eddig nem leptek at az oroszok. Amolyan iratlan szabaly, hogy egymas vezetoit nem veszik direkt celba. Most ez megtortent.

https://www.theinteldrop.org/2023/03/09/2nd-kinzhal-attack-hits-natos-w…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az általad hivatkozott cikkben (amely alapján te tényként közölsz dolgokat): 80 méter mélyen...., nem megerősített információk szerint NATO légvédelmi parancsnokság...., feltételezhetően volt ott 40 magas rangú külföldi szakember..., még a nem megerősített információk alapján történő feltételezések (LOL) sem említenek NATO-s vezetőt, a CIA meg konkrétan nincs megemlítve az egész cikkben... Az orosz haderő szerint....

Vörös vonal. Nem megrősített információk alapján. Feltételezhetően. /o\ Propaganda-papagáj XD

Van am video is (amibol a cikk szulethetett), ahol egy magasrangu ukran katonai vezeto mondja el. De gondolom, azt mar megtalalod egyedul, ha ennyire lenezed a masikat.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

... – közölte vasárnap éjjeli videóüzenetében Volodimir Zelenszkij.

... Több tucat ellenséges felszerelés, valamint több mint 10 orosz lőszerraktár megsemmisült – tette hozzá Volodimir Zelenszkij.

Több, mint tíz. Gondolom, a pontos mennyiség hadititok.

:)

Szerkesztve: 2023. 03. 15., sze – 22:45

Ha már belendültek a ruszkidrukkerek, ez is egy történés:

A NATO-erők elfogtak egy orosz gépet

Valóságtartalma nyilván annyi amennyi: a tények szemben a tagadásokkal.

A másik veszélyes történés, és ez lehet hogy a legveszélyesebb a támadókra: zuhan az olajár

Nekem nincs semmi problémám az oroszokkal, de...

Még Iránnak is voltak golyói direktben leszedni az amerikai drónt, illetve megrakétázni az amerikai bázisokat. Ez a nekimegyünk, majd letagadjuk dolog elég ciki.

Aztán persze lehet, hogy privátban közölték az amerikaiakkal, nem akarnak több drónt látni a környéken. Majd a közeljövőben kiderül. Ha továbbra is folytatják a missziókat, akkor viszont ez egy kockázatos és teljesen értelmetlen manőver volt, ami miatt pont, hogy gyengének tűnnek az oroszok.

Persze a pilóta képességei figyelemreméltóak.

én amit láttam a videon (42mp): üzemanyaggal beterítette ráfordulással a drónt, de nem ért hozzá.

Hogy volt-e második megközelítés és akkor koccolta le a drónt az orosz gép - azt nem mutatták.

Ha üzemanyag sugárat mutatják, akkor a koccot miért nem ?

For Whites Only meeting room!

Lehet, hogy ezért jött "ferdén"? Én csak flight simulatorban és hasonlókban repkedek, de én úgy csináltam volna, hogy a gép valamelyik masszívabb részével, például az orrkúppal kicsit hozzáértem volna a propellerhez. Eleve sokkal kisebb sebességgel jöttem volna, mintha formációban repülnék a drónnal. Persze az orrkúphoz közel ül a pilóta, nem biztos hogy jó ötlet azzal koccolni... Gondolom a Szuhoj pilóták jobban képzettek nálam a kérdésben :-)

Az orrkúp pont nem egy nagyon masszív rész, általában érzékeny berendezéseket tartalmaz (pl. radar).

Plusz esélyes hogy az orosz gép minimális sebessége alatt repült a drón, bár ennek lusta vagyok utána guglizni. Mindenesetre nem feltétlen tud vele formációt felvenni.

> Érdekes, mert az egyik propellerlapáton látszik sérülés:

Vagy csak kamera sync.

 

Egyebkent nem az a szep ebben a dron leszedesben, hogy nemzetkozi legter (egyebkent kevesebb, mint 60km-re volt Szevasztopoltol plusz transzponder ki volt kapcsolva), hanem olyan erzekelovel volt felszerelve, ami annyira szupertitkos, hogy eddig meg ukrajnanak se adtak ilyent dront, nehogy orosz kezre keruljon.

Konkretan Gorgon Stare kamerarendszerrel volt felszerelve:

https://en.wikipedia.org/wiki/Gorgon_Stare

 

Jah, es az USA pattog ossze vissza, de az oroszok kiemelik a Fekete tengerbol (mar van ott 4 hadihajo, meg a Kommuna kiemelőhajójuk), mig amerikai hadihajo nem tud bemenni oda (ugye a torokok nem engedik at Boszporuszon). Ha megnezitek az osszes amerikai dron elkeruli a torok legteret...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> hogy nemzetkozi legter (egyebkent kevesebb, mint 60km-re volt Szevasztopoltol plusz transzponder ki volt kapcsolva),

 

Nicsak, most meg Szevasztopolt tamadjak dronokkal...

http://index.hu/kulfold/2023/03/22/haboru-orosz-ukran-konfliktus-vlagyi…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A világ lakosságának renitens része: 63.8%

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

CNN: "China has refused to condemn Russia’s attack on Ukraine — or referred to it as an “invasion,” instead blaming the advance of NATO for provoking the conflict."

Ha ez a semlegesség, akkor viszont kifejezetten érdekes miért titulálnak sokakat itt "moszkovitának".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szatelit-képekkel segíti az oroszokat BBC

A szankciók kijátszásában gazdaságilag segíti az oroszokat Bloomberg

Radarokban és drónokban használt IC-kkel segíti az oroszokat WSJ

Gépkarabélyokkal és testpáncélokkal segíti az oroszokat Politico

Stb, de persze ezek csak azok amikről jelenleg tudunk.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 13:24

.

Szerkesztve: 2023. 03. 17., p – 17:36

A hágai Nemzetközi Büntetőbíróság elfogatóparancsot adott ki Putyin és Lvova-Belova ellen. Alakul szépen az új vasfüggöny.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Az én fajtám az ember. Általában az emberek abból indulnak ki amit tapasztalnak. Te most itt baromságot írtál fent (szerintem legalábbis), de kíváncsi voltam hogyan fejted ki miért volt az 1945 utáni bezárkózás jó. Nem sikerült kifejtened, helyette elkezdtél terelni. 

Nem tudom ki koveti kozelebbrol az orosz fegyvereket, de eleg durvan kezdenek fejlodni. Rengetegben jobbak a nyugatiaknal.

Van ez fenykepezoallvanynak kinezo dron zavarojuk, ami passziv, es csak akkor kapcsol be, ha repul egy UAV. Igy nez ki:

https://imgur.com/mWUMObG

Van meg vagy 5 masik zavaroallomasuk (kezi, auton, fixen telepitett).

 

Van rengeteg raketajuk, amit egyszeruen nem tudnak leloni (mert tul gyors, vagy mert manoverezik, es ettol kiszamithatatlan a palyaja).

Van egy csomo, ami messzebb hord, igy hatrebb telepitheto (frontrol akar 120km-re, mig az amerikai "csak" 80km-re tud elloni)

 

Egyetlen baromi nagy hatranya van az oroszoknak, megpedig a starlink. Olyan muhold folenye van a nyugatnak, hogy bombakraterbol visszaelemzi az AI, hogy mi lotte ki...

 

Szerintem nagyon nem szabad lebecsulni az oroszokat. Jonnek ki a cikkek, hogy a tartalekaik kevesebb, mint 10%-at szabaditottak fel (muholdfelvetelen elemzik, hogy mennyi tank fogy egy-egy raktarbol).

Az latszik, hogy amerika kezd kihatralni, nyakukon lassan a valasztas, ez a haboru meg 2 evig lazan kitart meg orosz reszrol, es az ukranoknak is elkepeszto emberveszteseguk van. Szoval lassan elfogynak az ukranok. Azert Oroszorszag nagy orszag.

 

Olvastatok a kiszivarogtatott 220oldalas nato doksit, hogy milyen infokkal segitik az ukranokat?

https://telegra.ph/NATO-dayot-VSU-koordinaty-celej-CHast-2-11-24

 

Ott van benne a tavaly tavaszi ominozus eset, amikor azon rohogott a fel vilag, hogy mennyi orosz katona veszett oda, mert nem tudtak atkelni egy kisebb folyon luhansk megyeben? Konkretan benne van GPS koordinataval.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az élőerő az egyetlen, ami az ukrán oldalon korlátozottabban áll rendelkezésre - minden más csak nyugati politikai döntés kérdése. Akkora gazdasági potenciával, készpénzállománnyal és technológia fejlettséggel rendelkezik a nyugat, amivel Oroszország egészen biztos nem veheti fel a versenyt.

Nekem kérdőjel hogy nem fog-e tényleges katonai intervenciót alkalmazni a nyugat, ha rohamosan fogyni kezdenek az ukránok - politikailag ezt is nehéz eladni, meg azt is, hogy hiába támogattuk az országot, Putyin felülkerekedett.

Robert C Castel felteszi a kérdést, hogy mit érsz a technológiai és gazdasági potenciáloddal, ha 100 orosz harckocsi csöve néz a fejedre?

Túl van dimenzionálva a technológiai fölény. Az oroszok már belátták, hogy Armaták gyártása helyett jobban járnak a régi T72 modernizálásával.

Egy Armata 10x drágább, de simán kinyomják gyalogsági fegyverrel is. Nem véletlen drónoznak az oroszok. A drága fegyverek szart sem érnek. Olcsó, nagy pusztításra képes fegyver kell, vagy olyan, amit nem lehet még könnyen hatástalanítani.

uhh, ez nagyon komoly tevedes..

Konkretan ez alatt a ket ev alatt (egy kicsit eloreszaladtam 2024-re, amikoris az amerikaiak *bárhogy*, de *mindenképpen* zárniuk kell), tobbet fejlodtek a fegyverek mint az elmult 40 evben osszesen.
Konkretan paradigmavaltas van folyamatban. Kb. ugy ahogy a 2. vh elejen egy vas tolcserrel fuleltek a kozelgo repulot a vegere meg volt radar.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Ugye a slágertéma a drónok. Amit most *tömegesen* vetnek be.

Az eredeti iráni Shahed -136 drón, itt egy bemutató videó:

https://www.youtube.com/watch?v=-U0usQ-g9GM

 

Itt az oroszok által felturbózott változat bemutató:

https://www.youtube.com/watch?v=HQa-TsvmYj4

 

A török bayraktar TB2 drón:

https://www.youtube.com/watch?v=Wil6V0sYHf8

 

A TB3 drón:

https://www.youtube.com/watch?v=Mw62n3g53vM

 

Itt egy kínai drónos raj demonstráció videó:

https://www.youtube.com/watch?v=Ma3ya_lqCLM

Elvileg az oroszoknak is lesz, itt egy pletyka cikk róla:

https://eurasiantimes.com/russias-killer-swarm-drone-project-russian-ch…

 

A vitorlázó bombák (glide-bombs)

 

Upab-1500B-E/K029BE

 

https://en.wikipedia.org/wiki/KAB-1500S-E

50km hatósugár, direkt föld alatti betonbunkerekre használják (1000kg robbanótöltet)

 

Kh-36/9-A-7759

https://en.topwar.ru/168400-kompleks-raketno-bombovogo-vooruzhenija-gro…

Ez is 50-60km-t tud, de ebben az a pláne, hogy vissza tud fordulni, miután elengedte a repülő.

 

Kab-1500LG

lézer irányított bomba

https://en.wikipedia.org/wiki/KAB-1500L

 

Az amerikai JDAM orosz megfelelője, aminél egy Fab-500 as bombára aggattak szárnyakat.

Ugye az amerikai JDAM-ban is az a pláne, hogy hagyományos bombára(MK-80) szerelnek gps vevőt és szárnyakat.

 

Hiperszonikus rakéták, amiket nincs hogy lelőni:

Kinzhal (ami tőrt jelent), 3000km a hatósugara, és MACH 12-t is képes elérni (ez ugye csak feltételezés).

Van még a Zircon is.

 

Drón zavarók. Ebből rengeteg féle van az oroszoknál, és egyre jobbak a hatástalanításban.

 

A.I.

Ez egy nagyon komoly dolog. Ugye amerikának és a nyugatnak annyi műholdja van, mint égen a csillag (starlinkekkel meg pláne),

és ezeket a képeket valós időben elemzik AI segítségével.

Ilyen se volt régen.

 

Ugye az AI kezd leszivárogni a fegyverekbe is.

Az egyik orosz katonai vezetőt arcfelismeréses bombával likvidálták, abban a zöldséges boltban, ahova gyakran járt.

 

Ugye most van egy olyan projektjuk az ukránoknak, hogy halott orosz katonákat fotóznak, és AI segítségével (Clearview AI) megkeresik a családjukat oroszországban. Majd kapcsolatba lépnek a családdal és közlik, hogy meghalt a fiúk.

Amolyan pszichológiai hadviselés.

 

ott van a franciák storm shadow rakétájuk:

https://en.wikipedia.org/wiki/Storm_Shadow

 

Elvileg ez a cél felrobbantása előtt felemelkedik és magasból összeveti, hogy egyezik-e a cél tájképe, a benne tárolt képpel, és csak egyezés esetén támad.

 

Itt egy elég jó cikk, hogy műholdról mennyi mindent ki lehet deríteni AI segítségével:

https://www-wired-com.translate.goog/story/spotting-objects-from-space-…

 

Megérkeztek az első harci robotok Ukrajnába:

https://www.youtube.com/watch?v=czFMRqO7FP8

 

 

Ahh, annyi van, hogy igazaból meguntam már írni. Többet fejlődik most a világ katonai gépezete, mint az elmúlt 40 évben összesen. Tényleg.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az izraeli-palesztin haboruban van?

Az iraki haboruban volt?

 

Tudod itt mindenki azt mondja, hogy az oroszoknak nincs penze, nincs embere, a fegyverei elavultak. Aztan egy eve tart, es olyan fegyvereket latunk mindket oldalon, hogy csak pislogunk.

Igen, egy haboruban, ahol mindket fel megteheti, ott bizony technikai fejlodes van *mindket* oldalon.

Es igen, ez a loket van akkora mint elotte 40 ev volt. Ezt mondom.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azt mondod, hogy a vaskupola egyik ilyen haborus fejlesztes?

 

Erre tudsz mondani egy palesztin peldat, hogy ok mit fejlesztettek?

 

Tudod itt az orosz-ukran/nato haborunal lehet mutatni fejlesztest *mindket* oldalon. Es nem egyet-kettot.

Szerintem en mar ezt tulragoztam. Akinek fule van, hallja meg.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem a különféle időkben és különféle területeken zajló konfliktusok mind rendelkeznek egyedi tulajdonságokkal, kihívásokkal, ezért mindegyikben születtek és születnek innovációk. Van ennek irodalma is, de hozzám csak pár, a hétköznapi érdeklődő számára készült cikk jutott el, és konkrétumokra már nem emlékszem belőlük. Ha tényleg érdekelnek téged a közel-keleti vagy más háborúk fejlesztései, biztos vagyok benne, hogy segítség nélkül is kitalálod a megfelelő keresőszavakat.

:)

Igen, a vaskupola az az egyik arab fenyegetésre válasz, ti. az olcsó, házilag készített rakéták, amikre nem igazán lehet ellődözni a darabonént sokmillió dollárba kerülő patriot rakétákat (úgy, hogy az arabok meg összehozzák két marék rizs árából). Szóval az arabok oldalán ott vannak a home made rakéta fejlesztések, amire adott válasz a vaskupola, hogy olcsón tudják lelőni ezeket.

50k-200k dolláros rakétákat (Tamir, Skyhunter, etc) használ a vaskupola a 800-10k dollárosokkal szemben, ami a patriotnál olcsóbb, de egyáltalán nem olcsó vagy olcsóbb a másik oldal eszközeihez képest. A fő lényege, hogy baromi hatásos. Gyorsan tudják mozgatni az állomásokat, 90-97% körüli hatékonysággal működik, számítógépes rendszer válogatja ki veszélyesség alapján a beérkező rakétákat, stb. Kezd egyébként ez is kevés lenni, biztos vannak újítások ezen a fronton is, mert egyre több problémájuk akad.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

minden más csak nyugati politikai döntés kérdése.

Per pillanat épp azért -is- van lőszerhiány Ukrajnában, mert bár a legtöbb lőszerszállító országban a minimum szintre (egyeseknél az alá: lásd németo. bizonyos kaliberből 2 napi lőszer adag) apadtak a készletek és nagy megrendelések vannak feladva; de pl van olyan alapanyag ami kínából érkezik: azok meg nem sietnek teljesíteni a sokszorosára ugrott megrendelést.. ..hja és persze mindezt az után, hogy a világon mindenhol felkutatták az összes ex-szovjet készletet: az volt az első amit oda vittek: részben azért is van szükség a nyugati technikára, mert ezekhez van(volt) még elérhető mennyiségű lőszer. Majd felpörögnek ezek a megrendelések is, csak ugye a beruházó gyártó sem 1-2 megrendelés miatt akar komplett infrastruktúrát építeni: hosszútávú szerződésekben kell garantálni a megtérülést, hogy  megérje a cécó: engem ez rémít meg leginkább. Mert ahol felhalmozott készletek és gyárak vannak, ott lobbi érdek is van arra, hogy azok a gyárak 0-24ben termeljenek és el is használják a készletet...

Az anyagháborúban az emberek és a harci eszközök mellett a lőszer illetve annak a felhasználási pontra célba juttatása a kihívás; így most a gyártás-szállítás téren zajlik a logisztikusok között épp a háború :).

Ezek fényében nem mondanám, hogy *csak nyugati politikai döntés kérdése*. A kínai alapanyagnak kitettség miatt pl rajtuk is erősen függ, hogy miből mennyit és hova; milyen ütemezéssel.

Ez az anyagháború azért alakult ki, mert az ukránokat egy szűk fegyverarzenálhoz tartozó lőszerekkel kell ellátni - nem kaptak a NATO-tól ballisztikus rakétákat, vadászbombázokat, helikoptereket és egyelőre tankokat sem.

Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a nyugat nem jutott el arra a pontra hogy politikailag Ukrajnát nem engedheti el, tehát adott esetben intervenciót is alkalmaznia kell - ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Azért tegyük hozzá, hogy mindkét fél őrületesen sok lőszert használ el, nem csak az ukránok küzdhetnek hiánnyal.

Én egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy a nyugat nem jutott el arra a pontra hogy politikailag Ukrajnát nem engedheti el, tehát adott esetben intervenciót is alkalmaznia kell - ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Ne fesd az ördögöt a falra; van elég bajunk így is. Nagyon remélem, hogy ilyen baromság előtt behúzza valaki akinek maradt egy csöpp esze a kéziféket.

politikailag Ukrajnát nem engedheti el

Ahogy elnézem most per pillanat úgy tűnik, hogy lesz Nyugat meg Kelet Ukrajna végletesen nyugati illetve keleti kiszolgáltatottsággal.

> ez az orosz hadsereg végét jelentené Ukrajnában.

Kínának nem érdeke az orosz bukás. Ne gondold, hogy ha a NATO bevonul, automatikusan nyernek.

Ha 2 millió sorköteles kínai látogatóba megy, gond lehet. Főleg ha fegyvert is küldenek hozzájuk. De lehet, hogy Ukrajna helyett Tajvanba látogatnak a kínaiak és rögtön két frontos is lesz a háború.

A NATO nem bír 145 millió ruszkival sem, akkor 1.4 milliárd kínaival és 145 millió ruszkival majd bírni fognak...

Nincs garancia a sikerre, ha a NATO bevonul. A ruszkik Berlinig szoktak kirándulni vita esetén...

Ez egy vágyvezérelt hozzászólás volt.

Kína exportjának túlnyomó többsége az USA és szövetségesei felé irányul és ehhez mérten eltörpül Oroszországgal való gazdasági kapcsolata - Kínának nem érdeke Oroszország mellett harcolni, ahogyan a nyugat ellen sem.

Kínának nem érdeke Oroszország mellett harcolni, ahogyan a nyugat ellen sem.

Az USA épp most vetíti magát közös fenyegetésként Kína és Oroszország irányába egyidejűleg. Ettől függetlenül persze ettől ezek nem lesznek szerelmesek egymásba, de pl az amúgy is szoros hadiipari kooperációt sikerülhet elmélyíteni közöttük (aminek már mutatkoznak jelei).

Amugy hallottatok, hogy jon az uj Harry Potter konyv? Lesz benne egy uj atvaltozastan tanar, aki a fantaziatlan rosszul ervelo progressziveket egy orara gyikka valtoztatja majd, de aztan elmulik.

Szerkesztve: 2023. 03. 18., szo – 13:16

Az orosz hadsereg válságban van. Szétlopták a felszerelést, ami maradt az szar, demoralizáltak a katonák. A Wagner próbál az orosz haderő helyébe lépni, és itt valójában Prigozsin az aki Putyin hatalmára pályázik. Ez a szerény véleményem.

Az USA/dem megnyerte az informacios haborut.

A csatateren ettol meg lofaszt se tudunk, hogy mi hogy all, mert mindennek allitjak mindket oldalon az ellenkezojet is. Es a valodi haboru tortenelmet ott irjak a csatateren, nem a bulvarlapok irodaiban, es nem is egy NATO tagorszag kanapejan.

Miota elkezdodott a haboru, a nyugati media szerint 42x fogytak ki az oroszok a loszerbol es mar tavaly marciusra kifogyott az osszes orosz tankbol a benzin.

Trump attól fél, hogy letartóztatják hamarosan. Híveit felszólította hogy tüntessenek: Post | Truth Social

Mi lesz most? Ki fog most békét csinálni?

A nyugati nép saját önhittsége révén azt gondolja békének, ha le tudja rabolni Oroszország természeti kincseit is, mint tette ezt számos országgal. Ugyanígy lerabolta a világ szürkeállományát is. Ez a rabolt vagyon mostanra elfogyott, az biztosította eddig a nyugati jólétet. A nyugat exponenciális hanyattlásba kezdett, elég megnézni a PPP GDP-t, a BRICS országok megelőzték a G7-eket (a PPP GDP a tényleges össztermékre jellemző érték, nem úgy mint a sokat szajkózott Nominal GDP). Szóval egyelőre az igazi békének nem látom az esélyét, de még tűzszünetnek sem. Viszont attól tartok megint a fasz rossz végén vagyunk.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2023. 03. 19., v – 09:13

A Nemzetközi Bíróság nevű gittegylet (sem az USA, sem az ENSZ nem ismeri el) elfogatóparancsot adott ki Putyin ellen. Putyin, amikor meghallotta:

trey @ gépház

Biden is ott van:

Az amerikai elnök hangsúlyozta, hogy noha az Egyesült Államok nem ismeri el a Nemzetközi Büntetőbíróságot (sic!), a testület "nagyon erős érvvel állt elő".

Az amcsi logikai is érdekes, elfogató parancs = érv.

:D

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

háborús bűncselekményekért viselt feltételezett felelőssége miatt a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) pénteken elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. Joe Biden erre reagálva kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin „egyértelműen háborús bűnöket követett el”, ezért a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntése elfogatóparancs kiadásáról szóló döntése jogos. Azt is mondta, hogy bár a parancs „indokolt”, nemzetközileg ők sem ismerik el 

Csak idézem.

Le is fordítom neked:

Az elfogató parancs a tagok részére kötelező érvényű. US számára nem kötelező (mivel nem tag), de magával a döntést jogosnak tartja. 

Az elfogató parancs a tagok részére kötelező érvényű. US számára nem kötelező (mivel nem tag), de magával a döntést jogosnak tartja. 

Ez olyasmi, mint, hogy az USA szerint a kazettás bombák gonoszak, akik használják, azok terroristák, csak éppen ők az egyikek, akik nem írták alá a betiltásukat? 🤔 😆

trey @ gépház

Nem, ezt te akarod belelátni.

Hogy kiszélesítsük, van valami hasonló politikai ok, amit te próbálsz elferdíteni. Ez pedig a következő: US része volt az ICC tervnek. Az egész elhúzódott és politikailag úgy alakult, hogy nem tudták megszerezni az optikailag szükséges belső irányítást. A megfelelő kontroll látszata nélkül ez az US pozícióját gyengítő tényező lett volna, ezért nem tudta az akkor Dem. adminisztráció megfelelő támogatással bevinni jóváhagyásra. Aztán változás történt az adminisztrációban, akiknek még jobban nem állt érdekében csatlakozni egy olyan szervezethez amelynek a vezetéséért küzdeni kell, nem mellékesen még be is citálták volna az US elnökét háborús bűnökért. 

Ez így az US pozíciójában elfogadhatatlan volt, most pedig már akár szeretné egy vezető akár nem, politikailag nem tudja eléggé vonzóvá tenni és ezért nem fog belpolitikai frontot nyitni.

De egy szónak is száz a vége, nem tagja az ICC-nek. Ezért nem kötelező rá egy ilyen elfogató parancs. De simán csatlakozhat hozzá és önerőből hozhat hasonló döntést. Az US elnöke pedig (szavakban) meg is erősítette ezt. Kérdés maradnak e szavak ezek (szerintem igen).

Ezt senki nem tagadta. De célszerű lenne átlátni ezen, és meglátni amit odaírtam. Függetlenül egyetért az ICC által meghozott döntéssel. Ez egyelőre csak egy politikai nyilatkozat és szerintem nem megy tovább, de már maga a politikai nyilatkozat sokat mond. Pláne, ha nem marad az.

Én amikor először ezt belinkeltem ugye a vasfüggönyt hoztam fel, ami alatt leginkább azt értettem, hogy ez igenis egy jelentős lépés az elszigetelődés felé. Az, hogy Bayer viccet csinál belőle az szerintem nem méltó egy diplomáciailag fontos eseményhez. (Meg lehet nézni kikkel került egy lapra az Orosz Föderáció vezetője.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

lefordítom, amit willy írt:

- USA nem írta alá az ICC -hez való csatlakozás - mert akár egy amerikai elnököt (vagy bárkit)  is be lehetne citálni a bíróság elé, ami nem az USA-ban van és ezt egy politikai oldal se szeretné.

DE

USA-nak az érdekei szerinti ICC határozat, akkor simán hozhatnak olyan saját határozatot, ami szinkornban van ICC határozattal és akkor egyetértenek.

DE

ha olyan ICC határozata USA érdekeivel ellentés - akkor pedig olyan határozatot hoznak, ami negálja a az ICC határozatot - ami természetesen csak USA területén lesz csak érvényes.

For Whites Only meeting room!

ha nincs érved ....

... te gy nulla vagy.

Ezen borultam a röhögéstől. Ki nem sz@rja le a véleményed? Van véleményed, nagyszerű, de még mindig abból indultunk ki, hogy mit reagált Biden. Majd rászúrsz egy személyeskedő megjegyzést arra, hogy "nincs érved". Mikor elolvasod sztem te is viccesnek találod ezt. 

NATO szakik!

Az a hír járja, hogy Lengyelország belép a háborúba, ha Ukrajna nem tudja magát megvédeni. Ebben az esetben is él az 5. cikkely, ha az oroszok visszalőnek Lengyelországba?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

jogos egyéni vagy kollektív védelem

Nem az volt a kérdés, hogy Lengyelországban lődöznek; elég ha  Lengyelország csapatokat küld Ukrajnába: vagyis részes félként belép az Orosz-Ukrán háborúba. Erre nem vonatkozik az egyéni(az lenne ha lengyelországot támadták volna meg) vagy kollektív védelem(az lenne ha pl egy másik nato tagot támadtak volna meg).

--

Megjegyzem a valósidejű felderítési és hírszerzési adattovábbítás valamint a tűzvezetés már olyan mértékben a NATO infrastruktúrán múlik, hogy jogos felvetés: a joggal szembe menve nem részes fél-e már a NATO (és annak x-y-z tagországai) a konfliktusnak. Természetesen szeretném azt mondani, hogy nem. De egyre kevésbé vagyok erről saját magam meggyőződve..

Szerintem azt írtam, hogy Oroszországhoz tartozott a terület, nem pedig azt, hogy Ukrajna Oroszország része volt.

(Sajnálom, hogy olyan helyzetbe hoztalak, hogy jakubovics dörgölőző kommentjét kell eltűrnöd a hozzászólásod alatt. De ha már így történt, remélem, tanulsz belőle.)

:)

Egyetértek. Közben 'társadalmi vitára' bocsájtottam a kérdést és arra jutottunk amit fentebb vázoltál. A NATO szerződés csak egy darab fecni.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Ha a NATO-szerződés csak egy darab fecni lenne, Oroszországnak nem lennének jogos aggodalmai a NATO miatt. Én annyit mondtam, hogy tudomásom szerint a szerződés ill. a racionalitás értelmében nincs kötelező hadba lépés, hanem az fog háborúzni, aki akar, vagy akit kényszerítenek.

:)

Fajtaja a kutyanak van tovabbra is. Ahogy terdelni is ti szoktatok, vezetok nem szoktak, barmennyire nem tetszik, Putyin is egy vezeto.

A naci definicioja pedig nem az, hogy valaki, aki visszakerdezes nelkul nem veszi be a progressziv propagandat. Ahogy az se naci, aki a 2021-es elovalasztason nem Dobrevre szavazott.

De ha megis naci lenne valaki akit annak nezel, akkor is kellene ervelni, csak nem tudsz, mert tul hulye vagy eszervek hasznalatahoz.

fegyveres harc egy másik ország területén - az mitől nemzeti érdek ?

Pont annyira mint az oroszok támadása és háborúja az ukránok ellen.

De: Megtartjuk a jogunkat, hogy saját nemzeti érdekünket mi magunk állapítsuk meg, és tiszteletben tartjuk mások jogait is erre. Ezért az hogy Ukrajna egyetértésével vagy kérésére Lengyelország katonai támogatást nyújt, az csak is a két  érintett ország saját belügye.

én nem tudom, hogy oroszok milyen érdek mentén támadta meg ukrajnát - nem is érdekel.

két szláv nemzet régen egy országban voltak - majd a szétesett az az ország - most meg ölik egymást, mind a kettő háborús nép, ágyútölteléknek való.

Mivel az egyiket utálni kell nehogymár szeressem a másikat - ez nem így működik - bár itt a világban azt akarják erőltetni..

szar mind a kettő.

most az ukránokkal hitették el, hogy kevésbé büdösek, mit a másik..

régen a filmekben:

- ukrán bérgyilkos volt

- ukrán maffia

stb.

most meg ők mentik meg európát :-D

For Whites Only meeting room!

én nem tudom, hogy oroszok milyen érdek mentén támadta meg ukrajnát - nem is érdekel.

aztán mégis csak jön a mantra:

két szláv nemzet régen egy országban voltak - majd a szétesett az ország - most meg ölik egymást, mind a kettő háborús nép, ágyútölteléknek való.

meg bugyuta felősség hárítás:

Mivel az egyiket utálni kell nehogymár szeressem a másikat - ez nem így működik - bár itt a világban azt akarják erőltetni..

és a szokásos felsőbbrendűség:

szar mind a kettő.

most az ukránokkal hitették el, hogy kevésbé büdösek, mit a másik..

kezedben adnak egy puskát, előtted 4 ember áll:

- családtag

- rokon

- honfitársad

- idegen, másik országból

valamelyiket le kell lőnöd - melyiket lövöd le ??

 

Elmondásod szerint, ha NEM az idegent lövöd le - nacionalista vagy !!! - jó vigyázz mit mondasz  !!!

For Whites Only meeting room!

ezt gondolat kísérletnek hívják, de látom nem ment át...

Nem gondoltam, hogy körítést is kell írni, hogy tegyük fel egy elméleti kérdést..

Egyből azt irtad, hogy infantilis agymenés.

igen, én vagyok a hüje hogy veletek szóba állok.

For Whites Only meeting room!

Gondolom, hogy a nemzeti érdekük Ukrajna oldalán harcolni, mikor a legtöbb lengyel területet pont Ukrajna bitorolja. Ráadásul élhetetlen kisebbségi törvényeik vannak, ha jól tudom.

Voltak olyan pletykák, hogy azt tervezik, hogy bevonulnak a történelmi területeikre békefenntartóként mikor összeomlik az ukrán hadsereg. Ennek még talán volna értelme. De Oroszországgal háborúzni?

Ezek a önjelölt "biztonságpolitikai szakértők" turnéznak az áltudományos elméleteikkel, könyveket adnak ki, jól megélnek a háborúból.  Az egész gondolatmenetük arra épül, hogy a Nyugat és az USA provokálta a ruszkikat. Amit csinálnak egy turné, csak éppen nem zenészek, hanem okoskodók. A Kissinger meg mint valami szent próféta, mindenhol megjelenik az rég meghaladott  elméleteivel (konteóival) mint alapigazság. Igazi propagandisták ők is.

Mesélj mégis ki neked szaktekintély? :D (a saját gondolataidon túl?)

Miért gondolod, hogy be kéne nyalnom bármely "szakértő" véleményét!? Szakértőket a kormány, a bíróság kér fel, nem pedig lakossági fórumokon parádéznak... Láttál te már statikus igazságügyi szakértőt a médiában haknizni? Ez egy megélhetési forrás sokaknak, biztonsági szakértőként konteokat harsogni...

Én ezt kérdeztem:

ki neked szaktekintély

Nem azt, hogy kinek a véleményét kéne benyalnod. A kérdésem továbbra is áll:

Kit tekintesz szaktekintélynek?

A megfogalmazásodra kitérve: a "miért gondolod" kapcsán: fogalmad sincs, hogy mit gondolok, ilyen irányú kijelentés/feltételezésbe kérlek ne is bocsátkozz; A saját gondolataidat fogalmazd meg: engem érdekelnek. 

--

A Te kérdésedre válaszolva:

Láttál te már statikus igazságügyi szakértőt a médiában haknizni?

Persze, ha témába vág akkor rögtön igyekeznek a médiumok felhajtani bárkit akit a témában releváns emberként el tudnak érni: pl a török földrengés kapcsán elkezdték megszakérteni, hogy mennyire gyenge minőségű anyagokból folytak az építkezések.

megélhetési forrás

Biztosan van aki ebből -is- él.. ..ettől még nem gondolom, hogy ez invalidálná bárkinek a gondolatait, véleményét. Az biztos persze, hogy a legalaposabb aktuális helyzet képpel olyanok rendelkeznek akik semmit sem fognak róla megosztani :).

Kit tekintesz szaktekintélynek?

Leírtam, de a gyengébbek kedvéért leírom: Az aki bizonyította már szaktudását. Pl.: a PENTAGON munkatársai azok akiknek van valódi adatokra rálátásuk, és reálisan tudnak tervezni. A kamuegyetem kaudoktorai számomra nem azok, és ezért az összes hazai nemzetvédelmis, MCC-s és minden más az nem az. Az más kérdés, hogy a valódi hozzáértők nem youtube huszárok (ugye doktor Nógrádi Tanárúr!?), és nem a sajtóban feszítenek, sőt még a véleményük sem szivárog ki soha.

Az biztos persze, hogy a legalaposabb aktuális helyzet képpel olyanok rendelkeznek akik semmit sem fognak róla megosztani

Nos hát ezért nincs értelme a youtube huszárokat megnézni, mert amit ma mondanak azt elmondták tegnap, is meg tegnap előtt is. Nógrádi például 1 éve nap mint nap fellép ugyan azzal a felszines műsorával... 3 hét alatt megírt 4 könyvet, közben még a felesége is megírt 1-et, aztóta minden faluba elmegy dedikálni azt.

Pl.: a PENTAGON munkatársai

oké én valami konkrét hivatkozásra gondoltam, ahol ezektől a számodra hiteles forrásoktól információkhoz lehet jutni...

sőt még a véleményük sem szivárog ki soha.

Akkor mégis hogyan informálódsz tőlük?

Szerintem egy nagyon hiteles forrás pl. japánt érintő ügyekben a japán külügyminisztérium:

Kedd reggel Kijevbe érkezett Kisida Fumio japán miniszterelnök, hogy kifejezze tiszteletét az ukrán nép bátorsága és türelme iránt. Kisida Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozik, hogy "kifejezze tiszteletét az ukrán nép bátorsága és türelme iránt, amely Zelenszkij elnök vezetése alatt kiáll hazája védelméért, valamint Japán és a G7-országok vezetőjeként szolidaritásáról és rendületlen támogatásáról biztosítsa Ukrajnát" - írta a japán külügyminisztérium közleményében

Az külömbözteti meg a magad fajta haladót, az átlagtól, hogy nem akar választást nyerni, nem rgaszkodik a hatalomhoz foggal körömmel.

Értsd meg bolond, a 'mások' nem akarnak kormányozni, legyőzni, ideológiát terjeszteni. Az a tehetségtelen, megélhetési politikusok privilégiuma. Pl. Rogán Tóni, Szíjjártó Pepe stb.

Az egész gondolatmenetük arra épül, hogy a Nyugat és az USA provokálta a ruszkikat.

Az ilyen kommentekből látszik, hogy meg sem nézted.

önjelölt "biztonságpolitikai szakértők" turnéznak

Abban azért csak egyet értesz, hogy még ha azt is állítanád, hogy mondjuk mi itt a hupon 0%-ban értünk hozzá, a NKE (volt Zrinyi) egyik oktatója csak megközelíti az 1%-os hozzáértést szerinted is, nem? Tehát azért csak érdemes meghallgatni mit mond, vagy mindenki ostoba rajtad kívül?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Abban azért csak egyet értesz, hogy még ha azt is állítanád, hogy mondjuk mi itt a hupon 0%-ban értünk hozzá, a NKE (volt Zrinyi) egyik oktatója csak megközelíti az 1%-os hozzáértést szerinted is, nem?

Szarom le, hogy mit mond a (nem)létező egyetem doktortanárúra.  Egyrészt Magyarország katonailag nulla  hasonlóan nulla tábornokok vezetése alatt, akik a semmit sem érő katonai akadémiákon doktoroltak. Díszpintyek mind, mint pl. a Frst Gentleman Úr is az!

Tehát azért csak érdemes meghallgatni mit mond, vagy mindenki ostoba rajtad kívül?

Kurvára nem érdekel sem a véleményük, sem semmi. Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont, vagy az érintett ukrán vagy orosz véleményeket. A többi macskajancsi csak ül a CNN vagy ZDF hiradói előtt, aztán próbál saját véleményt formálni. 

Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont, vagy az érintett ukrán vagy orosz véleményeket.

De ember, most komolyan, pont ez a probléma. Akkor amit csinálsz az olyan, mintha a Phillip Morristól kérnél véleményt a cigarettáról, tényleg úgy gondolod hogy az érintett oldalaknak érdeke igazat mondani?

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Akkor amit csinálsz az olyan, mintha a Phillip Morristól kérnél véleményt a cigarettáról, tényleg úgy gondolod hogy az érintett oldalaknak érdeke igazat mondani?

  1. Ki mástól fogadnék el elsődleges véleményt, ha nem a legautentikusabb személytől a gyártótól? Azt írták a dobozra, hogy "dohányzás halált okoz...", amit el is hiszek, és nem is dohányzok már születésem óta.
  2. Miért kérnék arról véleményt, ami nem érdekel? Téged, a bolondot a többi arcot nagyon izgatja a háborúsdi, engem viszont hidegen hagy. Sz@rok az egészre, és röhögök a hülye ruszkikon, ahogy leamortizálják saját nimbuszukat a világverő haderőről.

Meghallgatom inkább a világ legerősebb haderejével és legjobb hírszerzésével rendelkező Pentagont

...

Az más kérdés, hogy a valódi hozzáértők nem youtube huszárok (ugye doktor Nógrádi Tanárúr!?), és nem a sajtóban feszítenek, sőt még a véleményük sem szivárog ki soha.

Ha jól értem, csak a fejedben létező hangokat hallgatod?

:)

Érdekes videót találtam, érdemes megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=3UmUpnOIRJE "U.S. veteran speaks out on life in Russia after sanctions"

USA veterán Szibériába költözött és bemutatja az ottani életét. 16 perc angol nyelvű.

Őszintén szólva nekem ez a videó tele van red flagekkel ami számomra azt kiáltja, hogy ez full kamu. Legalábbis ha nekem kellene olyan anyagot terjesztenem ami inkább az érzelmekre hatva azt közvetíti, hogy az országomban minden rendben, 100% hogy ilyen videót készítenék. Ha megnézem igazából semmi sem derült ki azon kívül, hogy "Ukrajna nem nyerhet" "Kalifornia tele van bűnözéssel" "a szankcióknak semmi hatásuk sincs" stb. Tele van természeti képekkel és érzelmileg manipulatív montázsokkal, a fickó semmit sem beszél oroszul 10 hónapnyi tartózkodás után, nem látjuk miből és hol él pontosan, csak beszél és beszél még egy interjú formáját sem betartva, szerintem abszolút hiteltelen és megrendezett.

De tekintsünk kicsit távolabbra, itt van ez a videója az egyébként 2 hónapos csatornájáról: Propaganda or Patriotism? Erre is igaz ugyanaz amit fentebb írtam, hogy igazából az egészből annyi jön le, hogy amerikában agymosnak, oroszoknál pedig nem (használja is a robotos viccel azt a technikát amikor egy eltúlzott állítással hitelteleníted a másikat pl. ahogy a covid cirkusz kritikája egyből "laposföldessé" tesz). Maga amiről beszél viszont baromi érdekes, már csak azért is amiket fentebb felsoroltam, mert ezek a technikák ugyanúgy igazak az amerikai oldalra, és ez a "propaganda vagy patriotizmus" vita már évekkel ezelőtt is előjött egy volt kollégámmal az amerikai háborús filmekkel kapcsolatban, és a kettő egyébként nagyon könnyen összemosódik akár akaratlanul is. Tehát ha még el is fogadom, hogy ez a Daniel Castellon létezik és ez mind megtörtént, akkor is érdemes összehasonlítani ezeket a csatornákat pl. a Telex vagy 444 összevágásaival - baromi manipulatív, mint egyre inkább minden manapság.

Edit: Eszembe jutott ma reggel mire emlékeztet a Daniel videó, emlékeztek Kcriss-re? Ugye miután eltűnt pár hónapra rá feltöltött egy igen érdekes videót. Ugyan az a megrendezettség érzésem van mindkettőtől.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Hat a lengyel hadsereg onmagaban biztosan nem.

De a NATO hadsereg igen.

Meg az oroszoknal ott a hadi tapasztalat, mint masik elony, ami rajtuk kivul kb. USA-nak van rendesen.

Ha az oroszok nekimennenek a lengyeleknek, az elso ket hetben jobban haladnanak, mint Ukrajnaban. De egy honapon belul a NATO mar minden iranybol elfoglalna ezt-azt. Nem erne meg nekik.

Szerintem se fognak.

De amire valaszoltam abban azt elemeztek, ahhoz volt hozzafuzni valom.

A helyzet az, hogy vannak, akik remelik, hogy Putin nem tanul Hitler hibaibol, hanem elkoveti ugyanazokat a hibakat. Remelik? Tenykent kezelik nehanyan, hogy maskepp nem is tortenhet.

Es igy lesz tema, hogy megtamadja Putin esetlegesen egy NATO tagorszag teruletet.

Szerintem nem érdemes bemenni a térdelő söpredék zsákutcájába. Náluk Putyin halott, de háborút indított, gyerekeket raboltatott el és le kell tartóztatni, pedig ugye halott. Náluk az orosz hadsereg semmit nem képes elérni Ukrajnában, de az oroszok elmennek a La Manche csatornáig, szóval az ukránok hamarosan visszafoglalják a Krímet. Náluk a jog mindenek felett áll, ugyanakkor szerintük a nyugati világ gazdag országainak semmilyen vállalást nem kell betartani. Stb. A köröm alól kipiszkált kosz is több nyitottsággal és kritikával fordul a világ felé, mint ezek a szervilis kretének.

:)

Olyan "konteokat" irt le, amikbol a szoveg stilusabol is nyilvanvalo, hogy o egyikben sem hisz. Sot, gunyolodik azokon, akik hasonloan gondolkodnak, de ezekben a dolgokban egymassal ellentetes dolgot hisznek. Ellentetes konteot, ha ugy jobban tetszik.

Erre idejossz, es beegeted magad azzal, hogy az egyik allitas ezek kozul teny, a masik meg hogy lenne mar igaz.

Aztan "salatakonteozol", amin keresztul magadat is lehulyezed az azelotti kommented tartalmaert.

Mitol vesziti el valaki ennyire az elemi logikajat? Hogy juthat el valaki oda, hogy mar annyira nem tud logikusan gondolkodni es szoveget ertelmezni, mint te?

de tény, hogy abszolút reálisan és következetesen gondolkozik

Bolond már annyira abszolúlt reális és következetes elme, hogy ő már egy kiborg a szuper AI-vel. Nem is tudom, miért fáradozik Doktorminiszterelnök Viktor CSOK-ot osztogatni, és reprudukálni a tökéletes tökéletleneket, ha itt van bolond a tökéletes donor, akit csak klónozni kéne.

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jakubovics elhiszi az egymásnak ellentmondó nyugati narratívákat. Mégis terjeszti őket, és ez teszi undorítóvá a tevékenységét. Egyébként az nem kérdés, hogy ha lenne rá okuk és módjuk, az oroszok tényleg elmennének az Atlanti-óceánig. De nem az oroszok hibája, hogy Európa részben az olcsó orosz nyersanyagok által szerzett vagyonból csupán annyit költött a haderejére, hogy most lefosott bokával kell állnia, mert az orosz megmozdult. Nem csoda tehát, hogy a nyugatfelszopók kiabálnak, hiszen olyan valós problémák vannak Európában, melyekre a vezetés nem képes megnyugtató választ adni, sőt, a KV idején kifejezetten nyugtalanító dolgok történtek, sőt, ezekért nem is igen vállalták a felelősséget (pedig a "haladó" nyugatfelszopók mantrája az szokott lenni, hogy nyugaton a nagyszerű* vezetők ~mindig önként vállalják a hibákért a felelősséget). Nem igazán értem, hogy térdeléssel és baromságok szakadatlan ugatásával hogyan lehetne javítani Európa helyzetén. De ők mégis ezt csinálják.

Szerintem jakubovicsnál valami elszakadhatott, mert az értelmes érveket** helyettesítő agymenései helyett nemrég már a felmenőire (germán, zsidó***, székely) kezdte letámasztani a semmitmondó mondókáját. Meg mostanában elég sokszor került @ a szavaiba, és arról is értekezett, hogy mennyire nem érdekli őt, amiről épp szó van, és amivel kapcsolatban épp mellébeszél. Stb. Gondolom, ő is aggódik a magyarok és az európaiak jövőjéért, és ilyen nyomorultul reagálja le. Ráadásul Orbánnak megint kétharmada lett. Stb. Saláta és a többi. Stb.

* nagyszerűek, hiszen nyugatiak
** amik kb. sosem voltak neki
*** természetesen ez abból derült ki, hogy kijátszotta az antiszemita kártyát

:)

Nem vagyok meggyőződve róla, hogy jakubovics elhiszi az egymásnak ellentmondó nyugati narratívákat.

Micsoda empátia. :)

Egyébként az nem kérdés, hogy ha lenne rá okuk és módjuk, az oroszok tényleg elmennének az Atlanti-óceánig.

Voltak olyan hangok is Keletről, hogy estére már Bécsben vacsorázunk. Persze amikor Ukrajnában az ukrán katona visszalőtt, akkor jött ez a proxy háború szöveg, miegymás okádék, ami a mai napig ömlik a ruszki csatornákon. "jól pofán kell verni a Nyugatot...", meg az "orosz medve megmozdult..." tartalmú baromságokat át is emelted mindennapi retorikádba.

Nem csoda tehát, hogy a nyugatfelszopók kiabálnak, hiszen olyan valós problémák vannak Európában, melyekre a vezetés nem képes megnyugtató választ adni, sőt, a KV idején kifejezetten nyugtalanító dolgok történtek, sőt, ezekért nem is igen vállalták a felelősséget (pedig a "haladó" nyugatfelszopók mantrája az szokott lenni, hogy nyugaton a nagyszerű* vezetők ~mindig önként vállalják a hibákért a felelősséget).

Miféle probléma ami a Nyugatot súlytja. Az az állításod, hogy a ők támogatják a háborút, most meg csak egy ország van a térképen, aki nem is tudna harci eszközöket és támogatást adni mert neki sincs, az Magyarország. Egy ország van ahol súlyos hgazdasági problémák miatt Európabajnok az infláció, az Magyarország. A vizionált nyugati problémák csak Magyarországon léteznek.

Szerintem jakubovicsnál valami elszakadhatott 

Valóban igazad van, több mint 1 éve és több mint 8 HUP témában adtad elő agyvelőamortizáló beteg propagandádat, hogy az oroszok már Bécsben fognak vacsorázni. De valahogy mindíg elmaradt a vágyott áttörés. Helyette csak mantra van azóta is. Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy Kína elkezdte begyűrni maga alá az oroszokat.

Szerkesztve: 2023. 03. 22., sze – 14:04

IMF hitel - $15.6bn

The programme has been designed in line with the new fund's policy on lending under exceptionally high uncertainty, and strong financing assurances are expected from donors, including the G7 and EU.

https://www.bbc.com/news/business-65034765

Csak hogy tiszta legyen mit fognak a leszármazottaink is fizetni.

the G7 and EU

Technikailag hitel. Effektíve rájuk locsolt pénz amitől senki sem várja, hogy valaha is vissza tudnák fizetni: az eddig odaküldött támogatások jelentős része is ilyen: csak már a fedezetként hivatkozható vagyonelemek is elfogytak.

--

Nem az a releváns kérdés, hogy lesz-e és milyen fennhatóság alatt, hanem hogy az akármilyen állam(ok) ami ott lesz(nek) tud(nak) és akar(nak)-e majd fizetni.

Az IMF mögött az 'nyugati' országok állnak, így az IMF már ki van fizetve.

Adnak neked 2 fabatkánt x időre azért, hogy utána n*2  fabatkát kérjenek vissza. A különbözetet vagy a kedvezményezett vagy a kezes kell kifizesse: különben miért is érné meg az egész ügylet?

Nem lehetne, hogy inkabb az oroszok fizessenek 30 milliard dollart a Krim nemzetkozi elismereseert cserebe? Szivesen nepszavaznek errol a G7+EU tagjakent, hogy IMF 16 milliardos dollar kezesei legyunk, vagy 30 milliardos haborus jovatetelert cserebe kinaljuk fel az oroszoknak a Krimet, oszt akko' nem kell kezeskedni a jovobeli unokaink adojabu'.

Legalabb legyen nekik felkinalva. Jo esellyel visszautasitjak, de cserebe megmondhatjuk, hogy nem akarunk mi, a G7 es EU lakosai kezeskedni egy ukran hitelert, mert leszavaztuk.

Meg mindig johet egy counter-offer, hogy megis honnantol gondolnak ok, hogy ezek tobbek lennenek, mint ures szavak.

A beketeremtes es ahhoz kapcsolodo kolcsonos bizalomvisszaepites osszes lepcsofokat en talaljam ki?

2db B52 bombázót fordítottak vissza az orosz határtól hétfőn a Balti-tenger felett.

mentek békét szórni...

For Whites Only meeting room!

nem élek semmiféle tudatmódosító szerrel..

A bombázók azért repültek, hogy megfélemlítse az oroszokat - illetve tesztelték a reakció időt..

B52-vel bombázták Belgrádot. Leromboltak 11 vasúti és 29 közúti hidat több száz bevetéssel 50x240kg bombát szórva az országra. 

For Whites Only meeting room!

Érdekes, hogy a haladó Marci érvei mennyire alaptalanok.

https://www.youtube.com/watch?v=88u3XbHi8-g

Megjegyzem, Marci kezdte a sárdobálást, ahelyett, hogy meghívta volna Toroczkait egy vitára. Így menni fog a manipulatív adok-kapok mindkét oldalról. Aztán mindenki azt hallja meg belőle, ami neki kedves.

Egyébként meg az ég kék, a fű pedig zöld.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szóvel a szupergazdag az egész világot irányítani tudja? Ez pont ugyan olyan konteo, mint hogy az USA irányítja az EU-t. És adódik a kérdés, akkor mi az igaz? Az EU-t az USA vagy a szupergazdagok irányítják? Vagy hol ez hol az? És az EU tagországok miniszterelnökei, mert végül is ők szavaznak személyesen.

Gondolom ismered a szólást, hogy "Mi a különbség a konteo és a valóság között? Fél év.". Ez egyre gyakrabban bizonyosodik be. Egyébként meg idézet tőlem:

Így menni fog a manipulatív adok-kapok mindkét oldalról. Aztán mindenki azt hallja meg belőle, ami neki kedves.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Amíg "benne ülsz" egy adott eseményben elég nehéz megítélni, kell általában 50+ év mire kitisztul a kép meg előkerülnek bizonyos dokumentumok, én nem is mondom hogy feltétlenül bárki higyjen el "konteókat" de azért... hát na. Szóval ha baromi gyanús korrelációk vannak azt hadd lehessen már anélkül felvetni, hogy már nekifutásból "lekonteóznák".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 03. 23., cs – 22:30

Ez most nem a moszkovita narancsfejű huppereknek szóló realitás:

Orbán Viktor és az Európai Tanács többi tagja többek között abban egyeztek meg mindenki jóváhagyásával, hogy 

  • az Európai Unió továbbra is elkötelezett, hogy fenntartsa és növelje a közös nyomást Oroszországon, beleértve a lehetséges további korlátozó intézkedéseket és folytassák a munkát az olajársapkán a partnerekkel közösen
  • Az Európai Unió fokozni fogja a munkát a partnereivel, hogy fellépjen a „háborúról szóló hamis orosz narratívák és dezinformáció ellen”.
  • A tagállami vezetők elítélik Oroszország agresszióját és követelik, hogy fejezze be. „Azonnal, teljesen és feltétel nélkül” vonuljon ki Ukrajna nemzetközileg elismert határain kívülre, azaz még a 2014-ben megszállt és annektált Krímet is hagyja el, valamint haladéktalanul hagyjon abba mindent, ami veszélyezteti az ukrán atomerőművek biztonságát.
  • Az EU „határozottan és teljesen Ukrajna mellett áll, és továbbra is erős politikai, gazdasági, katonai, pénzügyi és humanitárius támogatást nyújt Ukrajnának”. Fokozza az erőfeszítéseit, hogy segítsen Ukrajna „sürgős katonai és védelmi igényeinek” teljesítésében, töretlenül támogatja Ukrajna területi egységét, önvédelmi jogát és függetlenségét a nemzetközi határain belül.
  • Tudomásul veszik a döntést, amely „ukrán gyerekek Ukrajna megszállt részéről jogtalanul Oroszországba deportálásának és átszállításának háborús bűncselekménye” miatt született.
     

Paczolay Máté külügyi szóvivő:

Magyarország tudomásul veszi a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését, és azt semmilyen módon nem kívánja kommentálni.

A nagy kérdés: Lesz e Svédország NATO tag? És ha nem lesz, akkor kapunk e majd grippeneket vagy csinálunk egy repülőgép gyárat is Debrecenben a vakcina gyár mellé?

Ezek olyan kőkemény döntések és intézkedések, hogy a fajtád által ellenségnek bélyegzett valamennyi vezető összefosta magát. Még Putyin hulláján is gatyát kellett cserélni.

Amúgy meglepő, de a bevezetődnek hellyel-közzel még van is értelme, hiszen a felsorolt látszatintézkedések jellemzően azt célozzák, hogy továbbra is elégedetten térdeljetek az uraitok előtt.

:)

Mindíg ledöbbenek azon balgaságomon, hogy fenntartásaim ellenére elolvasom amit írsz aztán verem a fejem a falba, hogy már megint értékes perceket raboltál el az életemből. Komolyan n+1 (n>végtelen -2) alkalommal ugyan azt a baromságot böffented ide. Volt időszak amikor a kutyakekszes mantrát toltad, most a térdeplős verzió megy már évek óta. Copypastelrd a digitális szemetet, és semmi információtartalom soha.

Kérlek, ne ferdíts. Nem tudod a fejed a falba verni, mert előtted áll, aki előtt térdelsz, hátulról pedig Orbán szorongat és pocsékol meg.

Van még kutyakekszem, de fel kéne mutatnotok valami teljesítményt, hogy adjak belőle. De persze az is igaz, hogy utaltak rá, hogy ha lehetséges, akkor kevésbé dehumanizáljam a fajtád. Ebben hathatós segítséget jelentene számomra, ha nem térdelnétek egy repülő egyszarvú hátán, és nem ugatnátok kutyaként onnan, hanem két lábbal a földön állva, emberi hangon közölnétek ~értelmes gondolatokat.

:)

Szerkesztve: 2023. 03. 24., p – 10:08

Orosz-ukrán háború

Már a címadás is (szándékosan) hibás.

A hollandok elzárták Kínát a modern chipgyártó gépektől, így most hogyan fognak az oroszoknak exportálni: Link

Itthon nem, de Kínában szarásig van eredeti is és 'koppintott' is. Amikor látszólag Kínában sem volt, akkor is volt csak kicsit mélyebben és háromszoros áron.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Egy érdekes cikk arról, hogyan változik a háborúban a technológia. Például az elején olyan sikeres TB2 mára alig használható, egy quadcopter várható élettartama három bevetés. A precíziós fegyverek hatásfoka jelentősen romlik. Olyan erős zavarórendszerek vannak, amik a saját csapatok kommunikációját is blokkolják.

Akit érdekel a haditechnika, az fussa át.

Russia’s Electronic-Warfare Troops Knocked Out 90 Percent Of Ukraine’s Drones

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Egy orosz producer és egy azeri üzletember beszélget:

  • Prigozsin: [Putyin] egy senki.
  • Ahmedov: Senki. Egy kibaszott senki. Bizonytalan, mindkettő [Putyin és Medvegyev]. Kibaszott törpék. Mindekit utálnak, és mindenki utálja őket. A kérdés az, hogy mikor lesz ennek vége?
  • Prigozsin: Az a baj, hogy a káosz és a bűnbakkeresés közepette is a saját vagyonukat próbálják menteni. Mert most már a közvélemény szemében sem tudják felmenteni magukat. Nézd meg a Kína poltikáját. Zsenik.
  • Ahmedov: [Putyin] tudja, hogy értelmetlen lecserélni Sojgut. Felesleges lecserélni a rosszat a rosszabbra. Tudja, hogy úgyis ő felel mindenért.

link

Breaking: A magyar kormany vegul megszavazta Finnorszag NATO csatlakozasat.

Mi ezen a "breaking news" érdemes? A törökök továbbra is blokkolják a svédek csatlakozását, a finn ill. svéd oldal pedig eddig előzetesen jelezte, hogy csak egyidejűleg akarnak csatlakozni. Még láthatáron sincs a török-svéd megegyezés, és még onnantól is idő lesz a török ratifikáció.

Akinel ennyi nyersanyag van, ott az ellenzek sem szeret joban lenni USA-val. Valahogy ez a trend.

USA-val annak eri meg joban lenni, akinek a nyersanyagkeszlete lofasz mustarral.

Ha egy nep nem olyan gyakorlott a nemzetkozi kapitalizmus jatekaban, mint pl. a francia felsoosztaly, akkor eselyuk sincs, ha az USA felsoosztalya belep a belso piacara.

Szerkesztve: 2023. 03. 29., sze – 00:54

A propagandista szakértő átírta a fizikát és velős konteót kreált: 

https://youtu.be/3VIScPTvUtY?t=796

A "szegényített uránium tüske". :)

Jah, mi baj lehet a levegőbe, különféle felületekre, talajba, talajvízbe kerülő nehézfémekből... Az elromlott ólomakkut is nyugodtan el lehet ásni a kertben, sosem lesz belőle semmi baj. Természetesen az Ukrajnának nevezett területen kilőtt ólom és egyéb nehézfémek mellett már lényegtelen kérdés, hogy a Challenger 2 milyen lőszert fog lövöldözni. Az ukránok szempontjából talán azért is mindegy, mert lehetséges, hogy a nem túl távoli jövőben az érintett területek megszűnnek Ukrajna lenni.

:)

Tudományos álláspont:

A szegényített uránium radioaktív sugárzásának nincsenek kimutatható hatásai az emberi egészségre - állapították meg annak a szakértői csoportnak a tagjai, amely az Európai Bizottság felkérésére tanulmányozta a kérdést. 

Korábban a NATO is végeztetett hasonló vizsgálatot, amelynek során szintén nem sikerült kimutatható összefüggést megállapítani a megbetegedések és a szegényített uránium felhasználása között.

Minden más kijelentés hasonlóan (ál)tudományos, mint Dr. Gődény elméletei.

 A tudósok szerint a (nehéz)fémek talajba juttatásának nincsenek hosszú távon káros hatásai az élőlényekre nézve?

A szegényített uránnál nem sikerült kimutatni káros élettani hatást. Nehézfémek közé tartozik a vas, kobalt, mangán, molibdén, cink is, de nem nevezzük őket egéségtelennek ezért. :)

Pontosan mi volt az állításom?

Ebben elrejtett állításod az az, hogy a nehézfémek talajba juttatásának hosszú távon káros hatásai vannak az élőlényekre nézve:

Nem azt mondtam, hogy radioaktív, hanem azt, hogy nehézfém. A tudósok szerint a (nehéz)fémek talajba juttatásának nincsenek hosszú távon káros hatásai az élőlényekre nézve?

Az ólom tartalmú lövedék az alternatíva. A szegényített uránium tartalmú lövedéknek 1,5-szer nagyobb a sűrűsége mint az ólomnak, a páncélba hatolva jobban felmelegszik, átégeti a páncélt, és kémiai reakcióban átalakul. Másrészt a hagyományos ólom, sokkal toxikusabb mint a szegényített urán, ami ugyan úgy a talajba jut, mint a szegényített urán lövedék ha elvéti a célt. Egyszóval kevésbé toxikus szegényített uránnal megszórni a mezőt sokkal célszerűbb mint hagyományos ólommal.

Van még kérdés okostojás!? Szerintem jobb lenne ha feladnád, és nem fokoznád tovább.

Jól megaszontad, hogy a szegényített urán nem olyan veszélyes, mint az ólom, pedig az ólom az meg az veszélyes. Ne is zavartasd magad, hogy a szálban kezdettől fogva nehézfémekről (és fémekről) beszéltem... Nagyon ráfeszültél a gazdád csicskája szegényített uránjának tisztaságára, miközben én eleve azt mondtam, hogy kurvára mindegy, hogy eggyel több fajta nehézfém marad hátra a harcok helyszínén. Talán te is hallottál már róla, hogy a lőszerek, fegyverek, gépek, felszerelések stb. különféle nehézfémeket tartalmaznak. Ugyanezen eszközökben vagy a közelükben különféle vegyületekkel, fizikai és kémiai hatásokkal kerülnek/kerülhetnek kapcsolatba a nehézfémek ill. a nehézfémek vegyületei. A talajban szintén. A talajjal van még egy apróság: senki nem fogja kiszedni belőle a foltokban belekerült nehézfémeket. Az ólom lövedékeket és hasonlókat talán, de az apró darabkákat, port, folyadékokat nem.

:)

Magyarázkod a hülyeséged. Nem tudom tisztában vagy e 'nehézfém' jelentésével? Már az ókoriak használtak nehézfémet, amikor a lovat patkolták, amikor páncélt vettek magukra. Egy mai városlakó nehézfém autókka nehézfémet tartalmazó gázokat juttat a környezetbe! Semmivel sem kvesebbet, mint egy háborúban. Igen a háború nem zöld, és a szegényített urán legalább nrm toxikus!

Azért majd egy józanabb pillanatodban kérdezd meg a környezetvédelmi hatóságot, mennyi vasat, kobaltot, mangánt, molibdént, cinket és egyéb nehézfémet áshatsz el az udvarodban vagy egy mezőgazdaságilag művelt területen a földbe. ;)

Azt hittem hogy a HUP-on, némi természettudományos alapokkal rendelkező emberek fordulnak meg nagyobb tömegben. Viszont úgy tűnik, te úgy szerezhettél felsőfokú végzettséget, hogy fel lehettél mentve fizikából és kémiából minimum, de az is lehet hogy természettudományos tárgyakból egységesen, mert komoly logikai problémáid is vannak. Valamiféle üzemeltető kocka lehetsz, nem pedig tudományos alapokat használó fejlesztő.

De segítek: Az urán a földkéregben fordul elő 3-5g/t koncentrációban. És igen nem csak a nagytesóidnál az oroszoknál, hanem minden területen van belőle 25km mélységig. Tehát az anyag pont ugyan oda kerül vissza ahonnan származik ha elásom. Csak hát a szegényített anyag 235-ös tömegszámú izotópjának aránya kisebb a természetes anyag 0,71%-os aránynál (0,2-0,4%).

A tudósok szerint a (nehéz)fémek talajba juttatásának nincsenek hosszú távon káros hatásai az élőlényekre nézve?

Az rejtett állításod is hazugság, amiben azt állítod hogy a nehézfémek talajba jutva káros hatással van az élőlényekre. Persze ha 1m3 urán esik a fejedre az utcán, az nyilván káros hatással bír, de nem erre gondoltál mint káros hatás.

Miért volt számodra fontos újra megszopkodni a brit faszt?

Remélem megérted, hogy azért nyomják elöljáróid a szegényített urán a magú lőszer elleni hamis nukleáris propagandát, mert a hagyományos orosz páncélzatú járműveket ez a lőszer simán átüti. Az angol, német, USA tankjai páncélzatán meg nem fog az orosz lőszer, mert azokon van +20 tonna szegényített uránból és más kompzit nagyokból készült páncélzat. Ez az oka annak, hogy a nyugati tankok ~20 tonnával nehezebbek. 

A stílusod meg téged minősít, nem elég hogy nincs fizika alaptudásod, de még osztod is marhaságokat. Az oktatási rendszer elmúlt 30 évben történt lezüllesztésének végterméke a fajtádhoz hasonló egyetemi oklevéllel felcimkézett természettudományos területen analfabéták tömege. Ebben a folyamatban a fidesz aktívan kivette a maga részét!

https://youtu.be/nGUpVIg3e8E

segítek: Az urán

Továbbra is nehézfémekről van szó, nem csak az uránról.

Az rejtett állításod is hazugság, amiben azt állítod hogy a nehézfémek talajba jutva káros hatással van az élőlényekre.

Értem, hogy a germán véred miatt azt hiszed, hogy ha egyre masszívabban ismétled a hülyeséged, akkor azt a másik fél igaznak fogja elfogadni. Tévedsz.

Te mint magasan képzett germán zsidó leszármazott, tudtad, hogy a levegőbe kerülő szilárd anyag túlnyomó többsége mérettől függetlenül előbb-utóbb visszahull a földre? (Még az ~űrből is.) Tudtad, hogy a hétköznapi szóhasználatban földnek nevezett dolog egy része talaj? Tudtad, hogy az eső és egyéb természetes vagy emberi folyamatok a talaj belsejébe juttatják a talajon kívülről érkező anyagokat? Tudtad, hogy a növények jellemzően talajban nőnek és a tudatos növénytermesztési is általában talajban történik? Tudtad, hogy az anyagok bizonyos feltételek megléte esetén más anyagokká alakulnak? Tudtad, hogy a növények a vízzel felszívják a talajból a vízben oldott ill. a vízzel elkeveredett anyagokat? Tudtad, hogy a növény által nem hasznosítható anyagok lerakódnak a növényben (persze olyan is van, amelyik pl. távozik az elpárologtatott vízzel vagy a növényt érő UV-sugárzás lebontja)? Tudtad, hogy a növények a tápláléklánc részei? Tudtad, hogy az elhalt élőlényekből is visszakerül a talajba az élőlény által nem hasznosítható anyag egy része? Tudtad, hogy amit most a talaj kapcsán olvastál, az kb. analóg a tavakra, tengerekre, óceánokra is? Stb.

Sejtem, hogy a fenti összefüggések bonyolultak számodra, ezért ha már korábban a toxikus ólmot említetted, javaslom, nézz utána, milyen útvonalakon juthat be az ólom az emberi szervezetbe. Ha ez megvan, képzeld azt, hogy valamennyi nehézfém képes hasonló utat bejárni. Ha ezt is sikerült megugrani (megjegyzem, nem szégyen, ha alaptalan germán büszkeséged ellenére segítséget kértél hozzá valakitől (nyilván egy nálad nagyobbtól:)), akkor gondolkodj el azon, hogy bár az élőlények számára nem minden nehézfém mérgező, az emberi tevékenységek folyományaként az idő előrehaladtával egyre nagyobb mennyiségű és egyre többféle nehézfém (és egyéb nem odavaló anyag) lesz a talajban(/vizekben) (s így a táplálékláncban)...

https://youtu.be/nGUpVIg3e8E

Sajnálom, hogy nem tanultál meg halat fogni, csak térdelni, szopni és a rád ruházott konfekció propagandát ismételgetni.

:)

olyan pofátlanul oktatsz ki, mint a nehézfémekkel kapcsolatban.

Nyugtalanító, hogy az ideológiai agipropot tolod, aztán ha ellenvéleménnyel, tényekkel szembesülsz, akkor kíméletlen lejáratóhadjáratba kezdesz... Fajtádra jellemző arrogancia.

Ne terelj propagandista! A téma az, hogy azt állítottad hogy a nehézfém nincs jó hatással az élőlényekre, holott számos nehézfém rendszeres bevitele az élő szervezetekbe, létfontosságú. 

Bizonyítottad azt, hogy fizika és kémia alap tudásod erősen hiányos. Folyamatosan a témához nem kapcsolódó idegesítő, és megunt hülyeségeket mantrázol, trollkodsz.

Vasra van szüksége a szervezetednek. Egy jóakaród hegyes tárgyat készít vasból, és a nyugati faszért tátott szádon keresztül a torkodba szúrja, mert úgy véli, mind a dózis, mind pedig a bevitel formája megfelelően leképezi a természetes vasbevitelt. Hol a probléma? :)

:)

Ne zavarjon meg, hogy valamennyi faj a Föld jelenlegihez hasonló oxigénszintje mellett fejlődött, így adaptálódott ahhoz (vagy kihalt). Ezzel szemben a fajok zöme jellemzően nem úgy fejlődött, hogy a tápláléklánc körforgásában szerepelt a nehézfémekkel szennyezett talaj. Gyk. a "szennyezés" kifejezés nem azt jelenti, hogy korábban nem volt valamilyen nehézfémből valamennyi a talajban, hanem azt, hogy a nehézfémek száma és mennyisége növekedett.

Oxigénhiányosnak ott van willy elvtársad. El sem tudom képzelni, hogy bárki hasonlítani akarna rá.

:)

Gyk. a "szennyezés" kifejezés nem azt jelenti, hogy korábban nem volt valamilyen nehézfémből valamennyi a talajban, hanem azt, hogy a nehézfémek száma és mennyisége növekedett.

AZ ősrobbanás utáni 380000 évben megjelent az anyag. Tehát Föld kialakulása óta nem keletkezett nehézfém KÉREGBEN. Csak a világürből és magból kerül a kéregbe nehézfém, és nem az enberi tevékenységből. De vicces gyerek vagy te azért   propagandist aggitátor!

Mennyivel egészségesebb ólmot szétszórni mint uránt? Az ólom mérgező, az urán meg nem. Mert azt sugallod, hogy a nem toxikus urán tartalmazó lövedékekkel a szemét angolok beszennyezik a talajt, míg a mérgező ólmot tartalmazó lövedéket használó ruszkik nem. Az is tény, hogy az oroszok rettentő pontatlanul lőnek, kb minden ukrán lövésre esik 50 orosz ólomtartalmú lövés. Nem lehet hogy erősen emócionális alapon fogalmazol meg véleményt? De én inkább arra tippelnék, hogy nem saját véleményt tolsz, mert akkora kitartással szórod a mantrát mint egy hivatásos propagandista.

Szerkesztve: 2023. 03. 29., sze – 17:09

brékó, brékó!

bayerzsótit letiltotta az arckönyv. Mi lesz most a szólásszabadsággal!? Birkamenet kell ide de azonnal!

Jeszenszky Zsolt, lapunk publicistája szerint fasiszták irányítják az Google-t, a cég magyarországi igazgatóját, Bíró Pált pedig utasításokat végrehajtó kisnyilasnak nevezte, amit a techóriás vezetőinek címezve angolul tartott beszédében is elmondott. Több felszólaló is nehezményezte, hogy a liberális jogvédő szervezetek, mint a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Helsinki Bizottság, az Amnesty International vagy a Háttér Társaság nem álltak ki a szólásszabadság mellett, de hiányoltak David Pressman amerikai nagykövetet illetve a Telex hírportál munkatársait. 

Innen: https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/03/tuntetesen-koveteltek-youtube-c…

Ilyen magvas gondolatokat akar elhallgattatni ez a gonosz Google. 

Külföldi sajtóhirek néhány hete jelentek meg, hogy az ukránok a JDAM (Joint Direct Attack Munition) vezérléssel felszerelt csodafegyvert kezték el használni, amit az oroszborát biztonsági szakértők egyből cáfolni is kezdzek.

Jurij Ignat:

Használjuk a JDAM-nek nevezett bombákat. Ezek nyugati típusú fegyverek, amelyekkel a légierőnk fontos célpontok ellen tud csapásokat végrehajtani. Ezek a bombák kicsit kevésbé erősek, de rendkívül pontosak. Szeretnénk, ha minél többel rendelkeznénk belőlük azért, hogy sikeresek legyünk a fronton.

Korábban a "szakértők" arról beszéltek, hogy a JDAM-rendszerű bombákkal sokkal erősebb csapásokat lehet végrehajtani, mint például a HIMARS rakétarendszerekkel. Akkor az merült fel, hogy az ukránok 250, 500 vagy 1000 kilós bombákat kaphatnak a JDAM-hez, amelyek mindegyikével erősebb csapást lehet végrehajtani, mint a HIMARS rakétaival. Ennyit az irányított szakértelemről, vagyis a szakértőnek hazudott propagandistákról.

Érdekes, mert a nem nyugatszopó médiában szintén vagy egy hónapja mondják, hogy az ukránok siklóbombákat használnak.

Szomorú, hogy a "cáfol" kifejezés jelentésével sem vagy tisztában (de legalább a "csodafegyverezéshez" kellően tájékoz(tat)ott vagy). Persze nem is kell semmivel tisztában lenned, hiszen az idegen gazdádnak elég, ha megismétled, amit eléd rakott.

Javaslom, hasonlítsd össze a HIMARS (*MLRS/GLSDB) és a JDAM által célba juttatható "hasznos teher" tömegét... Kb. tízszeres a különbség (~egy mázsa vs. ~egy tonna). Mivel forrást nem adtál, így nem derül ki, pontosan mit mondtak a "szakértőid" a "szakértőkről", de az nyilvánvaló, hogy per lövedék a JDAM nagyobbat tud ütni.
Az ukránok számára a JDAM hátránya, hogy ~kicsi a hatótávolsága, és valamivel fel kell emelni a levegőbe. A levegőbe emeléssel az a gond, hogy a hordozó eszköz viszonylag drága és/vagy könnyen lelőhető, ill. kérdéses, hogy hány olyan célpont van, amire az ukránoknak érdemes nagy tömegű lőszerrel tüzelni, és mennyi olyan, amit HIMARS segítségével vagy kisebb drónokkal is harcképtelenné tehetnek, ráadásul messziről (a GLSDB hatótávolsága nagyobb, mint a *MLRS-é (~150 vs. ~50 km)). A JDAM hatótávolsága kb. annyi, ameddig a hordozó eszköz képes elrepülni + ~30 km.

Megint át akartad baszni az embereket. Remélem, nem sikerült.

:)

Melyik lesz hamarabb:

1.) Svédország NATO tag ?

2.) Kiderül, hogy ki robbanotta fel a NS 1-2 -t ?

Biden bácsi melyiket jelölné még ?

 

Várom már, hogy üdvözöljem Svédországot is, mint NATO-tag, amilyen gyorsan csak lehet

– nyilatkozta. Biden bá'

Én meg azt várom, hogy kiderüljön ki volt az a terrorista, aki felrobbanotta a NS vezetéket.

ja meg világbékét !

For Whites Only meeting room!

Az egeszrol az jut eszembe, amikor Izrael kormanya megvette 2-3x-os aron a Covid-oltasokat meg beigert "biotelemetriai megosztast" amig keves volt belole gyartva vilagszerte.

Ekozben az EU-s beszerzesi folyamat probalt alkudni az arbol. Amikor keves volt belole gyartva vilagszerte.

Izrael egy csomo nyugdijasat megmentette igy, az EU-ban meg pislogtak hogy miert nem jon a beigert mennyiseg meg kesve sem.

Egyszeruen nem hasznaljak az eszuket. Alapveto bizalomepitesi folyamattal es igenyfelmeressel kapcsolatos problemai vannak a legtobb EU-s politikusnak. Ennyi.

Magyarországnak érdeke e, hogy a NATO nevezetű védelmi szövettség erősödjön. Mert a svédek belépésével biztos nem gyengülne a szövettség. Nyilván Svédország nem érzi magát veszélyben, mert ha támadás érné sokan segítenének a segitségére, és nyilván számos NATO ország is. Belépésük igazán szimbolikus.

Az meg hogy valahol valaki egyszer O1G-et Svédirszágban, igazán nem érdekel senkit. Az hogy bájerzsolti tobzódik a blogján , szintén fing az óceánban. De hogy néhany koránegetőt nem adnak ki a törököknek a XXI. században nyilvános kivégzési kelléknek az számomra összerópai érdek, és nem érdekel holmi hisztis pártpolitikusok műbalhéja.

Magyarországnak érdeke e, hogy a NATO nevezetű védelmi szövettség erősödjön.

Ha a NATO erősödik, a vele szemben álló rendszereknek is erősödni kell, különben a kibillent egyensúly konfliktushoz vezet. Magyarországnak az az érdeke, hogy a NATO ereje egyensúlyt eredményezzen.

:)

Az EU bírósága a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépést biztosító jogszabályt, valamint azokat a tilalmakat és korlátozásokat kifogásolta, amelyek egyes törvénymódosításokban a gyermekek védelme érdekében a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésre, a nem megváltoztatására, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére és/vagy megjelenítésére vonatkoznak.

^ gondolom ez itt a svéd nemzeti érdek lenne

Szerkesztve: 2023. 04. 06., cs – 12:28

Kína nem ismeri el Ukrajna megyéinek elcsatolását, még a Krímét sem – mondta Fu Kong, Kína Európai Unióba küldött diplomáciai képviseletének vezetője a New York Times-nak. Fu arról is beszélt, hogy az orosz-kínai „határtalan barátságról” szóló retorika valójában semmi több, mint diplomáciai üzengetés. Kitért arra is, hogy Peking nem támogatja Ukrajna területeinek annexióját, sem Oroszország háborúját, csupán azért nem ítélik el ezt, mert a kínai kormányzat komolyan aggódik a NATO túlterjeszkedése miatt.

- Portfolió

Egyedül vagyunk, Szása!

Miért kellene elismernie? Kína azt fogja elismerni, amiben az érintett felek megállapodnak. Előtte meg megteszi a tőle telhetőt, hogy neki kedvezően alakuljanak a dolgok.

Aranyos, hogy pl. azt nem másoltad ide, hogy a kínai elnök azért nem hívja fel telefonon Zelenszkij bábszerelmeteket, mert nem ér rá. :)

Érdemes elolvasni az eredeti írást, mert abból átjön, ami a Portfolio.hu szemlézéséből nem (hát még a tiédből...): egy tipikus diplomata interjúról van szó. Amennyire én meg tudom állapítani, a kínai fószer jól bánik a szavakkal. A térdelő "haladó" hópihék szemszögéből néha talán kicsit tapintatlan lehet.

(A link hibásra sikerült, és Portfolio(.hu), nem pedig "Portfolió". A CIA (vagy aki a szátokba rakja a szopogatni valót) küldhetne már olyan IT-s érdeklődésűeket is, akik konzisztensen képesek egy linket megfelelően beilleszteni és egy tulajdonnevet átmásolni...)

:)

Szerkesztve: 2023. 04. 06., cs – 14:55

Lengyelország és Ukrajna (ami marad belőle) egyesül ?

Lengyelország nem, mint a NATO - hanem, mint nemzeti hadsereg be fog vonulni Ukrajnába.

For Whites Only meeting room!

>Lengyelország nem, mint a NATO - hanem, mint nemzeti hadsereg be fog vonulni Ukrajnába.

Szerintem nem tökéletes a mondat központozása. Arra akarsz kilyukadni, hogy Lengyelország be fog vonulni saját szakállára? Miből gondolod?

Gonzalo Lirát szoktam hallgatni, akit régebb óta kedvelek a stílusa miatt. Ő mondott egy rakás nagyon meredek predikciót a háborúra, amiknek a többsége nem jött be. Az egyik predikciója ez volt, hogy a Lengyelek be fognak vonulni "békefenntartóként" azzal a céllal, hogy végül területeket szerezzenek. Egyelőre nem valósult meg, de még bejöhet. Máshol nem hallottam erről a tervről. Te hol hallottad?

mondat központozás: munkaidőben azembert nem hagyják, hogy HUP üsse el az idejét - néha még dolgozni is kell és megzavarnak.

 

Olekszij Aresztovicsnek volt valami posztja - abban fejtegette, hogy kevés már az ukrán katona és ha oroszok 1-200ezer új katonával megjelennek egy új fronton nem fognak tudni ellenállni.

Lengyelek már csak amerikai jóváhagyásra várnak, hogy meginduljanak - szerinte.

 

Zelenszkíj beszédében azt mondta, hogy már nincs határ Lengyel és Ukrajna közt stb..

For Whites Only meeting room!

Szerintem jót tenne a fajtádnak, ha kevésbé lennétek arrogánsak. Most pl. nem kellene leskelődéssel vádolnod engem, miután te és elvtársaid nyilvánosan, mindenki előtt szoptátok és szopjátok a nyugati faszt. Az egy dolog, hogy mit csináltok és mennyire szem előtt, de legalább a mocskotok kényszerközönségét ne gyanúsítanátok meg...

:)

A propaganda az propaganda; a saját veszteséget pofátlanul letagadják az ellenfélét felnagyítják. Mindkét fél ezt csinálja. Ha az oroszok által szervezett szír és egyéb golyófogókat is számolod simán lehet valós a 163-ezres orosz veszteség szám: halottakat és súlyos sérületket együtt véve. November vége fele közölt Von der Leyen 100+20ezres (erősen optimista) becslést az ukránok részéről.

sikeres tamadashoz 3:1 tulero kellene a tamadoknak a papirforma szerint..

az eredeti orosz terv valoszinuleg a gyors osszeomlassal számolt amit benéztek.. szoval a mozgositas vesztesegek nélkül is teljesen logikus... pláne, hogy az nagy atfutasi idorol szol; akit ma behivsz hosszu honapokkal kesobb lesz hasznavehetően bevethető...

Let's save the hungry in Africa - jegyében nem Afrikába kellett volna mennie annak az ukrán gabonának ?

már megint összetévesztették a Hungary / hungry ?? :-D

német/holland/amerika kereskedők úgy gondolták, hogy minek addig elvinni - itt majd jó pénzért eladják..

For Whites Only meeting room!

niggerek bírják - sőt:

A penészgombák, ami a hosszú nedves tárolás hatására elszaporodnak - fuzárium toxint termelnek.

A fuzárium toxin és más mikrotoxin a szervezete kerülve rákos megbetegedést okoz, valamint a szaporodást csökkentik.

Ez utóbbi miatt kellett volna Afrikába teríteni az ukrán gabonát.

For Whites Only meeting room!

ezt kérdezd meg a multi élelmiszerlánctól, hogy lehajol-e  117 millió EUR-ért ?

1.2millió tonna az ukrán gabona és kb. ennyivel olcsóbb ebben a mennyiségben.

(kb. 44 milliárd forint a várható haszon).

For Whites Only meeting room!

Mivel a vámszabályok közösen lettek *tranzit céljából* kiiktatva így a megállapodást felrúgókat is közösen kell szankcionalni; ezért követeltek/lobbiztak közösen az érintett tagországok.. ..amire a brüsszeli hülyék nemet mondtak; nem őket kérik számon a tönkretett választók... Ennek a magyar jogszabályokhoz semmi köze.

Brüsszelnek a sajat szabalyait kéne betartania; a neki átadott jogokat és kötelességeket alkalmazni és azokon nem túnyúlni.

Gebasz van? EU beengedi vám mentesen az ukrán búzát, tranzitra, de valahogy piacra kerül. Olcsó meg szar. A gazdák rínak, hogy hoppá itt az olcsó szar ukrán búza, most mi lesz. Miért lehet eleve élelmiszeriparban konkurencia a jó hazai búzanak? Nincs szabályozva, hogy miből lehet kaját csinálni? Nincs ellenőrizve vagy betartatva ez a szabály? Ez miért az EU hibája? Eleve ha transitra van engedély, hogyan kerül piacra? Elmondhatnád a tényeket mi történik.

én ??

nekem nincs információm és nem is dolgozom abban az iparban. Hiába vannak bármely országban törvények van az a pénz amiért félre néznek, akiknek a feladata lenne betartatni a szabályokat. Persze előbb-utóbb lesz majd lebukás..

Nem életszerű, hogy minden malom bejáratánál áll egy ellenőr és a kamionból vesz egy vödörrel vizsgálatra..

For Whites Only meeting room!

gödörben élsz ?

a lengyel gazdák ezért tüntetnek a románok is - ott is a magyar kormány a hibás ??

Van egy alap probléma, hogy az EU jóemberkedése miatt hozott egy törvényt, hogy ukrajnából vámmentesen be lehet hozni élelmiszert. Csak éppen ukrajnában nem EU-s szabványok alapján meg a termelés meghát ukránok..

Plus a másik gond, hogy ezt a gabonát afrikai országoknak szánták vagyis ez volt a marketing duma, hogy a csúnya oroszok nem engedik a szegény éhező afrikai országoknak a gabona szállítást és hogy éhinség lesz..

For Whites Only meeting room!

Ha a szabályozásnak nem megfelelő minőségű szar alapanyagból lehet egy országban étkezési terméket készíteni, akkor igen a nemzeti kormány a hibás. Az ő feladata ezt szabályozni és a szabályok betartását felügyelni. Nem az EU-nak. Amúgy is az EU egy jogalkotó, nem rendelkezik végrehajtói apparátussal, lenne hiszti rendesen ha az is lenne neki. A végrehajtás a nemzeti kormányok feladata. Az hogy akármilyen céllal az EU vámmentessé teszi az ukránoknak az EU-t, nem jelenti azt, hogy kötelező a szar minőségű cuccaikat felzabálnunk. Nehogy az EU tehessen arról hogy a nemzeti kormányok beleszarnak az egészbe és nem szabályozzák vagy nem tartatjak be a szabályokat a területükön... Ha az fog történni a lengyeleknél, románoknál, nálunk hogy boltba kerül a GMO-s, tiltott vegyszeres, penészes ukrán búzából készült pékáru, akkor azért 100%-ban a lengyel, román, magyar kormány lesz a felelős.

 Ha az fog történni a lengyeleknél, románoknál, nálunk hogy boltba kerül a GMO-s, tiltott vegyszeres, penészes ukrán búzából készült pékáru, akkor azért 100%-ban a lengyel, román, magyar kormány lesz a felelős.

 

Ezzel egyet értek - fokozni kell az élelmiszer biztonságot - jó reggelt minden kormánynak !

Csak eddig könyebb volt, mert nem jött be a szar - most már jöhet az is "valaki" -- EU kinyitotta a kaput.

For Whites Only meeting room!

Amúgy amikor Kelet-europa előtt megnyílt az EU, a nyugati gazdák ugyanígy reagáltak ránk, mint most mi az ukranra. A vége szerintem az lesz, hogy a nemzeti piacokat jobban megvédik a szemét ellen, az ukránok meg minőséget lépnek a termelésben. Mi legalábbis ezt jártuk be.

hanem előtte implementálni kellett a nyugati követelményeket. Ez a lépés az ukránoknál kimaradt.

@kikadff:

pontosan. többek között igazodni kellett a kiszabott termelési kvótákhoz; pont ez garantálta, hogy pl akkor még létező magyar tej gazdaság nem okozott nyugaton problémákat.

csak az első a4es oldalt olvasd el.

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/documents/20182/210680/TEJKV%C3%93…

Értjük, ez nemzeti hatáskör és feladat. Az, hogy a gyerekeket LMBTQ-kutyafaszára érzékenyítik, az meg brüsszeli.  Előbbiért kurva anyja a magyar|lengyel|román kormánynak, utóbbiért kötelezettségszegési a nyakunkba. Mi?

🤔 🤮

trey @ gépház

Óvodás és általános iskolás gyerekeim vannak. Mindkettő fiú, fehér, keresztény. Az általános iskolás az egész balhé előtt volt alsós, meg óvodás. Fogalmam sincs, hogy miről beszélsz.

Amúgy semmilyen irányú érzekenyités nem jó a gyerekeknek, de csak egy fajtával találkoztam eddig. A napokban az óvodás fiam a tableten YouTube-ot nézett (előfizetéses amúgy, csak hogy miért említem), amikor kiszaladt hozzám, hogy apa háború van, de a baloldal nem akarja a békét! Khm. 

Nem fekete-fehér, pont ez a lényeg. Hitler, mussolini,  szalasi, Gandhi, de Bush, Obama. De pl Orbán is tizen éve harcban áll. Egy gyerek meg ne jöjjön ilyennel hogy baloldal, jobb oldal, buzi, migráns, náci stb. Ez nem kell egy óvodásnak még, ráér erre egész felnőtt életében.

Akkorát csúsztattál, hogy még a Holdról is jól látszik!  Magyarország ellen még 2021 nyarán indult kötelezettségszegési eljárás azután néhány héttel, hogy az Országgyűlés megszavazta a melegeket a pedofilokat összemosó törvényt. A kötelezettségszegési eljárás a kissebbségek jogainak megsértése miatt indult, és nem a gyermekvédelem miatt. Kaleta Gábor pedofil (még akkor is ha megúszta), Szájer Józsi meg csak meleg. Nem tudom érzed e , hogy mi a különbség!?

 

Az elmúlt évbi történelmi aszály után, a nemzeti kormányunk engedte a gabonafélék importját. Megjegyzendő, jól tette, mert ha az EU vagy a kormány megtiltja azt, akkor ma az élelmiszer árak még magasabb lenne. El kéne döntened, hogy mi a fontosabb: jólakottan brüfszerezni, vagy éhenhalni!?

Igen 3bben meg én értek veled egyet, hogy ezt szabalyozhatná jobban az EU hogy agyanazon termék ugyanaz legyen mindenhol. Bár úgy rémlik ebben van is valami előrelépés, FIXME. Mondjuk szerintem egyszerűbb lesz csomagolást cserélni a terméken, mint ugyanazt a terméket adni... Ez szar, igen.

sztem ugyan azt mondjuk csak másképp - én egy kicsit cinikus vagyok már mindennel szemben és nem hiszek EU-ban sem, pedig..

EU úgy működik, hogy van egy jó gondolat és mire törvény lesz egyes lobby szervezetek lefizett vagy politikailag megzsarolt képviselők felpuhítják vagy ellenkezőjére fordítják..

For Whites Only meeting room!

Nem látok jobb alternatívát az EU-ra, bár igen kicsit olyan mint a kommunizmus. Az elmélet kurva jól hangzik, de a gyakorlat valami egészen más. Szerencsére itt nagyobb lehetőség van befolyásolni a dolgokat. Plusz legalább nem indítgatunk nyakra főre háborúkat egymás ellen. Már csak ezért megéri. Jobbá kell tenni, igen.

Az a baj, hogy nagyon sok dologban, ha a kulisszák mögé nézünk kiderül hogy tagállami hozzáállás miatt van anomália, nem is maga az EU tehet róla. Csak egy inkompetens kormánynak sokkal egyszerűbb Brüsszelre mutogatni, mint saját hibáját korrigálni...

A "haladók" általánosságban visszautasítják az erkölcs érvényességét, megvetendőnek tartják, mert tradicionális alapokra épül. Szerintük a helyest és a jót a független szervezetek által készített statisztikákból lehet levezetni, annyi megkötéssel, hogy az adatok csakis a nyugati liberális demokrácia kontextusain belül értelmezhetők pozitívan.

:)

A szenyezett búzát nem a VÁM hanem a hatóság dolga megállítani! Megjegyzendő az hogy szenyezett élelmiszer alapanyag kerül kivonásra, szinte mindennapos. Előfordul ez hazai termedztőnél is.

Most felkapott a bulvár médiád egy szenzációnak tűnő esetet, te meg benyelted jó mélyen mint harcsa a csalihalat! Az hogy hülye vagy előfordul egy fotel szakértővel, de hogy kérkedsz is vele az már weird!

Nem tudom miről hadoválsz:

Több esetben is toxin- és GMO-szennyezést mutattak ki az Ukrajnából hazánkba érkezett gabonák vizsgálatát követően. Több mint 29 tonnányi kukorica forgalmát korlátozták, illetve megsemmisítését rendelték el az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek – közölte az Agrárminisztérium.

Itt van a pont a sztorid végén. Nekem maszatolhatsz ezen kívül bármit, de inkább tegyél egy szívességet: süss/süttess magadnak ebből a ramatyból kenyeret :D

trey @ gépház

Le kell hogy töröljem a elégedett önigazoló vigyorod, az említett 29t még egy átlagos vasúti vagont sem töltene meg. Nagyobb gabonaraktárakban napi szinten ennél több kerül leselejtezésre toxin kimutatása miatt.

Nekem maszatolhatsz ezen kívül bármit

Nyeled kormány propagandát, de sajnos terjeszted is mint egy pletykás vénasszony.

az említett 29t még egy átlagos vasúti vagont sem töltene meg

vs.

Több mint 29 tonnányi kukorica forgalmát korlátozták, illetve megsemmisítését rendelték el

A szövegértés nem erősséged. Az állítás nem fogalmaz meg felső korlátot, ez akár 15274 tonna is lehet, te meg 29 tonnaként hivatkozol rá. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem igaz. A több mint 29 t csak annyit jelent, hogy több, mint 29 t. Nem kevesebb, mint 30 t. Kevesebb, mint végtelen t, ami viszont nem egy nagy, de véges szám. A több, mint 29 t egy olyan intervallumot jelent, amely alulról nyílt halmaz 29 t limittel, felülről is, de ott korlátlan.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A szovegertes azt is jelenti, hogy a szoveget a megfelelo kornyezetben tudod ertelmezni. Tehat ha ez egy matek gyakorlofuzetben szerepel igy leirva, akkor igazad van. Ha pedig egy ujsagcikkben, akkor azt kell feltetelezni, hogy 29t-nel velamennyivel tobb, de nem jelentosen. Felteve, ha nem direkt csusztatast akarnak kommunikalni.

>Felteve, ha nem direkt csusztatast akarnak kommunikalni.

Pontosan erről van szó. Ha azt olvasod, hogy több mint 29t, akkor első gondolatod kell hogy legyen, hogy itt csúsztatással akarnak kommunikálni. És ameddig nem bizonyosodik be az ellenkezője addig a legvalószínűbb, hogy nagyságrendileg többről van szó, mint 29t.

Azzal, hogy implicit beleképzelsz olyasmit a leírásba, ami nincs oda leírva, becsapod magad, valamint becsaphatóvá válsz azzal szemben, aki ezt például rosszhiszeműen írná. Én például a néhán tízezer tonnát biztosan úgy fogalmaznám meg, hogy több, mint 29 tonna, ha nem nagyon állna érdekemben a konkrét szám közlése. Működne.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát ragozhatod ezt akármeddig. Egy cikkben ilyen megfogalmazás hogy több, mint 29 tonna, soha nem fogja ezt jelenteni: xt>29t. Ez bizony szövegértelmezés. Ha már mindenképp matekra akarod fordítani, akkor az elég pontos, hogy 30t>xt>29t, bár lehetne 29,5t>xt>29t is, mert 29,5t<xt<30t esetén fogalmazhatna úgy is, hogy majdnem 30 tonna búza, ami persze nem azt jelentené hogy 1 tonna búza....

Viszont mivel ezzel vissza lehet élni, engedd meg, hogy gyanakvó legyek, s pontosan értelmezzem a szöveget. Amikor a Microsoft leírja az adatvédelmi nyilatkozatában, hogy minden személyes adatot gyűjt, ideértve a jelszavakat is, akkor semmi okom azt feltételezni, hogy csak a Microsoft szolgáltatásaihoz feltétlenül és elengedhetetlenül szükséges adatok köréről van szó, például azért, hogy a felhasználót hitelesíteni tudja.

Azért nem feltételezem ezt, mert nem ez van odaírva. Pontosan azzal legalizálta a korlátlan adatgyűjtést, hogy azt leírta, miközbe a hozzád hasonló hiszékenyek implicit belefantáziálnak jóhiszeműen olyan dolgokat, amelyek nincsenek odaírva. A Microsoft örül ennek.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ide se kell az afrikaiaknak termelt ukrán szemét, a lengyeleket követve:

Magyarország is megtiltja a mezőgazdasági termékek importját Ukrajnából

Az Európai Unióban már meg nem engedett termelési gyakorlatokkal, ennek következtében rendkívül alacsony termelési költséggel működő ukrán mezőgazdaság

Vegye és egye a nyugat szolidaritásból!

trey @ gépház

Az a baj az okfejtéssel, hogy most sem az importot akarják betiltani, hanem a kvóta felett vámot kivetni rá. 
Azt akarják hogy drágábban érkezzen az ukrán {mérgező} gabona, nem megszüntetni akarják teljesen az ukrán {mérgező} gabona importját.

Nagy István szerint a búza, kukorica, napraforgó, repce, szója esetében ismételten indokolt korlátozni a vámmentességet, és csak a korábban már alkalmazott mennyiségi kvóták keretei között szabadna azt Ukrajna számára biztosítani. A jelentős mértékű importnövekményre tekintettel a kvótarendszer hatályának kiterjesztését javasolja Magyarország a napraforgómagra is - áll a közleményben.

Magyarország legalább azt szeretné elérni, hogy ideiglenes kiegészítő vámokat vessen ki az Európai Unió az Ukrajnából érkező gabonára abban az esetben, ha a Szolidaritási Folyosón érkező áru célállomása valamelyik ukrán határ menti tagállam. 

A {mérgezőt} ellenőrzéssel ki lehet szűrni. Így marad az olcsó. Ami pont ugyanolyan probléma, ugyanis csak látszólag olcsó, mert ha amiatt tönkremennek a hazai gazdák, azokat az államnak kell megmentenie. 

Így lesz az "olcsó" (és akár szar) ukrán gabona drága (és akár szar).

trey @ gépház

Jelenleg az egész Unióban toronymagasan Magyaroszágon a legmagasabb az élelmiszer-infláció - ezt most sokkal akkutabb problémának érzem.

Btw. Magyarország rég megtehette volna hogy az olcsó ukrán alapanyagokra is építve fejleszti a jelenleg is elmaradott élelmiszer feldolgozóiparát - ez lehetett volna az infláció elleni küzdelem valódi eszköze, nem az árstoppok. Nyilván ehhez kellene egy nemzeti kormány, ami képes távlatokban gondolkodni.

A magyar élelmiszer-infláció azért toronymagas az európai unióban, mert a magyar élelmiszerárak el voltak maradva (olcsók voltak) eddig. Most kerültek kb. egyensúlyba pl. a szlovák árakkal.

Nem a ki tudja milyen kétes körülmények között, elsősorban Afrika számára termelt ukrán gabona és egyéb a megoldás.

trey @ gépház

Btw. Magyarország rég megtehette volna hogy az olcsó ukrán alapanyagokra is építve fejleszti a jelenleg is elmaradott élelmiszer feldolgozóiparát

anyira értesz ehhez is - akkor süss rétest ukrán búzából - elárulom NEM fog sikerülni.

Alacsony a sikér tartalma (gliadin 75% és a lutenin 25%)  - mert olyan fajta holland/amerika nemesítésű búza - nem magyar.

 

Az infláció a kereskedelmi láncoknál emelkedett nagyobb mértékben: szállítási kts és a bér költségek emelkedése miatt.

A termelőnél is volt költségnövekedés - nem is kicsi munkagépek üzemanyag költsége és az energia.

For Whites Only meeting room!

Nem mintha a magas sikértartalom ideális lenne. A múlt évben gyakorlatilag az egész keleti régióban "megsült a búza", rendkívűl magas sikér és fehérjetartalom, és alacsony hektolitersúly jelemzte.

Hajdúságban 40-es sikértartalmú búzát takarítottak be, amit már meg sem lehet őrölni. Normál évben alapigazság, hogy a magas sikértartalom többletértéket képvisel, de az ilyen extrém magas értékű búzák az említett okok miatt malmi szempontból rosszabbak, mint a takarmányminőségűek

Valóban, én közgazdász vagyok, nem agronómus.

Mindenesetre Lengyelország és Franciaország számára nem jelentett gondot az ukrán mezőgazdasági termékek minősége:

https://wits.worldbank.org/CountryProfile/en/Country/UKR/Year/LTST/Trad…

Az meg gondolom nem titok, hogy a profit legnagyobb része a magasan feldolgozott, iparosított technológiával készült tömegtermelésen csapódik le - ebből maradt ki Magyarország.

Az a baj az okfejtéssel, hogy most sem az importot akarják betiltani, hanem a kvóta felett vámot kivetni rá.

Nem tilthatják be az importot, mert csak addig lehet elmenni ameddig a hivatkozható lengyelek is; ha teljesen megtiltanák az importot jönne a daráló; így marad a veszteség mérséklése.

Azt akarják hogy drágábban érkezzen az ukrán {mérgező} gabona, nem megszüntetni akarják teljesen az ukrán {mérgező} gabona importját.

Az élelmiszeriparban ősi probléma hogy a penészgombák erős biológiai hatású anyagokat, mikotoxinokat termelnek. A fuzáriózis a gabonafélék egyik legsúlyosabb betegsége. A toxin termelődhet már a szántóföldön, de akár tárolás vagy szállítás során is. A toxinnal szenyezett gabona sem emberi, sem állati fogyasztásra nem alkalmas. Mindazonáltal igazad van abban, hogy politikai döntés született, mert a mérgező alapanyagot számos ponton is szűrik az ellátási lánc szereplői. Már csak azért is, mert a hazai alapanyag is lehet fertőzött. Meg lehet akadályozni a fertőzött alapanyag behozatalát ellenörzéssel.

A lengyelek reakciója érthető, hiszen a rossz minőségű lengyel gabonának, a vámmentes de jó minőségű ukrán gabona tragédia. Idáig is a lengyel gabona feljavítására használták az ukrán gabonát. A mi meg rábaszunk, mert a magyar gabonát elhordják külföldre és a kereslet emeli a gabona árát, és a fogyasztói árakat is.

Mivan a gmo-val, es a tiltott vegyszerekkel?

Ugyan ez a helyzet az orosz, az kanadai, az amerikai, stb gabonákkal is.

Meg a karosanyag kibocsatasi limitek sem vonatkozik rajuk,

Ugyan ez a helyzet a kínai termékekkel is, mégsem dobja ki senki visítva a iPhone 14 prot...

vehetnek olcso belarusz meg kinai gepeket…

A magyar mezőgazdaság 80%-ban belarusz gépekkel van ellátva. Ezért is drága termelés.

https://agropark.hu/

Alföld M5 autópálya Szeged felé Kisteleknél - itt megyek el miden héten.

Ezek dolgoznak a földeken én nem látok mást a környéken ismerem a gazdákodókat (könyvelünk nekik).

MTZ az jó kertekbe vagy szőllőbe vagy teszel rá egy fűkaszát - apámnak is volt egy ukrán traktora a kertben el volt vele, de a tavaszi szántást mindig valaki csinálta John Deere -el.

Amit linkeltél az nem üzemi, szántóföldi gépek - kerti traktorok.

Egyébként Ukrajnában még ezeknél is nagyobb gépek vannak (gumi lánctalpas hatalmas traktorok).

For Whites Only meeting room!

Egy MTZ 15M, egy John Dare meg 80M. Nagyon kevés esetben kell a nagyerejű traktor (főleg szántás, altalajlazítás, tárcsázáshoz). Ezekhez meg még mindig használjuk az öreg Rábát. Aratáshoz meg jó az MTZ a pótot húzni, esetleg vegyszerezni. Mindezek ellenére nekem is van egy 170Le-s New Holland, de ez a Rábát nem váltja ki, és az MTZ-t is ki tudom használni.

Egyébként Ukrajnában még ezeknél is nagyobb gépek vannak (gumi lánctalpas hatalmas traktorok).

A "gumi lánctalpas"-as az gumiheveredes. Igen az ukránok főleg amerikai gépeket használnak, nagy monokultúrális területeket művelnek. Egy átlagos európai vagy hazai gazdálkodó ezeket a 100M-s gepeket nem tudja kihasználni! Nálunk is csak néhány gazdálkodó vesz 250LE vagy nagyobb gépeket, a 200LE-s trakival szántanak inkább. De ugye egy öreg Rába, az 250LE, és pufi kerekekkel nem is tömöríti annyira a talajt.

Rába Staiger - 12 évesen vezettem :-) na jó ültem a fülkében és tekergettem a kormányt apám felügyelete alatt.. 3 részes tárcsa volt felcsukva mögötte.

Szántó föld területek a környéken: az elmúlt 5-10évben felvásárolták vagy bérlik az összes földet 4-5 nagyobb gazdálkodó (magyar, nem osztrák) az összeset nagy modern gépparkkal - mi is eladtuk a földünket.

Hatalmas mezőgazdasái hitel van benne -> Takarék Szövetkezet ill. most már Takarék Bank.

Állattartás - 2 hatalmas sertéstelep van egyiket megvette Csányi a másik egy ismerős vállalkozó üzemelteti, sok száz hektár földje van - ott vannak John Deere -ek és ők szoktak bérszántást csinálni.

Ukrajna - igen USA mintájára mono kultúra terület órákig mész kocsival egy-egy "tábla" mellett..

 

Én nem értek a mezőgazdasághoz - csak abban nőttem fel és sok volt osztálytarsam lett gazdálkodó  - és azt is tudom, hogy teljesen más a tuljadonos szerkezet Dunántúlon és itt az Alföldön..

For Whites Only meeting room!

itt a lehetőség, hogy ezzel etesd a családod

Összemosod a kormány bulvárt a valósággal. Azért tiltották be az ukrán búzát, mert olcsó.

Cserébe szlovák, német stb. feldolgozott élelmiszerek töltik meg a Lidl, Aldi, Tesco polcait, miközben a hazai pékek meg majd tovább emelik az áraikat...

Egyrészt az ukrág gabona mindíg is jött az EU-ba és a világpiacra. Az hogy VÁM köteles, nem azt jelenti hogy nem jöhet, csak azt hogy VÁM-ot kell fizetni utána.

Mutadd egy EUs országot, ahol GMO-s búzát nem termelnek A lrgnagyobb GMO előállító pl. USA, Ausztrália, Lengyelország stb.

Az egész gabona balhé nem erről szól  Arról szól, hogy Putyin szerette volna az ukrán gabona exportot ellenörzés alá vonni. Jelenleg az ukrán gabona tengeri szállítása van akadályozva. A gabona megállapodás az EU-val és az oroszokkal köttetet, pont azért nert az EU 2022-ben súlyos aszály károkat szenvedett el, és ez idén sem lesz másként.  Saját földjeimen a múlt évben ki sem kelt az őszibúza, aratás nem volt. Ha nem jönne a búza, nem 43% lenne az élelmister infláció!

Akkor a faszér' nem ezt mondja az EU?!?!

Mikor mondott akár valamit is? Mi is vagyunk az EU!

Miért kellett az éhező afrikaiakkal jönni

Nyilván a gabonaexport jelentős része Afrikába irányul, még az oroszoktól is, és a tengeri szállítást blokkolják a ruszkik. Tudod Putyin és a 'gabonafegyver', hasonlóan mint a 'gázfegyver' amit már sokan sok helyen elmondtak. A háború kinemmondott oka, a gazdasági hatalom megszerzése volt. Volt idő, amikor Liszabon-Vlagyivosztok víziója volt az öregnek. Talán még most is az van, csak Budapest-Vlagyivosztok vonal az első lépés... Budapest jelenleg a zsebben van neki.

Aflatoxin nem hiszem jó ha búzában van.

Az aflatoxinok a természetben előforduló, rágcsálókra és emberekre egyaránt veszélyes rákkeltő (karcinogén) mikotoxinok (gombamérgek), amelyeket penészgombák termelnek (Aspergillus flavus és Aspergillus parasiticus).

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2023. 04. 08., szo – 18:02

Nem korlátozza tovább Putyint a Twitter

Megszüntette a Twitter a Kremlhez kapcsolódó fiókokra vonatkozó korlátozását, így mostantól például Vlagyimir Putyin vagy az orosz külügyoldalal is megjelenik a keresésekben és az ajánlottak között. Ahogy az orosz állami média elérését sem korlátozzák többé.

trey @ gépház

Több mint 10 éves csúcson van Ukrajna arany- és devizatartaléka. link

Ezt a hitelezők fogják állni, Zelenszkijnek meg még az ükunokája is törleszteni fogja.

BEvetted a demagint, vagy valami generikus másolatát? Ez már unalmas: hitelező, kamat, hitel, meg lófasz... Nem unjátok még!? Tartok tőle, hogy nem is értitek a jelentését.

Szerintem az egyik fair kompromisszum ugy nezne ki, hogy:

  • bar az oroszok nemzetkozileg elismert modon megtartjak a Krimet, meg azokat a teruleteket, ami mar bo fel eve is az oveke volt, de
  • rengeteget kene fizessenek Ukrajna megmaradt teruleteinek ujjaepitesere cserebe es
  • szinten cserebe Ukrajna megmaradt resze lehessen EU es NATO tag

Ez tartos bekehez vezethetne abban a tersegben. Viszont jelenleg az ukranzaszlosok es a putyinistak is lefejeznenek engem ezert az otletemert. Pedig igy nem csak a ver folyasa allna meg, hanem 2040-ben sem ujulna ki a verfolyas.

Peldaul aki ugy kepzeli el a beket, hogy az oroszok mindenhonnan kivonulnak es haborus jovatetelt is fizetnek, azok belegondoltak, hogy 2040-ben, mikor Putyin mar nem is el mi fele tereli majd az orosz lakossagot? Akiknek azert nincs se a teruletszerzesi tortenelmi siker, se a penz oktatasra, egeszsegugyre, mert fizetni kell az ukranoknak, mert "ra lett kenyszeritve igazsagtalanul" (az o szemszogukbol) az orszag?

  • rengeteget kene fizessenek Ukrajna megmaradt teruleteinek ujjaepitesere cserebe es

Alapvetően egyetértek azzal amit leírtál, kivéve ezt. Oroszország jövője hasonlóan borús mint Ukrajnáé.

A nyugat megpróbálja megfojtani, a kelet ezt kihasználva kizsigereli - rosszabb évek következnek mint az elmúlt 10 év, ahol egyébként sem volt világgazdasági vezető  tényező és a konjuktúra különösen kedvezett neki. Világgazdaság következő 5 éve alapvetően más lesz. Én azon sem lepődnék meg, ha 10 év múlva az Oroszországi Föderáció jelen formájában nem is létezne már.

Szerintem egy koreai háborúhoz hasonló tartós tűzszünet lesz, ahol Ukrajna nagyobb része a nyugati érdekszférába kerül, keleti területek egy része pedig orosz fennhatóság alá. Balance of Power a térségben a NATO második legnagyobb haderejévé váló Lengyelország, aki adott esetben kész bevonulni Ukrajna nyugati részébe, ha szükségesnek látja. Közben szoros gazdasági szövetség jön létre a két ország között - Magyarország tragédiája hogy ebből a 70 milliós gazdasági szférából ki fog maradni.

Oroszország jövője hasonlóan borús mint Ukrajnáé

Szerintem nem. Hitlerbol es Napoleonbol tanulni kene vegre: Oroszorszag hatorszagat es nyersanyagtartalekait nem szabad alabecsulni. Ezt a hibat ujra es ujra elkoveti mindenki, aki veluk rivalis orszagot vezet.

De a referencia kedveert itt hagyok egy konkretabb javaslatot:

Oroszorszag fizessen pont annyit haborus jovatetelkent es ujjaepitesi alapkent, amennyit a Budapest Memorandum ota elfoglalt teruletek nyersanyagai 100 ev alatt behoznanak. Ez az oroszoknak meg egy kifizetheto osszeg, es legalabb a katonak dedunokainak mar profit lesz. Ekozben az ukranok most elo generacioi nem fognak rosszabbul elni, mintha megprobalnak visszaszerezni. Es a ma elo oroszok sem fogjak ezt tudni kielvezni, de nem is akkora osszeg, amit lehetetlen lenne kifizetni a tobbi bevetelukbol.

Aztan ehhez jon hozza, hogy mig az oroszok teruletszerzeset nemzetkozileg is elismerik, addig az ukranok NATO es EU csatlakozasat se akadalyozna senki.

Es igy a maga modjan mindket fel emelt fovel hagyhatna el a csatateret.

De nagyon messze vagyunk egy ilyen kompromisszumtol:

Jakubovicsnak, willy-nek es Frankonak az eletben el nem magyaraznam, hogy miert szabad adni akar a Krimbol is egy negyzetkilometert nemzetkozileg elismert modon az oroszoknak.

Mikozben bolondnak es locsemegenek meg azt nem lehet elmagyarazni, hogy miert elfogadhato bekefeltetel Ukrajna megmaradt reszeinek NATO tagsaga.

Jakubovicsnak, willy-nek es Frankonak az eletben el nem magyaraznam, hogy miert szabad adni akar a Krimbol is egy negyzetkilometert nemzetkozileg elismert modon az oroszoknak.

HA már megszólítottál, akkor elmondom hogy bámi ami a két fél kölcsönös és egyöntetű akaratán alapuló egyeszség, bárki számára elfigadható. Viszont a területrabló háború a mi biztonságunkat is veszélyezteti. A Vlagyivosztok-Liszabon eurázsiai unió, moszkvai vezetéssel, nekünk nem opció!

Ertelek.

Szerinted melyik nagyobb veszely rank, Europara?

A) Donbasz elfoglalt resze es Krim Oroszorszag resze nemzetkozileg elismerve, de Ukrajna megmaradt terulete (85%+) NATO tag

B) Jelenlegi "erosebb kutya azt foglal el a csatateren amit akar, es nem egyezik meg senki semmiben, max fogolycserekben" status quo

?

Ha nem a kerdesre (is) valaszolsz, kiestel. :)

Szerintem nem. Hitlerbol es Napoleonbol tanulni kene vegre: Oroszorszag hatorszagat es nyersanyagtartalekait nem szabad alabecsulni

Teljesen más a globális világ, mint 70 - 200 évvel ezelőtt, de én egyébként sem azt írtam hogy a tőkés nyugat és szövetségesei meg fogják támadni.
Gazdasági és politikai eszközökkel fogják elszivni előle a levegőt.

Mikor szembe jön a valóság, a ruszki drukkerek lesütött szemmel kussolnak.

Választ akkor várok, ha van kérdésem. A szó amit keresel az a rekció.

Egyszóval a reakciód alapján kéne minősíteni önmagam? Régen rossz lenne, ha ezt tenném! Ezt nevezik külső kontrolnak, ami az önállóan gondolkodókra nem jellemző. Képzeld mit eredményezbe az a káosz, ha egy tudós/mérnök  ember mások vágyai alapján változtatná a véleményét!? Persze aki hiányzott fizika óráról annak semmi sem drága. :)

Választ akkor várok, ha van kérdésem. A szó amit keresel az a reakció.

Egyszóval a reakciód alapján kéne megválasztani a véleményem? Régen rossz lenne, ha ezt tenném! Ezt nevezik külső kontrolnak, ami az önállóan gondolkodókra nem jellemző. Képzeld mit eredményezbe az a káosz, ha egy tudós/mérnök  ember mások vágyai alapján változtatná a véleményét!? Persze aki hiányzott fizika óráról annak semmi sem drága. :)

Választ akkor várok, ha van kérdésem. A szó amit keresel az a reakció.

Valóban az emberek hibája, hogy emberként tekintenek rád, és válaszolni próbálnak a faszságokra, amiket összehordasz. Talán trey hamarosan helyettesíti a fajtád botokkal. Persze nem kizárt, hogy már most is így van, bár az kérdéses, hogy ő üzemeltet titeket, esetleg Orbán, vagy valami külföldi tisztalelkű. Megkönnyítené trey nagypapa-életét, hogy nem kell veletek foglalkoznia, csak hagyni működni a szoftvert. Ám lehet, hogy pont azt szereti bennetek, hogy degenerált emberek vagytok, nem pedig degenerált emberek által tanított szoftverek.

Egyszóval a reakciód alapján kéne megválasztani a véleményem?

Sosem mondtam ilyet.

Régen rossz lenne, ha ezt tenném!

A példád alapján régen rossz.

Ezt nevezik külső kontrolnak, ami az önállóan gondolkodókra nem jellemző.

Nem ezt nevezik annak, hanem azt, amit belemagyarázol. Gondolom, azért jutott eszedbe, mert a szádban lévő idegentesten keresztül megvalósul nálad a külső kontroll.

Képzeld mit eredményezbe az a káosz, ha egy tudós/mérnök  ember mások vágyai alapján változtatná a véleményét!?

Kb. azt, amit a HUP-on közéleti témákban előadsz.

:)

Valóban az emberek hibája, hogy emberként tekintenek rád, és válaszolni próbálnak a faszságokra, amiket összehordasz.

Miért van az, hogy ha valakinek nem tetzszik a véleménye, akkor az vagy hülye és/vagy nyugatszopó?

Nem ezt nevezik annak, hanem azt, amit belemagyarázol.

A külső kontrollos személyek problémáik megoldását külső személytől, szervezettől, államtól várják, véleményüket, viselkedésüket a külső személyek elvárásainak megfelelően alakítják ki. Rotter (1966)

ui: Fizikát a helyedben pótolnám, pszichológiai témához meg nem szólnék hozzá.

Miért van az, hogy ha valakinek nem tetzszik a véleménye, akkor az vagy hülye és/vagy nyugatszopó?

Térjünk vissza a kérdésre, ha alá tudod támasztani.

A külső kontrollos személyek problémáik megoldását külső személytől, szervezettől, államtól várják, véleményüket, viselkedésüket a külső személyek elvárásainak megfelelően alakítják ki. Rotter (1966)

Én nem ezt vontam kétségbe.

Fizikát a helyedben pótolnám

Javaslom, a magad részét se felejtsd el. S ha már ott vagy, a logikát és a magyar nyelvtant is ajánlom figyelmedbe.

pszichológiai témához meg nem szólnék hozzá.

Én nem oktatnék ki egy bolondot a pszichológia kapcsán.

:)

Nem tagadom, hogy oroszosítani akarják őket és ez valóban az ukrán nemzet ellen van, de azért kétkedve hallgatom a halálkényszergulágmunkatáborokról szóló részeket.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Addig, hogy az aktív háborús hadszíntérről elvitték a gyerkőcöket nálam még + előjelű a dolog.

kérdés1; hogyan szakadt el a gyerek a szüleitől? hogyan állt elő a helyzet, hogy a gyerek az orosz felügyeletű, a szülő az ukrán fennhatóságú területen maradt?

kérdés2; Te mit gondolsz a felügyelet nélküli gyerekkel mégis mit kéne csinálni a háborús zónákban?

6hónap után veszik a gyereket állami gondozásba / nevelő szülőkhöz; ez a rész azért meredek, de mondjuk éveket sem lehet vele várni; valakinek gondoskodnia kell róluk: persze legjobb ha ezek a saját szülei, de pl gondolom az se ritkaság, hogy valakinek mind2 szülője meghal..

Ugye az tiszta, hogy az oroszok nem hummanitárius alapon hurcolták el a civileket, hanem azért deportálnak hogy politikai alkualpok legyenek a túszok. Ha humánusak akarnának lenni, akkor menekülési folyosót nyitnak, nem támadnak civil objektumokat, stb. Ellenben a felnőtt civil lakosságot kivégzik, a kiskorúakat meg 5000km-re deportálják.

Az USA időben figyelmeztette az ukrán vezetést az orosz támadásra. Az ukránok biztos ami biztos alapon evakuálhatták volna a gyerekeket. De ők úgy voltak vele, hogy a világ egyik legjobb hírszerző és elemző szolgálatának információi nem elég jók nekik. Gondolom, nem akarták Zelenszkij amúgy is béka segge alatt lévő népszerűségét egy ilyen intézkedéssel még mélyebbre ásni. Persze az is lehet, hogy a vezetés szart a gyerekekre, vagy kiszámolták, hogy a gyerek, az idős, a nő és a háziállat a legjobb pajzsnak és PR-alapanyagnak.

:)

De azért csak az oroszok támadták meg az országot, nemdebár? Csak az oroszok felelősek tizezrek - százezrek haláláért, családok kiírtásáért, árván maradt gyermekekért.

Nyilván a megoldást az jelenti rá, hogy előzetes engedély vagy egyáltalán a szülők tájékoztatása nélkül tömegesen rabolják el őket, ötezer kilométeres útra szakítva el a családjuktól.

Bevallom őszinten, azt azért nem feltételeztem hogy a pöcgödörbe addig sikerül elmerülni, ahol már a gyermekrablás méltányolt cselekedet.

Mondjál már egy példát, amikor a fajtád olyan kontextusban van, ami neked fájdalmas ... Ez a fajtázás nálatok az ezalenyeg.hu propaganda kiadványból fakadó sérülés? Mármint, hogy mindegyikőtök egyszerre kezdett ennyire ugrani rá ...

trey @ gépház

De azért csak az oroszok támadták meg az országot, nemdebár?

Saját földjük.

Csak az oroszok felelősek tizezrek - százezrek haláláért, családok kiírtásáért, árván maradt gyermekekért.

Jogod van becsapni magad, de én nem javaslom, hogy elutasítsd a valóságot.

Nyilván a megoldást az jelenti rá, hogy előzetes engedély vagy egyáltalán a szülők tájékoztatása nélkül tömegesen rabolják el őket, ötezer kilométeres útra szakítva el a családjuktól.

Maradjunk az ismert tényeknél. Az USA figyelmeztette a támadásra az ukránokat. Az ukránok ennek ellenére nem evakuálták a gyerekeket. A gyerekeiket visszakérő szülők visszakapták a gyerekeiket.

Bevallom őszinten, azt azért nem feltételeztem hogy a pöcgödörbe addig sikerül elmerülni, ahol már a gyermekrablás méltányolt cselekedet.

Nem kellett volna olyan serényen ásnotok.

:)

Nem vita tárgya, hogy az a föld a tradicionálisan ott élő embereké. Az ukránok elkezdték szopatni az oroszokat és a többi népséget, noha közösen éltek mindannyiuk saját földjén. Ugyanígy a Szlovákiának nevezett terület is az ott élő népek és a mi saját földünk. Stb. Természetesen lehet kisajátítósdit játszani, hiszen az ember a tér és az idő keretei közé szorult biológiai lény, de számomra úgy tűnik, pl. Ukrajna esetében az ukránok képtelenek voltak fenntartani a sztorit. Az önállósághoz erő és kitartás kell. Majd kiderül, mi lesz Ukrajnából és Szlovákiából 100-200 év múlva.

:)

Csak az oroszok felelősek

Ebben nem értek egyet.

1. Az oroszok felelősek a háború megindításáért.

2. Az amerikaiak viszont felelősek azért, hogy leállították a már folyamatban levő orosz-ukrán béketárgyalásokat. Az azóta elesettek-meghaltak, megnyomorultak már rajtuk is száradnak.

--

Minden részes fél a saját konkrét cselekedeteiért felelős (persze rész felelősség a parancsuralmi láncban propagálódik: aki utasít az felelős a kiadott utasítás kapcsán elahalálozottakért is. Így pl Z. is felelős személyesen a Mariupolban, Bakhmutban értelmetlenül lemészároltakért; mivel felülbírálta a vezérkart annak megtartására..)

A CNN szerint az elmúlt hetekben az interneten közzétett Pentagon-dokumentumokból kiderül, hogy az Egyesült Államok hogyan kémkedik szövetségesei, illetve ellenségei után egyaránt.

Ez komoly aggodalmat keltett az amerikai képviselők között, akik attól tartanak, hogy a leleplezések veszélyeztetik fontos nemzetközi kapcsolataikat.

Link: https://index.hu/kulfold/2023/04/10/haboru-orosz-ukran-konfliktus-orosz…

Akinek ilyen barátai vannak, ellenségre nincs szüksége ...

trey @ gépház

Hát, szerintem el kellene gondolkodni ezen picit mit akartam írni ezzel, mivel Magyarország nyíltan, szerződésbe foglaltan USA szövetségese, emellett az egyik legnagyobb befektetési hányaddal rendelkező ország. 

De van ugye egy szarházi kormányfőnk aki úgy döntött, hogy a kormányzati pozíciót is ellenzéknek láttatja, nem vállalva a felelősséget semmilyen tettéért azt játssza, hogy az egész világ ellenzékeként küzd a vérzivataros jelenünkben, hogy megmentse Margitot és Jóskát. Betartja a minimumot, ha nem tudja kikönyörögni, hogy ne kelljen, majd tartja a markát.

Tisztára olyan érzetem néha mintha allyoucaneat lenne és Viktor odaállna a terített asztalhoz és mindenkit félrelökdösve piszkos kézzel teletömi a tányért majd önti a táskába elvitelre a kaját, majd megsértődik, ha rászólnak, hogy ezt így nem, mert ez nem így van kitalálva és ki fogják zavarni ha folytatja. Aztán meg csodálkozik ha elzavarják, panaszkodik, fenyegetőzik, aztán könyörög, hogy engedjék vissza (ahogy most is). Ezt lehetne indokolni, ha a magyaroknak ettől lenne valami jó is. De sajna csak a hasa kerekedik. 

mivel Magyarország nyíltan, szerződésbe foglaltan USA szövetségese, emellett az egyik legnagyobb befektetési hányaddal rendelkező ország. 

..ettől még..

..nem egy gyarmat.. ..se nem "tag köztársaság"..

..hanem egy önálló, szuverén ország..

..akármilyen nehéz is ezt szovjetunióban gondolkodó meg azt újrateremteni szándékozóknak felfogni..

..hanem egy önálló, szuverén ország..

Így van, ezért illene a szövetségeseit a helyén kezelni. <- itt azokra gondolok akikkel hivatalosan vállalt kapcsolatunk van, és nem épp a kormány hintapolitikájának kiszolgálói. Viktor a hintapolitikát is csak belpolitikára használja. Hányinger keltő. 

ezért illene a szövetségeseit a helyén kezelni

Adott területen adott cél érdekében szövetséges. pl szövetkezek a második szomszéddal, hogy a köztünk levő ház előtt is tartsuk tisztán a járdát: ő letolja a fele távot én meg a másikat. Ettől még nem szükséges ugyanazt a nevelési módot helyesnek tartanunk a saját gyerekeinkre nézve, nem kell ugyanazon idegen nyelveket oktatni nekik, nem kell ugyanazon különórákra járatni őket, egyformán öltöztetni őket stbstb..  És még az is belefér, hogy mindeközben közösen nézünk valamelyikünknél egy meccset amin mindketten más csapatnak drukkolunk... :)

--

Szerintem értem mire gondolsz: szerinted ha szövetkezel valakivel akkor annak hatalma van fölötted és azt kell csinálnod amit elvár; akár kimondatlanul is.

Már megint hülyeséget beszélsz. Nem fognak kirúgni az EU-ból. Minden látszat ellenére ebből kimaradni nem szabad. Nézd csak meg, Ukrajnában inkább háborút szítottak, amikor nem lett aláírva a társulási szerződés. Ha szeretnénk, akkor sem tudnánk kilépni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Látom, a valóságtagadók előtt a valóság sem érv. Pedig Ukrajna épp azáltal került háborúba, hogy nem lett aláírva a társulási szerződés. Az EU-t, mint a szuverenitást elvonó felsőbb layer-t mindenképp rájuk akarták erőltetni. Megnyugodhatsz, mindenképp EU tagok maradunk, akármit is csinál Viktor. Nem fognak megajándékozni a szabadsággal.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mivel a szövetségesek közül az USA egyedül a világ fegyverexportjának 40 százalékát (Oroszország: 16) és a világ katonai kiadásának felét adja - feltételezem hogy ez a probléma az oroszokat is érinti.

Akkora gazdasági erőfölénye van a Szabad Világnak, hogy csak az Ukrajnában elérhető élőerő lehet a szűk keresztmetszet. Ebben az esetben a Szabad Világ bevonulhat Ukrajnába.

Mi "Szabad" a "Szabad Világban"?

Én úgy láttam, hogy nem is olyan rég, csak a véleményükért elvittek embereket...

... a Nyugaton.

Szerintem sok különbség nincs a keleti és nyugati szabadság közt, csak mások a "tiltott" témák, amiről nyilvános helyen ildomos nem beszélni...

>>Mi "Szabad" a "Szabad Világban"?

ha fel mered tenni a kérdést a gyerek iskolájában hogy kb milyen könyvekből (((tanítják))), akkor este az fbi-nak szabad téged felhívnia, hogy nehogy esetleg ki kelljen hozzád szállniuk körülnézni, mert nehogy aztán találjanak valamit aztán nehogy gond legyen

Pedig marha jó ötlet, hogy EU-s pénzből akár idegen lőszergyárak kapacitásnövelését finanszírozzák, amik aztán olcsóbban gyártanak mindenkinek, mint amennyiért az EU lőszert vett az ukránok bukott harcához. Ha tényleg olyan fontos az ukránok harca, szerintem elsősorban magunknak vegyünk lőszert, és ha van nekünk sok, akkor aki akar, adjon a sajátjából az ukránoknak.

:)

 elsősorban magunknak vegyünk lőszert

Minek venni!? A hozzád hasonló nagykoponyákat le kell szerződtetni a FÉG-be a gyártógépek mellé, aztán szarhatod 4 műszakban a lőszert.

Szerk: beindult már a nagy nemzeti vakcinagyár, önti már a szputnyik vakcinákat milliószámra?

Nagyon izgatott vagy egy ideje. Gondolom, arra számítottál, hogy az ukrán vér értéke sokáig a fajtád által mesterségesen gerjesztett magas szinten marad. Kíváncsian várom, mi a tervetek, milyen választ adtok a vér árának meredek bezuhanására. Jelzem, felfelé mostanában már nem fog menni. Ki/mi lesz a következő áldozatotok, honnan fogtok életet és értékeket szipolyozni?

:)

Miért viseltek viselt az áldozatok áldozat zsoldos DNR gyakorlót egyenruhákat friss DNR gyakorlót? Ez a millió dolláros kérdés. Betenném a videót amire hivatkoznak, de nem tudom szabad-e. (Meg hogy van-e értelme, a szigszalagoktól kb. pont annyi látszik, hogy direkt kihuzogattam a kérdéseket lévén bármi is lehet.)

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Ukrán barátaid. Utolsó megszállóként. Nem is sejti a bolond Biden, hogy a "Ruszkik haza" plakátkampánya mennyire mellényúlt. A ruszkikat szovjeteket (és benne az ukránokat) már hazaküldtük. Az utolsó most halt meg.

trey @ gépház

Oké, menj ki az utcára állíts meg 100 embert tedd fel a következő kérdést neki:

"Milyen nemzetre gondol Ön ha a "ruszki" kifejezést hallja?"

Gyűjtsd össze az eredményt, majd miután rájöttél, hogy az izzadtságszagú mondatod nem felel meg a valóságnak visszaballaghatsz és beírhatod, hogy tévedtél. 

Ferenc elvtárson és titokminiszterén kívül senki sem hozott orosz titkosszolgáltosokat a magyar elhárítás tisztjeinek átvilágítására.

az oroszok visszahozásán

Ennek fényében kicsit át kéne gondolnod, hogy ki dolgozik az oroszok visszahozásán... KGBéla/jobbik és társaik (manapság már Ferenc elvtárs hónaljszőrei)

Ha kinevetni valót mondok, legalább szerzek vele pár örömteli pillanatot valakinek. Amit Te mantrázol viszont alaptalan keserű vádaskodás; legfeljebb szánakozni, szomorkodni lehet rajta ..

több mint 15 éve nem tényezők

ne hülyéskedj; országgyűlési és ep képviselőkkel rendelkező pártok csoportját irányító figuráról beszélünk akik az elmúlt 15 év során is komoly erőket mozgattak és mozgatnak meg az ország tönkretétele érdekében.

Az oroszok helyzetbe hozásával pedig javíthatatlan károkat okoztak pl többek között a nemzetvédelemnek. Ha valóban nem lenne tényező, nem is kellene számolni vele: jó lenne, jöhetne minden oldalon valami új.

Az oroszok helyzetbe hozásával pedig javíthatatlan károkat okoztak pl többek között a nemzetvédelemnek. 

Gyurcsányi belépett az orosz bankba, odaadta Paks II-t az oroszoknak, hosszútávú gázvásárlási szerződést kötött az oroszokkal, sőt metrót is velük újíttatta fel.

2010 óta nem győzünk szabadulni az orosz medve karmaitól.

ne hülyéskedj; országgyűlési és ep képviselőkkel rendelkező pártok csoportját irányító figuráról beszélünk akik az elmúlt 15 év során is komoly erőket mozgattak és mozgatnak meg az ország tönkretétele érdekében.

Ezzel röhögteted ki magad, teljesen nyilvánvaló mindenki számára, hogy Viktor ellenzéki szerepben láttatja a kormányát. 3. 3/4-es parlamenttel rendelkezik. Az ellenzék szava súlytalan és nem azért mert jót vagy rosszat mondanak, hanem azért mert Viktor erőfeszítéseinek nagy része abban merül ki, hogy azt láttassa ő harcol és ők az ellenség.
Cseszd meg, odaadták neki a kormányrudat 2010-ben, azt csinálhatott amit akart. Csinálta is. Te ezt komolyan elhiszed? Te komolyan gondolod, hogy a Fideszt azért zárta ki (ja bocs nem kizárta, kilépett :)) a EPP mert a többi csúnya képviselő nyelveket öltött? 

Lehet regi hir, de en csak most futottam bele. Tavaly az ukranok megrohamoztak Zaporizsnye atomeromuvet, hogy visszafoglaljak.

Az erdekes benne az, hogy tobb HIMARS raketat is hasznaltak a sikertelen kiserlethez, aminel minden celpontot a Pentagonnak kell jovahagyni.

Azaz Amerika atomeromuvet tamadott direktben. Ezekutan a nemzetkozi atomenergiaugyi kuldottseg, inkabb bohockodasnak tunik.

 

Nem tudom miert nem talalom a google cached verziojat (megszunt?), de itt egy archive.org link:

http://web.archive.org/web/20230408001640/https://www.thetimes.co.uk/ar…

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

The official said Ukraine does not seek approval from the United States on what to strike and routinely targets Russian forces on their own with other weapons. The United States provides coordinates and precise targeting information solely in an advisory role, the official said.

https://www.washingtonpost.com/world/2023/02/09/ukraine-himars-rocket-a…

Tűzvezetés és cél megjelölés. Ha egy célpont túl kockázatos akkor nem segítenek. Nem kell konkrétan engedélyt kérni, mivel csak engedelyezett celokat tudnak -ezekkel az eszkozokkel- eltalálni. (info hianyaban meg semmit).

Ennyit a formális láncról. Hogy milyen titkos megegyezések, ígéretek, kialakult gyakorlatok vannak azt meg ugyse fogjuk megtuni (hacsak nincs egy ujabb szivárogtató :⁠-⁠))

Gondolom az atomeromuvet meg pl massal lovik; ami mas szempontbol is ertheto; az nem nagyon rejtőzik és nem is mozog... minek a drágább lőszert pazarolni rá ...

Meg az elozo threadben irtam, hogy az oroszok kiemelik a Fekete tengerbe zuhant amerikai kemrepulot.

Itt egy twitter thread, hogy sikeresen kivettek, rengeteg abraval:

https://twitter.com/Cicke69/status/1644463225306759168

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Az ukránok propagandát tolnak, az oroszok méginkább. Amikor a helyzet úgy alakult az ukránpk kiürítették az erőművet és harc nélkül feladták. Nem lenne logikus, hogy lőjék meg akkor sem ha ruszkik támaszpontnak rendezték be, ami megint nem egy biztonságos taktika.

 Az egész szivárogtatási ügy egy bűzlő  gumicsont a bulvárnak.

Prigozsin:

Az Orosz Föderáció és a társadalom egésze számára fontos lenne, hogy véget érjen a különleges katonai hadművelet. Az ideális megoldás az lenne, ha bejelentenénk a háború végét, és mindenkit tájékoztatnánk arról, hogy Oroszország teljesítette tervét, ami bizonyos értelemben valóban így van. Rengeteg ukrán katonát megöltünk, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a háború elérte kitűzött célját.

link

Rengeteg ukrán katonát megöltünk, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a háború elérte kitűzött célját.

Most akkor Ukrajna soha nem is létezett, tehát a saját honfitársainkat ölték meg? Vagy az ukránok mégsem oroszok és a haború célja valójában nem is az orosz kisebbség védelme hanem az ukránok megölése, külföldre zavarása?

Eligazítást kérek!

70%-ról 80%-ra NŐTT márciusban Ausztria függősége az OROSZ gáztól. Az ÖMV vezetője nem látja, hogy hogyan lehetne ennek véget vetni.

(Orbán az oka ennek is!)

trey @ gépház

Ezek szerint ezek a dolgok napról - napra változnak, tavaly október

Nehammer: Ausztria 80-ról 50 százalékra csökkentette az orosz gázfüggőségét

Ausztria nagymértékben csökkentette az orosz gáztól való függőségét – állítja az osztrák kancellár. Karl Nehammer közölte, hogy a korábbi 80 százalékos kitettségüket sikerült 50 százalékra csökkenteniük.