Enemy Territory: Legacy 2.78

Címkék

Megjelent a legendás Wolfenstein: Enemy Territory multiplayeres FPS forráskódján alapuló Enemy Territory: Legacy játék 2.78-as kiadása. Letölthető Windows, macOS, Linux, Raspberry Pi, Android operációs rendszerekre és platformokra innen.

Hozzászólások

ezt irja, valami otlet ilyet honnan lehet szerezni? vagy ez mar warez?

Please copy pak0.pk3 from the 'etmain' path of your Wolfenstein: Enemy Territory installation to: "/Applications/ETLegacy/etmain"

Ez eredeti ET mindig is ingyenes játék volt, csak az első pár évben a forráskódja volt zárt, ezt nyitották ki 2010-ben. Régen nagyon sokat nyomtam vele, ergya P4-es gépekre, szutyok DX9-es kártyákra és IGP-kre akkor ideális volt. Ma már ritkán veszem elő, de szerintem a mai napig egy nagyon jó, pörgős, multi csapatjáték, van benne egyfajta olyan pörgős taktikai, csapatra építő elem, amit kevés játék tudott normálisan hozni. A béna, lowpoly grafika, meg az ősrégi Q3 motor ne tévesszen meg senkit, ha összegyűlik elég ember, még a mai napig érdemes szerintem játszani. Már nem sokan tolják, de néha lehet még jó szervereket kifogni, ahol vannak is elegen egy jó játékhoz, ahogy Urban Terrorral és Xonotic-kal is játszanak még páran. Manapság inkább azért nem játszok vele, mert az albérletben elég ótvar a Wi-Fi, kábelt nem tudok helyhiány és engedély hiányában kihúzni, így túlzott lagokkal nincs értelme sehol multizni. Botok ellen azért előszedem néha napján, egy-egy régi pályát feleleveníteni.

Ez a 2.78-as egyébként bétaként majdnem egy éve is kint volt. Sok fejlesztést nem kap már ez a játék, épp csak annyira reszelnek rajta, hogy modern gépeken, modern OS alatt, modern hálózaton is játszható maradjon. Amiket hozzáadnak a kódhoz, azok csak néhány apróbb bug javítása, az is főleg szerveroldalon, azon belül is hálózati optimalizáció és anti-cheat. Persze kliensoldalon is van újdonság, csak még kevésbé döntőbb, pl. újabb verziós OpenGL-t használó rendermotor.

A link jó, amit adtál, de sok más helyről is le lehet tölteni, csak akkor figyelni kell, hogy a 2.60b-s full verzió legyen, vagy egy olyan full verzió, amihez mellékelve van a 2.60b-s patch, mert az ET:Legacy erre épül. Amúgy csak pár száz mega, sok helyet nem kér, és elfutkos ma már irodai gépeken is, meg laptopon, integrált GPU-val is. Bár azért 2-3 gigára meg tud hízni a mappája, ha az ember sokat multizik vele, mert mindegy egyes szervere kapcsolódás előtt lehúzza a játék a szükséges modokat, pályapakkokat, hangpakkokat, és ezek be tudnak apránként gyűlni.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Ez szenzacios hir, de vannak meg mukodo online serverek, ahol valodi jatekosok vannak, vagy mar csak a 'funny' botokkal teletomottek leteznek, es csak localban, haverokkal eselyes?

Elég sok időt "lőttem el" vele annó... de az már nagyon rég volt. Jó hogy még ma is fejlesztik :)