SysAdminDay 2021 - Live

Címkék


Jók a programok, minden jó ...

Hozzászólások

Biztos jó, egy ideje már nem járok, nyilván amiatt.. :)

Örültem, hogy idén először, végre eljuthattam. Aztán csalódtam :(
Bármilyen IT rendezvényhez képest ez sajnos harmatgyenge volt.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

Az előadást szvsz sokkal kényelmesebb otthonról nézni a kanapéról, viszont ott haverkodni nehezebb. :)

Én kb. azért szoktam le mindenféle rendezvényről, mert odamegyek, 8 órán keresztül hallgatom a marketing előadásokat, az 5-10 perces szünetekben meg egymásnak kiabáljuk, hogy dejóhogylátlak, beszéljünkmajd, jajmennikellvissza.

Az biztos! Eléggé szocializálódó üzemmódban voltam. Pl. sörsorbanállás közben beszédbe elegyedtem egy csapattal, amiben az egyik srác éppen arról beszélt, hogy 180 szervert kellett adminisztrálnia a munkahelyén havi 180 ezer forintért. Ez az én fülemet is megütötte, mert kimeríti a modern kori rabszolgaság fogalmát.

Jelentkezzen aki magára ismer! :D

trey @ gépház

ezek minek vonulgatnak fel, meg bulizgatnak a zuccan, mutogatjak magukat???? broaf!!! :)

Nálam nem tapintottál érzékeny pontra, mindössze a teljes fogalmatlanságod az, ami rohadt zavaró. Szerintem lövésed nincs arról, hogy hogyan folyik egy ilyen rendezvény.

vonulgatnak fel, meg bulizgatnak a zuccan,

Tehát, se nem vonulgatnak, se nem az utcán.

Rosszabb vagy, mit a jereváni rádió ...

trey @ gépház

Ez szar volt gyerekek. Minus pont a HWSW-nek.

Sokkal tobb penz kell bele, ne olyan eloadokat hozzunk, akik unalmasak, altalanossagokat mondanak...

Nem voltam ott, de általában (hacsak nem valami megélhetési celeb motivációs előadót akarsz meghívni), a pénz itt kevésbé motiváló. Eleve ritka az, aki szakmailag is a csúcson van, és előadni is szeret (és tud), őket általában jól meg is fizetik. Ha akarsz egy órás előadást tőle, az mindenestől minimum 2 nap, és akkor optimisták voltunk. Ezt ha piaci áron meg is fizeted (nem – ha mondjuk sok tízezres óradíjak röpködnek), akkor még mindig ugyanott van, hogy csinálhatná a saját bizniszét ugyanennyiért. Ha piaci ár felett fizetsz, akkor működne a buli, de akkor meg a belépő lenne annyi, mint egy Metallica koncertre, ergo nem menne a kutya sem.

Szóval marad az, hogy eleve motivált előadókat vadászol (kevés van), vagy hagyod, hogy a szakmai előadás fel legyen töltve marketinggel, hogy megérje odamennie az előadóknak is. ÉS akkor nem beszéltünk arról, hogy nem hívatod mindig ugyanazt, elkopnak a nevek, ha ötször eljön ugyanaz a csávó ugyanarról beszélni, az egy idő után senkit sem fog érdekelni.

Én is az emberek miatt járok ilyen helyekre, ezen nem veszünk össze :)

Tavaly tavasszal (vagy nemt'om már) voltam utoljára valami fancy konferencián, 1 napos volt, megnéztem az első másfél órát, aztán átlógtam a backstage-be és ott szórakoztattuk egymást az előadókkal. Statikus kontent rengeteg van a neten, azért nem kell kimozdulni otthonról, de több tízezres multinak a CIO-jával nem tudsz bármikor dumálni egy sör mellett.