[Videó] DevOps csapat, mint termék - Jagusztin László (Alerant)

Címkék

A DevOps csapat is egy termék, amit létre kell hoznunk ahhoz, hogy működési modellt tudjunk váltani. De mit is értünk valójában DevOps alatt? Agilis csapat vagy DevOps csapat a cél? Mikor tekintjük sikeresnek a szervezet építést?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 07., sze - 08:15

Mivel az egész DevOps operációra jellemző, hogy nem egyenletes a munkamennyiség eloszlása, meg lehet tenni, hogy a DevOps kolléga egy különálló szervezeti egység része, de a projekt különböző fázisaiban a fejlesztő csapat mellett dolgozik közvetlenül.

Ez adott esetben sokkal hatékonyabb működést jelenthet, mint one man showként elszigetelve dolgozni, ahol a projekten az operation vagy development területről jövő vezetőknek már a DevOps kollégák kiválasztása, majd munkájának irányítása is problémát okoz, nincsenek egységes biztonsági és minőségi standardok a szolgáltatásra, a DevOps kollégák nem tudnak segítséget kérni, ha technikai vagy kapacitás problémájuk akad.

mar az elejen rosszul mondja az agilitas lenyeget.  pedig csak ket es fel percet jutottam.

erdemes tovabb hallgatni?

ja, semmi baj az agilitassal. amig nem tekintenek ra , mint csodaszerre :) sajnos sokan tobbet varnak tole, mint ami tenyleg lehetseges.

Két tetszőleges agilis guru bebizonyítja egymásról, hogy a másik valójában nem is agilis!

A kedvencem az volt a legutóbbi agilis fejtágításon, hogy megtudtuk, hogy ha tudsz határidőt mondani, amikorra elkészülsz, akkor nem vagy elég agilis! :-) Menedzserek álma!