[Videó] DevOps csapat, mint termék - Jagusztin László (Alerant)

Címkék

A DevOps csapat is egy termék, amit létre kell hoznunk ahhoz, hogy működési modellt tudjunk váltani. De mit is értünk valójában DevOps alatt? Agilis csapat vagy DevOps csapat a cél? Mikor tekintjük sikeresnek a szervezet építést?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 07., sze – 08:15

Mivel az egész DevOps operációra jellemző, hogy nem egyenletes a munkamennyiség eloszlása, meg lehet tenni, hogy a DevOps kolléga egy különálló szervezeti egység része, de a projekt különböző fázisaiban a fejlesztő csapat mellett dolgozik közvetlenül.

Ez adott esetben sokkal hatékonyabb működést jelenthet, mint one man showként elszigetelve dolgozni, ahol a projekten az operation vagy development területről jövő vezetőknek már a DevOps kollégák kiválasztása, majd munkájának irányítása is problémát okoz, nincsenek egységes biztonsági és minőségi standardok a szolgáltatásra, a DevOps kollégák nem tudnak segítséget kérni, ha technikai vagy kapacitás problémájuk akad.

Szerkesztve: 2020. 10. 07., sze – 11:14

-

mar az elejen rosszul mondja az agilitas lenyeget.  pedig csak ket es fel percet jutottam.

erdemes tovabb hallgatni?

ja, semmi baj az agilitassal. amig nem tekintenek ra , mint csodaszerre :) sajnos sokan tobbet varnak tole, mint ami tenyleg lehetseges.

Két tetszőleges agilis guru bebizonyítja egymásról, hogy a másik valójában nem is agilis!

A kedvencem az volt a legutóbbi agilis fejtágításon, hogy megtudtuk, hogy ha tudsz határidőt mondani, amikorra elkészülsz, akkor nem vagy elég agilis! :-) Menedzserek álma!