OxygenOS 9.0.9 OTA OnePlus 5 és OnePlus 5T készülékekhez

Címkék

Újdonságok:

  • Fixed an issue with Expanded Screenshots
  • Updated Android security patch to 2019.10
  • General bug fixes and improvements

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Bár épp most cserélem le az 5-ösömet a 7t-re, de ez is ok volt a márkahűség mellett. 2017 Június 28.-val vettem meg, az azóta eltelt ~2,5 évben folyamatosan naprakész volt a biztonsági javítások terén a telefon. Ugyanezt eddig még csak az új Nokiáknál tapasztaltam, a Sony, Samsung és LG telefonok, amik még az ismerettségi körömben használatban vannak, jó ha fél évente kapnak valami javítást, akkor is 3 hónappal azelőttit.

Valamelyik product manager azt szelloztette meg, hogy meg a 10-es Android is meg fog ra erkezni:
"Allow me to remember our readers, OnePlus also promised to deliver stable Android 10 update for OnePlus 5/5T in the near future. David Y., global Community Manager of the OEM, teased the same last week, but they did not mention a specific (or even tentative timeline)."
https://piunikaweb.com/2019/10/11/oneplus-5-5t-6-6t-android-10-schedule/

Biztosan bennem van a hiba, de nekem tökéletesen megfelelne, ha a mostani verziót karbantartanák még 1-2 évig. Nem igazán látok számomra releváns fejlesztést az Androidban (sem) a 6-7 verzió óta. Én nem pisálok magam alá a gyönyörtől, hogy beletettek egy manapság oly divatos "Dark" beállítást, mint óriási fejlesztést.

--
trey @ gépház

Amiket eddig olvastam, azok engem sem rengettek meg - kivéve a Rules/Routines, ami egy Llama/Tasker/Autodroid-szerű, annál jóval csekélyebb funkcionalitású/butább automatizmus. De az is olyan, hogy a legtriviálisabb dolgok szépen lassan bekerülnek az alap-OS-ekbe, és fenti szoftverek akkor játszanak, ha valaki ennél sokkal kifinomultabb dolgokat szeretne csinálni. Android 2-4-6 idején ha azt akartam, hogy a jack bedugásakor elinduljon a zenelejátszó, akkor ahhoz kellett a Llama (sőt ugye mivel erősen hal ki a jack, ezért ezt ma már a BT-s füles csatlakozásakor is csinálja); ha le akartam némítani a telefont lefordítással, akkor kellett a Llama; ha wifit akartam helyfüggő módon kapcsolni, akkor kellett a Llama. Ma ezek mindegyike gyárilag ott van, a füles tán alapból be is van kapcsolva.

És igazából úgy is érzem, hogy semmi más nem történik, mint a karbantartás, aminek hatására néha kibukik valami hasznos funkció is.

A Dark-témával viszont úgy vagyok, hogy ha ilyen módon lehet nyerni pár 10 percnyi plusz üzemidőt, akkor az jó, bár elég durva, hogy eddig nem volt.

(Más: Valaki pár egyszerű szóval elmagyarázná, hogy a zsebpiszok üzemmód konkrétan mit csinál?)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Az android 10 azon újítása miatt már megérte nekem, hogy a helyhez való hozzáférés jogosultságot már nem csak engedni vagy megtagadni lehet, hanem azt is, hogy "engedélyezem csak akkor, amikor előtérben fut az app". Kiderült, hogy a McDonalds appja minden push értesítés fogadásakor lekéri a pillanatnyi helyzetemet. (korábban engedtem neki hozzáférést, amikor az étterem-kereső funkciót akartam használni benne).

Most kíváncsian várom még, hogy melyik app kérdezi le még a helyszínemet a háttérben rendszeresen.