Megérkezett az Android 10

Címkék

Hozzászólások

???

Most jól értem, és ha van egy OP5 ami az utolsó open bétán áll ami másfél hónappal régebbi mint az utolsó hivatalos verzió, akkor simán feltolható a legutolsó (9.0.8 ha jól rémlik) verzió lokális frissítésként a nélkül, hogy szopni kéne az újbóli belakással?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Hát, úgy tűnik, ebben az androidban sem lesz semmi érdemleges javulás :(

- nagyobb apk fájlok
- több értelmetlen metaadat
- több reklám
- lehet, hogy még a számológép is kérni fogja a GPS lokációt

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

"atbaszasa"nak olvastam.

Hogy futasidoben ker jogot es nem telepiteskor? Nem vettem eszre, hogy ettol barmi jobb lenne.

Tudsz egy konkret peldat, vagy alkalmazast mondani, aminel direkt nem adsz meg egy jogot, csakazertis?
Tudatosan az ujra-es-ujra elougro popupnal mindig az elutasitra boksz (es sose teveszted el:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Kábé az összes appnak tiltom a location hozzáférést, aminek nem épül a fő funkcionalitása rá. Meglepőmód például banki alkalmazások is. Konkrétan például az MKB bank alkalmazása, de a minap a Burger King appnak nem adtam oda a lokációmat. A térképes funkciója ettől még ugyanúgy működött.

"Tudatosan az ujra-es-ujra elougro popupnal"

Lehet választani megjegyzést is :)

> a Burger King appnak nem adtam oda a lokációmat. A térképes funkciója ettől még ugyanúgy működött.

Ez pontosan olyan mint a weboldalaknal a reklamok tiltasa. Ha kell a gps, mint adat nekik, akkor majd letiltjak jog hianyaban a terkepet.
Csak harapodzon el a trend, hogy sokan nem adogatjak meg a jogokat...:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Mondjuk a Burger King app pont jogosan (mármint nem azért, hogy csak begyűjtse) kér GPS adatot. Ugyanis lehet vele rendelni és konkrétan egy térképen kell kiválasztani, hogy melyik étteremben szeretnél rendelni, ha van GPS akkor kb. automatikusan rááll arra amihez a legközelebb vagy. Az meg mondjuk nem nagy adat nekik, hogy ha éppen rendelsz az étteremben akkor ott vagy.

igaz-igaz

Kevertem azzal amikor nincs bekapcsolva a gps, es feldobja a popupot, hogy kapcsold be.

Google mapsnal probaltatok? Ha nem pipalod be hogy dont ask again, akkot csak dobalja felna popupot veg nelkul.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azért nem semmi, hogy még csak a tizedik verzió, de már alapból lesz benne a világos témán kívül egy sötét is! Más OS esetén lehet, hogy sokkal több idő lett volna ide eljutni! :)

Sakk-matt,
KaTT :)

> egy sötét is

Ejszaka szoktam a fenyero minimumra vevesen kivul meg a Red Moont is hasznalni.
Valamelyik android upgrade ota (talan 7->8) a statuszbar vakito marad.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> ami beépített feature, és azt tudja amit a red moon)

Sajnos nem azt tudja, mint a red moon.
A red moon-nal 3 dolgot tudsz allitani: szin, atlatszosag, sotetseg
A live display-nel meg egy dolgot: piros intenzitasa

A live display arra valo, hogy kevesebb keket lasson a szemed, igy rahangolodj az alvasra.
A red moon erre *is* jo.
De amire en hasznalom: a szoba tenyleg vaksotet legyen, es a kepernyo ne zavarjon *mast* (color+opacity+darkness egyuttes allitasa)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

ios 13ban jelent meg a dark mode :)
De androidnál különböző custom romok és hackek területén már szinte unalmasan sokszor előkerült a téma (cyanogenmod theme engine, substratum, sőt, a tmobile is gyártott valami hakkolt téma motort annó...)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Aki nem lat, meg mindig valaszthatja a vilagos temat.

Akkora feneket keritetek neki, mintha innentol kotelezo lenne.

Kepzeld, a kollegaim egy resze vilagos temat hasznal a MPB-n, szoval, ha pair-elunk, akkor kisuti a szememet (ok meg az en dark temamtol kapnak hulyet IDEA-ban). Viszont mikor a telefonon mutatna valamit, a brightness le van csavarva, mert neki ugy kenyelmes a light theme-mel (meg kimeli az akksit - nem mintha nem tolthetne napkozben), akkor meg en nem ertem, hogy ezt igy most hogy. Mindig meg kell oket kernem, hogy csavard mar fel a fenyerot, mert egy kukkot se latok...

"Aki nem lat, meg mindig valaszthatja a vilagos temat."

Azért ez nem olyan egyszerű. Jó hogy hoztad az IDEA-t, én használnék inkább világos témát, és sokat vacilláltam ezen, de szimplán sokkal jobb opciók vannak sötét témára. Jobban elkülönülnek a színek, stb.

A mostani akármilyen témák két nagy problémája van. Egyrészt vagy minden full fehér vagy minden full fekete. Árnyalatokban nagyon kevesen gondolkodnak, pedig csak a szürkékkel nagyon szép és hasznos UI-kat lehetne tervezni. De mint ha félnének attól a kis kontraszttól is, ami használhatóvá tenné amúgy a felületet. Plusz színekben se nagyon gondolkodik senki, pedig nagyon jól néz ki mondjuk a twitter sötét témájának enyhén kékes beütése szemben a messenger koromfekete, lényegében monokróm időket idéző megjelenítése.

A másik az, hogy a világos téma full fehér, a sötét full fekete, pedig néha nagyon jól tud kinézni ha a kettő mixelve van.

"nem semmi, hogy még csak a tizedik verzió"

Mindegy melyik verzió, most lett nagy trend a sötét és világos téma. És értem én, gnome-ban is volt már jó sok éve, trendről beszélek :) A Mac-en is mostanában jött ki a dark mode, weben is most kezd hivatalosan támogatott lenni, windows 10-be is nemrég került bele.

ezen lehet lemérni igazán, hogy az IT-ban elfogyott minden inmovációs ötlet: a nagy barom microsoft is ugyanazt a sötét téma hülyeséget majmolja, mint a mobil gyártók és az azokon futó egyes programok készítői egyesével külön-külön. Mintha az ipar összes szereplője ugyanott topogna.
Mellékesen megjegyzem a windows 98 ezelőtt 20 évvel már tudta a skineket és témákat: amilyen színt beállítottál ablakháttér színnek 1 helyen egyszer(!), azt alkalmazta minden (!) win32 api-t használó programra, külön a program oldaláról történő több évnyi dark mode fejlesztés nélkül. 20 évvel ezelőtt.
--

> amit iOS 11-13-ig kb láttunk bemutatni, az valahogy belekerült ebbe a rendszerbe is

Volt ez már fordítva is :)

> a side drawer menüknél kicsit problémás lesz az edge swipe gesture.. :)

A side drawer a gesture mellett azért dedikált gombbal (hamburger ikon)
előhozható.

Viszont ugyanez a kijelentés akkor igaz iOS-re is, nem? A gesture ugyanaz, csak ott natív appoknál nem szokás a hamburger menü. Ettől viszont még weboldalak megszívják, ha építenek rá.