Microsoft-Canonical együttműködésnek köszönhetően elérhető a Visual Studio Code a Snap Store-ban

Címkék

Részletek itt.

Hozzászólások

.deb csomag eddig is volt, milyen elonye van a snap-nek ahhoz kepest, illetve miert volt ez igy egyszerubb mint a ms repobol a .deb csomagot atemelni?

A snap és a flatpak lényege az volna a konténerezésen és a kompatibilitáson kívül, hogy azokon keresztül telepíts szoftvereket, ne az alapértelmezett csomagkezelővel, amik így nem szemetelik teli a rendszert, plusz mindig első kézből kapsz frissítéseket, csak a snap egy szar, legalábbis mikor legutoljára néztem az volt. Nem tudott deduplikációt, nem tudott értelmes függőségkezelést és érezhetően lassan indultak az alkalmazások a flatpakhez és a gyári csomagkezelőhöz képest, plusz csinál a homeba is egy rusnya mappát magának és az alkalmazások nem veszik figyelembe a beállított themet.

A fenti projektek olyanok amik vitték a pénzt (desktop), a snap viszont nem ilyen, mert a flatpakkel ellentétben nem kizárólagosan desktop, az Ubuntu Core például erősen alapoz rá.
Amúgy engem nem zavarna, ha az eddigi deb és rpm binárisok helyett lenne snap és flatpak, de eddig az van, hogy az egyik vagy az egyiken, vagy a másikon van, ez ilyen exkluzív együttműködések pedig csak rontanak a helyzeten.

nyos@hex:~$ df|grep -c snap
17
nyos@hex:~$ mount|grep -c snap
19
Szerintem pont, hogy a snap szemeteli ossze a rendszert. A winyon/ssd-n van annyi hely, hogy az esetleg ottmarado beallitasokat elviseljem, de a parancsok kimenetenel kevesbe turom a szemetet. Pedig ahol tudom, kerulom a snap-et - pont emiatt - de igy is van egy csomo.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

nem akarom vedeni a kollegat, de ezt mondta o is : "...snap egy szar,..."
Amugy tenyleg az :D
Kedvenc tobb eves bug-om: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/snapd/+bug/1575053

Az hogy szetszemetel mindent es nem koveti az XDG standardot, hasznalhatatlanna is teszi az egeszet. (flatpack igen)