Apache NetBeans 10.0

 ( trey | 2019. január 5., szombat - 18:16 )

Ugyan nem a legkedveltebb programfejlesztést segítő eszköz a HUP-on, de mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy megjelent az Apache NetBeans 10.0-s verziója.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ugyan nem vagyok jávás, de oszinten orulok ennek a hirnek, es remelem, hogy sokaig velunk lesz.

(A Java kezet is elengedhetne az Oracle; jot tenne neki /a Javanak/)

En nagyon sokaig preferaltam a Netbeanst, foleg Eclipse mellett, de sajna azt latom, hogy all bele a foldbe. Fogynak a pluginek, fogy a tamogatottsaga, es Idea mellett kb elbujhat. Egyszeruen _en_ nem tudok ertelmes ervvel eloallni a hasznalat mellett.

-
First impressions of the new Cloud Native programming language Ballerina

Nekem a netbeans annak idején azért tetszett mert nagyon szépen össze volt benne reszelve egy Swing -es UI designer cucc, és klikk-klikk módszerrel lehetett UI-s appot létrehozni benne, legalábbis a vázát, egy üres form-mal, amin aztán el lehet indulni (ez akkoriban nem volt magától értetődő más IDE-k számára).
Ez egyetemi tárgyhoz kellett, és igazából az egyetem óta nem láttam netbeans -t sehol (eleinte eclipse, majd azóta mindenhol intellij a menő).

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

+sok, egyszerűbb GUI-s segédprogikat gyorsan össze lehetett dobni benne és elôzô munkahelyemen sok ilyen kellett, de komplexebbeket is sikerült benne írni, még a swing apps dobása után is csak framekkel.

Ezt a GUI szerkesztőt nagyjából 8 éve kivették belőle.

--
https://iotguru.live

Ezt vették ki: https://en.wikipedia.org/wiki/Swing_Application_Framework
A Swing Application Framework nem egyenlő a Swing-gel! Maradt a GUI builder is.

Oszt hova dugták el a GUI builder-t? Mert nekem az az emlékem, hogy a Project Matisse eltűnt valamelyik verziótól, külön lehetett telepíteni, aztán már azt sem, mert valahol a 8.0 környékével már nem volt kompatibilis.

--
https://iotguru.live

https://www.youtube.com/watch?v=YSpqHOwYrk4
A projektedhez hozzáadhatsz JFrame-t vagy JDialog-ot.
Azokat már tudod GUI builder-rel szerkesztgetni.

Direkt letöltöttem most a 10-est a kedvedért, abban is van GUI builder.

Én sose használtam javaval, inkább Puppet, Ruby/Rails, C++.

Nekem azért van olyan meglátásom, hogy az Apache-hoz meghalni küldik a szoftvereket és ez is megerősít ebben... belekerült némi JDK11 support és PHP. Aztán ennyi... mondjuk évek óta ennyi történik, mert erőforrást nem adtak mellé ugye... erőforrás nélkül meg csak tengődni tudnak a projektek.

--
https://iotguru.live

:(

tudja vki miért járt így az apache? Annak idején ott volt a paradicsom

Projektje valogatja, mi rengeteg Apache cuccon dolgozunk, es koszonik jol vannak. Mondjuk azok joreszt eleve igy indultak. Aztan van egy rakas (altalaban utolag beszuszakolt) projekt, ami meg nem megy. Errol nem az Apache tehet, mert ok nem fognak eroforrast allocalni. Azok a projektek azert kerultek oda, hogy ne az enyeszete legyenek :( Na meg Apache projektet nem olyan egyszeru fejleszteni, kezdve az issue kezelestol, a kommunity szavazasokon keresztul, a patchek/featurek veglegesitesen at, annyi burokracia van korulottuk, hogy megoszul a Mber fia/lanya. Amikor egyebkent is mar csak par tucat lelkes/fanatikus fejleszto tol egy projektet, es meg a nyakukba is varrjak az egesz Apache modellt, hat nem csoda, hogy elmegy a kedvuk :D

-
First impressions of the new Cloud Native programming language Ballerina

Nyilván más, ha egy Apache-hoz meghalni küldött projektet felkarolsz és életben tartod, de ettől még az a helyzet, hogy amit az Apache megkap, az általában púp a hátukon, azért kapják, hogy legyen valahol.

--
https://iotguru.live

Igazából már eleve az, hogy valahova lepasszolnak egy projektet sokat mondó.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™