HUNCERT Kommunikációs gyakorlat 2018 ősz

 ( trey | 2018. október 12., péntek - 12:41 )

A HunCERT 2014 óta legalább évente egyszer felméri a hazai internet szolgáltatók incidenskezelési képességeit. Az Európai Kiberbiztonsági Hónap keretében megrendezésre kerülő, 2018 őszi HunCERT kommunikációs gyakorlat célja egy szimulált adathalász (phishing) támadás során történő kommunikációs és műszaki reakciókészség felmérése, a szokásosnál szélesebb területen, a magyar Internet szereplőinek körében.

[...]

A gyakorlat 2018 október 16. 0:00 és 2018 október 18. 23:59 között zajlik, azonban pontos kezdő időpontja, valamint a pontos forgatókönyv, a valósághoz közelebb álló körülmények szimulációja érdekében nem nyilvános.

[...]

A részvétel az idei évben nem csak ISZT tagok számára nyitott, hanem a NIS irányelv által definiált elvárások 2019-es hazai bevezetésére felkészülve várjuk a domain regisztrátorok, webes tartalomszolgáltatók (például: céges portálok, webáruházak, hírportálok) csatlakozását is az alábbi regisztrációs űrlap kitöltésével.

További részletek itt. Regisztráció itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nem tudom általában, másnál hogy van, de felénk elég nagy delay-jel küldik a dolgokat. Van, hogy 3-4 napja már megoldásra kerül mire elküldik a leveleküket. Ezen kívül nem egyszer előfordult ,hogy más szolgáltató IP-jét tartalmazó levelet küldtek, gyakorlatilag félre címezve.

Mintha ezek ellen a szolgáltató dolga lenne védekezni.

ez egy nemzethy intézmény nem? mostantól az ő dolguk.

Nem. Vagyis nem úgy, ahogy gondolod, ez az MTA SZTAKI-s CERT.

MTA-t is most akarják nemzethy-vé tenni...