Ősszel érkezhet a teljesértékűen használható HTML5-alapú vSphere kliens

 ( trey | 2018. május 10., csütörtök - 9:38 )

A Flash-alapú klienset leváltandó, készül már egy ideje a HTML5-alapú vSphere kliens. Ha minden jól megy, akkor ősszel már egy teljesértékű verzió érkezhet! Részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Epp itt lenne mar az ideje...

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Hiszem, ha látom... Bár ha a jelenlegihez hasonló válaszidőket fog produkálni, akkor nem leszünk sokkal előrébb...

+1, kezd ugyanolyan lassu lenni
A nagy elonye inkabb az, hogy nem fugg bongeszo bovitmenyektol (pl. console hasznalatakor, deploykor).

Nocsak, nocsak, mérnök urak...

Hát mégis csak jobb volt a régi, jó kis desktop vSphere Client?

Tán nem megint arról van szó, hogy üzleti idealizmusból és jajnekelljenmártámogatninatívszoftvert spúrkodásból elkövetett felhasználóifelület-elsilányítás áldozatai lettetek?

A fősodratú kimaradt. ;)

--
Tanya Csenöl az új csatorna

Csak Zeller Mérnök Úrról tudom biztosan, korábbi megnyilvánulásai alapján, hogy fősodratú, asm-ről pl. nem.

Én speciel rühellem a webes/flash-es szutykát a vmware-nek, viszont van egy rakat olyan hasznos dolog az aktuális virtualizációs cuccukban, ami korábban nem volt, úgyhogy ezt az "árat" duzzogva bár :-) de el lehet fogadni. Ha meg azt nézem, hogy nem kell minden egyes, menedszelésre használt eszközre, szinte minden verzióhoz külön szoftvert telepíteni, akkor meg pláne.

Nos, ezt hívják kompromisszumcsapdának. Nagyon népszerű manapság szoftverfejlesztőék körében. Főleg multiéknál. Csakhogy tudd, ha máskor, más vitatéma kapcsán előjön. Mert például én a Windows XP nyújtotta fícsöröknél nem igénylek többet. Mégis lenyomnák a torkomon a csiligány bloatware-t.

Nem nyomják le - használhatod. Igaz, valamire való titkosítást tudó böngésződ nem lesz rá, másokkal adatot cserélni nem nagyon fogsz tudni (mert idővel a régi fájlformátumok "cipelését" nem fogják vállalni a cégek, mert egy hájblézer miatt nem éri meg), estébé, estébé, estébé...
Nekem játékok alá, 32 bites OS-nek jó a Windows XP, de másra már nem használom, mert lassú, borulékony, rettenetesen lukas (még most is) rendszer.

Idézet:
Nem nyomják le - használhatod.

Onnantól, hogy az újat inkompatíbilissá teszik a régivel, onnantól lenyomják. Mert, ha használni akarod a rendszert, akkor nincs más választásod. Főleg, ha már berendezkedtél arra, hogy használd az adott rendszert. Értem én, hogy fősodratú lévén erkölcsi kötelességednek érzed az arrogáns nagyvállalatok kifogásolható, inkorrekt és etikátlan üzletpolitikájának a kimagyarázását, de ha megkérdezel egy marketing-, sales-stratégát, vagy egy termékmenedzsert, ő is bizony azt fogja mondani, hogy a terméktől való függőség fenntartása elsődleges, és igenis fontos az ügyfél által nemkívánatos, de a fejlesztési időn spúrkodó idealista menedzsment által beerőltetett innovációk technológiaváltások elfogadtatásának szempontjából.

Idézet:
mert lassú, borulékony, rettenetesen lukas (még most is) rendszer.

Hol élsz te? Én többet láttam megborulni Windows 10-et egy év alatt, mint Windows XP-t összesen az életemben. Pedig utóbbit jóval többet használom.

Inkompatibilis? És?! Neked jó, akkor használd, Office 2003-mal vagy régebbi lommal - igaz, mint írtam, kellően belterjes lesz egy idő után, hiszen a régi formátumokat a világ végezetéig nem fogja senki sem támogatni (Apropo, az Office 2003-ban tudsz-e Word 2.0 fájlokkal valamit kezdeni?), vagy mert a beépített SSL-eljáráskönyvtárakba nem kerülnek bele az új, az aktuális technológiai szinten biztonságos algoritmusok, és innentől kezdve a https-forgalom csak álom marad a számodra... Lehet tagadni meg elutasítani a fejlődést, de tetszik vagy sem, a technológia, az eszközök fejlődnek, és bár járhatsz ökrös szekérrel is, de az autópálya, vagy akár a legtöbb főútvonal is ki fog maradni a lehetséges útvonalak közül.

Az XP sajnos egyre borulékonyabb lesz, ahogy öregszik alatta a támogatott hardver, és bizony vannak foltozatlan, és már soha javításra nem kerülő lukak is bőséggel. Normális vason a Windows 7 vagy a 10 is atomstabil, masszív használat mellett is. Százas nagyságrendben üzemeltetnek kollégák desktop Windows-okat, és az ő tapasztalataik alapján mondom ezt.

Idézet:
Normális vason

Magyarul, vedd meg az újat, dobd ki a régit. Kösz, nem.

Nem dobtam ki, mert mint írtam, a régi vasonmeghagytam az XP-t, de érdemi fontos feladatra már nem használom, mert azért újratelepítés ide, vagy oda, kögög, vélhetően hardveres problémák miatt - a félvezetők élettartama is véges, az a fránya fizika meg anyagszerkezet bele tud rondítani a dolgokba.
A jelenleg munkára használt itthoni gépem BIOS-a 2012-es, nagyjából másfél éve van nálam - használt PC-s cégtől vettem. Eredetileg Windows 7-tel jött ki a gyárból, de némi apróért lehetett hozzá venni Windows 10-et, úgyhogy az _is_ van hozzá, mikor, mit bootolok be. Szertintem egyébként ez a gép is el fogja húzni legalább addig, míg a régebbi, XP-n maradt - egyik sem dzsunka/összelegózott pécé, hanem értelmes gyártó jól összerakott munkaállomása.
Ja, és teljesítményfelvételben nagyjából "pariban" van a kettő. Igaz, az "újabb" gyakorlatilag mindenből dupla, mint a régi (cpu mag, ram, háttértár)...

32 bites játékok alá sem jó az XP, mivel DX9/SM2-től újabbat nem támogat. Max. csak retrógépre jó, régi DX-es játékokhoz, amiknek nincs modern portja, és újabb Windowsokon nem vagy rosszul futnak.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Retró játékok, igen - jó öreg DOS-os cuccok, meg olyanok, ammiknek nincs XP-utáni OS-en futó verziója.

A fat kliens egy Windows-only retek volt. Annyira szar ráadásul, hogy minden egyes vSphere verzióhoz külön kliensverziót kellett telepíteni, ami sorban ott kellett, hogy figyeljen a gépen. Ha én pl. öt-hat vSphere verziót támogatok, akkor öt-hat példányban telepítve kell legyen a gépemen a fat kliens.

Ezt a platformfüggetlenséget és nonszensz állapotot próbálják megszüntetni.

--
trey @ gépház

Újraírhattak volna Qt-ban egy olyan vastag klienst, ami minden verziót támogat és multi platform. A megabloat webes Flash Player (csodálkozom, hogy szoftverfejlesztőéknél nem kapcsolt be a hékás, 2018 van! riasztó) és az idealista HTML5 együtt is hasonló kaliberű munka lehetett, nem véletlen késett több évet a HTML5 felület teljes funkcionalitásának lefejlesztése. Cserébe még használhatatlan is. Itt megint csak arról van szó, hogy néhány szélsőségesen idealista menedzser a trendiséget és a ha webes, mindenhol menni fog naivitiását ráerőltette a fejlesztésre.

Ejh, ha valaha lattal volna barmi ilyesmit. De csak a baromsagaidat bofogod fel ujra es ujra. :D

Fogalmad sincs, hogy mit láttam.

Ettől függetlenül, nyugodtan leírhatod, hogy miért nem értesz egyet azzal, amit írtam. Hátha, neked jobb ötleteid, gyakorlataid vannak a vCenter adminisztrálására. Persze, az is lehet, hogy valójában neked nincs semmi közöd ehhez a témához, csak jól esik játszani az önjelölt ügyeletes mitugrász beszólogató paprikajancsit.

Edes kis csimotam. Te meg winxp installra morzsikaltad a kis micsodadat, amikor mi mar vmware 3.5-ot hasznaltunk a bankban. Ugyohoyg valamennyire azert ismerem a dolgot.
A html5-rol idehanyt baromsagaidat meg még meg se karcolgattam.

Ahogy meg beszelsz mindenkirol (managerek, marketingesek, progranozok) az verlazito valaki olyantol, aki tobbszor bebizonyitotta, hogy tenylegesen nem ert semmilyen tachnologiahoz sem, de idiota elkepzelesei vannak amikhez ragaszkodik es leugat mindenkit, mert o a nagy hajasblezer. :D

Szorakoztato egy budos kis korcs kutyat nezni ahogy kergeti a sajat bolhait, amig terhes nem lesz. Te is szorakoztato vagy a sok baromsagoddal, mert en meg ekkora idiotat nem lattam, pedig megfordultam jo par forumon, de neha mar terhes a jelenleted. Ilyenkor nem art, ha kicsit beledrug az ember, hatha arrebb kotrodsz es ott vakarodzol. :D

A htlm5 szar.

Nem azt mondtam hogy nem szar. Csak más miatt mint amit a futobolond idebofogott. :)
Illetve kinek mi a szar. Csak egy normális indoklás érvekkel teljesen más, mint habzó szájból nyalat frocskolni agyatlanul. :)
De nyugodtan megvedheted a kollégát. Viszont akkor kérek egyetlen olyan hájas blézer hozzászólást, ahol nem járatta le magát azzal hogy pávaként illette magát a hozzanemertes ruhájában. :)

Én elhiszem neked, hogy ismered. Azt is, hogy már régebben ismerted, mint én.

Amit nem hiszek el neked, hogy jobban tudod nálam, hogy én mit ismerek.

Mert, akármilyen kisállatos hasonlattal szórakoztatod udvaribolondként hupuékat, meg akárhogy is cifrázod a becenevem, attól még maradsz ugyanaz a fősodratú átlagbirka, aki eddig is voltál.

Attól hogy lebirkazol meg a tények tények maradnak te szakma szégyene. :)
Ha egyáltalán ez a szakmad, amit én kétlek. Vagy ha igen, akkor nagyon kíváncsi lennék hol alkalmaznak retardáltakat. Tudom, hogy van törvény ami segíti a mozgássérülteket és szellemi fogyatékosokat a munkához jutásban, de te kivul esek ezeken a normális kategoriakon. Szerintem retardáltakat külön nincs törvény. :)

Tapasztalataim szerint, az állásinterjúkon nem a vélemény számít, hanem a szakmai tudás és a fizetésigény.

Te a véleményem miatt tartasz retardáltnak, mivel más alapján nem is tarthatnál, hiszen nem ismersz és nem is dolgoztál velem együtt soha. Sokkal inkább a te szégyened, hogy nem tudsz eltérő véleményűeket elfogadni "normálisnak", minthogy az enyém lenne az, hogy másként gondolkodom.

Az pedig, hogy neked milyen kategóriáid vannak, amin kívül esek, egyéni szociális problémád, mivel te alakítod a saját kategóriáidat, amelyek alapján skatulyázol. Nekem is megvannak a saját kategóriáim, miszerint egy fősodratú átlagbirka vagy. Sem a véleményed, sem a szitkozódásod nem egyedi, nagyjából ugyanolyan fordulatokkal tudsz csak operálni, mint HZ, megspékelve egy-két kiscsikóval, meg mókuskával. Nekem legalább van saját, egyedi véleményem, amit nem adok fel sem a fősodor, sem néhány, a legkisebb ellenállás fele tendáló, az árral haladó hupu miatt.

Besirtam. :)
Köszi :D

hiánypótló

--
robyboy

Csak 4-5 év késében vannak...

Hehe.
Én már a megjelenésekor értetlenkedtem, hogy miért egy már akkor is (7! éve) lefutóban lévő, és biztonsági szempontból igencsak problémás megoldásra építenek egy teljesen új kezelőfelületet...

http://zrubi.hu/2011/vsphere-5-0-vcenter-appliance/

--
zrubi.hu

Gondolom Java Appletre nem mertek..

--
Any A.I. smart enough to pass a Turing test is smart enough to know to fail it. -Ian McDonald

A vastag kliensnél kellett volna maradni, ahogy az tervben is volt:
vmware player/workstation - mint multifunkciós kliens.
Ami már amúgy is megvolt minden (értelmes) platformra.

Ilyen szintű megoldásnál a HTML felületnek szinte csak mobil platformon van igazán értelme, és/vagy read-only módban, amivel csekkolni lehet a fontosabb (monitoring/reporting) dolgokat.

managelni, konfigurálni, sokkal jobb volt a vastag kliens. Még úgy is, hogy egy külön vindows desktop kellett hozzá, csak emiatt.

szerintem.
--
zrubi.hu

Gondolom ez csak a vCenter feature-okre vonatkozik.
Minden masra (NSX, VDP) tovabbra is marad a Flash-es kliens...

[ töröltem mert duplikálva küldte be a hozzászólást ]

Bárcsak egy kicsit nagyobb cég lenne ez a VMWare, mindjuk akkora, ami ki tud fizetni néhány fejlesztőt teljes állásban, hogy egy rendes vastag klienset csináljanak egy olyan feladatra ami bonyásabb egy csöppet mint egy webshop.

Akár platformfüggetlen is lehetne, bár ahhoz lehet hogy kétszer annyi fejlesztő kéne, az meg már elképzelhetetlen nekik, biztosan túl kicsi a marzsuk a VMWare licenszeken.

+1... eleinte nagy híve voltam a html5 kliensnek, de aztán elmúlt. Visszasírom a "tartsunk egy Windows vm-et a vastagkliensnek" időket, az legalább következetes volt, és reszponzív (ez utóbbi erős túlzás, de a mostani állapothoz képest mindenképpen). A vSphere UX pokolian szar, egyszerűen nem értem, hogy miért nem bírnak vele kezdeni valamit, mintha folyamatosan be lennének rúgva/szívva akik csinálják.

vége a dózer only megoldásoknak és ezt már az m$ is belátta. Mondjuk úgy lett vége, hogy minden nodejs lett. Mindent egybevéve sztem az ámitástechnika jobban járt.

--
GPLv3-as hozzászólás.

Nézd, fognak egy electron -t, összedobálják, csúnya lesz, egy kicsit lassú és sok helyet foglal el, de legalább korrektül fog működni minden elterjedt platformon. Ha a slack, a skype meg egy csomó társa meg tudta tenni, megtehetik ők is.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

A Slack nem mukodik korrektul pl. iOS-en.

Mi nem mukodik rajta? Nalam tokeletes.

A hosszan tappintos / Force Touchos (ezt ki kell probalnom a Macen) szotar azota se megy, es baromi idegesito.

Szerk: Macen vegre fixaltak a bugot, iOS-en meg mindig nem sikerult nekik \o/

Eljen a webalkalmazas nativ kontosbe csomagolva! Sokkal jobb felhasznaloi elmenyt nyujt mint a nativ, nativ kontosbe csomagolva!

Na jo force touchos iosem nincs nem tudom kiprobalni. Azert ez nekem eleg marginalis hibanak tunik :D

Electron is the new Flash.

Gondolom ezt is kiadták Indiába :D