Virtualizáció

A VMware Workstation/Fusion Pro mostantól ingyenesen elérhető személyes felhasználásra

Címkék

A Broadcom (ami felvásárolta a VMware-t) bejelentette, hogy a VMware Fusion Pro és VMware Workstation Pro termékei személyes felhasználásra ingyenesen elérhetők lettek:

Pro Apps are now Free for Personal Use and Licensed for Commercial Use

The most exciting part is that Fusion Pro and Workstation Pro will now have two license models. We now provide a Free Personal Use or a Paid Commercial Use subscription for our Pro apps. Users will decide based on their use case whether a commercial subscription is required.

This means that everyday users who want a virtual lab on their Mac, Windows or Linux computer can do so for free simply by registering and downloading the bits from the new download portal located at support.broadcom.com

A bejelentéssel egy időben a VMware Workstation Player + Fusion Player "Discontinued" lett.

20 éves a Xen Projekt!

Címkék
A Xen (ejtsd: /ˈzɛn/) egy ingyenes és nyílt forráskódú 1-es típusú hipervizor, [...] Eredetileg a University of Cambridge Computer Laboratory fejlesztette ki, most pedig a Linux Foundation fejleszti az Intel, a Citrix, az Arm Ltd, a Huawei, az AWS, az Alibaba Cloud, az AMD, a Bitdefender és az epam támogatásával.

Részletek itt.

A Gartner elemzőcég szerint nagy bukta(k) a Metaverzum(ok)

Címkék

A kutatásuk szerint ezek nehézkes, költséges, szó szerint betegséget okozó "data silo-k" egyszerűen nem jobbak a való világnál. Megállapítások (ChatGPT fordítás):

Elkészült a VMware vSphere 8 Update 1

Címkék

A VMware bejelentette, hogy elkészült a VMware vSphere 8 első frissítése. Újdonságok:

VMware vSphere 8.0 Update 1

Címkék

A VMware alkalmazásában álló William Lam bejelentette, hogy elérhető a vállalat vSphere szervervirtualizációs platformja 8-as verziójának első frissítőcsomagja (Update1). Elérhető a fenti linkeken.

Oracle VM VirtualBox 6.1.36

Címkék

Karbantartási kiadás érkezett a VirtualBox-ból. Benne főként újabb Linux kernelekhez való támogatás található:

ESXi-Arm Fling 1.10

Címkék

Megjelent a VMware ESXi 64 bites ARM processzorokra kiadott változatának, az ESXi-Arm-nak 1.10-es (Fling) verziója. Mi az a Fling?