Virtualizáció

Oracle VM VirtualBox 6.1.2

Címkék

Letölthető az Oracle VM VirtualBox 6.1.2-es kaidása. Újdonságok közt szerepel a Linux kernel 5.5 támogatása host oldalon. További újdonságok, változások:

Oracle VM VirtualBox 6.1

Címkék

A VirtualBox Team tegnap bejelentette, hogy elérhető az Oracle VM VirtualBox újabb, nagyobb, szignifikáns újdonságokat hozó kiadása. A változásokról a Changelog ad tájékoztatást.

Oracle VM VirtualBox 6.1 RC1

Címkék

Részletek a bejelentésben.

Oracle® Linux Virtualization Manager - új alternatíva RHEV helyett

Címkék

Ugyan már nem friss, júliusi a hír, de nekem most tűnt fel (illetve itt sem láttam), hogy az Oracle is kiadja a saját "Virtualization Manager"-ét. Az upstream, akárcsak a RHEV esetében az oVirt, viszont szemben a Red Hat termékével, ők teljesen ingyen elérhetővé teszik a saját megoldásukat. Lényegében egy "stable" oVirt-et kapunk saját assetekkel, tehát nem forkról van szó. Éles környezetben elképzelhető, hogy kifizetődőbb lehet ezt használni, mint egy upstream oVirt-ot.

Részletek a bejelentésben.

VMware vRealize Automation 8.0

Címkék

A VMware bejelentette vRealize Automation nevű felhő-automatizáló eszközének 8.0 változatát.

Főbb újdonságok:

  • felhő-szolgáltató független blueprint-ek (hybrid cloud)
  • Kubernetes támogatás
  • CI/CD pipeline
  • Action Based Extensibility (ABX): Javascript és Python szkriptelhetőség
  • Git integráció
  • egyszerű telepítés

Akik ismerik a 7.x sorozatot, ez egy jelentősen újraírt verzió, a régi IaaS Windows szerver (a legacy DynamicOps komponens) kiváltásával.

#VDay 2019

Címkék

2019. 11. 19-én, immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a VDay - Virtualization and DevOps Day - konferencia, ezúttal a Magyar Telekom főhadiszállásán (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 36.).

A Virtualization & DevOps Day Magyarország egyik legnagyobb DevOps konferenciája. Az elmúlt 10 évben több mint 2000 résztvevő vett részt eseményeinken a Föld majd' minden pontjáról. Találkozhattatok már nagyon sok CEO-val, még több CTO-val és rengeteg IT szakértővel. Az évek során olyan nagynevű cégektől hallhattatok előadókat, mint az Uber, HP, Dell, SAP, Balabit, Microsoft, Oracle vagy éppen a RedHat.

A pontos program még nem ismert, de a szervezők három teremnyi releváns IT tartalmat ígérnek. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni 2019. november 12-ig lehet.

Oracle VM VirtualBox 6.1 Beta 1

Címkék

Tesztelhető az Oracle VM VirtualBox 6.1 első bétája. Ne használd a bétát éles gépeke.. bla.. bla.. bla. Részletek a bejelentésben.

XCP-ng 8.0

Címkék

Megjelent a XenServer fork XCP-ng nyílt forrású virtualizációs környezet 8.0 főverziója! Főbb újdonságok: 4.19 Linux kernel, CentOS 7.5 alap, Xen 4.11, ZFS storage kezelés, kliens oldali UEFI támogatás, MDS/Zombieload biztonsági javítások és egyéb új funkciók.

További információ a hivatalos bejelentésben és a kapcsolódó fórumon. A 2018-as XenServer forkról bővebb információ az érdeklődőknek itt található.